Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Vin mana a doua din tescovina

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina.  Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta

#2
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006
aia se lasa sa fermenteze si se distileaza alcool

#3
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Revin in ceva  timp am ceva de facut.  Dati-mi sfaturi si le citesc eu sigur.  Mersi

#4
collina1976

collina1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,526
  • Înscris: 03.10.2013
se pune zahar dizolvat in apa, nu mai stiu proportiile , dar nu recomand, o sa te doara capul rau daca bei mai mult
nu-ti ajunge vinul facut la prima mana?

#5
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007
Ce cantitate de vin vrei sa faci?
Cata tescovina ai?

#6
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009

 collina1976, on 16 septembrie 2020 - 09:06, said:

nu-ti ajunge vinul facut la prima mana?
Vinul se da la degustare, cu paharelul, pentru amortirea clientului. Ala, dupa ce marca banul, primeste tescovina la PET de 10 litri.

Edited by danvlas, 16 September 2020 - 09:39.


#7
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006

 collina1976, on 16 septembrie 2020 - 09:06, said:

nu-ti ajunge vinul facut la prima mana?

Io cred ca karax vrea sa devina nemuritor.

Uite ce zice wiki
...[tescovina] Conține cantități mari de resveratrol, care este un antioxidant foarte puternic, drept pentru care produsele făcute din tescovină sunt considerate a avea efecte anti-îmbătrânire.[1]

#8
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,792
  • Înscris: 17.12.2019

 karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:

Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina.  Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta
Se zdobesc strugurii și se lasă de pe o zi pe alta la decantat. Se scoate mustul decantat și se adaugă peste tescovină sirop călduț în proporție de 2 kg zahăr la 8l de apă. Amestecul sirop/tescovină se lasă la fermentat. În funcție de an, vinul astfel obținut este mai bun decât cel din prima mână.

#9
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Mersi de sfaturi

#10
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,495
  • Înscris: 22.08.2012
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului.
E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Posted Image
Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu  a avut niciun fel de efect secundar neplacut.

#11
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006

 Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:

Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu  a avut niciun fel de efect secundar neplacut.

Cunostinta de cauza insemnand maximum doua pahare,nu-i asa?

#12
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

 Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:

La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului.
E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Posted Image
Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu  a avut niciun fel de efect secundar neplacut.
De cate  kg e teascul?

Edited by karax, 16 September 2020 - 10:36.


#13
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,792
  • Înscris: 17.12.2019
Dacă se stoarce tescovina la teasc, cojile rămase nu mai sunt suficiente pentru a mai face vin.

#14
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Pe la noi, la ala ii zice "pişwasser".Si e bun doar la facut ciorbe. Ca sa poti canta dupa aia

#15
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:

La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului.
E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Posted Image
Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu  a avut niciun fel de efect secundar neplacut.

Da...mana a doua e mult mai dulce...ce-i drept, depinde si de zona...La munte se pune zahar, chiar si la prima mana, la campie, nu prea...d-aia moldovenii au cel mai bun vin

#16
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 19.11.2006
Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa...
Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu.
Dar tu știi mai bine...

#17
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Zuy, on 16 septembrie 2020 - 19:01, said:

Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa...
Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu.
Dar tu știi mai bine...

Mai, depinde de zona...nu cresc strugurii peste tot la fel. La noi, mana a doua este extrem de buna, mana I e mai tare...

#18
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:

Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina.  Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta
nu se face, d-aia nu găsești rețete.

Dacă ții morțiș mai pui apă și zăhăr peste boască și lași să fermenteze a doua oară.

Ca termimologie, tescovina e băutura distilată obținută din bosca de struguri.

 Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:

La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
asta dacă-ți place un vin cu foarte mult tanin și fără pic de aromă și savoare.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate