Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

Sange amestecat in scaun.

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Nu-mi dau seama cum arata colonoscopia ta  si de ce cel care ti-a facut-o nu e pregatit sa faca si rezectia lui , dar daca e delicat la rezectie si prezinta risc major de sangerare masiva  recomandarea mea e sa il rezolvi prin chirurgie clasica.
Se poate ca la biobsie sa apara celule  maligne si atunci calea chirurgicala este cea mai indicata  cu rezectie si anastomoza , o interventie destul de delicata

#38
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019
Nici eu n-am avut in familie cazuri, dar au aparut dupa ce m-am operat eu...
Eu aveam impresia ca e nevoie de o biopsie pentru a confirma daca e sau nu cancer, iar colonoscopia permite prelevarea de materie din polip pentru a face analiza ulterior. Nu s-a prelevat nimic in timpul colonoscopiei? Sunt curios ce fel de interventie va sugera medicul pe care il vei alege.
Succes!

#39
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
@Ciine. Salut ! Polipul are 3 centimetri in lungime. Latimea e de aprox 1 cm. E lunguiet asa, prins de acel piciorus. Polip pendiculat. Mi-a explicat si medicul ca dupa rezectia lui se trimite la biopsie. A zis ca este important daca celulele se gasesc la baza sau nu. Malignitatea putand fi prezenta doar la capat, rezectia fiind suficient daca baza e curata. De dimineata am fost sunat de doamna doctor pentru a ma prezenta la ea sa discutam. Ieri dupa interventie mi-a spus ca va discuta cun un medic care este si rector universitar si va cere parerea dansului, daca el poate rezolva problema . Voi vedea cand ajung despre ce este vorba.


@bim11 Nu, nu a prelevat nimic din polip. Probabil fiindca e destul de vascularizat, preferand ca biopsia sa se faca abia dupa indepartarea lui. Vom vedea ce si cum. Sa spunem ca m-am mai calmat putin dupa toate astea. Dar gandu la ce-i mai rau inca exista. Poate totusi va fi bine.

#40
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Eu cred ca nu ai facut colonoscopie totala si nici sedat n-ai fost , pt ca daca erai sub anestezie ti-l exciza pe loc, asta era logica mea

#41
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Nu , nu a fost colonoscopie totala. A fost rectosigmoidoscopie fara sedare.
Am fost in cele din urma si la clinica in aceasta dupa masa , cazul fiind preluat de un alt medic al clinicii cu experienta in chirurgie , care este medic primar in gastroenterologie si chirurgie, nu specialist ca ceilalti. Acest medic profeseaza si la spitalul judetean Constanta, unde mi-a si recomandat de altfel sa se faca interventia, vrand sa ma mai tina sub observatie o zi pentru a evita riscul unei sangerari mai accentuate dupa interventie. Mi s-a mai zis ca a avut cazuri si de polipi de 5 cm care multi dintre ei nu au avut displazii absolut deloc in ciuda marimii lor.  Si el ca si medicul de ieri care mi-a facut rectosigmoidoscopia mi-a zis ca am un avantaj foarte mare fiind un polip pendiculat, riscul de migrare a displaziei fiind foarte mic. Chiar daca in polip ar exista deja celule maligne. La spitalul Judetean voi face o colonoscopie totala sub sedare pentru a elimina riscul sa mai existe vreun alt polip in colonul ascendent si o parte din cel transvers. Rectosigmoidoscopia de ieri fiind facuta pana la mijlocul celui transvers. Urmand sa se faca si rezectia acestui polip in timpul colonoscopiei totale. Urmand ca mai apoi sa se studieze la microscop daca exista displazie, si daca da , pana unde este prezenta. Operatia chirurgicala clasica de indepartare a bucatii de colon bolnave s-ar face doar in cazul in care  displazia ar fi migrat din polip in mucoasa colonica. Chiar si-asa mi s-a spus ca ar fi cel mult stadiul I, in cazul cel mai rau. Nicidecum ceva avansat. Doamna doctor mi-a mai explicat ca ea rezecteaza la clinica doar polipi mici si medii care nu necesita o interventie mai complexa ca in mod normal. Urmeaza sa fac inca o hemograma a sangelui si analizele specifice coagularii acestuia, ca mai apoi sa ma programez pentru interventie.

#42
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Fereasca D-zeu !! Deci in Constanta NU exista posibilitatea sa se faca rezectie piece meal EPMR sau EMR a unui polip mai mare, te-a lasat asa… sa te duci acasa cu un polip sigmoidian de 3 cm care sangereaza. Bravo !!  Si cand ma gandesc ca aici colonoscopiile se fac de catre certified nurse endoscopists nicidecum de catre medici...

#43
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Rezectia este programata in cele din urma pentru data de 29, luna aceasta. In cadrul spitalului judetean Constanta. Medicul in cauza este Dl. Profesor universitar Dumitru Eugen. Este o persoana calma si linistita dupa o discutie cu el, dar faptul ca interventia se face in spitalul judetean ma face sa am retineri destul de mari. Retineri cauzate de starea in care se afla mai toate spitalele judetene din tara. Am mai dat intamplator de un medic care se spune a fi bun. Dl. Dr. Eugen Craciun din cadrul clinicii Medlife bucuresti. Am gasit si cateva interviuri cu el din care reiese ca este destul de stapan pe ceea ce face. I-am trimis un mesaj pe facebook in care i-am explicat situatia. Am trimis si o imagine cu raportul colonoscopic, sa vedem daca imi raspunde.  Voi ce recomandati ? Sa fac interventia aici in oras sau sa vin la Bucuresti ? Imi poate recomanda cineva un spital/clinica/medic bun din Bucuresti ?

#44
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Chiar daca spitalul se darama, sala de operatii poate fi mentinuta la standarde daca se vrea. Eu cred ca orice chirurg vrea si face tot posibilul sa lucreze in cele mai bune conditii, deci eu m-as uita dupa cat de bun e chirurgul, nu dupa locul in care opereaza.

#45
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Salve !  Astazi am avut rezectia polipului. Din tot stresul pe care l-am acumulat in ultimele saptamani pot spune ca absolut totul a mers asa cum trebuie. A fost o rezectie fara probleme. Fara sangerari , s-a folosit si un clip hemostatic preventiv. Dupa cateva ore de supraveghere mi s-a dat unda verde ca pot pleca acasa in siguranta fara sa mai fie necesara o internare de 24 ore. Eram foarte sceptic in privinta spitalului judetean Constanta , dar dupa experienta de astazi pot spune ca lucrurile sunt schimbate foarte mult in bine acolo. Probabil sa mai fie si locuri unde mizeria primeaza. Dar foarte multe sectii sunt complet renovate cu aparatura de ultima generatie. Asistente tinere. O echipa de medici foarte misto, Am ras, am glumit inainte si dupa interventie. Nici macar vreo urma subtila ca cineva incearca sa ceara atentii sau spaga. Total la 180 grade fata de scenariile care mi le facusem eu in tot acest timp. De data aceasta s-a facut o colonoscopie totala pana in Ileonul terminal. In afara de acest polip de 3 cm nu s-au gasit alte leziuni in segmentele colonului. Din spusele dl.doctor pediculul (piciorusul) arata a tesut sanatos fara urme de malignizare nici in lobi nici in alta parte de tesut . Sa vedem totusi rezultatele de laborator. Chiar daca totusi ar exista displazii in acest polip sunt sanse foarte mari ca totul sa fi fost eliminat in urma rezectiei.  Voi merge la control peste o luna , moment in care voi afla si rezultatele finale . Pentru prima data in ultimele luni pot spune ca ma simt om. Tot stresul acela simt ca a disparut. Din toata aceasta experienta am realizat cat de important este sa te simti sanatos. Nu lucruri materiale, nu bani sau alte prostii. Sa fi sanatos, atat. Am mai invatat ca trebuie sa ma prezint la medic imediat ce corpul imi atrage atentia ca ceva nu este in regula. Fara sa mai pierd luni de zile inutil citind pe internet si cautand raspunsuri oriunde altundeva , numai la medic nu. Va multumesc tuturor pentru sprijinul moral si incurajari ! Sanatate multa !

#46
crazyalex86

crazyalex86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 27.04.2008

View PostMihaiCT, on 02 octombrie 2019 - 16:32, said:

Salut. Revin cu un update pentru cei interesati de subiect.
Astazi am facut in cele din urma colonoscopia. Vestea buna este ca nu am cancer. Vestea mai putin buna ar fi ca am un polip sigmoidian 25 cm OAE de aproximativ 3 centimetri. Este un polip pediculat cu pedicul gros si aspect polilobat. Medicul mi-a recomandat sa fie indepartat de cineva cu mai multa experienta, existand risc de sangerare. Mi-a spus ca acest polip creste acolo de cel putin 5 ani, fiind destul de dubios ca nu a existat istoric familial de polipi , cancer sau alte afectiuni gastro. Culmea, acum 5 ani am facut un tratament destul de agresiv cu Tyrozol. Avand un hipertiroidism autoimun foarte activ perioada aceea. Stau si ma gandesc daca medicatia respectiva prin toxicitatea ei a dus la formarea acestui polip. Mai sunt curios si ce sanse sunt ca acest polip la biopsie sa prezinte celule cancerigene deja. Doctorul a zis ca si daca ar fi ceva celule cancerigene dezvoltate deja , fiind un polip pediculat si nu plat, sansele de migrare a celulelor in tesuturile de langa, sunt destul de mici. Urmeaza sa ma interesez de un medic bun. Ori in Constanta, ori la Bucuresti. Nu am scapat complet de probleme, dar ma simt mai usurat ca nu este un cancer activ. Sanatate multa tuturor !


Fugi la spitalul clinic Fundeni si cauta-l pe dnu doctor Dan Pitigoi. Am efectuat la acesta 2 colonoscopii cu sedare profunda in decurs de 5 ani (sunt cele mai indicate) si a fost bine dupa aceea. Polipii descoperiti au fost mai mici si au fost cauterizati de acesta fara nici o problema si nu am avut sangerari dupa. Nu mi-a recomandat regim alimentar si am istoric in familie. Asta este ultima mea grija, dar am in vedere sa efectuez periodic cate o colonoscopie.

Edited by crazyalex86, 29 October 2019 - 16:02.


#47
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
@crazyalex86   Problema este rezolvata deja. Nu am unde sa  mai fug, dar multumesc pentru indrumare !
Am fost operat de  dl. Doctor conf. Dumitru Eugen si a sa echipa.
Medic ce a fost la sefia Societăţii Române de Endoscopie Digestivă, 2 ani. Din 2013 pana in 2015. Un medic foarte bun care si-a facut treaba exemplar.  Teama mea era legata de conditiile din spitalul judetean. Temeri ce s-a dovedit a fi complet gresite. S-au facut investitii enorme in acest spital, iar asta se observa in mai toate sectiile. Posibil sectia de primi urgente sa fie inca depasita in nr de personal. Totul s-a desfasurat asa cum ar fi trebuit sa se intample.

Edited by MihaiCT, 29 October 2019 - 17:58.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate