Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Sange amestecat in scaun.

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Trebuie sa bei multe lichide ptr ca vei pierde f. mult prin scaunele dese. Stai linistit, nu te alarma. Cancerele colo/rectale sunt rare la persoanele sub 40 ani. Scaunul cu sange este de obicei din cauza hemoroizilor, colita ulceroasa, boala Crohn.
Se fac colonoscopii cu EMR la spitalul Regina Maria? Biopsie, biopsie, dar daca se constata prezenta unui polip foarte mare, se poate fac si rezectie EMR (Endoscopic mucosal resection) cu aceeasi ocazie si eviti o eventuala operatie de colon.

CEA = 5,0 este normal. CEA 5,7 poate fi fals pozitiv . Eu as fi facut analiza orosomucoid. Ai 32 ani, daca nu ai o gastroenterita acuta, pe pariu ca ai o proctita, colita ulceroasa sau boala Crohn.

Diverticulita este f. rara la persoane de 32 ani, deci nu prea cred… ti-o spune o asistenta cu BSN degree de 4 ani si MSN degree de 2 ani , scolita in DK, cu experienta in chirurgia oncologica colo/rectala :)

#20
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Am tot incercat si eu sa pun sangerarea pe seama hemoroizilor interni, colitei ulcerative sau bolii Crohn. Sangele nefiind rosu aprins (proaspat) ci asa cum se observa si in imagini, destul de coagulat spre maro, ma indoiesc ca poate fi din cauza unor hemoroizi. Mai ales ca in anumite portiuni este amestecat cu scaunul.
Iar in privinta colitei su bolii Crohn, ambele boli inflamatorii, ma gandesc de altfel ca as fi avut scaune diareice zilnic, sau crampe abdominale destul de frecvent.
Legat de gastroenterita, observ ca aceasta este o infectie , in modul acesta alterand rezultatele leucocitelor si VSH-ului. Analize care de fapt au iesit perfect. Deci cel putin din analize reiese ca nu exista infectii active in organism.
Prin eliminare ar ramane varianta polipilor, sau ..cancerului. Mai ales daca spuneti ca diverticulita nu se intalneste de obicei la persoanele tinere.

#21
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Sangele pare destul de proaspat, posibil sa fie din zona rectului. Scaunul este deschis la culoare. Si da, diverticuloza este rara la persoane de 32 ani, au de obicei dureri in stanga cand este diverticulita. Poate a fost o gastroenterita rebela, o infectie cu E.coli, salmonella etc. Simptomele cancerului colorectal sunt de obicei scaune neregulate, sange in scaun, anemie, nivel scazut de fier, hemoglobina, feritina, Ca-125 mare, oboseala, pierdere in greutate, transpiratii noaptea, lipsa poftei de mancare, rude de gradul 1 cu cancer colorectal, etc. Sper ca sa nu fie nimic malign. Mult succes :)

#22
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019
Din cate stiu, poti sa bei ceaiuri clare sau supe strecurate, nu esti limitat doar la apa. Sfatul meu e sa iti iei si niste servetele umede pentru ca dupa 5-6 vizite consecutive la baie, se sensibilizeaza zona ;)
In rest, colonoscopia o programezi in general dimineata la prima ora. Cum esti stresat, o sa dormi prost si o sa te consumi mult. Daca o puneai luni la 8, incepeai pregatirea maine pe la 11-12, era mai lejer.

#23
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
@sygeplejersken Dar este posibil daca am avut o infectie de genul acesta in trecut, sa continue aceasta sangerare care tine tocmai din Aprilie ? Adica ma gandesc ca in 5 luni jumate de cand am aceste sangerari in scaun s-ar fi vindecat de la sine sau mi-ar fi atras atentia ca exista o infectie cu o crestere a VSH-ului sau leucocitelor din sange. Ori vreo stare sub febrila, diaree sau alte simptome ce duceau spre o infectie intestinala. Ma repet. Singurul simptom este acest sange nu foarte proaspat, prezent pe suprafata scaunului dar in anumite portiuni si in interiorul acestuia.  Nu am avut scaune diareice, crampe abdominale iesite din comun, sau alte simptome. Sangerarile , cel putin in ultimele saptamani sunt zilnice.Pana acum o luna, alternau . Existau si pauze de cateva zile in care nu parea sa existe sange. Chiar si asa scaun am zilnic, mereu la aceeasi ora, imediat dupa trezire. SI asta fara cafea, tutun , sau alte stimulente.  Am incercat sa evit cateva zile produsele cu gluten si orice forma de lactate, gandindu-ma sa nu fie vreo intoleranta sau boala celiacala. Dara nici o imbunatatire. Sangele continua zilnic sa apara. Exista vreo analiza ceva ce ar putea exclude prezenta unor afectiuni de ordin inflamator sau infectios ale intestinelor ? Dar revin iar cu precizarea ca nu am scaune diareice. Nici acum, nici inainte.  
Cineva mi-a recomandat si Calprotectina.


@bim11  Da, din pacate nu am prea avut incotro cu alegerea orei. Urmatoarea posibilitate de programare ar fi fost abia Vineri la 12, gandindu-ma ca daca tot o lalai atat chiar o sa am probleme serioase. M-am gandit si eu in privinta calitatii somnului ce-l voi avea in noapte de dinaintea colonoscopiei.


Sunt curios daca spre exemplu s-ar opta pt o rectoscopie sau sigmoidoscopie , inca ar mai fi nevoie de-o pregatire atat de drastica in prealabil ?

#24
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Dupa ce m-am documentat putin , se pare ca analiza fecala a Calprotectinei are o sensibilitate foarte mare , aproape de 100 % in bolile organice precum Colita ulcerativa, Crohn , Polipi si Cancer colorectal. Nu-ti spune ce afectiune ai dintre cele enumerate , dar iti spune clar daca este de ordin inflamator sau nu. Se pare ca in statele dein vest si sua, pe langa analizele oculte, Calprotectina este indicata inaintea colonoscopiei pentru a face triajul mult mai bine intre pacientii care chiar au un risc pentru boli inflamatorii, polipi si cancer si cei cu alte afectiuni care mimeaza aceleasi simptome.

Edited by MihaiCT, 15 September 2019 - 15:19.


#25
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Revin cu un update legat de problema mea. Luni am avut programare pentru colonoscopie. Dupa pregatirea din ziua anterioara care a fost destul de aiurea, m-am trezit ca medicul a refuzat sa-mi faca colonoscopia deoarece am cerut sa nu se foloseasca sedare si s-o faca asa.
Marti am  facut si analiza calrpotectinei. Astazi am primit pe mail si rezultatele. Nu inteleg totusi prea bine aceste rezultate.   Mai exact a iesit o valoare de 128 ug/g  intervalul de referinta fiind Negativ <50 ug/g,  Echivoc 50-200 ug/g, iar pozitiv >200 ug/g  Se pare ca ma incadrez in echivoc. Ce inseamna mai exact acest echivoc in privinta rezultatului ? Pe site-ul Spitalului militar Dr. Carol Davila bucuresti am gasit un tabel de referinta pentru diferite afectiuni. Se specifica ca o valoare intre 50 - 150 indica o inflamatie usoara a tractului gastrointestinal. >150 indica o inflamatie semnificativa ( polipi, cancer colorectal ) >250 inflamatii serioase ale intestinelor.  rezultatul meu de 128 ug/g ar trebui sa ma ingrijoreze, fiind totusi peste limita negativa de 50 ?

#26
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019
Amani inevitabilul in mod prostesc. E clar ca ai o problema, colonoscopia fiind printre cele mai clare/indicate analize in situatia asta. Si tu o refuzi pentru ca doctorul nu e de acord sa incalce protocolul in situatia asta?

#27
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
@bim11. Poate nu a fost cea mai ok alegere sa refuz dar mi s-a parut intr-o oarecare masura bagata pe gat aceasta anestezie. Mai ales ca pe foile date chiar de ei pentru a le semna sunt semnalate atatea riscuri asociate cu anestezia incat preferi sa zici pas. In afara de lucrul acesta vad foarte multe persoane care specifica ca in afara de cateva crampe puternice si un disconfort abdominal mai pronuntat in timpul procedurii si inca cateva ore dupa, nu mi se pare ceva atat de grav sa necesite anestezie totala. Plus ca anestezia costa inca 300 lei in plus pe langa cei 450 lei cat costa colonoscopia. Suma care nu e deloc specificata la inceput. Ar trebui sa fie informat pacientul de la inceput ca are de plata de fapt 750 lei conolonoscopia, plus in caz de biopsie, polipectomie si analizele de laborator ale biopsiei, alte multe cateva sute lei.  Eu inteleg ca ionteresul lor este sa stoarca cat mai mult de la tine, mai ales ca este clinica privata. Dara macar ofera-mi optiunea sa aleg ce doresc si ce nu.

#28
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019
Inteleg.... Totusi, aveai pregatirea facuta, programare, acum trebuie sa reiei totul de la zero. Eu am facut tot la "stat" colonoscopiile si niciodata nu mi-au propus anestezie. Unii aveau obiceiul sa faca o injectie cu scobutil inainte. La privat insa am inteles ca se fac cu anestezie, probabil si pentru bani, dar si pentru a reduce din stres si a lucra in liniste.

#29
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,484
  • Înscris: 04.10.2007
Ce fel de anestezie a vrut sa-ti faca?

#30
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 01.12.2017

 MihaiCT, on 11 septembrie 2019 - 19:20, said:

Problema mea este ca sunt si o persoana foarte anxioasa  

Mi se pare normal ca medicul a vrut sa te sedeze. El trebuie sa examineze in liniste si fara stres si tu numai linistit nu pari a fi.
Nu te mai compara cu cei care au zis ca au simtit un usor disconfort, tu te gandesti deja la eutanasiere asistata, inainte de a afla macar diagnosticul. Te gandesti ce panicat vei fi cand iti va introduce aer in colon?
Cel putin 10 persoane ti-au spus aici sa faci colonoscopia, ca e cea mai eficienta, tu pierzi timpul cu teste de sange si dupa ce ai facut pregatirea pentru colonoscopie, o anulezi.

Du-te si fă-o odata, cu sedare sau făra, dar fă-o!!

#31
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Bim11 Nu cred ca toti privatii au impusa sedarea. O matusa si-a facut colonoscopie la un cabinet particular in Constanta si a fost intrebata in prealabila cum doreste. Cu sedare sau fara. Alegand fara in cele din urma.
Salut Radu ! Mi s-a spus doar ca este un somnifer administrat intravenos si ca voi face nani pe toata durata colonoscopiei. Aproximativ 30 minute.  Nu stiu cum se numeste acest somnifer in schimb.
Dupa experienta asta am luat in calcul si Videocapsula. Dar cred c-o sa renunt la idee, fiind extrem de scump. 4000-5000 lei. Din cate am observat si Colonoscopia virtuala CT isi face treaba foarte bine. fiind in jurul sumei de 600-700 lei. Avantajul amandurora este ca totul nu este atat de invazib precum colonoscopia. Dar au si dezavantaje. Nefiind posibil sa se intervina asupra colonului pt biopsii spre ex. Deci daca se gaseste ceva, tot la colonoscopie ajungi. Voi incerca sa ma programez la alta clinica cat mai rapid. M-a mai linistit intr-o oarecare masura rezultatul calprotectinei, atenuandu-mi ideea ca ar fi cancer. Probabil polipi cu siguranta.

der25 Cu siguranta colonoscopia o sa puna diagnosticul corect. Nu am abandonat si nici nu intentionez sa renunt la ea. Pur si simplu nu am vrut sa accept varianta cu sedare. Mi-a fost teama pe moment ce-i drept. Eu am mers cat se poate de hotarat sa o fac, tinand cont ca am facut si pregatirea care a fost oribila.. Daca as vrea sa tot aman prosteste inevitabilul nu as mai fi trecut prin toate astea. Evitand sa ma programez.

#32
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 01.12.2017
Mihai, probabil e vorba de Dormicum.
E bine si pentru tine sa fi mai relaxat, crede-mă.
Hai, curaj!!

#33
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019

 MihaiCT, on 19 septembrie 2019 - 21:06, said:

Avantajul amandurora este ca totul nu este atat de invazib precum colonoscopia. Dar au si dezavantaje. Nefiind posibil sa se intervina asupra colonului pt biopsii spre ex.
Un alt dezavantaj e ca e posibil ca in urma pregatirii sa nu fie eliminat totul din colon. La o colonoscopie se poate introduce si apa ca sa spele o zona ramasa murdara, pentru a vizualiza complet.

#34
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,484
  • Înscris: 04.10.2007
Nu moare nimeni de la o colonoscopie. Riscuri exista cand se extrag si polipii, dar mai toate interventiile presupun riscuri, inclusiv o banala extractie de masea de exmplu. De aia te pune sa semnezi. Trebuie sa avem in credere in medici, nu avem de ales. Plus ca e filmata toata procedura si ai dovada in caz de Doamne feri, malpraxis.

Aici, in UK se fac colonoscopii pentru screening si nu s-au rapprtat decese sau complicatii majore. Cel mai stresant e cand astepti sa afli ce s-ar putea descoperi cu ocazia investigatiei.

Curaj!

#35
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,193
  • Înscris: 18.04.2008
Parcă colonoscopia este decontată de către CAS dacă ai bilet de trimitere.

Mama a făcut ci bilet de trimitere, dând doar 10 lei pentru DVD 📀 și încă o chestie pe care nu mi-o mai amintesc.

#36
MihaiCT

MihaiCT

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.04.2019
Salut. Revin cu un update pentru cei interesati de subiect.
Astazi am facut in cele din urma colonoscopia. Vestea buna este ca nu am cancer. Vestea mai putin buna ar fi ca am un polip sigmoidian 25 cm OAE de aproximativ 3 centimetri. Este un polip pediculat cu pedicul gros si aspect polilobat. Medicul mi-a recomandat sa fie indepartat de cineva cu mai multa experienta, existand risc de sangerare. Mi-a spus ca acest polip creste acolo de cel putin 5 ani, fiind destul de dubios ca nu a existat istoric familial de polipi , cancer sau alte afectiuni gastro. Culmea, acum 5 ani am facut un tratament destul de agresiv cu Tyrozol. Avand un hipertiroidism autoimun foarte activ perioada aceea. Stau si ma gandesc daca medicatia respectiva prin toxicitatea ei a dus la formarea acestui polip. Mai sunt curios si ce sanse sunt ca acest polip la biopsie sa prezinte celule cancerigene deja. Doctorul a zis ca si daca ar fi ceva celule cancerigene dezvoltate deja , fiind un polip pediculat si nu plat, sansele de migrare a celulelor in tesuturile de langa, sunt destul de mici. Urmeaza sa ma interesez de un medic bun. Ori in Constanta, ori la Bucuresti. Nu am scapat complet de probleme, dar ma simt mai usurat ca nu este un cancer activ. Sanatate multa tuturor !

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate