Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Recomandare masina de gaurit/infiletat fara fir

- - - - -
  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#37
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007
Marcile cunoscute si renumite candva pentru fiabilitatea lor, azi sunt fabricate in China si li se aplica doar "imprimeul" unei marci sau alteia si componentele lasa mult de dorit. In tarile de origine se mai produc doar modelele de top care au preturi pe masura, sau sunt facute tot in China dar cu componente de calitate net superioare.
Recomand marca Total Industrial, e o marca chinezeasca care face produse fiabile cu componente de calitate, toate produsele lor sunt peste brandurile cunoscute ce au preturi cel putin duble.

#38
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009
Total greșită această gândire în opinia mea, chiar dacă sunt fabricate/montate în China, fabrica este subsidiar companiei.
Acum dacă Makita produc în România înseamnă că este meritul nostru și ei doar lipesc o etichetă? :))

Cât despre Total Industrial VS scule profesionale, prefer să mă abțin pentru a evita o discuție inutilă... :)

Succes.



#39
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007
Sunt multi care inca traiesc iluzii. Singura diferentta intre clasele entry de la brandurile cunoscute si cele no name chinezesti e ca la marcile cunoscute se face controlul calitatii si se aplica eticheta cu marca respectiva. Chinezul lucreaza 2 schimburi pentru producatorul care il plateste si schimbul 3 face acelasi produs cu alta denumire dar de cateva ori mai ieftin. Daca tu traiesti cu impresia ca ai componente de calitate in produsele din gama de jos te inseli amarnic, mare parte din pret platesti doar brandul. Iar gama profesionala e la alte preturi si am specificat ca au alte componente, dar cei care citesc pe aici vor o "scula" pe care o folosesc ocazional, acasa si nu sunt dispusi sa dea peste 1000 de lei pe bucata. Si spre surprinderea ta, nu vorbesc din auzite, cunosc persoane care lucreaza intensiv cu astfel de unelte, plus persoane care lucreaza in service si vad ce au la interior si cate ajung la reparat intr-un timp mai scurt sau mai indelungat, de la marcile renumite. Omul de rand stie doar Bosch si mai nou Makita,prin "98 m-am dus la un magazin care comercializa doar bormasini si echipamente profesionale. Cum tot romanul stia de Bosch, am vrut si eu aceeasi marca, sa fiu in top 😁, doar ca vanzatorul mi-a spus" nu luati ca sunt proaste, nu mai sunt ce erau odata, sau daca vreti musai Bosch va recomand acest model...era de 4 ori mai scump (ca de, gama profesionala) decat suma  pe care eram dispus sa o investesc". Mi-a recomandat Kress (care erau fabricate integral in Germania) , am mers pe mana lui, bormasina functioneaza si azi, dupa 4 randuri de carbuni schimbati si abuzuri la greu.
Asa ca te las sa-ti traiesti visele. Ca exemplu, desfa un aparat de sudura de marca din categoria hobby si vezi daca transformatorul are  sarma de cupru sau aluminiu, vopsit sau nu. Alea de la Total Industrial au cupru. Fa acelasi lucru cu bormasinile de la marcile de prestigiu vs una de la Total. E ca la telefoane, multi iau Samsung traind cu impresia ca sunt in top, intre timp au aparut cateva marci chinezesti care sunt mult peste ce ofera Samsung. Dar na, romanul prefera sa plateasca brandul, fara a se interesa ca exista ceva mai bun la preturi mai mici.
Asa ca "succes" in aruncarea banilor pe o eticheta.

#40
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009
Eu știu că nu toată lumea își permite o sculă profesională, dar să vi cu o așa teorie, asta pentru mine le întrece pe toate. Sunt satul de d-ăștia care au văzut ei la un prieten de-al vărului/cumnatului că Bosch Professional sunt proaste domnule, și de fapt d-aia au cumpărat mai știu eu ce Heinner.
"Vulpea care nu ajunge la struguri, spune că sunt acri", cam asta este din păcate. Mâine-poimâine aud că și Hilti este de fapt o mizerie și că de fapt plătești doar brandul. Oare când o să înțelegem că în orice domeniu cât dai, atâta face

Eu am la muncă o mulțime de scule din gama  Bosch Professional și Metabo, și merg fără probleme de ani de zile, și nu le folosesc doar eu, dar probabil au rezistat atât pentru că încă nu au aflat și ele că sunt proaste. :)))
Aprolo, am și Kress, că tot ai pomenit de acest brand, pun și poză, să nu zici că vorbesc din auzite.

Attached File  PSX_20201208_115725.jpg   401.53K   50 downloads



#41
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007
@alex...
Tati, ori esti chinez de nu pricepi ce am scris, ori mai rau.
Nu stiu de ce esti satul, sau cu cine ma confunzi, cand am scris foarte clar. Pe topicul asta se vorbeste de echipamente din gama hobby, cu preturi pana in 500 de lei si tu ii dai inainte cu gama profesionala de la Bosch. Dupa deviza aia ca doar ce e scump e bun, sau daca e scump si brand cunoscut e musai si foarte bun, se ghideaza doar snobii. Ca ti-am dat doar un exemplu in privinta telefoanelor si  iti pot da exemple din orice domeniu, astfel poti realiza ca la multe produse un procent important din pret il dai pe renumele, faima, marcii respective. Astfel vei realiza ca pretul unor astfel de produse e prea mare pentru ceea ce ofera si la marci mai nou intrate pe piata gasesti o calitate mai buna, componente superioare calitativ, din care rezulta fiabilitate si caracteristici superioare. Si nu ma lua cu chinezarii ordinare de supermarket, ca eu nu am recomandat asa ceva. Si cat timp eu am avut si inca am, cat timp am amici care au folosit intensiv atat marci renumite si cea pe care am recomandat-o si concluzia e ca cele de la Total sunt peste clasa entry de la marcile care reprezentau candva garantia calitatii, da-mi voie sa cred ca sunt mai in masura decat tine sa expun o parere obiectiva. Vrei sa te convingi? Du-te in atelierele care repara astfel de echipamente si vezi cate modele de la marca aia "prestigioasa"pe care o ridici aici in slavi, isi asteapta randul pentru a fi reparate, astfel vezi si ce componente au la interior. Asa ca iesi din bula atelierului tau, ca lumea e infinit mai mare decat spatiul ala.

#42
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,877
  • Înscris: 27.04.2010
Si cam de ce ai fi tu "mai in masura" decat un altul oarecare, care are si el scule de la aceeasi marca, si care nu a avut probleme cu ele ??
Si eu am Bosh-uri, cu care am lucrat ore intregi (probabil ca târtanul), si n-au mai crapat. Prajeai oua pe pendular, dar merge si in ziua de azi fara greturi.
Apropo si de pret, Bosch-urile profesionale vehiculate p-aici sunt in limita de pret de 500 lei, marea lor parte ...
Hai sa nu ne mai dam unii mai cocosi ca altii, ca n-are rost.
Ca nu mai sunt "tanc", cum erau odata ... asta e, nimic nu mai e ca înainte.
Economia de piata isi spune cuvantul.

Edited by shymano, 08 December 2020 - 14:15.


#43
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011

View Postcosmin.crisan, on 06 decembrie 2020 - 14:23, said:

Arata ca un bosch professional �� are vreo legatura oare?

Părerea mea e că Tolsen e un brand chinezesc gen Huawei sau Xiaomi, cu care chinezii vor să cucerească lumea și în domeniul ăsta al sculelor și uneltelor.
Efectiv sunt al naibii de calitative, trebuie doar să pui mâna pe o unealtă. De burghii și alte mărunțișuri nu știu ce să zic, dar sculele sunt prea bune pentru prețul lor. Ca să nu fie ceva în neregulă.
Ori sunt șparlite de la alții și vopsite portocaliu, ori sunt subvenționate de partidul comunist.

#44
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007
@shymano
Reciteste si tu...cu ce sunt eu. Gama profesionala tine doar de culoare crezi ? Uita-te la firmele care lucreaza la modul industrial si vezi cati folosesc bormasini de 500 de lei. Eu tocmai asta recomandam, niste tanculete la preturi mai mult decat decente.Amicii care au firme in domeniul constructiilor au renuntat de ceva vreme la Bosch, au luat Makita, Metabo si nu de 5-600 de lei bucata.
Sigur ai uneltele originale, nu sunt facaturi ? Ca la incaltaminte Adidas si Adibas .

View Postinius, on 08 decembrie 2020 - 19:08, said:


Părerea mea e că Tolsen e un brand chinezesc gen Huawei sau Xiaomi, cu care chinezii vor să cucerească lumea și în domeniul ăsta al sculelor și uneltelor.
Efectiv sunt al naibii de calitative, trebuie doar să pui mâna pe o unealtă. De burghii și alte mărunțișuri nu știu ce să zic, dar sculele sunt prea bune pentru prețul lor. Ca să nu fie ceva în neregulă.
Ori sunt șparlite de la alții și vopsite portocaliu, ori sunt subvenționate de partidul comunist.
Nu le mai explica, ca unii traiesc cu impresia ca industria chineza produce doar unelte pe care le-au vazut pe la tarabele din piata sau in supermarket. Daca mai deschideau televizorul vedeau ca au ajuns si chinezii pe luna si pe racheta aia nu scria Bosch.

#45
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,877
  • Înscris: 27.04.2010
Mda, cred ca asta-i cauza pentru care nu am probleme cu ele, ca-s facaturi ...
M-am uitat acum, sunt Borș, nu Bosch Posted Image
Ii dau in judecata, astia mi-au trimis facaturi, care nu se strica ..!!???
Oare de ce Makita din dotare nu mi se pare cu nimic peste Bosch ??
Apropo, nu-i vorba de chinezarie sau nu, neaparat ...
GTM 12 JL detinut e made in China, daca am citit eu bine pe el .
Pendularul facut in Ungaria, freza in Mexic ...
Astia de la Bosch sunt smecheri, ofera garantie si la facaturi Posted Image.

Amicii tai de ce au avut Bosch, pana de curand ??
De proaste ce sunt, este ??

Edited by shymano, 08 December 2020 - 19:54.


#46
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,877
  • Înscris: 27.04.2010
Categoric Bosch nu sunt Dumnezeul sculelor, nu a zis nimeni asta.
Insa, mai ales pentru un necunoscator/meserias inrait, dornic de aventuri pe net, in cautare de scule de cumparat de pe la cine stie ce vanzatori dubiosi, Bosch sunt garantia unui lucru cat de cat bun, accesibil prin magazine mari sau cat de cat mai cunoscute.
Si cu o garanție reala, care chiar contează in situatii critice.

Edited by shymano, 08 December 2020 - 20:01.


#47
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005
marcile mari chinezesti nu produc chinezari ca-i impusca partidul.

cumpar fara probleme un produs oficial facaut de chinezi. dar ma feresc de alea declarate in germania si facute pe vapor.

#48
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007

View Postshymano, on 08 decembrie 2020 - 19:40, said:

Mda, cred ca asta-i cauza pentru care nu am probleme cu ele, ca-s facaturi ...
M-am uitat acum, sunt Borș, nu Bosch Posted Image
Ii dau in judecata, astia mi-au trimis facaturi, care nu se strica ..!!???
Oare de ce Makita din dotare nu mi se pare cu nimic peste Bosch ??
Apropo, nu-i vorba de chinezarie sau nu, neaparat ...
GTM 12 JL detinut e made in China, daca am citit eu bine pe el .
Pendularul facut in Ungaria, freza in Mexic ...
Astia de la Bosch sunt smecheri, ofera garantie si la facaturi Posted Image.

Amicii tai de ce au avut Bosch, pana de curand ??
De proaste ce sunt, este ??
Posted Image
Nu au avut doar Bosch, au avut mai multe marci , au renuntat la Bosch pentru ca au gasit o oferta mai buna la concurenta. Nu s-au plans ca nu sunt bune, au spus ca cele de la concurenta au un pret mai mic si caracteristici asemanatoare.
Si repet a treia oara, eu am scris de clasa entry de la marcile astea vs o marca chinezeasca ce face unelte foarte bune, cu componente de calitate superioara primelor. Daca se intelege altceva nu-i vina mea.
Mai cunosc pe cineva care are atelier de mobila si geamuri termopan si lucreaza de 4 ani exclusiv cu unelte Total si nu a avut probleme cu niciuna, ba chiar e f multumit  de raportul calitate pret. La indemnul lui am cumparat si eu un fierastrau sabie, o surubelnita electrica si o "filetanta". Cea din urma cumparata dupa ce dupa un an si jumatate de utilizare, a crapat cea pe care dadusem iaproape 1600 lei, pe o alta marca "premium" ansamblata tot in China, din categoria "profi".
In privinta garantiei ai dreptate, conteaza mult ca defectiunea sa fie rezolvata cat mai repede si fara batai de cap.

Edited by titoo, 08 December 2020 - 20:49.


#49
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,877
  • Înscris: 27.04.2010
Era vorba de sculele profesionale, aflate in limita aia de pret ...
Ce legatura au cele din clasa entry level ??
Nu a laudat nimeni Bosch verde, ca sa ne pi..m pe numele Bosch.
Ca idee ...
Sau profesionalele de la Bosch sunt si astea pe mai multe clase, si sunt eu prost si nu inteleg despre ce se vorbeste aici.

Edited by shymano, 08 December 2020 - 20:51.


#50
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,234
  • Înscris: 19.03.2007

View Postshymano, on 08 decembrie 2020 - 20:47, said:

Era vorba de sculele profesionale, aflate in limita aia de pret ...
Ce legatura au cele din clasa entry level ??
Eu le numesc profesionale pe cele cu pret cel putin triplu ,care se folosesc in mod intensiv, industrial, 16 ore din 24 zilnic, nu pe alea de culori diferite care se folosesc in mod casnic, de cateva ori pe saptamana sau chiar mult mai rar in cazul altora.Si legatura cu clasa entry e pretul, ca alea cu eticheta unei marci renumite sunt mai scumpe decat cele aduse de mine in discutie si de calitate inferioara.

Edited by titoo, 08 December 2020 - 20:54.


#51
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,385
  • Înscris: 28.10.2018

View Postarg, on 08 decembrie 2020 - 20:04, said:

marcile mari chinezesti nu produc chinezari ca-i impusca partidul.

Chinezarii ca chinezarii, dar ce te faci cu bisnitarii?

#52
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009

View Posttitoo, on 08 decembrie 2020 - 20:52, said:


Eu le numesc profesionale pe cele cu pret cel putin triplu ,care se folosesc in mod intensiv, industrial, 16 ore din 24 zilnic, nu pe alea de culori diferite care se folosesc in mod casnic, de cateva ori pe saptamana sau chiar mult mai rar in cazul altora.Si legatura cu clasa entry e pretul, ca alea cu eticheta unei marci renumite sunt mai scumpe decat cele aduse de mine in discutie si de calitate inferioara.

Ce numești tu profesional este strict problema ta, dar asta nu înseamnă că este și corect ce afirmi.

Atât masina de găurit și înșurubat Bosch 12V-30, cât și Metabo PowerMaxx BS Basic, fac parte din gama PROFESIONALĂ. Eu sunt curios dacă măcar "ai pipăit" aceste scule de ai atâtea păreri despre tot și toate.

Eu nu am văzut de la tine o recomandare pentru cel care a cerut ajutorul, ai trântit-o cu acel Total Industrial ( brand despre care nu vreau să-mi dau cu părerea acum pentru a nu lungii discuția cu tine, discuție deloc constructivă și fără argumente ) a, și ai aruncat cu noroi în ce s-a recomandat pana în acel moment. Ok, ai recomandat Total, păi spune-i omului ce anume model îi recomanzi de la acel super brand, și de ce.

Eu am presimțit de la început că ești în căutare de atmosferă, tocmai d-asta am spus de la bun început că prefer să mă abțin, te știu de pe altă arie a acestui forum ( ce să vezi, nu sunt de ieri pe aici)  așa că, nu te agita prea tare că nu-ți mai dau apă la moara. :)

Și eu am folosit și încă folosesc destule scule hobby, altele chiar chinezești ( cumpărate mai mult de curiozitate, printre care și câteva scule din noua gamă Einhell) și chiar am fost impresionat de unele, dar de aici și până la ce s-a discutat pe aici este cale lungă, deja îmi sună a fanboy.

O seară plăcută vă doresc.


#53
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005

View Postabac, on 08 decembrie 2020 - 20:54, said:



Chinezarii ca chinezarii, dar ce te faci cu bisnitarii?
ai avut de-a face cu vreun echipament proiectat pentru 24/24, 7/7?

iti spun eu ca am lucrat pe asa ceva. e incredibil cand realizezi ca utilajul ala e facut sa mearga in regimul ala cel putin 10ani.

#54
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020

View Postalexx20alexx, on 08 decembrie 2020 - 22:59, said:

....

Eu am presimțit de la început că ești în căutare de atmosferă, tocmai d-asta am spus de la bun început că prefer să mă abțin, te știu de pe altă arie a acestui forum.....
Nu-ti bate capul ca nu merita , orice explicatie e de prisos .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate