Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apartament Grecia - Kavala

obtinere venituri PFA / PFI in ti...

Recomandare Volvo

Diferenta suprafata teren
 Plafonare preturi energie

Vanzari foto - CIPA 2023

Recomandare perdele sau draperii ...

Invertor Victron Easysolar-II 48/...
 "Militarizarea" Antifraudei

Washington DC in 1940 - secvente ...

Miniatur Wunderland - Monaco

Familia Simpson
 plata impozit profit actiuni trad...

Extras de cont cu semnatura elect...

Ce parere aveti despre ascasa.de ...

Sfat achizitie bmw e92 320d
 

Problema scanare automata canale LG 42LD750

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
Buna seara !

Am o mica problema cu un model mai vechi de TV (LG 42LD750). Nu imi dau seama ce setari ar trebui sa-i fac pentru a gasi canalele de la Digi.
Am incercat sa-l aduc la setarile din fabrica, iar daca selectez Romania, am decat optiunea de scanare auto "antena".  Daca selectez Suedia sau FInlanda, apare la scanare auto si optiunea "cablu". Acolo, am incercat sa schimb putin frecventele dupa ce am citit unele postari mai vechi de pe forum, insa fara rezultat.
Am ajuns la concluzia ca ori are o problema cu mufa de antena, ori acest model de TV nu are DVB-C.  (Am citit pe unele site-uri ca ar trebui sa aiba, insa nu sunt complet sigur de asta)

A mai avut cineva probleme la scanare cu acest model sau alte modele de la LG?  Orice sfat este binevenit.

#2
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,301
  • Înscris: 06.11.2014
Daca selectezi Cablu - Digital - Complet, ar trebui sa receptionezi ceva. Pe majoritatea site-urilor scrie ca are DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264).

Edited by iZet, 19 May 2020 - 21:02.


#3
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016

View PostiZet, on 19 mai 2020 - 20:56, said:

Daca selectezi Cablu - Digital - Complet, ar trebui sa receptionezi ceva. Pe majoritatea site-urilor scrie ca are DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264).
Am incercat si varianta aceasta, iar la tari am avut Suedia si Finlanda, insa din pacate nu a schitat nimic. Cred ca este posibil sa fie ceva defect la el.
Multumesc oricum pentru sfat !

#4
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,098
  • Înscris: 27.06.2007
poate au inclus si Romania la dvb-c in ultimu firmware https://www.lg.com/r...odus/lg-42LD750

#5
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
Multumesc mult pentru idee! O sa incerc sa-l pun pe un stick si sa vedem daca ajuta cu ceva un update.

#6
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,693
  • Înscris: 07.02.2011

View PostRobert-25, on 19 mai 2020 - 20:47, said:

... apare la scanare auto si optiunea "cablu".
Ai selectat “Other Operators” (Alţi operatori)?

#7
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
Din cate tin minte. era o optiune unde scria "alti operatori" insa nu puteam modifica acolo.  Am incercat sa schimb pe Germania din curiozitate si doar acolo aveam un nume de operator si optiunea de a schimba in "alti operatori".

#8
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,934
  • Înscris: 20.06.2009
Trebuie să meargă așa cum a scris iZet! Alegi Suedia, Alți operatori (alegi asta, nu mai cauți după RCS sau Digi!) și restul cum ți-au fost spuse (neapărat pe Complet!). Televizorul are tot ce-i trebuie, doar să i se spună ce se dorește!

#9
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016

View Postcrislacor, on 19 mai 2020 - 22:08, said:

Trebuie să meargă așa cum a scris iZet! Alegi Suedia, Alți operatori (alegi asta, nu mai cauți după RCS sau Digi!) și restul cum ți-au fost spuse (neapărat pe Complet!). Televizorul are tot ce-i trebuie, doar să i se spună ce se dorește!
Scuze pentru raspunsul intarziat. Am ales Suedia, am selectat cablu. Ca sa ajung la treaba cu "alti operatori", trebuie sa accesez "Setari cablu DTV", insa meniul unde ar trebui sa aleg "alti operatori" nu este activ. Nu pot sa schimb in altceva nici daca as vrea, deci l-am lasat ca atare. Am dat cautare pe "complet", insa nu a gasit niciun canal.
Dintre toate tarile, doar pe Germania imi da automat sa aleg intre un operator "KDG" si "alti operatori", imediat ce selectez pe "cablu". Chiar si asa, am selectat alti operatori, am dat scanare pe "complet" si nu s-a gasit absolut nimic.  Ce parere aveti ?

View PostSTARTREK1, on 19 mai 2020 - 21:22, said:

poate au inclus si Romania la dvb-c in ultimu firmware https://www.lg.com/r...odus/lg-42LD750
Am incercat si varianta dumneavoastra. Se pare ca televizorul are deja o varianta mai recenta de soft decat cea pe care am gasit-o pe site-ul oficial LG. (ciudat)
Multumesc oricum pentru sfat !

#10
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,934
  • Înscris: 20.06.2009
Deci, ești sigur că ai băgat cablul unde trebuie? În spatele televizorului trebuie să fie două intrări, una filetată (pentru antenă satelit, nu te interesează) și una fără filet, în care trebuie să bagi cablul de la Digi!
Dacă cablul e bine băgat, ori nu are contact la mufă, ori e ceva bulit pe rețeaua RCS, ori e dus televizorul (mă rog, tunerul DVB-C). Cam în ordinea asta ar trebui să le și verifici (schimbi mai întîi mufa, chemi RCS-u' sau schimbi televizorul)...

#11
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
SIgur ca este bine bagat. Am uitat sa mentionez ca am probat alt tv exact cu acelasi cablu iar acela nu a avut nicio problema in a scana programele. Probabil ca buba este ori la mufa, ori la tuner, dupa cum ati spus si dumneavoastra. O alta chestie pe care dabia am observat o si care ma face sa cred ca sunt probleme cu mufa, este faptul ca atunci cand intru in setari la "intrari", nu este aprinsa  intrarea de "cablu".Initial nu am crezut ca are importanta, insa daca conectez la el un USB sau sa zicem folosesc una din intrarile HDMI, acestea se aprind in acel meniu al televizorului.

#12
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,934
  • Înscris: 20.06.2009
Da, dacă ai cablul conectat la televizor, trebuie să apară activă intrarea din meniu. În plus, dacă zici că ai legat alt televizor și a fost ok, se prea poate să aibă ăsta ceva...
Pune-i cruce, fă un efort mic și ia-ți un televizor nou. Și așa avem acum canale 4K, pe iutub colcăie de 4K-uri, numa' bine se delectează și ochii tăi cu ceva mai ca lumea! LD-ul ăsta 750, chit c-a fost „vîrf” la vremea lui, are totuși o vîrstă (e 2011 sau pe acolo)...:)

P.S. Nici dacă miști ușor de mufa cablului nu îți apare în meniu intrarea Cablu? Adică na, măcar să știi dacă e contact imperfect sau s-a dus naibii de tot...

#13
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
Nu merge nici daca misc usor mufa. O sa incerc sa-l duc la un depanator. Daca este vorba doar de mufa, nu ar trebui sa coste prea mult reparatia. Altfel, oricum nu mai merita, deoarece este intradevar un model destul de vechi.
Multumesc oricum pentru ajutor !

#14
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,934
  • Înscris: 20.06.2009
Sincer, nu cred că merită nici reparația! Oricît ar costa!
Și cu plăcere, dar îmi pare rău că nu s-a terminat cu happy-end...Posted Image

Edited by crislacor, 20 May 2020 - 13:01.


#15
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,693
  • Înscris: 07.02.2011

View Postcrislacor, on 20 mai 2020 - 12:45, said:

Și așa avem acum canale 4K, ...
...
LD-ul ăsta 750, chit c-a fost „vîrf” la vremea lui, are totuși o vîrstă
Cam sărăcuță oferta de canale 4K! Taxata in plus, ca extraoptiune.
...
Ca solutie temporara pentru initiator pana schimba televizorul e si utilizarea unui receiver HD (cablu), daca ii functioneaza pe HDMI.
Cu ajutorul unui receiver HD, continutul FullHD e posibil sa fie afisat pe tv-ul cel vechi mai bine decat pe multe tv-uri noi.
Investitia pentru achizitionarea unui receiver SH, este minima.

#16
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,352
  • Înscris: 29.04.2010
Corect, mai ales ca 95% din canale sunt necodate la Digi. In afara de 4K, SuperOne si HBO Maxpack... totul e la liber.

#17
Robert-25

Robert-25

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 11.04.2016
Va salut !
Mi-a trecut prin cap si aceasta varianta, insa nu ma prea pricep. Nu trebuie sa fie neaparat un receiver tot de la operator (DIGI) ?
Pot sa folosesc orice model ?

#18
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,352
  • Înscris: 29.04.2010
La Digi se obtin greu decodoare, nu prea au pe stoc. Poate fi folosit orice box HD pt cablu tv, iesire HDMI. Singura problema o veti avea cu receptia extraoptiunilor care sunt codate: pachetul HBO MaxPack si canalul pt adulti SuperOne. In rest, se pot receptiona toate canalele digitale.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate