Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Radiere in lipsa masinii

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#55
MBSL

MBSL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 16.11.2021

View Postmairaalexa, on 11 noiembrie 2021 - 22:51, said:

Am o nelamurire pana la urma masina instrainata prin contract de vanzare cumparare instra sau nu instra automat la tace si impozite la noul cumparator eu am inteles ca in termen de 90 de zile daca nu o inscrie ii se suspenda inmatricularea dar nu am gasit nici o lege prin care sa intre automat la taxe si impozite fara ca noul cumparator sa mearga cu toate actele la taxe si impozite


Stimate coleg.
Stimate coleg.
Din principiu, evit să intru în dispute și/sau diferende, iar opiniile pe care le exprim sunt bazate pe prevederi legale, cutume și/sau experiență acumulată în timp îndelungat și au drept scop oferirea unor sfaturi/informații, doar din dorința de a ajuta fără a avea un scop ascuns, acelor entități (persoane) care dau dovadă de un minim bun simț și decență.
De obicei, pornind de la premiza că „cine are urechi de auzit, aude, și cine are ochi de văzut, vede”, dau un singur răspuns la un subiect. În cazul în care constat un interes real pentru informațiile din postarea inițială, și mi se vor solicita detalii/completări, atunci voi continua să postez la subiectul respectiv. Din experiența personală am constatat că sfaturile/informațiile nesolicitate sau gratuite, indiferent de cine/cui/când/unde le oferă, sunt tratate cu dispreț. Când aceleași sfaturi/informații sunt oferite de aceiași entitate/persoană contra unui cost semnificativ de mare, atunci sunt preluate și urmate cu foarte mare atenție.
Deși eu sunt nou acceptat în această comunitate și am publicat doar cca. 40 de postări, practic „un neica nimeni, coate goale, mațe fripte” (ca să îl citez pe „anonimul” I.L. Caragiale), voi risca și îmi voi spune punctul de vedere. Sper să nu deranjeze.
Nu vă cunosc vârsta, nivelul de pregătire și cel de sinceritate de care puteți da dovadă și drept urmare risc și vă voi acorda prezumția de corectitudine și sinceritate totală până când voi constata contrariul.
Referitor la speța dvs. :
La vânzarea unui autovehicul :
Vânzătorul are următoarele obligații :
1. Să declare acest fapt, în termenul legal, la Direcția de Impozite și Taxe Locale - DITL unde avea înregistrat autovehiculul (mașina), iar ca urmare se va „scoate” de la impozit de la data încheierii actului de vânzare - cumpărare. Probabil se va întocmi un contract de vânzare - cumpărare tip, de genul celor prevăzute de legislația actuală ca posibilă procedură de îndeplinit. Ar trebui să stea liniștit dacă deține măcar un exemplar cu viza DITL-ului respectiv aplicată în original.
2. După încheierea actului de vânzare - cumpărare să predea cumpărătorului cel puțin următoarele :
2.1. seturile de chei și
2.2. actele în original – cartea de identitate a vehiculului – CIV, certificatul de înmatriculare/talonul de preferat cu înscrierea olografă, cu pix sau cerneală, în rubrica special destinată a mențiunii „Înstrăinat către ... la data de ... ora ...”
ale autovehiculului.
Cumpărătorul are obligația legală să declare dobândirea autovehiculului, în termen de 30 de zile, la DITL-ul de care aparține adresa de domiciliu a acestuia.
Conform prevederilor legislației actuale, pentru perioada de timp rămasă din anul dobândirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului cumpărătorul nu datorează impozit, acesta fiind achitat de vânzător.
Dacă nu o face va fi pasibil și de sancțiune (amendă) pe lângă impozitul datorat.
Chiar dacă respectiva persoană declară sau nu deținerea în proprietate a autovehiculului respectiv, DITL-ul unde a fost anterior înregistrat bunul mobil are obligația să înștiințeze, în termen de 5 zile, :
1. DITL-ul care administrează teritoriul pe raza căruia se află domiciliul cumpărătorului pentru a lua în evidență bunul respectiv, și
2. Direcția Regim Permise și Înmatriculare Vehicule - DRPCIV – „Poliția” pentru a consemna în baza de date proprie schimbarea proprietarului autovehiculului.
Precizez că nu există prevedere legală care să oblige cumpărătorul să înmatriculeze pe numele său autovehiculul respectiv.
Ca să glumesc, cumpărătorul ar putea să fi achiziționat câte o mașină de lux pe care să o folosească drept cuibar pentru fiecare găină din curte, iar ouăle să le vândă scump pe motiv că au fost produse în condiții de lux. Legea nu interzice o astfel de acțiune. Deci este permisă.
În concluzie, revenind la o situație uzual întâlnită, referitor la autovehicul, cumpărătorul :
1. are obligația de a îl declara la DITL-ul de care aparține în termen de 30 de zile de la dobândire,
2. îl poate înmatricula în circulație, pe numele său, doar atunci când dorește, fără a exista un termen limitativ în acest sens,
3. îl poate radia din circulație, provizoriu sau definitiv, și astfel nu va mai datora impozit dacă face dovada că dispune (în proprietate, închiriere, comodat, punere la dispoziție, etc.) de un teren aflat în proprietate privată pe care să fie staționat/depozitat autovehiculul respectiv.
Dvs. veți decide ce veți face în continuare.
Din experiență, știu că în alegerea căii de urmat, vor conta mai ales convingerea personală existentă în subconștient și impulsul de moment, decât „sfaturile” primite.
Eu mi-am exprimat doar disponibilitatea de a ajuta cu ceea ce pot. Nu sunt nici Dumnezeu și nici Mafalda. Doar un simpu om care este dispus să ajute în limita timpului disponibil.
Nu „intru” pe internet decât atunci când pot aloca timp pentru această acțiune. Drept urmare nu voi răspunde întotdeauna foarte rapid la toate solicitările primite. Dacă este o mare grabă și considerați că aș putea să vă ajut, atunci puteți încerca să îmi trimiteți un mesaj privat care probabil îmi va fi redirecționat rapid în contul de poștă electronică („e-mail”).
Îmi doresc să nu îmi irosesc resursele (mai ales timpul) inutil.
Dacă veți găsi greșeli gramaticale sau de sintaxă în vreunele dintre postările mele aproape sigur acestea se datorează grabei, neatenției sau stării de oboseală din momentul când am elaborat/redactat textul respectiv sau chiar unei tastaturi care a început să „obosească”. De regulă, când nu am o urgență, pentru a accesa internetul, folosesc un laptop pentru a avea o imagine de ansamblu mai mare asupra citirii/scrierii textelor. Elaborez/redactez textul respectiv într-un fișier de tip „Word”, îl recitesc și corectez în măsura în care sesizez la timp eventualele greșeli, și de abia apoi îl postez folosind metoda copiere - lipire/transcriere (cunosc și termenul „copy - paste” dar prefer exprimarea în limba română atâta timp cât încă sunt capabil să mă exprim corect, cursiv și inteligibil într-o singură limbă). Indiferent de cine este autorul, nu îmi plac „dovezile” de incultură sau chiar de (semi)analfabetism care au început să devină regula, nu excepția, în societatea globală actuală. Totodată evit să folosesc așa numitele „telefoane”. Cu cât sunt mai „inteligente” cu atât mă atrag mai puțin.
Cred că am fost suficient de explicit.
Sper să vă fie de folos aceste informații.

