Unt vs margarina
Last Updated: Jan 17 2023 20:23, Started by
vinciun
, Dec 09 2019 20:45
·
0
#37
Posted 09 December 2019 - 21:36
E un amestec de uleiuri legat de o bază de îngroșare, prieteni, în care se adaugă, după caz câteva chestii că sa atragă ochiul și să rezulte un gust ok.
Dar e un amestec de uleiuri, rețineți. E că și când ai manca untura de porc întinsă pe pâine, știind care sunt riscurile. Edited by Kres, 09 December 2019 - 21:37. |
#38
Posted 09 December 2019 - 21:36
Ingredientele sunt ulei de rapita, in, cocos si shea, colorant betacaroten asta e si in morcovi, vitamina B1, emulsificatori care permit omogenizarea grasimii cu apa si pectina care cred ca e un tip de fibra, se gaseste si in mere. Nu vad nimic suspect, doar uleiul de cocos daca e prea mult ar fi o problema ca are multi acizi grasi saturati, dar pe ansamblu cred ca predomina grasimile nesaturate care sunt sanatoase.
|
#39
Posted 09 December 2019 - 21:42
#40
Posted 09 December 2019 - 21:45
uleiul de rapita nu e bun, mai citeste inainte sa spui prostii, uleiul de cocos e practic numai grasimi saturate iar uleiul/untul de shea e utilizat in principal la sapunuri si creme mai putin in alimentatie.
Grasimile saturate nu sunt obligatoriu daunatoare, spre ex uleiul de cocos e bun la prajit pentru ca rezista la oxidare. Grasimile trans sunt mult mai rele. Edited by chilly willy, 09 December 2019 - 21:47. |
#41
Posted 09 December 2019 - 21:46
Niciun om sănătos la cap nu baga in organism uleiuri întinse pe pâine, că nu are niciun beneficiu. Doar umple stomacul cu ceva.. utilitatea nutrițională e cam similara cu cea din parizer sau pateu, alte două surogate alimentare pentru saraci care nu-și permit carne.
|
#42
Posted 09 December 2019 - 21:47
Serafim606, on 09 decembrie 2019 - 21:15, said:
Bun. Acum cauta ce fac aditivii aia si cum afecteaza uleiurile vegetale. Idiotenii si de o parte si de alta. Excesul dauneaza in toate cazurile. Ca daca mananci pamant/cacat/gunoi/mazga galbena 1 data pe an nu ai nici pe dracu. Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:46, said:
Niciun om sănătos la cap nu baga in organism uleiuri întinse pe pâine, că nu are niciun beneficiu. Doar umple stomacul cu ceva.. utilitatea nutrițională e cam similara cu cea din parizer sau pateu, alte două surogate alimentare pentru saraci care nu-și permit carne. |
#43
Posted 09 December 2019 - 21:50
Kres, on 09 decembrie 2019 - 21:36, said:
E un amestec de uleiuri legat de o bază de îngroșare, prieteni, în care se adaugă, după caz câteva chestii că sa atragă ochiul și să rezulte un gust ok. Dar e un amestec de uleiuri, rețineți. E că și când ai manca untura de porc întinsă pe pâine, știind care sunt riscurile. Dar tot Kres rămâi. |
#44
Posted 09 December 2019 - 21:54
adevarul e ca, daca poti sa bagi ulei de floarea soarelui in masina, poti sa pui si ulei de motor pe paine ))
|
#45
Posted 09 December 2019 - 21:57
Pentru initiator,untul cu cit mai mare procent de grasime e alegerea mea.De ce?Pentru ca are cel mai mic procent de substituti,vrajeli ale omului..Si mai mult de atit,oricind prefer untura naturala in locul uleiurilor din comert.Mai ontopic de atit,ce ai pus in fotografie e o prosteala a la francaise,adica ce avem pe aici margarine,doar ca vrajeala e pentru cei din Franta.Parerea mea....
|
#47
Posted 09 December 2019 - 22:01
Ellaenn, on 09 decembrie 2019 - 21:57, said:
Pentru initiator,untul cu cit mai mare procent de grasime e alegerea mea.De ce?Pentru ca are cel mai mic procent de substituti,vrajeli ale omului..Si mai mult de atit,oricind prefer untura naturala in locul uleiurilor din comert. Me too !! Margarina o dam dușmanilor. @ericmario, ai o cutie de margarina de la mine.. ericmario, on 09 decembrie 2019 - 21:50, said: E un amestec de habarnism, stupizenie, prostie + aroganță. Dar tot Kres rămĂąi. Prietene, te întreb din nou. De ce un om presupus normal la cap, cu școala, ar întinde un astfel de AMESTEC hidrogenat de uleiuri pe pâine atâta timp cât untul cu 80% grăsime e 9 lei la LIDL și cel cu 65% grăsime e 7,50 sau cat drku e ??? Edited by Kres, 09 December 2019 - 22:03. |
#48
Posted 09 December 2019 - 22:03
Cineva afirma că
"Margarina este la o moleculă distanță de plastic" Probabil era chimist. Bucătarii mei habar n-aveau de chestia asta... și am întrebat câțiva... Edited by sarac.lipit, 09 December 2019 - 22:04. |
#49
Posted 09 December 2019 - 22:05
Eu in loc de untura as prefera carnea grasa si in loc de unt branza iar in loc de margarina niste nuci sanatoase. Prima data in viata am luat aceasta margarina sa pun pe paine pe langa branza dimineata la ceai ca acum am nevoie de mai multe calorii decat deobicei. Unt luam doar daca-i trebuia sotiei la vreo reteta de bucatarie.
Curiozitatea m-a pus sa deschid acest topic. Inainte era clar ca margarina era daunatoare. Acum cica lucrurile s-au schimbat. Este margarina cu zero grasimi trans. De asta am si pornit vorba, zic poate sunt ramas in urma. |
#50
Posted 09 December 2019 - 22:07
Quote Unt vs margarina margarina pt ca este din plastic ..... si nu se strica niciodata https://www.ciclism....ul-din-plastic/ |
#51
Posted 09 December 2019 - 22:08
vinciun, on 09 decembrie 2019 - 20:45, said:
Acum cativa ani stiam ca margarina e otravitoare. Vad ca multi deja o lauda cum ca ar fi chiar mai sanatoasa decat untul natural. Ceva pareri? Dar va rog sa si argumentati, indiferent care ar fi raspunsul. De exemplu am dat de articolul acesta care mi-a facut scurtcircuit la creier. https://www.lanutrit...ures-margarines Daca e prin hydrogenarea uleiurilor (inainte) atunci cu siguranta o sa contina si grasimi trans nocive pt organism si care cresc colesterolul LDL. Daca acea margarina e facuta prin interesterificare (in prezent) s-ar putea ca sa nu contina grasimi trans. Din pacate in ambele cazuri acea margarina contine aditivi de conservare, coloranti si emulsifianti. Exista si riscul de a consuma mult omega 6 care e inflamator. Spre deosebire de unt care in primul rand nu contine acei aditivi, contine mai mult omega 3 decat omega 6 (care e inflamatoriu) si mai ales daca provine dintr-o sursa "buna", vaci crescute cu iarba si nu cu furaje, acel unt contine mult mai multe componente active bune care chiar s-au dovedit ca protejeaza impotriva cancerului ca de ex : Vitamina K2, acidul linoleic, Butyrat, omega 3. La urma urmei, alegi intre un produs procesat vs unul neprocesat. Parerea mea si nu numai a mea e ca ar trebui sa consumam cat mai putine alimente procesate si conservate...mezeluri, branzeturi procesate gen branza topita, zahar, uleiuri rafinate..etc. Daca astea se pot inlocui cu substitute cat mai naturale si cat mai neporcesate cu atat mai bine. Edited by Fluk3, 09 December 2019 - 22:15. |
|
#52
Posted 09 December 2019 - 22:09
"Margarina a inceput sa se comercializeze in timpul celui de-al doilea razboi mondial ca un inlocuitor pentru unt. Procesul de fabricare a fost descoperit accidental. La producerea margarinei se folosesc diverse uleiuri vegetale care se incalzesc pana la 150°C si se adauga hidrogen pentru a se intari. Se obtine un produs asemanator cu untul la culoare, miros si consistenta. Pentru a semana cat mai mult cu untul se adauga diferiti coloranti, arome si emulsionanti, care sunt de fapt E-uri. Toate vitaminele, mineralele, enzimele si alte substante naturale se distrug in procesul de fabricatie. De aceea unii producatori adauga vitamine sintetice in margarina pentru a o imbogati. Vitaminele sintetice nu au nici pe departe valoarea celor naturale si sunt absorbite partial de organism.
Structura chimica a margarinei seamana foarte mult cu cea a plasticului. Este formata din grasimi trans care sunt cele mai daunatoare pentru corpul omenesc. Grasimile trans nu pot fi absorbite de organism, intoxica celulele si perturba metabolismul si digestia. In doze mari provoaca obezitate, boli de inima chiar si cancer. Multi oameni consuma margarina pe motiv ca nu contine colesterol si are mai putine grasimi decat untul. Untul este un aliment mai sanatos decat margarina, iar colesterolul este o substanta indispensabila vietii. In perioadele de post margarina se consuma in cantitati foarte mari, in regimurile de slabire e aliment de baza, iar la gatit si prajituri se foloseste intens." https://www.ciclism....ul-din-plastic/ |
#53
Posted 09 December 2019 - 22:10
vinciun, on 09 decembrie 2019 - 22:04, said:
Eu in loc de untura as prefera carnea grasa si in loc de unt branza iar in loc de margarina niste nuci sanatoase. Prima data in viata am luat aceasta margarina sa pun pe paine pe langa branza dimineata la ceai ca acum am nevoie de mai multe calorii decat deobicei. Unt luam doar daca-i trebuia sotiei la vreo reteta de bucatarie. Mai, nu mori din cauza ei dar nu e un produs ok, e un surogat alimentar produs de industrie din ingrediente ieftine. E mai ușor de produs industrial, în cantități mari decât untul. Și nu e plastic cu mai degrabă un fel de vaselina, adică un produs greu digerabil. În produsele alimentare procesate exista și alți emulgatori sintetici folosiți că agenți de îngroșare - guma de guar, de xantan, etc, la fel de greu de digerat. |
#54
Posted 09 December 2019 - 22:11
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users