Vin mana a doua din tescovina
Last Updated: Oct 30 2020 14:57, Started by
karax
, Sep 16 2020 08:43
·
0
#1
Posted 16 September 2020 - 08:43
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta
|
#3
Posted 16 September 2020 - 08:55
Revin in ceva timp am ceva de facut. Dati-mi sfaturi si le citesc eu sigur. Mersi
|
#4
Posted 16 September 2020 - 09:06
se pune zahar dizolvat in apa, nu mai stiu proportiile , dar nu recomand, o sa te doara capul rau daca bei mai mult
nu-ti ajunge vinul facut la prima mana? |
#5
Posted 16 September 2020 - 09:12
Ce cantitate de vin vrei sa faci?
Cata tescovina ai? |
#6
Posted 16 September 2020 - 09:38
#7
Posted 16 September 2020 - 09:52
collina1976, on 16 septembrie 2020 - 09:06, said:
nu-ti ajunge vinul facut la prima mana? Io cred ca karax vrea sa devina nemuritor. Uite ce zice wiki ...[tescovina] Conține cantități mari de resveratrol, care este un antioxidant foarte puternic, drept pentru care produsele făcute din tescovină sunt considerate a avea efecte anti-îmbătrânire.[1] |
#8
Posted 16 September 2020 - 10:02
karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta |
#10
Posted 16 September 2020 - 10:29
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. |
|
#11
Posted 16 September 2020 - 10:33
#12
Posted 16 September 2020 - 10:36
Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. Edited by karax, 16 September 2020 - 10:36. |
#13
Posted 16 September 2020 - 11:00
Dacă se stoarce tescovina la teasc, cojile rămase nu mai sunt suficiente pentru a mai face vin.
|
#14
Posted 16 September 2020 - 11:50
Pe la noi, la ala ii zice "pişwasser".Si e bun doar la facut ciorbe. Ca sa poti canta dupa aia
|
#15
Posted 16 September 2020 - 15:21
Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. Da...mana a doua e mult mai dulce...ce-i drept, depinde si de zona...La munte se pune zahar, chiar si la prima mana, la campie, nu prea...d-aia moldovenii au cel mai bun vin |
|
#16
Posted 16 September 2020 - 19:01
Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa...
Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu. Dar tu știi mai bine... |
#17
Posted 16 September 2020 - 19:04
Zuy, on 16 septembrie 2020 - 19:01, said:
Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa... Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu. Dar tu știi mai bine... Mai, depinde de zona...nu cresc strugurii peste tot la fel. La noi, mana a doua este extrem de buna, mana I e mai tare... |
#18
Posted 17 September 2020 - 02:27
karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta Dacă ții morțiș mai pui apă și zăhăr peste boască și lași să fermenteze a doua oară. Ca termimologie, tescovina e băutura distilată obținută din bosca de struguri. Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users