#56
dixie

dixie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 07.04.2005
Buna seara,
as dori sa va intreb cum ati proceda in urmatoarea situatie - masina din 1986 (in fapt a existat, a facut accident in 1988, ulterior a vandut-o pt piese), apare in continuare la impozit la fisc.

Pana acum (in 2021), persoana nu a primit nici un fel de instiintare cu privire la aceasta masina, fiscul a justificat ca a trimis dar la vechea adresa (pe scurt nu avea datele actualizate).

In prezent, persoana are titlu executoriu pentru plata impozitelor din 2004 pana in prezent.

Primul pas - a solicitat la DRPCIV date cu privire la masina, iar acestia au raspuns ca acea masina nu este si nu a fost inmatriculata pe numele persoanei. Pam-pam.

Mai departe cum se procedeaza cu fiscul ?

Acestia au reguli pentru scoaterea de la impozit, dar conforme cu 2022, nu cu un bun care nu mai exista din 1988...

Multumesc

#57
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,798
  • Înscris: 17.12.2019
Contestație la executare. Se face în 15 zile de la comunicarea titlului executoriu. Altfel, ești bun de plată până te hotătăști să dai în judecată serv impozite și taxe să-i obligi să șteargă mașina din evidențe.

#58
dixie

dixie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 07.04.2005

View Postexqusit_drunk, on 14 ianuarie 2022 - 07:04, said:

Contestație la executare. Se face în 15 zile de la comunicarea titlului executoriu. Altfel, ești bun de plată până te hotătăști să dai în judecată serv impozite și taxe să-i obligi să șteargă mașina din evidențe.

Ok
si cum ii oblig?

#59
MBSL

MBSL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 16.11.2021
Exact cum a scris exqusit_drunk : contestație la executare.

Dacă nu ai cunoștințe juridice, pentru a putea câștiga procesul, cred că ar fi bine să apelezi la o persoană care să te reprezinte în instanță - de preferat avocat sau cineva care poate face dovada că a absolvit studii juridice (o astfel de dovadă va putea fi solicitată de instanța de judecată).

Nu aștepta prea mult.
Timpul trece de la data când ai semnat de primirea comunicării titlului executoriu.
Dacă nu depui contestația  în termenul prevăzut de lege vei fi decăzut automat din acest drept.
Apoi procedura va fi mai complicată. Va trebui să faci mai întâi cerere motivată pentru repunere în termen.

Deci nu amâna.
Altfel, înseamnă că recunoști titlul executoriu și va trebui să achiți întreaga sumă solicitată.
În caz contrar vei fi executat silit.

Nu știu să existe o altă cale de „scăpare” pentru oameni „normali”.
Dacă erai o persoană „importantă” sau datorai o sumă imensă, atunci mai existau și alte soluții practice.

Dar așa ...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate