Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Shaorma cu "de toate"
Last Updated: May 10 2022 12:23, Started by
Piscopescu
, May 03 2020 21:57
·
0
#19
Posted 03 May 2020 - 22:33
#20
Posted 03 May 2020 - 22:33
#22
Posted 03 May 2020 - 22:35
Eu am mancat shaoprma de 2 ori in viata si n-am fost impresionat. Prefer oricand o pizza sau niste aripioare picante.
PS @Neaceasca85, ai legatura! |
#24
Posted 03 May 2020 - 22:43
la noi exista "la lipie", "la farfurie"
un din ele nu merge cu de toate |
#25
Posted 03 May 2020 - 22:49
#26
Posted 03 May 2020 - 22:56
Nu e etic să ceri shaorma cu de toate fără ceva. Aia nu mai este cu de toate .
|
#27
Posted 03 May 2020 - 22:59
#28
Posted 03 May 2020 - 23:03
Pentru mine "cu de toate" inseamna cu o cola dietetica langa.
|
|
#29
Posted 03 May 2020 - 23:38
Fara Cola, fara, nici nu e OK la sanatate. Apa taica, aia e buna.
On: in acceptiunea mea, shaorma cu de toate inseamna reteta completa a shaormeriei respective, din care nu vrei sa refuzi niciun ingredient. Unii refuza ceapa, pe motiv ca sunt la serviciu, au intalniri sau nu le place ceapa, altii ar vrea fara usturoi dar Shaorma House Slatina (shaormeria mea de suflet inca din 2011) are doar maioneza cu usturoi, preparata acolo (am gasit graunte intreg de usturoi), nu au maioneza simpla. Eu nu refuz nimic, ceapa chiar este musai, se leaga perfect cu maioneza, carnea si cartofii prajiti. Maica-mea habar nu are de ce eu vreau acasa cartofii prajiti cu ceapa si nu cu usturoi, pai ca sa fie ca la shaorma. Dar shaormarii mereu ma intreaba daca pun si ceapa, chiar daca eu am spus cu de toate si au ajuns chiar sa nu mai trebuiasca sa ma intrebe, apaream eu, stiau ca e shaorma mare de pui cu de toate. Si intotdeauna shaorma mare, nu mica. Daca mi-e foame rau, comand una mare plus una mica (in criza Covid nu, poate dupa) sau shaorma mare plus o portie de cartofi prajiti cu maioneza, sau shaorma mare plus un jnitzel de pui. In fast food, number one la mine e shaorma, pe locul 2 e pizza, pe care o mancam pe litoral in anii '90 as a 90's kid, acum mananc pizza doar daca mananca cei din jurul meu, si pe 3 este hamburgerul, care nu ma impresioneaza cum nu-l impresioneaza pe pufonel pizza. Criza Covid m-a incurcat in 2 chestii diametral opuse, nu mai pot face miscare si shaorma se procura mai greu. O pot procura sa nu duc lipsa de ea, dar mi-e dor de mersul la shaormerie, imi place sa si vad acolo cum se prepara, aparatele de Kebab Archway si friteuza Pitco (atentie, tot pe gaz, nu electrica, ador sa aud flacara cum se aprinde in ea), shaormarii glumeti. Conteaza si shaormarul, din pacate, este unul la care consider ca am ghinion daca pic, nu o face gustoasa si pune putin in ea, la polul opus era o doamna la care ma rugam eu sa pic, facea cele mai bune shaorme (joi parca ea mi-a raspuns la telefon si shaorma a fost buna) si sunt convins ca si acasa gateste bine, si are un ras molipsitor. Totdeauna incheia cu 'S-aveti pofta!". In 2006 am mancat prima Shaorma, la Bucuresti la Melissa Kebab de vis a vis de Electromagnetica. In Bucuresti am mancat numai de acolo, iar din 2011, in Slatina, doar Shaorma House, nu accept altceva. M-am imprietenit si cu patronul si in criza Covid l-am rugat sa ma informeze periodic pe Whatsapp despre ce masuri ia. Cartofii sunt din piata, nu congelati, si maioneza cu usturoi e preparata acolo, decat sa ia din aia la galeata ce nu are nicio treaba cu maioneza. Problema e ca trebuie sa o mananc pe furis, maica-mea nu e de acord, si de cand cu Covidul, mi-au interzis si ceilalti. Shaorma ca un drog, ca ceva ilegal, yeah. S-aveti pofta, cei carora le place shaorma. Edited by Neaceasca85, 03 May 2020 - 23:43. |
#30
Posted 03 May 2020 - 23:51
Eu evit junk-urile că se depun rău de tot ... nu e nimic mai urât decât să ai ,,colăcei” (la fel cu muierile ...).
Dacă scoți lipia și cremele, rămân puiul (care la rotisor e proteină curată) și cartofii prăjiți (care sunt micile noastre bucurii). E win-win. Bine, aia nu mai e shaorma . În București am încercat (acum vreo 2-3-4 ani) la Dristor Kebap și la Piața Sudului (spre Bd. Obregia). Au fost bune, eu m-am bucurat că nu am făcut toxiinfecție alimentară ... Edited by Rhesus, 03 May 2020 - 23:53. |
#31
Posted 03 May 2020 - 23:54
Fara cartofi prajiti sau fara maioneza, pentru mine nu e shaorma. O singura data am mancat fara cartofi si a fost dezastru.
Shaorma buna ca in Romania doar in Germania se mai gaseste. Si fix acolo un turc a inventat-o. In rest suferi o mare dezamagire. In Turcia la All Inclusive uneori e doar kebab, carnea, ii adaug eu cartofii prajiti. |
#32
Posted 04 May 2020 - 00:02
Din câte am înțeles de la un coleg de facultate:
- tăvălesc carnea in tot felul de mirodenii ca să nu se simtă gustul de carne din 2013... un fel de marinadă fortață ... - (bârfe) cică ... ca să pună 9-10-15 pui pe bățul ăla de rotisor se pun cu picioarele peste ele .... sper că nu e adevărat și e doar bârfă ... (cum tot colegul ăsta mi-a zis să nu cumva să îndrăznesc să iau ceva patiserie din Gara de Nord în special dimineața: toate resturile de ieri sunt aruncate pe podea și zac acolo împreună cu șobolanii peste noapte ...). A doua zi: reîncălzire, și gata. Edited by Rhesus, 04 May 2020 - 00:03. |
#33
Posted 04 May 2020 - 00:09
Fel de fel de barfe sunt. La Shaorma House carnea vine zilnic, niciodata de pe o zi pe alta. Si din cauza asta, uneori au ramas fara. Parca pe 23 decembrie la ora 0 adios. Desi mai era deschis pana la 02.
In 2019, in Turcia (Antalya) kebabul era OK, dar in alti ani precum 2017 era cam scarbos ca avea multe piei de pui. Eu nu mananc piele. Si aici mai gasesc cate un zgarci sau o piele, mai ales daca prind final de rola de kebab. Cel mai bine e sa prind la mijlocul rolei. Sa existe in shaorma cate o bucata de carne mai prajita, crocanta, sau cate un cartof mai ars, mama ce misto e. De la inceput pana in partea de jos a lipiei, senzatiile sunt diverse. Unicul meu viciu, unicul drog palpabil e mancarea, asa ca... rup in 2 prajelile, sosurile, painea si dulciurile. Ador sa miroase a prajeala de la blocuri. Nu prea exista zi fara carne la mine. Ca e fiarta in ciorba/tocana, prajita sau la gratar. Si deja sunt satul de mici, 3-4 gratare in ultimele 3 saptamani. Doar de Paste tin 3 zile consecutive post de carne. Dar cu oua, hahaha. |
|
#34
Posted 04 May 2020 - 00:14
Ce să zic ) Poftă mare! și colesterol și lipide cât mai mici )
|
#35
Posted 04 May 2020 - 00:18
Sunt mici. Toate. Doar trigliceridele usor marite.
Si ai spus mai sus ca e urat ca o femeie sa aiba colacei, pai fara macar colacei acolo, nu poate avea sani mari, hahaha. Nu, mereu m-au enervat fandoselile alea ale lor cu nu vreau sa ma ingras. I'm US Style si nu agreez anorexia. |
#36
Posted 04 May 2020 - 00:46
Conceptul e interesant.
Problema e carnea de proasta calitate si multimea de tampenii din rola aia de carne congelata. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users