![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
cea mai buna modalitate de schimb valutar
Last Updated: Aug 23 2020 13:12, Started by
fbuzz
, Jul 02 2019 14:00
·
0

Posted 02 July 2019 - 14:00

Buna zuia,
in curand voi pleca in turcia (pentru aprox. 20 zile) si as vrea sa imi spuneti cum este mai bine sa fac: - sa schimb in Bucuresti RON-->TRY. Am vazut ca in Bucuresti cel ma bun curs pe care l-am gasit este intre: 1.290TRY si 1.298TRY pentru 1 RON. - sa schimb in Ankara/Instanbul USD-->TRY. - sa schimb in Ankara/Instanbul EURO-->TRY. (Stie cineva o casa de schimb bun pentru aceste valute in Ankara? In Istnabul nu cred ca voi avea timp sa schimb pentru ca trebuie sa prind o alta legatura de transport....) - sa folosesc bancomatul + card (eu am BCR). In acesta varianta care are fi comisionele si banca din TR unde ar fi cel mai bine sa folosesc bancaomatul (adica banca partenera in TR pentru BCR)? Cu cat mai multe pareri cu atat mai bine, Va multumesc foarte mult, Florentina |
Posted 02 July 2019 - 14:09

cumpara euro din tara de la o casa de schimb si du-te sparge banii in turcia. in turcia poti plati cu ABSOLUT ORICE MONEDA vrei tu. euro dolari lire turcesti sunt la orice butic primiti
|
Posted 02 July 2019 - 14:15

cumpara euro din tara de la o casa de schimb si du-te sparge banii in turcia. in turcia poti plati cu ABSOLUT ORICE MONEDA vrei tu. euro dolari lire turcesti sunt la orice butic primiti
Revolut Iti multumesc mult. |
Posted 02 July 2019 - 14:18

Am platit in Turcia inclusiv in lei romanesti in bazar. Ca sa iti ia banii primesc orice baietii. Dar te sfatuiesc sa-ti schimbi lire turcesti de aici, ai preturi mai bune decat la euro sau dolar. Daca optezi pentru euro sau dolar, atunci ia dolar, majoritatea iti cer acelasi pret. La ei 15 euro = 15 dolari, deci iesi mai bine cu dolo.
Concediu placut! |
Posted 02 July 2019 - 14:20

Lasa euro si dolari acasa, cumpara lire din Romania, pentru ca acolo iti vor echivala valuta la cursul lor propriu si vei iesii in pierdere. Lira este sfanta.
|
Posted 02 July 2019 - 14:35

Am platit in Turcia inclusiv in lei romanesti in bazar. Ca sa iti ia banii primesc orice baietii. Dar te sfatuiesc sa-ti schimbi lire turcesti de aici, Quote
ai preturi mai bune decat la euro sau dolar. Daca optezi pentru euro sau dolar, atunci ia dolar, majoritatea iti cer acelasi pret. La ei 15 euro = 15 dolari, deci iesi mai bine cu dolo. http://www.aklardoviz.com/ - 1usd - 5,665try http://www.hakandoviz.com/ - 1usd - 5,646try Credeti ca au un curs bun? Quote
Concediu placut! ![]()
Lasa euro si dolari acasa, cumpara lire din Romania, pentru ca acolo iti vor echivala valuta la cursul lor propriu si vei iesii in pierdere. Lira este sfanta. Ok atunci asa cred ca am sa fac - o sa schimb ~1000try in Bucuresti. Iti multumesc mult pentru sfat. |
Posted 02 July 2019 - 14:40

Cu cardul nu prea ai ce face, cash si lire. Merg si lei, dar tot iesi in pierdere.
|
Posted 02 July 2019 - 15:42

|
Posted 02 July 2019 - 15:51

Turcia, majoritarea magazinelor solicita bani lichizi, deci mai putin cardurile si mai ales Revolut!
Atentie! In Turcia a inceput comisionarea bancnotelor de 500 euro! Edited by focuscsv, 02 July 2019 - 15:54. |
Posted 02 July 2019 - 16:36

Posted 02 July 2019 - 16:44

Scoate gratuit de bancomat cu cardul Revolut lire turcesti, |
Posted 02 July 2019 - 17:42

Cel mai bine este sa iei euro si ii schimbi la orice magazin de strada, dupa nevoie. Cursul e mai bun decat la casele de schimb. Abia am fost in Turcia deci stiu ce zic
Sau daca ai revolut, scoti direct lire de la bancomat |
Posted 02 July 2019 - 18:46

Parca e maxim echivalent 800 lei/luna suma maxima ce poate fi scoasa cash de pe Revolut (la contul standard). Deci nu prea il coafeaza, poate are nevoie de mai mult.
In plus, omul nu stie ce e aia Revolut si chiar daca se documenteaza nu are timp sa primeasca cardul in timp util, doar daca imprumuta unul de la un prieten! In cazul asta, eu as merge cu euro cash si as schimba pe acolo. Edited by Klaudio, 02 July 2019 - 18:47. |
|
Posted 02 July 2019 - 19:49

Daca are card Euro de la BT (cel putin asta il stiu eu personal) scoate lire turcesti de la bancomat la cursul Mastercard/Visa adica cursul BNR (este "aproape" identic cu cel al BNR).
|
Posted 02 July 2019 - 21:24

Scoate gratuit de bancomat cu cardul Revolut lire turcesti, Acum am mai facut niste cercetari legate de acest card "REVOLUT": Conform [1]: - "Cu contul standard, gratuit, clienţii pot retrage bani de la bancomat cu comision zero în limita a 800 de lei pe lună, iar după depăşirea acestei sume se aplică un comision de 2%." - pentru schimburile valutare realizate în weekend Revolut adaugă o marjă de până la 1%, pentru a se proteja de fluctuaţii, împreună cu un comision de 0,5%, pentru tranzacţiile de peste 20.000 lei pe lună. Va rog imi puteti spune, mai ales cei care au experinta cu folosirea sa, care sunt costurile de a activa (opt-in) un card REVOLUT, costurile de a-l mentine activ, si costurile de a-l inchide? Pentru ca la momentul de fata sunt foarte confuza.... Va multumesc mult de tot! 1. https://www.investcl...m-functioneaza/
Prin revolut primesti 1,34 TRY pentru 1 leu. Va rog imi puteti spune, mai ales cei care au experinta cu folosirea sa, care sunt costurile de a activa (opt-in) un card REVOLUT, costurile de a-l mentine activ, si costurile de a-l inchide? Pentru ca la momentul de fata sunt foarte confuza.... Va multumesc mult de tot!
Cel mai bun sfat! Revolut e cel mai bun oriunde. Tu doar bagă leii pe card, că atunci când îi scoți de la bancomatul din Turcia, sau din altă țară vei obține cel mai bun curs, foarte apropiat de BNR și fără comision de retragere/depunere. Va multumesc mult de tot!
Parca e maxim echivalent 800 lei/luna suma maxima ce poate fi scoasa cash de pe Revolut (la contul standard). Quote
Deci nu prea il coafeaza, poate are nevoie de mai mult. ![]() Quote
In plus, omul nu stie ce e aia Revolut si chiar daca se documenteaza nu are timp sa primeasca cardul in timp util, doar daca imprumuta unul de la un prieten! In cazul asta, eu as merge cu euro cash si as schimba pe acolo.
Daca are card Euro de la BT (cel putin asta il stiu eu personal) scoate lire turcesti de la bancomat la cursul Mastercard/Visa adica cursul BNR (este "aproape" identic cu cel al BNR). |
Posted 02 July 2019 - 23:10

Ai aici un tutorial excelent legat de Revolut, fa un mic conspect: https://forum.softpe...t-mic-tutorial/
Costurile de activare/mentenanta, etc. sunt 0 pentru conturile standard, exista si conturi premium la care se platesc cateva comisioane si unde si limita de schimb valutar e mai mare. Eu ti-as recomanda sa intrebi si printre prieteni, poate are cineva un astfel de card sa ti-l imprumute pentru perioada vacantei. Daca plecarea in Turcia e in 2-3 saptamani, e foarte posibil sa ai timp sa iti creezi contul si sa soliciti livrarea cardului la tine acasa! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users