Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Monitor 29-inch WFHD, merita?
 diferenta pret

Colegul de pedalat

accident masina - trotineta

Vuiet AC Peugeot 508
 Cat valoreaza aceste monede?

ce parere au fetele despre barbat...

Prima comanda pe aliexpress

Temperaturi mari in idle rtx 3060
 Schema Statie amplificare Electro...

MBP de pe OLX

Vrei sa lucrezi la stat? Creeaza-...

Cum se inmulteste Caprifoiul?
 

Copiere caseta VHS - laptop

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
SelfCare

SelfCare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 19.08.2011
Salut,

As vrea sa copiez continutul unor casete VHS (peste 100 de casete) pe laptop. Nu am mai facut asta si as avea nevoie de o lista cu tot ceea ce ar trebui sa cumpar. Pe langa player-ul VHS as vrea sa stiu care sunt celelalte dispozitive si cabluri necesare pentru a realiza copierea.

Orice link catre un player VHS pe care il considerati bun dar si catre toate celelalte ar fi util.

Laptop: Asus R501vb - https://www.pcgarage...740m-2gb-black/

Multumesc

#2
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020
SInt doar recomandari, nu stiu exact calitate.
Placa de captura video USB:
https://www.emag.ro/...-youtube-mt4169

Niste cabluri potrivite, probabil RCa sau Composite

Aparat redare casete VHS: intrebi pe la vecini, prieteni, rude.
Eu am 2 in spatele meu acum.
Nici nu stiu daca se mai gasesc noi de vinzare

Aceasta este varianta cea mai ieftina, posibil sa fie altele mai scumpe si mai comode, mai usor de folosit.
Daca doresti asa ceva (nu ai spus buget), vedem mai departe...

#3
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,158
  • Înscris: 08.12.2005
Cred că vei avea nevoie și de o placă de captură sau măcar un tuner TV (placă PCI). Nu cred că vei reuși cu laptopul decât dacă îi poți pune așa ceva extern.

Edited by ursamajor, 04 May 2020 - 11:45.


#4
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,971
  • Înscris: 11.08.2003
djl, ai legatura!

#5
SelfCare

SelfCare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 19.08.2011

View Postdionenina424, on 04 mai 2020 - 11:39, said:

SInt doar recomandari, nu stiu exact calitate.
Placa de captura video USB:
https://www.emag.ro/...-youtube-mt4169

Niste cabluri potrivite, probabil RCa sau Composite

Aparat redare casete VHS: intrebi pe la vecini, prieteni, rude.
Eu am 2 in spatele meu acum.
Nici nu stiu daca se mai gasesc noi de vinzare

Aceasta este varianta cea mai ieftina, posibil sa fie altele mai scumpe si mai comode, mai usor de folosit.
Daca doresti asa ceva (nu ai spus buget), vedem mai departe...

Multumesc!

Incerc sa gasesc un player VHS pe olx sau alte website-uri asemanatoare. Daca ai unul bun de vanzare spune-mi te rog.

Nu am setat un buget pentru ca nu stiu ce ar trebui sa iau inca. Oricum, nu ar trebui sa fie un impediment asta.

#6
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,351
  • Înscris: 08.03.2017
Cum s-a mentionat : placa de captura firewire 1394 sau tv tuner de la Leadtek, ei aveau tunere care stiau sa comprime in timp real , foarte reusite - atentie ca trebuie hardware solid si memorie pentru a putea comprima in timp real , altfel trebuie mers de 2 ori pe acelasi film , adica AVI captura primara dupa transformat in ce doresti sa nu ocupe asa mult spatiu . Pe usb 2.0 rata de transfer e foarte mica dar suficienta pentru AVI . Placile externe sunt mai greu de gasit sau tv tuner box cu posibilitate captura, au fost destul de rare .

Edited by ldpe, 04 May 2020 - 11:54.


#7
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,158
  • Înscris: 08.12.2005
Nu-i chiar așa. Tunerul meu Leadtek mergea pe un amărât de procesor (cred că și pe un Duron a mers) și comprima în timp real. Era un topic cu capturi de pe tuner, unde cu plăcere am participat, fiindcă erau membri destupați pe-acolo. Ce vremuri!

Edited by ursamajor, 04 May 2020 - 11:56.


#8
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,351
  • Înscris: 08.03.2017
"Tunerul meu Leadtek"
Daca a mers pe Duron inseamna ca ai avut varful de gama ce stie decoda si comprima hardware ...da, au fost asemenea bijuterii dar costau...

#9
doxan

doxan

    Fenomenul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,554
  • Înscris: 22.12.2015
https://www.pcgarage...gilink/vg0001a/

#10
SelfCare

SelfCare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 19.08.2011
Inteleg ca e neaparata nevoie de un VHS Player si VIDEO GRABBER pentru a face conexiunea spre laptop?

#11
doxan

doxan

    Fenomenul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,554
  • Înscris: 22.12.2015
Am si eu o intrebare conexa...cum fac ca sa transfer in format digital niste casete miniDV de pe timpuri, fara ca sa pierd calitatea imaginii in clipa conversiei ? Inca mai am camcorderul Sony vechi, dar nu are porturi moderne, doar AV si un firewire.

#12
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,735
  • Înscris: 28.10.2006
@doxan:
Ai folosit vreodata asa ceva?
Aia foloseste procesor la greu si freaca la HDD de-i sar mucii!
SI la laptop mai ales.
Nu face fata la codare MPEG2 la bitrate peste 6000, apar drop-uri si cateodata desincronizari de sunet.
Referitor la intrebarea ta, foloseti transfer digital, prin firewire in format avi dv si apoi cu un soft de encodare faciconversia la ce alt tip de fiseir si container te intereseaza.
Daca acel Sony este SD(standard definition) encodezi la MPEG2 cu bitrate maxim conform standardului DVD.
Daca nu ai echipamentele necesare, te pot ajuta eu, da-mi PM.

Edited by viceroy56, 04 May 2020 - 12:25.


#13
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,341
  • Înscris: 13.11.2011
Si eu sunt interesat cum sa transfer casete vhs(de pe video) si mini-dv(cameră video) direct în calculator..
Deci in afară de placă de captură cu usb ,de ce mai este nevoie?
Presupun că si soft...

#14
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,158
  • Înscris: 08.12.2005

View Postldpe, on 04 mai 2020 - 11:58, said:

"Tunerul meu Leadtek"
Daca a mers pe Duron inseamna ca ai avut varful de gama ce stie decoda si comprima hardware ...da, au fost asemenea bijuterii dar costau...

Da, era varianta TV 2000XP Deluxe, parcă, dar nu era chiar așa de scump, iar procesorul făcea compresia. În plus, am făcut compresie live (la aceleași setări) cu Duronul și cu un amărât de Kworld, deținut anterior. Cred că acum și un Atom îl depășește pe acel Duron. Deci partea de procesare nu-i deloc critică. Vorbim de rezoluții SD, totuși, maximum 576i.

#15
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020

View PostSelfCare, on 04 mai 2020 - 12:12, said:

Inteleg ca e neaparata nevoie de un VHS Player si VIDEO GRABBER pentru a face conexiunea spre laptop?

Nu, nu NEAPARAT, am spus mai sus.
Asta e varianta cea mai simpla si ieftina
Si, probabil, 90% calitativ
Exista scule speciale (CRED) care fac transferul singure, adica nu ai nevoie de nici un calculator.
Presupun ca nu vrei asa ceva, avind in vedere ca ar costa de 5-6-10 ori (???) mai mult
Se pare ca nitel m-am inselat: tot ai nevoie de player: https://www.diamondm...ital-converter/
Sau nu: exista aparat combo: VHS player + DVD Recorder.

View Postmissionnad, on 04 mai 2020 - 12:26, said:

Presupun că si soft...
Asta e ultima grija, are deja placa de captura sau exista alte 17876 de variante (90-99% gratuite)

#16
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,735
  • Înscris: 28.10.2006
Io folosesc si acum un Pinnacle DV500 cu consola. Am un PC dedicat pentru capturi. Are si intrare AV si FireWire.
Da, doar SD cum spune si ursamajor.
Am si 2000 XP si un K-World si cu un hardware Core2Dou, 4 GB RAM si HDD de 7200 rpm  dedicat pentru capturi merg super OK.

#17
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,527
  • Înscris: 01.12.2001
Atenție: VHS e analogic, miniDV e digital.
Sunt metode diferite de a trece de pe acele casete in PC.

#18
dionenina424

dionenina424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 21.04.2020

View Postviceroy56, on 04 mai 2020 - 12:33, said:

si un K-World
Uaaaaa, cred ca am si eu o placa din aia pe la depozit.
Chiar si cu telecomanda originala.
Dar nu-l ajuta pe initiator, el are laptop.
Da' chiar SelfCare, nu ai si vreun desktop prin casa ???

View Postdorin_2k, on 04 mai 2020 - 12:34, said:

Atenție: VHS e analogic, miniDV e digital.
Sunt metode diferite de a trece de pe acele casete in PC.
Se poate si analogic miniDV, calitate nitel ami mica.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate