Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina

Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN
 Blocare google chrome cu master p...

Instalare Siemens NX pe macbook

sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV
 

Dacia Spring - prima electrica Dacia

* * * * - 16 votes
  • Please log in to reply
16557 replies to this topic

#16489
cristi1806

cristi1806

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 17.09.2021

View PostMirel_85, on 03 aprilie 2024 - 22:16, said:

Urmeaza sa merg in 2-3 zile sa fac prima revizie la Spring.
Am trecut deja de avertizarea cu zilele scazand, acum deja imi da eroare service si semnal puternic sonor.
La ce sa fiu atent la prima revizie la mecanici, ce sa le cer sa faca, ce trebuie sa faca?
Am si celebra troncanire la acceleratie, ce sa le cer sa verifice ca sa remedieze, la un moment dat am citit undeva, aici sau pe facebook, ca s-a descoperit rezolvarea, nu stiu ce suruburi de strans parca dar nu mai retin exact si nici nu mai gasesc postarea...
Salutare !
Stiu ca si eu am scris ceva despre asta cu "cloncanitul" la reaccelerare ,dar ei au transmis vag fetei de la Receptie ca s-a strans ceva dar nu au spus ce pt ca de fapt nu se pricep,zic eu.Poate au strans ceva dar la intamlare...M-as mira sa se priceapa in oras la tine...dar ne dai de veste pe aici totusi.
Cand sunt lucruri spuse in 2 peri e clar ca se ascunde ceva (ori ca nu stiu cauza ,ori ca nu vor de fapt sa remedieze desi stiu despre ce este vb ori ca nu au facut nimic ca poate chiar au uitat si baga niste texte din burta).
Eu nu mai am incredere in Service-uri si cu atat mai mult in Dacia.Cat de curand va fi mai convenabil sa mergem doar cu bicicleta si trotineta (macar una se repara usor si ailalta o arunci direct).
La cate taxe platim si cat s-au facut piesele si manopera eu unul nu mai inteleg cum mai au unii curaj sa cumpere toate harburile super supraevaluate ,de la bisnitari.
In fine ,revenind ,ORICE le ceri sa faca ,NU VOR FACE sau vor avea texte de adormit copiii.
Eu le-am cerut sa verifice ceva loguri ca sigur ramane eroare intr-un calculator , pt pbl cu inchiderea centralizata care nu mai vrea sa incuie uneori(care sigur nu e din telecomanda) ;apoi am avut o reclamatie legat de centura ,ca nu revine singura(cred ca si voi patiti sa dati cu usa in graba si sa loveaza in varful ala care nu se retracteaza) si... NIMIC."Pbl  nu exista" ,"totul e normal" ,...TEXTE !
Deci ,daca mai citeste si vreun "mare" manager DACIA sau vreun spion de-al lor ca e plina tara de lingai ,daca inteleg romaneste ,nimic inseamna NIMIC (adica nimic nu se face in Service la revizii cel putin ,de aia 2XX Lei pe care-i platim) !!
Bani aruncati pe relatia asta cu dealerii...Nu degeaba a inceput Dacia sa vanda masinile direct din uzina (alea care se fabrica acolo ,cel putin pt angajati -asa am inteles).
Noi nu putem sa le spunem ce sa verifice ...Ma rog ,putem ,teoretic ,dar reclamatiile nostre sunt de multe ori legate de zgomote ,perceptii pe care ei le ignora SIGUR.Posibil sa fie politica firmei ,ca sa nu cheltuiasca bani cu garantiile.
Pai eu mai reclamasem si un zdranganit usor cand rulezi pe denivelari mici si dese precum drumurile pietruite ,ca si cum ar fi caseta de directie sau ceva nestrans ,sau care a inceput sa aiba un joc de la o uzura precoce.Pai ce au facut ei vreu test ?Nu a avut nici 1 km in plus pe bord  masina dupa revizie si apoi,cred ca trebuiau sa-mi ceara acordul ,eventual sa mergem impreuna.Nimic...
Asa ca nici nu stiu sigur la care din cele doua reclamatii facea referire fata aia cand a zis ca au strans ceva.Ca am intrat cu ea in atelier sa vb cu mecanicul si i-al de unde nu-i .Mai multe pauze decat munca si la astia...Mai bine o caruta simpla de aia din anii 70 si o faci intr-o curte.In Romania nu o sa prinda niciodata progresul si civilizatia ca astia-s oamenii.Doar cu lene ,minciuni si gardul vopsit ,nu ai cum sa ajungi departe !!
In CONCLUZIE ai inteles ca din ce am reclamat NIMIC nu s-a remediat si nici cea mai mica dovada ca s-a incercat macar...
Acum ca te-am umplut de sperante nu pot decat sa-ti urez  SA N-AI NEVOIE DE EI ! (e cam ca peste tot in Romania : cu spitalele ,invatamantul si in general bugetarii si institutiile lor). SI SE MAI MIRA ASTIA DE CE SE GOLESTE TARA ....).
ps : si pt ca vad ca toti au cam amortit pe aici desi ma asteptam ca odata cu adunarea de km si inmultirea posesorilor sa fie ceva mai multa efervescenta ,vreau sa amintesc ca si eu am facut acelasi apel cand m-am apropiat de Revizie si mai nimic info (mi-e clar acum ca asta ne e soarta ,ca nu suntem uniti ,nu sch opinii si inf si asta ai ajuta pe ei sa ne manipuleze individual ,f usor)

#16490
pin_73

pin_73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 03.10.2010
Confirm si eu ca nu fac nimic la prima revizie. Pe mine m-au intrebat daca vreau sa-mi schimbe filtrul de polen ca e optional. In rest nu au de inlocuit nimic. Intra in computer si reseteaza data la care trebuie facuta urmatoarea revizie doar. Nici la mine nu au verificat ce am semnalat ca in 30 de minute a fost gata.

#16491
Moon_Fire

Moon_Fire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,402
  • Înscris: 14.11.2005
Dacă întradevăr nu îi fac nimic mașinii vă recomand să vă schimbați dealerul.
Pe mine m-a ținut 1 oră de fiecare dată și dacă am cerut să verifice nivelul de freon, a făcut-o. La fel și la faruri etc. L-am văzut cu ochii mei de pe geamul cu vedere în service.

#16492
S3by

S3by

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 28.04.2007
Si eu urmea,a sa fac revizia de 1 an si o sa le cer :
1. Adaugare 150g de freon .
2. Reglaj faruri ( stangul bate pe cobtrasens , dreptul bate pe trotuar )
3. Update de soft .

#16493
pin_73

pin_73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 03.10.2010
Update de soft la ce? A aparut o versiune noua? In principiu il poti face si singur cred. Eu am avut surpriza neplacuta sa o iau in decembrie 2022 cu hartile din Q1 si am asteptat sa se apropie termenul de 3 luni in care aveam dreptul la update insa can am vrut sa-l fac in martie, surpriza: ati facut deja o actualizare. Adica m-am conectat o data pe site sa vad daca exista actualizari si nu existau (in decembrie ei inca aveau hartile din Q1) si la ei asta se considera actualizare, La OPC au luat de bun ce a spus Dacia ca am facut o actualizare. Si asa am ramas cu hartile din Q1 2022 in conditiile in care ar fi trebuit sa beneficiez de cele din Q1 2023. Niste jepcari. Noroc ca la Spring exista Android Auto si poti folosi maps

#16494
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 08.12.2001
Update de soft la calculatorul mașinii.

Îmi vine greu să cred că odată cu hărțile faci update și la asa ceva 😂

Am făcut o singură dată update la hărți, apoi a mai apărut o atenționare că există un update mai nou dar l-am închis și nu ma-a mai deranjat.

Edited by daemon, 05 April 2024 - 09:06.


#16495
2cata

2cata

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,088
  • Înscris: 07.06.2023
În februarie, Dacia a introdus un facelift pentru modelul electric Spring.
• Constructorul anunță acum că Spring facelift va putea fi comandat în România din luna aprilie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru luna septembrie.
• Prețul de pornire: 16.900 de euro (TVA inclus) pentru varianta cu motor de 45 CP și echiparea Essential.
• Variante disponibile pentru Dacia Spring facelift:
- Essential, 45 CP: de la 16.900 de euro (11.800 de euro prin programul Rabla Plus)
- Expression, 65 CP: de la 18.900 de euro (13.800 de euro prin Rabla Plus)
- Extreme, 65 CP: de la 19.900 de euro (14.800 de euro prin Rabla Plus)

Sursa

Edited by 2cata, 05 April 2024 - 09:37.


#16496
cristi1806

cristi1806

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 17.09.2021

View Postpin_73, on 04 aprilie 2024 - 17:43, said:

Confirm si eu ca nu fac nimic la prima revizie. Pe mine m-au intrebat daca vreau sa-mi schimbe filtrul de polen ca e optional. In rest nu au de inlocuit nimic. Intra in computer si reseteaza data la care trebuie facuta urmatoarea revizie doar. Nici la mine nu au verificat ce am semnalat ca in 30 de minute a fost gata.
Mai grav e ca eu am fost la a 2-a acum si din 4 reclamatii nu au rezolvat nimic;efectele sunt in continuare aceleasi si sigur or sa se agraveze si o sa am pbl  mari la un moment dat;bun ,poate exagerez.Ceva or fi facand ei ,un minim impus dar fugitivo asa...Adica misca putin de roti sa vada ceva jocuri  ,ceva vizual pe la motor si sub ea sa nu apara  dezizolari pe acolo ,scurgeri ,poate ceva legat de baterie (or avea ei cateva verif de facut si pe electrica/electronica) dar chiar si asa m-as mira pt ca a-mi e clar ca consemnul de la Dacia e ZERO cheltuieli si doar daca  e grav si de siguranta si poate crapa oricand ,sa fie remediat.Asta ca sa demonstreze ca nu erau pbl la momentul reviziei (sa aibe ei dovezi  si sa nu poata fi acuzati de omor prin imprudenta).
Si altele ,chiar reclamatii client fiind ,sa fie ignorate si doar daca se face scandal si se ajunge sus se incearca medierea...
Alea cateva grame de freon dat ca exemplu de interventie  pt ei e nimic.
Am mai auzit ca dupa scandaluri si saptamani de asteptare si drumuri dute/vino au mai facut cate ceva pe la stergatoare sau inst de AC ,mai consistent putin ,sa zic...
Unele lucruri sunt proaste din coceptie si daca le inlocuiesc fac la fel ! De ex daca am face toti actiune la PC si eventual in instanta , or sa faca sigur chemare pt centuri si or sa le inlocuiasca poate cu unele de la modelel mai scumpe,altfel asta e respectul DACIA pt clienti : ignorare totala ,banii sa vina (ai pacalim pe prosti cu un nou design si cam atat).
Poate sa fie cea mai ieftina pe piata ,atitudinea lor din ultima vreme m-a scarbit la max si SIGUR a fost ultima Dacie cumparata...Si cred ca nici Renault ,ca e aceeasi politica/management inalt (astia din Romania sunt doar niste yesmani ,pacalici/figuranti)...
Semn ca in ultimii 10 ani ,sa zic (si din ce in ce mai accentuat pe final acum ) au dovedit ca au o MARE PBL DE MANAGEMENT !

Or sa ajunga sa vanda afacerea pe nimic, la chinezi ca la rusi a facut-o deja ! Sa vad atunci unde le mai e mandria francezilor de "creatori de tehnologie"...
Sa ajunga ei sa scoata optiunea de anulare a ESP-ului (un buton si 2 linii de cod in calculator) ca sa-l bage apoi ca mare optiune de lux (pe bani) pe vers de sus ca "extended greep"...Rau au ajuns ca mentalitate si capacitate manageriala !!

Asa ,eu nici nu o sa ma mai duc la service pt nimic ca daca nu au stiut acum sa rezolve pbl inseamna ca vor stii dupa ce iese din garantie ? ( asta ca tot cred service-urile ca respectand ca chiorii consemnele producatorului ei nu vor avea de suferit in timp)
Ce o sa fac ?Pai daca nu se mai retracteaza deloc centura a-mi imaginez ca am din primele ca la Dacia 1310,daca nu se mai incuie masina o las descuiata,etc.Si merg cu ea pana cade...Pe la frane si directie oi gasi eu un nenic la curte sa o faca cat sa trec ITP-ul :)

De ce s-ai umplu pe ei de bani in Service dupa umilinta asta? Pe bune ,parca as recomanda nici la garantii sa nu mai mergeti.Probabilitatea sa cada ceva important si scump e f mica iar lucrurile marunte oricum le poti face singur de banii aia ,oriunde.Cat sa coste cateva grame de freon ?Si ne plangem de soft ? Pai eu cand fac actualizari la telefoane mai prost merg (tine de politica de inlocuire a hardului ;il ingreunezi cu soft pana nu mai merge)

#16497
Fujitsu

Fujitsu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 06.08.2006
Se apropie ziua lansării comenzilor pentru noul Spring. Deocamdată configuratorul te duce la o pagină inexistentă, dar mașina e în prim-plan pe site-ul Dacia.ro
În Germania prețul de pornire a fost afișat: 16900 Euro

#16498
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 22.07.2008
La Spring-ul actual, la varianta Essential se putea adauga ca optional incarcare DC fast charge ?

#16499
clase74

clase74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 668
  • Înscris: 05.01.2007
Nu se putea.

#16500
aridan

aridan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 13.08.2008
Salve! Am o problemă legată de incărcarea Springului: cum am pus panouri solare, încerc să o încarc din ele și pentru asta am pus un programator care să pornească incărcarea când e soare. Problema este că după un anumit număr de ore nu mai pornește încărcarea. Mașina este cuplată la încărcător în jurul orei 19.00 și încărcarea ar trebui să înceapă pe la 7.00 dimineața dar nu pornește. După câteva încercări nereușite am încercat manual după ce a stat o noapte cuplată dar fără curent la încărcător și am observat că atunci când încărcătorul primește curent se aude mașina care blochează priza de încărcare dar apoi o deblochează imediat. E ca într-un fel de somn și încărcarea nu o trezește. Dacă deschid/închid mașina sau pornesc încărcarea din aplicație se trezește și încarcă. Același programator a fost folosit și înainte pentru a nu încărca mașina când se gătește seara și pentru a nu încărca mașina până la 100% dar nu treceau mai mult de 4-5 ore de când era pusă la încărcat până pornea încărcarea și nu au fost probleme.
Întrebarea mea e dacă știe cineva alt model de încărcător care trezește mașina pentru activarea încărcării sau dacă pot face ceva ca să se activeze încărcarea după mai multe ore între punerea mașinii la incărcat și începerea efectivă a încărcării.

#16501
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Am fost la revizie, practic au facut aprope nimic, au ridicat msina si au strans nu stiu ce suruburi la articultii.
Au verificat sa se aprinda toate luminile si au conectat masina la calculator sa vada nu stiu ce statistici.
Mi au zis ca starea bateriei este de 96 %, nu mi se pare anormal ca dupa numai un an bateria sa mai aiba doar 96 % capacitte de incarcare.
Ei au spus ca e normal, ca din fabrica vin cu 99% si ca in primul an scade cel mai mult, dupa scaderea nu mai e asa drastica.
Ba chiar ar fi bun procentajul, ca alte spinguri dupa un an aveau sub 95-94%.

Am dicutat si cu cineva de la garantie Dacia si a zis ca sunetul de la reaccelerarea e normal. Ba chair m-am contrazis si am avut cateva schimburi de replici in care eu imi mentineam parerea ca noua nu a facut asa si ca a inceput dupa cateva luni zgomotul, si ca astfel e un defect, ca nu e sunetul de la inceput.
Iar el nu, batman batman, asa face toate, e zgomot tehnologic normal, asa e incadrat si definit de dacia, si ca nu e un defect. Si ca pot sa sun la vocea clientului dar orice service dacia imi va zice la fel.
Deci e clar ca ei o tin sus si tare ca e normal ca sa nu recunoasca ca e defect si sa cheltuie bani sa repare pe garantie. Am intrebat de unde e zgomotul si a zis ca nu stie, pai si daca e zgomot tehnologic normal, cum il cataloghezi normal si nepericulos dar nu stii de unde e?
Plm...am plecat scarbit de la revizie, e prima si ultima dacie care o cumpar, si chiar inainte de achizitie am avut indoieli si retineri, dar acum asta e, faptul e consumat.

#16502
44_de_cai

44_de_cai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 757
  • Înscris: 30.05.2021
@aridan
Springul știe să reia încărcarea doar dacă ai pus pe pauză din app sau HA si apoi îi dai Start/Resume tot din app sau HA. In rest, daca încărcarea nu pornește imediat atunci mașina intra in sleep și nu mai pornește încărcarea.

#16503
aridan

aridan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 13.08.2008
Cred că am găsit soluția în cazul meu (cu programator): programez să încarce un pic la câteva ore până vine ora de încărcare ca să nu poată să intre în sleep. În afara faptului că probabil o să consume un pic mai mult din baterie, o fi vreo problemă dacă nu intră în sleep noaptea?

#16504
44_de_cai

44_de_cai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 757
  • Înscris: 30.05.2021
Pentru situatia ta cu incarcarea de la panouri cea mai simpla solutie ar fi sa folosesti HA care sa puna pe pauza incarcarea si sa ii dea resume dimineata cand incepe productia solara. Pentru Spring, HA poate sa fie si in cloud pentru ca oricum nu comunica direct cu masina ci prin API cu serverele Renault.
Eu nu am panouri, dar am programat HA sa puna pe pauza incarcarea daca o conectez intre 16-21:59 si sa porneasca incarcarea la 22 cand reteaua nu este asa de solicitata. Si STOP la SoC 80% :D

#16505
pin_73

pin_73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 03.10.2010
Confirm si eu ca a SPRING trebuie apasat pe butonul START din aplicatie ca sa reia incarcarea. Eu am tot o automatizare in Homeassistant pentru asta dar cred ca poti folosi orice tool care stie sa se conecteze in cloud la aplicatia Renault/Dacia. Vezi ca in HA poti sa integrezi si sistemul fotovoltaic sa sa modifici curentul de incarcare ca sa incarce cu cat ai surplus. EU am luat niste chargere cu aplicatie de la feyree pe care le-am integrat tot in HA si pot sa modific cutentul de incarcare in timpul incarcarii.

#16506
44_de_cai

44_de_cai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 757
  • Înscris: 30.05.2021
Sau si mai frumos este cu Lektri.co 1P7K cu modulul EM care iti permite sa incarci doar din panouri + modularea puterii in timp real si pe deasupra are si integrare cu HA https://github.com/L...ico/ha_lektrico

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate