Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Unt vs margarina

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
1496 replies to this topic

#37
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
E un amestec de uleiuri legat de o bază de îngroșare, prieteni, în care se adaugă, după caz câteva chestii că sa atragă ochiul și să rezulte un gust ok.

Dar e un amestec de uleiuri, rețineți.

E că și când ai manca untura de porc întinsă pe pâine, știind care sunt riscurile.

Edited by Kres, 09 December 2019 - 21:37.


#38
entry

entry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 19.11.2015
Ingredientele sunt ulei de rapita, in, cocos si shea, colorant betacaroten asta e si in morcovi, vitamina B1, emulsificatori care permit omogenizarea grasimii cu apa si pectina care cred ca e un tip de fibra, se gaseste si in mere. Nu vad nimic suspect, doar uleiul de cocos daca e prea mult ar fi o problema ca are multi acizi grasi saturati, dar pe ansamblu cred ca predomina grasimile nesaturate care sunt sanatoase.

#39
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:29, said:

Bai nene....vaselina cum credeți că se produce?   Va spun eu, la fel că margarina
Amice... ești doar tu.

#40
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
uleiul de rapita nu e bun, mai citeste inainte sa spui prostii, uleiul de cocos e practic numai grasimi saturate iar uleiul/untul de shea e utilizat in principal la sapunuri si creme mai putin in alimentatie.
Grasimile saturate nu sunt obligatoriu daunatoare, spre ex uleiul de cocos e bun la prajit pentru ca rezista la oxidare. Grasimile trans sunt mult mai rele.

Edited by chilly willy, 09 December 2019 - 21:47.


#41
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Niciun om sănătos la cap nu baga in organism uleiuri întinse pe pâine, că nu are niciun beneficiu. Doar umple stomacul cu ceva.. utilitatea nutrițională e cam similara cu cea din parizer sau pateu, alte două surogate alimentare pentru saraci care nu-și permit carne.

#42
ioppo

ioppo

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,429
  • Înscris: 20.02.2008

 Serafim606, on 09 decembrie 2019 - 21:15, said:

Bun. Acum cauta ce fac aditivii aia si cum afecteaza uleiurile vegetale.
Acum cauta tu ce face untul si cum afecteaza grasimile sistemul vascular si nu numai...
Idiotenii si de o parte si de alta.
Excesul dauneaza in toate cazurile. Ca daca mananci pamant/cacat/gunoi/mazga galbena 1 data pe an nu ai nici pe dracu.

 Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:46, said:

Niciun om sănătos la cap nu baga in organism uleiuri întinse pe pâine, că nu are niciun beneficiu. Doar umple stomacul cu ceva.. utilitatea nutrițională e cam similara cu cea din parizer sau pateu, alte două surogate alimentare pentru saraci care nu-și permit carne.
Potoleste-te ca te afunzi in cacat. Si asa erai in buda tot.

#43
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:36, said:

E un amestec de uleiuri legat de o bază de îngroșare, prieteni, în care se adaugă, după caz câteva chestii că sa atragă ochiul și să rezulte un gust ok.

Dar e un amestec de uleiuri, rețineți.

E că și când ai manca untura de porc întinsă pe pâine, știind care sunt riscurile.
E un amestec de habarnism, stupizenie, prostie + aroganță.
Dar tot Kres rămâi.

#44
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
adevarul e ca, daca poti sa bagi ulei de floarea soarelui in masina, poti sa pui si ulei de motor pe paine :)))

#45
Ellaenn

Ellaenn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 01.11.2019
Pentru initiator,untul cu cit mai mare procent de grasime e alegerea mea.De ce?Pentru ca are cel mai mic procent de substituti,vrajeli ale omului..Si mai mult de atit,oricind prefer untura naturala in locul uleiurilor din comert.Mai ontopic de atit,ce ai pus in fotografie e o prosteala a la francaise,adica ce avem pe aici margarine,doar ca vrajeala e pentru cei din Franta.Parerea mea....

#46
calbog

calbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,175
  • Înscris: 22.01.2013
Untură de porc.
Atât am avut de zis

#47
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

 Ellaenn, on 09 decembrie 2019 - 21:57, said:

Pentru initiator,untul cu cit mai mare procent de grasime e alegerea mea.De ce?Pentru ca are cel mai mic procent de substituti,vrajeli ale omului..Si mai mult de atit,oricind prefer untura naturala in locul uleiurilor din comert.

Me too !! Margarina o dam dușmanilor.

@ericmario, ai o cutie de margarina de la mine..

 ericmario, on 09 decembrie 2019 - 21:50, said:


E un amestec de habarnism, stupizenie, prostie + aroganță.
Dar tot Kres rămĂąi.

Prietene, te întreb din nou. De ce un om presupus normal la cap, cu școala, ar întinde un astfel de AMESTEC hidrogenat de uleiuri pe pâine atâta timp cât untul cu 80% grăsime e 9 lei la LIDL și cel cu 65% grăsime e 7,50 sau cat drku e ???

Edited by Kres, 09 December 2019 - 22:03.


#48
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Cineva afirma că
"Margarina este la o moleculă distanță de plastic"
Probabil era chimist. Bucătarii mei habar n-aveau de chestia asta... și am întrebat câțiva...

Edited by sarac.lipit, 09 December 2019 - 22:04.


#49
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Eu in loc de untura as prefera carnea grasa si in loc de unt branza iar in loc de margarina niste nuci sanatoase. Prima data in viata am luat aceasta margarina sa pun pe paine pe langa branza dimineata la ceai ca acum am nevoie de mai multe calorii decat deobicei. Unt luam doar daca-i trebuia sotiei la vreo reteta de bucatarie.

Curiozitatea m-a pus sa deschid acest topic.

Inainte era clar ca margarina era daunatoare. Acum cica lucrurile s-au schimbat. Este margarina cu zero grasimi trans. De asta am si pornit vorba, zic poate sunt ramas in urma.

#50
hightech-sys

hightech-sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,955
  • Înscris: 23.06.2009

Quote

Unt vs margarina

margarina pt ca este din plastic ..... si nu se strica niciodata

https://www.ciclism....ul-din-plastic/

#51
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019

 vinciun, on 09 decembrie 2019 - 20:45, said:

Acum cativa ani stiam ca margarina e otravitoare. Vad ca multi deja o lauda cum ca ar fi chiar mai sanatoasa decat untul natural. Ceva pareri? Dar va rog sa si argumentati, indiferent care ar fi raspunsul.

De exemplu am dat de articolul acesta care mi-a  facut scurtcircuit la creier.

https://www.lanutrit...ures-margarines
Depinde prin ce proces e facuta acea margarina.
Daca e prin hydrogenarea uleiurilor (inainte) atunci cu siguranta o sa contina si grasimi trans nocive pt organism si care cresc colesterolul LDL.
Daca acea margarina e facuta prin interesterificare (in prezent)  s-ar putea ca sa nu contina grasimi trans.
Din pacate in ambele cazuri acea margarina contine aditivi de conservare, coloranti si emulsifianti.
Exista si riscul de a consuma mult omega 6 care e inflamator.

Spre deosebire de unt care in primul rand nu contine acei aditivi, contine mai mult omega 3 decat omega 6 (care e inflamatoriu) si mai ales daca provine dintr-o sursa "buna", vaci crescute cu iarba si nu cu furaje, acel unt contine mult mai multe componente active bune care chiar s-au dovedit ca protejeaza impotriva cancerului ca de ex : Vitamina K2, acidul linoleic, Butyrat, omega 3.

La urma urmei, alegi intre un produs procesat vs unul neprocesat.
Parerea mea si nu numai a mea e ca ar trebui sa consumam cat mai putine alimente procesate si conservate...mezeluri, branzeturi procesate gen branza topita, zahar, uleiuri rafinate..etc. Daca astea se pot inlocui cu substitute cat mai naturale si cat mai neporcesate cu atat mai bine.

Edited by Fluk3, 09 December 2019 - 22:15.


#52
hightech-sys

hightech-sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,955
  • Înscris: 23.06.2009
"Margarina a inceput sa se comercializeze in timpul celui de-al doilea razboi mondial ca un inlocuitor pentru unt. Procesul de fabricare a fost descoperit accidental. La producerea margarinei se folosesc diverse uleiuri vegetale care se incalzesc pana la 150°C si se adauga hidrogen pentru a se intari. Se obtine un produs asemanator cu untul la culoare, miros si consistenta. Pentru a semana cat mai mult cu untul se adauga diferiti coloranti, arome si emulsionanti, care sunt de fapt E-uri. Toate vitaminele, mineralele, enzimele si alte substante naturale se distrug in procesul de fabricatie. De aceea unii producatori adauga vitamine sintetice in margarina pentru a o imbogati. Vitaminele sintetice nu au nici pe departe valoarea celor naturale si sunt absorbite partial de organism.
Structura chimica a margarinei seamana foarte mult cu cea a plasticului. Este formata din grasimi trans care sunt cele mai daunatoare pentru corpul omenesc. Grasimile trans nu pot fi absorbite de organism, intoxica celulele si perturba metabolismul si digestia. In doze mari provoaca obezitate, boli de inima chiar si cancer. Multi oameni consuma margarina pe motiv ca nu contine colesterol si are mai putine grasimi decat untul. Untul este un aliment mai sanatos decat margarina, iar colesterolul este o substanta indispensabila vietii. In perioadele de post margarina se consuma in cantitati foarte mari, in regimurile de slabire e aliment de baza, iar la gatit si prajituri se foloseste intens."

https://www.ciclism....ul-din-plastic/

#53
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

 vinciun, on 09 decembrie 2019 - 22:04, said:

Eu in loc de untura as prefera carnea grasa si in loc de unt branza iar in loc de margarina niste nuci sanatoase. Prima data in viata am luat aceasta margarina sa pun pe paine pe langa branza dimineata la ceai ca acum am nevoie de mai multe calorii decat deobicei. Unt luam doar daca-i trebuia sotiei la vreo reteta de bucatarie.

Mai, nu mori din cauza ei dar nu e un produs ok, e un surogat alimentar produs de industrie din ingrediente ieftine. E mai ușor de produs industrial, în cantități mari decât untul.

Și nu e plastic cu mai degrabă un fel de vaselina, adică un produs greu digerabil.

În produsele alimentare procesate exista și alți emulgatori sintetici folosiți că agenți de îngroșare - guma de guar, de xantan, etc, la fel de greu de digerat.

#54
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:36, said:


E că și când ai manca untura de porc întinsă pe pâine, știind care sunt riscurile.
Când bunicii/părinții tăi taie porcul, spunele că eu cumpăr untura.
Dă-mi pvm aici.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate