Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Constructie P+2E pe perna de balast

* * * * * 7 votes
  • Please log in to reply
1587 replies to this topic

#703
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,967
  • Înscris: 03.12.2005
Exista mop telescopic cu coada de 6-9m. Il curata si din strada.

#704
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
De obicei nu le curat eu, vine soacra sa ne ajute Posted Image

 anothertwo, on 27 ianuarie 2022 - 16:29, said:

Usa de la intrare se Închide așa de bine, încât acum am rămas pe afară. Se pare ca butucul original n-a fost livrat. Deștept din fire, am închis și culisanta prin înăuntru.

Revin putin asupra incuietorii de la usa principala, ca abia astazi am realizat ca-s 'putin mai destept' (cu ghilimelele de rigoare).
Sistemul de inchidere aplicat pe usa este format din broasca multipunct automata FUHR autosafe 833, echipata cu incuietoare electromagnetica ASSA ABLOY 118E.13-----A71.
Si am urmatoarea situatie:
- Usa se descuie doar cu cheie pe exterior. Din ce am testat cu un butuc de proba (care intre timp s-a blocat), ca sa descui si sa retrag limba centrala, trebuie sa rotesc cheia o tura completa. Ca sa retrag si blocatorii suplimentari, mai trebuie sa rotesc cam un sfert de cheie. Pe exterior nu am maner cu apasare, doar o bara de 'design', care nu face nimic pentru deschidere.
- Din interior, apasand manerul, pot sa retrag si blocatorii suplimentari (dupa ce in prealabil am descuiat usa cu cheia).

Din comportamentul descris mai sus, nu inteleg cum anume ma ajuta incuietoarea electromagnetica pentru a retrage blocatorii suplimentari (pe care ii retrag doar intorcand suplimentar cheia). Apoi, in specificatiile tehnice ale acestei incuietori electromagnetice, inteleg ca functioneaza cu 10V-24V (AC/DC). Pot sa pun o sursa de alimentare cu backup precum aceasta (poate gasesc la 24V)?

Apoi, daca vreau sa montez o incuietoare inteligenta, dar nu imi dau seama daca functioneaza si cu blocatorii suplimentari. Stiti sa recomandati un astfel de model, poate cu functie push & pull? Samsung si Xiaomi au ceva de vanzare, dar trebuie sa vad daca se preteaza pentru tipul de incuietoare ales.

Multumesc!

 sebulbus, on 27 ianuarie 2022 - 21:18, said:

Exista mop telescopic cu coada de 6-9m. Il curata si din strada.
La cat de aproape e blocul, platesc o vecina sa le curete de la ea din balcon. Posted Image

#705
Don_Rafael

Don_Rafael

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 05.11.2017
Broasca are un electromagnet care va elibera blocatorii respectivi si tu vei deschide din exterior usa prin impingere.

Cand impingi usa blocatorii ar trebui sa fie impinsi usor in broasca de catre un element fix aflat pe piesa montata pe toc.

Inchiderea din cheie este suplimentara.

Actionarea electrica a broastei cum se va face? Ai interfon la usa?

Cred ca trebuie folosita o sursa AC/DC cum sunt cele pentru banda led.

Poti folosi si sursa gasita de tine, insa cred ca blocatorii vor avea o miscare continuua si nu vor ramane fixati in broasca (nu este neaparat o problema la deschiderea usii).

Eu am testat la yala de la poarta cu doua tipuri de alimentatoare de 12 V care se bagau in priza, unul nou care e mai usor si unul din acela mai vechi care este mai greu, dar are putere mai mare.

Cel nou tragea blocatorii si apoi ii elibera rapid, iar cel vechi tinea blocatorii ficsi.

De asemenea daca ai interfon, vezi ca acesta accepta niste valori maxime legate de tensiunea si intensitatea curentului de pe circuitul pentru yala.

Un electrician ar trebui sa iti recomande ce trebuie montat.

Legat de incuietaoarea inteligenta nu stiu ce sa zic, posibil sa actioneze numai limba mare a yalei.


Nu prea se intelege din pozele produsului cum actioneaza blocatorii, dar posibil ca la acest model sa nu fie eliberati ci trasi inauntrul broastei.

#706
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Multumesc mult pentru explicatia detaliata! Din ce imi aduc aminte, incuietoarea electromagnetica tine limba ce se extinde atunci cand rotesc cilindrul. Din pacate, nu pot confirma, pentru ca-s incuiat pe dinafara, si astept ca firma ce se ocupa de montaj sa deblocheze usa. Suplimentar, ca sa imi fie invatare de minte, am comandat set de manere si cilindru pentru usa culisanta din spate, ca sa pot intra in caz de necesitate.

Din manualul producatorului de feronerie (FUHR), am extras modul de functionare a incuietorii.
Attached File  deschidere_usa.PNG   243.44K   35 downloads
Din descriere, inteleg ca rotirea completa a cilindrului deblocheaza si bolturile suplimentare (pas 5 din poza atasata), in cazul in care folosesc un cilindru aprobat VDS (pe care nu l-am primit inca!).

Din pacate, nici reprezentantul producatorului de unde am cumparat tamplaria si usa nu este azi la birou, dar i-am cerut sa imi transmita codurile de produs comandate de catre firma ce s-a ocupat de comanda tamplariei.

#707
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Salutare!

După pauza prelungita, încep sa caut firme pentru instalații sanitare, electrice, și respectiv tencuieli și compartimentări și placări gips carton. Și bineînțeles, am o nedumerire.

Instalatorul sanitar (nu unul, ci la unison) spune ca întâi tencuiesc, și apoi fac traseele de instalații. Eu as vrea sa fac întâi traseele, si apoi sa tencuiesc. El spune ca nu știe cât voi încarca cu tencuiala, și nu poate lăsa coturile racord acolo unde trebuie. In realitate, îmi fac griji doar de o baterie de cada pe care o vreau îngropată și e plasata pe un perete cu caramida. Restul instalațiilor sanitare pică pe gips carton sau sub dulap bucatarie, deci nu contează cum ‘se vede’ la final. Aveți ceva sugestii la subiect?
Încerc sa câștig timp făcând întâi instalațiile, și continuând cu tencuiala după 15 Martie când vremea va permite.

Apoi, la instalații electrice, și aici am auzit comentarii din partea electricienilor. Mai toți vor sa taie tencuiala, și nu sa pună circuitele si dozele inainte de tencuiala. Unul singur mi-a propus doze cu șurub, și șurub de 40mm, sa pot ajusta adâncimea de montaj a aparatajului, inainte de tencuiala.

M-ar ajuta niște sfaturi utile. Instalația sanitara am de gând sa o fac cu PEX, nu cu PPR. Instalația electrica folosind doar cablu NYM.

Mulțumesc!

Edited by anothertwo, 14 February 2022 - 21:14.


#708
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Cu cablu NYM nu mai ai nici o sansa sa-l schimbi.

Cu tub si conductori individuali mai ai sanse sa mai schimbi vreun conductor sau sa mai modifici.
Daca mergi pe varianta cu tub, ideal ar fi (daca gasesti vreun electrician care sa accepte asa ceva) sa pozezi prima data tuburile si apoi sa tragi conductorii.
Recomand tuburi de minim 20 mm.

La mine tuburile electrice verticale din peretii de caramida s-au montat inainte de tencuiala iar dozele si tablourile electrice dupa tencuiala si zic ca a fost foarte bine ca s-a facut asa. Dozele s-au putut monta la adancimea ideala. Daca se taie vertical pentru tuburi dupa tencuire, posibil sa se vada dupa ce se astupa.

La sanitare s-au pus traseele la baterii inainte de tencuiala si a fost nevoie de prelungitoare. Aici era mai bine daca se facea dupa tencuiala, pentru ca oricum peste trasee vine faianta si nu se mai vede nimic.

Edited by kolfleading, 15 February 2022 - 07:16.


#709
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Multumesc, Kolfleading!

La sanitare, in afara de doua baterii de cada/dus care vor veni montate pe caramida si pentru care voi cumpara teuri montate pe placa de montaj distantate deja la 152mm (cat are o baterie intre racorduri), restul instalatiei sanitare se va monta si se va scoate prin gips carton, si vor ajunge in spatele unui dulap. Daca teurile sunt prea scurte, poate sa decupeze linistit din gips carton, a.i. sa poata faca prinderea.
Ma gandesc ca daca cumpar de pe acum bateriile de cada si dus al caror montaj il vad mai problematic, ar trebui sa scot din ecuatie cateva necunoscute. Apoi, consider 2cm de tencuiala + alti 1,5cm faianta si adeziv, si aia e.


Frustrarea mea (ca-s frustrat acum) vine din faptul ca daca fac instalatiile dupa tencuiala, mai pierd o luna de zile. Tencuiala o pot face abia dupa 15 Martie, cand voi putea pastra fara griji 10-12 grade in interior tot timpul. Asa, nu ma mai vad mutat pana la 1 Noiembrie in noua casa.

Edited by anothertwo, 15 February 2022 - 10:13.


#710
Bottecchia

Bottecchia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 26.03.2013

 anothertwo, on 14 februarie 2022 - 21:13, said:

Instalatorul sanitar (nu unul, ci la unison) spune ca întâi tencuiesc, și apoi fac traseele de instalații.
Apoi, la instalații electrice ...Mai toți vor sa taie tencuiala, și nu sa pună circuitele si dozele inainte de tencuiala.
Instalația electrica folosind doar cablu NYM.

La aceiasi parte sunt si eu. La sanitare, la fel am primit raspunsuri, ca se face dupa tencuiala. La electrica gasisem un vecin cu care vroiam sa fac (si-a facut singur electrica, sanitarele, IPAT) si el a facut dupa tencuiala, cu tuburi rigide. Si eu vreau sa fac ceva in lunile astea reci, nu pot sa tencuiesc si as fi vrut sa fac electrica. Am mai vorbit cu un electrician care nu vrea sa faca dupa tencuiala, nici cu tuburi rigide sau copex. Noua moda e sa ingroape direct cablurile, probabil e mai usor pentru ei, zic ca oricum nu mai poti sa scoti cablurile dupa 3 coturi. El a zis ca trage cablurile pe perete si nu pune doza, pe care o sa o monteze la fata dupa tencuiala. Eu as vrea copex sau tub rigid cu fire litate. Mai caut electrician, daca gasesc o sa fac totusi inainte de tencuit, sau poate se mai incalzeste si tencuiesc Posted Image
Pana atunci gasesti de lucru la o casa, trasee pt cabluri subterane prin curte, sa lipesti folii antivapori la tamplarie (la interior macar), apoi sa lipesti foliile de protectie la zugraveala pe geamuri, sa inchizi partea de sus dintre centura-cosoroaba-capriori-astereala.

#711
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019

 Bottecchia, on 15 februarie 2022 - 10:26, said:

Pana atunci gasesti de lucru la o casa, trasee pt cabluri subterane prin curte, sa lipesti folii antivapori la tamplarie (la interior macar), apoi sa lipesti foliile de protectie la zugraveala pe geamuri, sa inchizi partea de sus dintre centura-cosoroaba-capriori-astereala.

Am tras toate circuitele subterane din curte, pentru ca am profitat de groapa de langa casa. Am montat folie pe ambele parti pe tamplarie inca de la montaj, pe partea interioara a tamplariei, am protejat tamplaria cu folie pe exterior (de fapt, folia protejeaza membrana si spuma, care nu rezista la UV). N-am acoperis inclinat, si deja am facut hidroizolatia. Am cumparat spuma, si am inceput sa inchid toate gaurile prin caramida. Deci, stau degeaba. Bine, azi am dus la schimbat o sticla, pentru ca avea o scoica pe partea interioara.

#712
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

 anothertwo, on 15 februarie 2022 - 10:05, said:

doua baterii de cada/dus care vor veni montate pe caramida
Tencuieste rapid doar peretii aceia.
Oricum vine faianta peste, asa ca nu e nevoie de precizie prea mare.

Dar si daca pui bateriile acum si va fi nevoie de prelungitoare ... nu-i un capat de lume.
Eu mi-am asumat treaba asta si am pus prelungitoare la toate bateriile si la toti robinetii de la rezervoarele WC.

(am vrut toate bateriile pe perete, am o fobie de bateriile pe chiuveta cu racorduri flexibile).

Edited by kolfleading, 15 February 2022 - 10:50.


#713
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Mai e un aspect de luat in calcul. Tencuitorii nu știu cât de atenți vor fi, și cât de mult vor proteja cablurile și țevile puse pe pardoseala. Și s-ar putea sa distrugă ceva in procesul de tencuire, risc pe care nu vreau sa mi-l asum.

Pana la urma, peste tencuiala mai vin câteva straturi de glet. Pff, grea decizie.

#714
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Daca vin din aia carora le canta manelele la maxim ,fumeaza si arunca chistoacele pe jos ,nu se uita pe unde calca,esti pierdut.
Daca vine o echipa disciplinata care-si pregateste calea de acces ,care acopera cu folie tevile,fac podete pe fiecare perete ca doar 4 sunt ,nu vei avea probleme.
In afara de asta verificare etape stabilite clar,stalpisori pt a da nivelul tencuielii corect,totul pas cu pas nu heirupismul caracteristic pe santierele noastre.

#715
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Anaki, mulțumesc pentru sfaturi. N-as vrea sa îți amintesc despre cruda realitate. Firmele mari de tencuit ori nu se încurca cu pitici ca mine, ori sunt exagerat de scumpi (și se prea poate sa trimită aceleași specimene).

Am văzut la firme de tencuiala mecanizată de m-am saturat. Aia care măcar s-au prezentat decent (nu adidași roșii, coborâți din mașini mai scumpe decât construcția mea) sunt ocupati.

Mai am o întrevedere și Vineri, după care iau o decizie.

#716
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Am vazut ciumpalaci din aia la multe constructii,dar am vazut si beneficiari  in special  la anumite cladiri publice chiar si particulare care nu le-au permis sa lucreze haotic.

#717
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Cred ca o sa fac ca alex_now sa îmi iau concediu sabatic sa stau după toți. Dacă știam ca e așa de complicat, mai bine băgăm un deget in … și îmi vedeam de ale mele.

#718
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008
Suna mai complicat decat este in realitate. Si eu am avut electricele pe placa...tencuit..apoi turnat sapa peste ele..Le-au protejat cu un 'pod' peste ele..facut din scanduri si sipci..cat sa ascunda traseele de tuburi. Cu un pic de vointa se descurca..

Edited by manghels, 15 February 2022 - 14:41.


#719
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Poti sa-i chemi prima data pe zidari sa-ti ,,ponteze,, toti peretii si atunci stiu si instalatorii si electricieni cum sa lase tevile, dozele.

Edited by anaki, 15 February 2022 - 14:46.


#720
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Mersi de ponturi!!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate