Bacsis livratori
Last Updated: Sep 26 2021 16:09, Started by
-Miku-
, May 01 2020 20:10
·
0
#73
Posted 03 May 2020 - 13:50
Amuzant, romanii pe langa ca sunt saraci mai sunt si fuduli, lasa bacsis 15-20 la suta la delivery man, sa se vada ca-s avuti
Dau, on 03 mai 2020 - 12:05, said:
Mai nou, de vreo luna, curierii din zona unde locuiesc îmi zic ca nu au cum să-mi aducă comanda după ora 15:00. Și ma întreabă foarte indignați dacă nu am un vecin sau prieten căruia să i-o lase pana vin eu de la birou? Am ajuns sa ii caut eu prin cartier când vin de la serviciu. Înțeleg ca este o perioada aglomerata pentru ei dar este absurd sa plătesc un serviciu și să-mi spună prin telefon ca dacă nu sunt la ora când pot ei sa treacă, între 11-12, ei nu au cum să-mi livreze pachetul. De ce nu dai adresa de la serviciu ca adresa de livrare ? |
#74
Posted 03 May 2020 - 14:10
ro_explorer, on 03 mai 2020 - 12:31, said:
La banca lasi bacsis celor din front-office ? De ce ? Tu ai priceput care e diferenta dintre un angajat cu carte de munca , la o banca. sau in alta parte si unu care presteaza un serviciu temporar cu castig la cursa ? Altfel ne dam cu presupusul ca e cald afara. |
#75
Posted 03 May 2020 - 14:33
Ospatarii au "carte de munca"?
vorba vine, cartile de munca nu se mai folosesc de ceva ani Apropo de bacsisuri, banuiesc ca banii acestia sunt inclusi in declaratiile de venit si se platesc impozitele aferente,nu? Edited by Bernard77, 03 May 2020 - 14:37. |
#76
Posted 03 May 2020 - 14:46
Mizu, on 03 mai 2020 - 13:21, said:
Dar de ce ti-ar scuipa cineva in mancare, tu daca ai fi chelner/bucatar si nu ai primi bacsis asa ai face? Inteleg daca te comporti ca un gunoi, tot nu ar fi corect, dar ar fi expectativ. Te credeam cocalar, dar acum inteleg ca ai doar o fobie cu scuipatul in mancare, esti sclavul ei si lasi bacsis de frica. Mizu, on 03 mai 2020 - 13:21, said:
Te credeam cocalar, dar acum inteleg ca ai doar o fobie cu scuipatul in mancare, esti sclavul ei si lasi bacsis de frica. |
#77
Posted 03 May 2020 - 14:57
ndor, on 03 mai 2020 - 14:10, said:
Tu ai priceput care e diferenta dintre un angajat cu carte de munca , la o banca. sau in alta parte si unu care presteaza un serviciu temporar cu castig la cursa ? modul de plata intre angajat si angajator este problema lor. este irelevant pentru client cum decide angajatorul sa remunereze un angajat cu care el interactioneaza. poate fi platit in zece mii de feluri, cu salariu fix, salariu + comision, part-time, pe contract de colaborare, pe firma, la ora, la km, la numar de clienti, la numar de ciorbe invartite cu polonicul.. etc eu ca si client nu am de ce sa ma informez cu privire la acest aspect si sa decid in functie de asta daca sa las bacsis sau nu. deci bacsisul nu este - cum sugerezi - corelat cu forma de angajare a omului respectiv bacsisul este corelat cu gradul de satisfactie al clientului rapotat la serviciul efectuat de aceea, in general, bacsisul se lasa in zona de servicii (horeca) - dar si acolo numai anumitor tipuri de activitati de exemplu, la un hotel cand te duci in vacanta lasi bacsis eventual cameristei, pentru ca ti-a placut cum a curatat camera, dar nu lasi bacsis fetei de la receptie.. desi ambele au salariu si ambele lucreaza in cam aceleasi conditii de ture si sezonier activitatea de curierat nu este un serviciu care sa poata pretinde bacsis, nu iti aduce mai cu talent pachetul. unul zicea ca da bacsis in functie de trotineta cu care vine ala. este doar miscarea unui obiect din A in B, nu este nimic creativ, nu se poate evalua decat binar - a adus sau n-a adus coletul (si intreg - daca il aduce distrus = nu a adus) pe deasupra, in Romania se obisnuieste sa se lase bacsis - culmea - si daca clientul e nemultumit. spre exemplu "am mers cu un taximetrist badaran care a fumat si a condus agresiv tot drumul - i-am lasat DOAR 5 lei" |
#78
Posted 03 May 2020 - 15:18
Imaginati-va ca mergeti sa va platiti impozitul, iar la casierie langa gemulet e pozitionata Cutia Milei, pentru ca acel angajat traieste din bacsis.
Nu ar fi normal, nu? Nu e normal nici pentru livratori. Sa nu se mai lase exploatati, sa faca un sindicat, treaba lor, doar sa nu astepte sa le dau bani in plus fata de bon. |
#79
Posted 03 May 2020 - 15:23
Vad ca tu nu prea pricepi cum e treaba cu livratorii.
Aici se discuta de livratorii de mancare. Bineinteles ca dupa trei postari, ca orice lucru romanesc care se respecta topicul a luat-o pe aratura si a degenerat. Aia care livreaza mancare NU AU PATRON, SEF , BOSS, ANGAJATOR, sau alte forme de organizare . Nu negociaza cu nimeni nici un salariu. Asta ca sa intelegi ca se pot incadra si pe horeca daca privesti situatia intr-un anume fel,la discutii. Poate ca nici nu fac lucrul asta cu gandul la bacsisul unuia ca tine , Nu ti-a cerut nimeni pe fata bacsis , dar probabil ca te vor privi altfel la urmatoarea livrare daca lasi ceva acolo . Sau la fel de probabil ca-ti pot aduce ciorba si amestecata cu apa de ploaie. Totul e posibil pe lumea asta. Totul este o probabilitate ! Mizu, on 03 mai 2020 - 15:18, said:
Imaginati-va ca mergeti sa va platiti impozitul, iar la casierie langa gemulet e pozitionata Cutia Milei, pentru ca acel angajat traieste din bacsis. Nu e nevoie sa ne imaginam asta pentru simplul fapt ca este ilegal din start . Discutia era despre cu totul altceva . Pentru unii e greu ,rau sa priceapa un text scris. |
#80
Posted 03 May 2020 - 15:31
Nu ar fi ilegal daca ANAF nu ar avea angajati ci ar face contracte cu persoane fizice, pe care sa le plateasca dupa numarul sau suma incasarilor.
lol Chiar ca e greu pentru unii sa priceapa. |
#81
Posted 03 May 2020 - 15:43
#82
Posted 03 May 2020 - 15:51
Acum ceva hazliu. Eu nu las bacsis deloc la curieri. Dar ... se mai intampla sa gresesc.
Cumpar acum o saptamana o drona. 1899 lei. Ii dau curierului 1900 (de fapt din greseala i-am dat 1910 lei)! Curierul numara banii, si il aud ca spune un " pai dar ..." . Eu am crezut ca vrea sa spuna ca nu are un leu. Am spus "lasa asa"! Omul imi spune un multumesc cu plecaciune! Am cam ramas mirat, pentru un leu sa faca asa plecaciune? Curierul pleaca si eu ma uit in portofelul meu. Fuck. I-am dat 1910, nu 1900! Asa ca fara sa vreau i-am lasat 11 lei bacsis. Vina numai a mea! Edited by XL700VA, 03 May 2020 - 15:52. |
|
#83
Posted 03 May 2020 - 15:56
ndor, on 03 mai 2020 - 15:23, said:
Vad ca tu nu prea pricepi cum e treaba cu livratorii. Aici se discuta de livratorii de mancare. Bineinteles ca dupa trei postari, ca orice lucru romanesc care se respecta topicul a luat-o pe aratura si a degenerat. Aia care livreaza mancare NU AU PATRON, SEF , BOSS, ANGAJATOR, sau alte forme de organizare . Nu negociaza cu nimeni nici un salariu. Asta ca sa intelegi ca se pot incadra si pe horeca daca privesti situatia intr-un anume fel,la discutii. Poate ca nici nu fac lucrul asta cu gandul la bacsisul unuia ca tine , Nu ti-a cerut nimeni pe fata bacsis , dar probabil ca te vor privi altfel la urmatoarea livrare daca lasi ceva acolo . Sau la fel de probabil ca-ti pot aduce ciorba si amestecata cu apa de ploaie. Totul e posibil pe lumea asta. Totul este o probabilitate ! Nu e nevoie sa ne imaginam asta pentru simplul fapt ca este ilegal din start . Discutia era despre cu totul altceva . Pentru unii e greu ,rau sa priceapa un text scris. In ce sens te vor privi altfel livratorii? Nu e nimeni obligat sa lase bacsis. De ce sa te priveasca altfel? Oricum mancarea livrata e la pret de restaurant/fast food, nu e mai ieftina desi nu folosesti serviciile si spatiul lor ca sa o consumi. De ce sa mai platesti in plus pentru o mancare care e oricum la suprapret? |
#84
Posted 03 May 2020 - 16:01
Cine e chitros e chitros nu ai ce ii face )))
bacsis ii lasi pt ca aproape intotdeauna cei care fac activitatile astea sunt amarati...ce e asa rau ca ii lasi ceva unui amarat care ...munceste?! de asemenea incercati sa intelegeti si industria asta fara d-alea de oameni neadaptati social. cei care livreaza mancare nu sunt angajati, nu au salariu. sunt exploatati de aplicatiile care stabilesc ele tariful si costul si comisionul. Sper sa nu veniti cu raspunsuri d-alea gen cine il pune sa faca asta. lasarea bacsisului este o alegere personala daca nu vi se pare ok sa lasati nu lasati dar nu mai aveti d-alea cum ca toti care lasa gresesc sau nu procedeaza ok si de fapt doar tu ai caleaaaa nici macar nu au treaba cu restaurantul de unde comanzi ca zicea cineva mai sus ca ii cere restaurantul mult la ce sa ii lase bacsis....ce vina are livratorul pt cat cere restaurantul?! te deranjeaza ca cere restaurantul mult taxeaza-l prin a nu mai comanda de la ei. dar tocmai pt ca tu comanzi deci alora care si asa au castiguri mari (restaurantele) le bagi in buzunar banii dar te "razbuni" pe livrator care si asa e vai de el. Asta e o chestie care e universal valabila, multi aruncam si lasam sume mari acolo unde oricum oamenii au bani dar unde lumea e amarata nu lasam si ni se pare mult si 5 lei. Edited by bossake, 03 May 2020 - 16:08. |
#85
Posted 03 May 2020 - 16:01
#86
Posted 03 May 2020 - 16:24
Teoria cu amărâți nu e valabilă decât în anumite cazuri. De exemplu taximetriștii care se plang de toate alea și care la finalul lunii au în elastic câteva mii de lei numai din spagi. Eu personal cunosc barmani și picolițe care și-au luat apartamente din bacșișuri de la.club.
Mai sunt și revelatiile cu cerșetori care își permit să stea la.hotel.cu banii câștigați zilnic. Știi filantropica nu? E real totul Amărâte sunt și femeile care lucrează în cine știe ce fabrica de confecții sau la.alimentara, lor nu le da nimeni spaga. Și eu sunt amărât. Sunt bugetar amărât. Și nu iau șpagă Ce se expune aici e de fapt.problema acestor businessuri pe model Uber care, deși la prima vedere sunt mișto, funcționează pe un pattern de stoarcere profit pe spinarea celor de jos (acești colaboratori) cărora li se îngusteaza marginea castigului.si devin un fel de sclavi moderni. De aceea eu recomand comanda direct prin restaurant cu livrarea lor și astfel susții businessul respectiv, nu corporațiile și aplicațiile lor |
#87
Posted 03 May 2020 - 16:45
Bernard77, on 03 mai 2020 - 15:56, said: Oricum mancarea livrata e la pret de restaurant/fast food, nu e mai ieftina desi nu folosesti serviciile si spatiul lor ca sa o consumi. De ce sa mai platesti in plus pentru o mancare care e oricum la suprapret? Flat, on 03 mai 2020 - 16:24, said:
Teoria cu amărâți nu e valabilă decât în anumite cazuri. De exemplu taximetriștii care se plang de toate alea și care la finalul lunii au în elastic câteva mii de lei numai din spagi. Eu personal cunosc barmani și picolițe care și-au luat apartamente din bacșișuri de la.club. |
|
#88
Posted 03 May 2020 - 17:12
Flat, on 03 mai 2020 - 16:24, said:
Ce se expune aici e de fapt.problema acestor businessuri pe model Uber care, deși la prima vedere sunt mișto, funcționează pe un pattern de stoarcere profit pe spinarea celor de jos (acești colaboratori) cărora li se îngusteaza marginea castigului.si devin un fel de sclavi moderni. De aceea eu recomand comanda direct prin restaurant cu livrarea lor și astfel susții businessul respectiv, nu corporațiile și aplicațiile lor Bine punctat! |
#89
Posted 03 May 2020 - 17:16
#90
Posted 03 May 2020 - 17:34
Flat, on 03 mai 2020 - 16:24, said:
Ce se expune aici e de fapt.problema acestor businessuri pe model Uber care, deși la prima vedere sunt mișto, funcționează pe un pattern de stoarcere profit pe spinarea celor de jos (acești colaboratori) cărora li se îngusteaza marginea castigului.si devin un fel de sclavi moderni. De aceea eu recomand comanda direct prin restaurant cu livrarea lor și astfel susții businessul respectiv, nu corporațiile și aplicațiile lor Si totusi, exprimi idei contadictorii! Ori sunt sclavi, ori sunt nababi care-si cumpara apartamente din ciubuc? Sau sunt si sclavi si bogati? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users