Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Vin mana a doua din tescovina
Last Updated: Oct 30 2020 14:57, Started by
karax
, Sep 16 2020 08:43
·
0
#1
Posted 16 September 2020 - 08:43
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta
|
#3
Posted 16 September 2020 - 08:55
Revin in ceva timp am ceva de facut. Dati-mi sfaturi si le citesc eu sigur. Mersi
|
#4
Posted 16 September 2020 - 09:06
se pune zahar dizolvat in apa, nu mai stiu proportiile , dar nu recomand, o sa te doara capul rau daca bei mai mult
nu-ti ajunge vinul facut la prima mana? |
#5
Posted 16 September 2020 - 09:12
Ce cantitate de vin vrei sa faci?
Cata tescovina ai? |
#6
Posted 16 September 2020 - 09:38
#7
Posted 16 September 2020 - 09:52
collina1976, on 16 septembrie 2020 - 09:06, said:
nu-ti ajunge vinul facut la prima mana? Io cred ca karax vrea sa devina nemuritor. Uite ce zice wiki ...[tescovina] Conține cantități mari de resveratrol, care este un antioxidant foarte puternic, drept pentru care produsele făcute din tescovină sunt considerate a avea efecte anti-îmbătrânire.[1] |
#8
Posted 16 September 2020 - 10:02
karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta |
#10
Posted 16 September 2020 - 10:29
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules.
Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. |
|
#11
Posted 16 September 2020 - 10:33
#12
Posted 16 September 2020 - 10:36
Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. Edited by karax, 16 September 2020 - 10:36. |
#13
Posted 16 September 2020 - 11:00
Dacă se stoarce tescovina la teasc, cojile rămase nu mai sunt suficiente pentru a mai face vin.
|
#14
Posted 16 September 2020 - 11:50
Pe la noi, la ala ii zice "pişwasser".Si e bun doar la facut ciorbe. Ca sa poti canta dupa aia
|
#15
Posted 16 September 2020 - 15:21
Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. Desi e un vin imbunatatit cu zahar, nu te doare capul, gustul e foarte bun si se pastreaza mai bine decat cel original, probabil datorita zaharului. E cam la jumatatea distantei dintre un vin natural si unul falsificat - dpdv moral. Apropos: am facut o bauta cu un asemenea vin, la un prieten, dar am fost in cunostinta de cauza si nimeni nu a avut niciun fel de efect secundar neplacut. Da...mana a doua e mult mai dulce...ce-i drept, depinde si de zona...La munte se pune zahar, chiar si la prima mana, la campie, nu prea...d-aia moldovenii au cel mai bun vin |
|
#16
Posted 16 September 2020 - 19:01
Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa...
Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu. Dar tu știi mai bine... |
#17
Posted 16 September 2020 - 19:04
Zuy, on 16 septembrie 2020 - 19:01, said:
Vin la mâna a doua... mai ieftin ieși dacă cumperi de la ”magazin” decât așa... Ce vrei tu, cum spuneau și alți colegi poți să o folosești la țuică, așa cum făcea și bunicu. Dar tu știi mai bine... Mai, depinde de zona...nu cresc strugurii peste tot la fel. La noi, mana a doua este extrem de buna, mana I e mai tare... |
#18
Posted 17 September 2020 - 02:27
karax, on 16 septembrie 2020 - 08:43, said:
Vrem si noi sa preparam vin mana a doua din tescovina. Am cauta pe tot internetul , nu gasesc reteta Dacă ții morțiș mai pui apă și zăhăr peste boască și lași să fermenteze a doua oară. Ca termimologie, tescovina e băutura distilată obținută din bosca de struguri. Olteanul_sfios, on 16 septembrie 2020 - 10:29, said:
La un teasc, pui 5 kg de zahar si 20 de apa, lasi comina/tescovina peste noapte si a doua zi o storci din nou. Ai toate sansele ca vinul ala sa fie mai bun decat prima mana, mai ales daca anul nu a fost cu multa caldura in pre-cules. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users