Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Recomandare Bormasina + Polizor unghiular cu acumulator

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007
Buna seara


Tinand cont ca m-am mutat de aproximativ 1 an la casa m-am cam saturat sa tot imprumut sculele de la tata si deci am nevoie de o bormasina + un polizor unghiular cu acumulator. Utilizarea va fi hobby dar cu toate astea vreau ceva de calitate ca nu am chef sa cumpar la fiecare 2-3 ani alte scule.

Vreau neaparat sa fie set, sa fie in acelas geanta si bormasina si polizorul pentru a ocupa cat mai putin spatiu. 2 acumulatori imi sunt suficienti deoarece foarte probabil nu voi folosi si bormasina si polizorul in acelas timp.

Bormasina e pentru lucrari mici, dat gauri cu burghie 2-10mm in lemn fier, si ocazional in beton 4-6mm (dar in beton/pereti destul de rar).
Polizotul unghiular la fel e pentru lucrari mici taiat diverse profile din tabla, aluminiu, etc.

Chiar daca eu le voi folosi ca hobby va rog sa imi recomandati ceva din gama profesional deoarece cum v-am scris si mai sus nu vreau sa le schimb la fiecare 2-3 ani. Sunt constient ca acumulatorii nu vor tine o vesnicie si la o perioada de timp va trebuii sa ii schimb.

Buget as prefera 1000 Ron, dar pot depasi serios suma daca este nevoie.

Multumesc,

Edited by mirel3003, 07 May 2019 - 23:48.


#2
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Singura ta problema este ca vei plati mult si nu le vei folosi la capacitate, iar acei acumulatori nu sunt vesnici, deci la o data ulterioara te vei trezi ca acei acumulatori sunt cam terminati  (doar stand in repaus) si atunci costurile de inlocuire acumulator vor fi ca de obicei mari.

#3
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Daca dai in beton chiar si cateva gauri, iti trebuie bormasina serioasa cu percutie, altfel strici peretele/burghiurile.
Chiar si pentru hobby, eu nu vad o solutie sa ai o singura bormasina universala.
Eu as vedea mai degraba o surubelnita electrica cu acumulatori, mica usoara pe care s-o folosesti si la dat gauri de diametre mici, si o bormasina cu percutie, mare cu cablu de bagat in priza cu care sa dai in beton sau diametre mari.
+ flexul de care zici. Aici nu ma bag sa recomand, dar nu-l vad pe acumulator pentru regim hobby. Adica.. e bun, e fain, dar cred ca te duce prea scump si nu cred ca merita.


Fiindca tot hobbist sunt si eu, pot spune ce am eu si care-s avantajele/dezavantajele.
https://www.emag.ro/...1/pd/DP2HJ7BBM/
Scula e buna, puternica, acum,ulatorul tine destul.. nush cat sa zic, n-am lucrat niciodata suficient de mult incat sa consum un acumulator intreg. Vine cu 2 acumulatori, o am de ceva vreme, n-am observat o degradare a acumulatorilor,
Dezavandaje: Incarcatorul se incinge tare in timpul incarcarii. N-am stat sa-l desfac sa vad ce anume se incinge din el. Duce jobul de incarcare la bun sfarsit, adica incarca bateria dupa care se raceste singur, dar se incinge, cat incarca, miroase a incins. Probabil ca se poate remedia problema, dar trebuie sa-mi bag nasul in el, n-am gasit momentul.

https://www.emag.ro/...a/pd/DZFPLBBBM/
Asta-i o matahala grea, dar dai gaura unde vrei cu ea. Am avut odata nevoie sa dau gauri in tavan, mai multe. M-a rupt la cat de grea este. Trebuie s-o lasi sa-si faca percutia, percutia are cursa lunga. Daca ai un burghiu prost, ti-l ciocaneste pana se deformeaza capatul de prindere si nu mai reusesti sa-l scoti din mandrina.

Dezavantajul e ca mi s-a stricat un rulment la un moment dat. Am cumparat rulmentii sa-i schimb, are 2 rulmenti.  Pe ala din fund n-am reusit sa-l scot, nu am avut extractor, asadar a ramas cu ala vechi. Rulmentul din fata se facuse praf, facea mult zgomot.
Si cu ocazia aia am observat uzura mecanica pe piese, deci nu e de cea mai buna calitate.
Insa o am de aproape 15 ani cred. A fost imprumutata la diversi indivizi, care mai de care mai "meserias", deci.. nush ce sa zic. e buna totusi. Am desfacut-o dupa 10 ani de folosire, dupa ce a fost la un "meserias". De-atunci merge de inca 5 ani, nu ma asteptam sa mai tina atat.
Pe functia de ciocan demolator face ceva treaba, nu-i chiar degeaba. Evident, nu se compara cu un ciocan demolator genuine, dar am reusit sa desprind dale, sa sparg o caramida de la un bazin de vizitare.. chestii de-astea mai usoare, nu sa demolezi ziduri de beton.
:)


Faza e ca daca vrei ceva mai usor si mai bun, tre sa bagi mana mai adanc in buzunar si chiar nu stiu daca merita. Tot o hardughie de-asta de face mult zgomot e buna pentru dat gauri in beton. Altfel strici burghiele, strici peretele, iesi mai scump per total, e suficient sa ratezi vreo 2 gauri si-ti ajunge.

Edited by maccip, 08 May 2019 - 01:45.


#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Eu aleg mai intai sculele, nu sunt fan valiza combinata - am una care e cat un geamantan si nu mai vreau.
Incap doua scule si in valize mici LBoxx, daca scoti compartimentarile.
O idee mai buna e sa iei Lboxx care se stivuiesc si cupleaza intre ele.
O idee inca si mai buna e sa nu le cuplezi, ci sa le pui pe rafturi separatoare...

La bormasina eu as lua minim 3.

1. Bosch GSR 12V-15 care face 99+% din treaba @ 2 x 2Ah @ incarcator de 3A
Are 960 de grame cu tot cu acumulator, dar e suficient de puternica si pt uz profesional, si e heavy duty.
Dezvolta 30 Nm cuplu hard care se poate ignora (inertia de rotatie la oprirea in soc) si 15 Nm cuplu real in T1 care e destul cat sa strangi 6x60 in dibluri, chiar si 6x80, si are ambreiaj cu autoblocare si poti astfel sa strangi la capat si 6 x 100 si de 7-8 la nevoie.
Se gasesc si acumulatori compacti de 2,5 si 3Ah, cat si de 4 si 6Ah cu soclu.
Atentie ca sunt si de 1,5 si nu recomand.
Incarcatoare exista si de 1,5A, dar e OK cel de 3A.
Maximul de oferta a fost 495 lei cu Lboxx care numai valiza costa cat o bormasina, insa de obicei sare spre 565 sau nici nu gasesti oferta asa buna cu lboxx si la pretul de catalog e semnificativ mai mult. Cu valiza bosch normala e mai usor de gasit dar e mai bine cu lboxx - mai ales ca incap mai multe in ea, chiar incredibil de multe, inclusiv mai multe scule si multe accesorii.
2. Pt. putere mai mare as alua un Hilti SF 6H-A22 cu percutie de zidarie sau fara H fara percutie.
Dezvolta 80 Nm cuplu hard se ignora si 50 Nm cuplu soft real in T1.
3. Pt. rotopercutanta daca vrei tot cu acumulator as lua Makita DHR 241 cu acumulatori mari  de 18V cu doua randuri de celule de 4 - 5 - 6 Ah. Nu se pun compacti de 2Ah ca se strica la curentul tras de o scula de putere, cei mici sunt buni de 20A, nu de 40A...
Daca vrei sa folosesti acumulatorii si la altceva, poti lua in loc de Hiltiul de mai sus o Makita DHP 481 care dezvolta 115 Nm hard si 60 Nm soft, e brushless. Eu prefer cu perii cum are Hilti, deoarece cele brushless fac mult zgomot si driverul electronic si motorul sunt foarte scumpe cand se strica.

La polizorul unghiular poti lua Makita care merge cu aceiasi acumulatori cu doua randuri de celule.
Sunt mai multe modele, de la ieftine la oferta, pana la modele de 36V care folosesc 2 acumulatori mari.
Una din cele mari are si variator de turatie, dar sare mult din buget.
Eu nu sunt fan polizozre unghiulare, fac prea mult zgomot, scantei, si sunt f. periculoase la recul, prefer ferastrau cu banda - exista si cu acumulator si fara, multicutter si cu acumulator si fara, circulare, etc.

Edited by loock, 08 May 2019 - 01:56.


#5
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Ce porcarie! Acum vad ca bormasina aia cu percutie de o am eu e peste 500 lei al Emag.
Eu nu mai stiu cat am dat pe ea, dar sigur n-am dat mai mult de jumate. E foarte posibil sa gresesc, dar parca mi-aduc aminte ca am dat 150 lei, am lua-to de la "baieti" din Obor.

#6
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

View Postmaccip, on 08 mai 2019 - 02:00, said:

Ce porcarie! Acum vad ca bormasina aia cu percutie de o am eu e peste 500 lei al Emag.
Eu nu mai stiu cat am dat pe ea, dar sigur n-am dat mai mult de jumate. E foarte posibil sa gresesc, dar parca mi-aduc aminte ca am dat 150 lei, am lua-to de la "baieti" din Obor.

A zis ca vrea cu acumulatori, deci nu mai conteaza.

Oricum i-am scris eu de Makita DHR 241 care are si schimbator de sens langa tragaci si electronic, asa cum prefer si cum am si la HR 2450 pe cablu.
De cativa ani e moda tampita cu schimbator de directie mecanic si pus departe de tragaci, si la Makita si la Bosch albastru, insa DHR 241 are schimbator asemanator ca la bormasinile normale cu acumulatori.

La bosch verde care sunt niste porcarii la interior, au cross pin dar tot mecanic se schimba prin rotatia unei placi care tine carbunii si care e o prostie ridicola fara detente, fara arcuri, fara platini, din plastic prost deformabil la caldura, si crosspinul e din ABS ordinar si antreneaza placa rotativa cu o parghie ridicol de subtire si lunga care se ridica din aceeasi piesa de ABS si se rupe foarte usor...

Legat de stern, rotopercutanta aia e mare si grea, un chin inutil.
Apropo, am vazut un polizor unghiular Stern la care s-a stricat butonul si era si la ala o porcarie la interior cu butonul.
O makita sau evenatul un hitachi/hikoki din gama profesionala (au 2 game ca la bosch) e incomparabil mai fiabila.
Se gasesc si cu 300-350 lei polizoare unghiulare Makita la oferta, desigur fara acumulatori, valiza, etc., si fara varator de turatie la cele cu acumulator care sunt mici si accesibile.
Daca ia makita DHP 481 + DHR 241 + MAKITA DGA 452Z - care e acum la oferta la 345 lei, poate sa ia o pereche de acumulatori de 5 Ah BL1850B cu fuel gauge cu leduri care sunt si ei la oferta acum la 265 lei bucata - e pe terminate oferta ca a trecut pastele. Desigur nu la emag ci la magazine specializate, shopexpert, atelierul tau, zivtool, mastertool, etc.
Trebuie si incarcator, valiza, etc. Incarcatorul 18RC incarca la 9A deci si acumulatorii de 5Ah ii incarca cam rea vijelios...insa cei de 6Ah nu sunt la oferta. Incarcatorul SD incarca la 2,6Ah.

Edited by loock, 08 May 2019 - 02:37.


#7
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Lidl
Pentru home use sunt ok, neapărat să păstrezi ambalajul si bonul. Le poți returna oricând în cei 3 ani garantie.
Dezavantajul lor e că de obicei vin cu un singur acumulator, rareori ai posibilitatea sa cumperi acumulatori suplimentari.

#8
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
La masina de gaurit - daca intervine beton in discutie automat sunt doua masini de gaurit . Una fara percutie si una cu percutie si mandrina sds .
La polizor unghiular cu acumulator - are nevoie de forta si turatie , automat consumul creste fata de o masina de gaurit , aici trebuie sa te uiti numai la acumulatori cu 2 randuri de celule si optim de la 4Ah in sus altfel in scurt timp se distrug celulele si costul unui acumulator este peste 60% din pretul aparatului . Totodata cauta scule de firma ce aduc si consumabile , nu lua aparatura bananiera ca nu mai gasesti acumulatori .
Pentru hoby , lucrari usoare, fiabilitate si pret bun cu reprezentanta la noi adica si piese , consumabile recomand Trotec . O scula multifunctionala , masina de gaurit normala + sds este trotec prsd 10-20v cu acc de 20 v , 1J percutie - am adus pentru electricieni la montaj lustre pe tavan  fiind usoara , de 3 ani trag pe ea fara probleme dar cu mentiunea doar la lucrari pana la fi 6mm si gauri putine. Au pe alecoair toate produsele , repet, doar daca lucrezi ocazional . Sculele profesionale clar castiga in fata lor dar depinde cat lucrezi , zilnic, saptamanal sau la nevoie ?



"Lidl
Dezavantajul lor e că de obicei vin cu un singur acumulator, rareori ai posibilitatea sa cumperi acumulatori suplimentari."
Dezavantajul lor :
mai nou vin fara acc si statie incarcare , se achizitioneaza separat
daca vei lua 2 acumulatori + statie + masina iesi la 80-100 lei mai ieftin fata de un Bosch sau Makita clasa profesionala
totul este plin de plastic in interor - am pus acum ceva timp un pendular desfacut pe forum cu poze facute la 0 km , praf , a costat cu 50 lei mai putin fata de makita 4329 ce este la ani lumina diferenta desi este cel mai mic pendular de la ei .
Acum cativa ani cand colaborau cu Einhell aduceau un rotopercutor mic la 18v excelent, 2 viteze , 1,2 J dar acumulatorul costa cat masina si doar in Anglia il gasesti la 50 lire sterline plus transport .

Edited by ldpe, 08 May 2019 - 08:18.


#9
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,920
  • Înscris: 25.04.2006
Daca vrei sa dai in beton iti iei una cu marca cea mai ieftina de la Brico sau Dedeman si ai terminat problema. Nu ai bani destui cat sa iei una de beton pe acumulator. In rest poti lua orice, pentru hobby iti faci treaba si cu alea din Lidl. La un moment dat mi-am pus un rulou la geam si au venit aia cu masini Lidl, un Dorel mi-a taiat o baza de beton la gard cu flex mare Lidl. Eu ii luasem la misto ca nu merge bisnisul de au scule Lidl dar oamenii mi-au zis ca ce nu pica in cateva luni (Lidl returneaza banii) tine cat una profesionala.

#10
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,161
  • Înscris: 15.05.2008
aceeasi dilema am avut si eu,prima data vroiam pe acumulator,persoane pricepute mi-au explicat ca dau banii degeaba si ma voi trezi cu bateria varza de la o vreme
bormasina sa fie neaparat si percutie
am luat ambele pe cablu, makita
multumit de alegere,la cat le folosesc eu,daca am grija de ele plus depozitarea lor cred ca altele nu mai cumpar

#11
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007
Deci se pare ca e greu sa gasesc ce vreau eu,

Atunci ramane varianta ca iau separat:
1) masina de gaurit cu acumulator + incarcator + geanta - (ceva Makita sau Bosch albastru) - sa o folosesc pentru insurubat si dat gauri in fier, otel, lemn, etc
2) Flex cu acumulator + geanta (si folosesc incarcatorul de la masina de gaurit) - (ceva Makita sau Bosch albastru)

3) masina de gaurit cu percutie doar pentru gauri (asta o iau fara acumulator) - cea mai petarda pe care o gasesc deoarece o sa o folosesc extrem de rar.

Eu as cumpara urmatoarele:

Makita DHP 481 + Incarcator + geanta
Acumulator de 5 Ah BL1850B (ma gandesc ca sunt compatibili si cu DHP 481)
MAKITA DGA 452 (fara acumulator si fara incarcator - ma gandesc ca incarcatorul care il primesc la masina de gaurit poate sa incarce si acumulatorul BL1850B)
O bormasina pentru beton cu percutie pe fir la 100-150-200 ron (utimul gunoi ca oricum o sa fie foarte rar folosita)

#12
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
O intrebare - din ce motiv preferi doar pe acumulator ?

#13
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Daca bugetul nu e limitat poți să te uiți si după aeg, preferabil brushless.
Dar așa ajungem la hobby si nu mă refer la gamă Posted Image

#14
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007

View Postldpe, on 08 mai 2019 - 08:45, said:

O intrebare - din ce motiv preferi doar pe acumulator ?
Pentru ca m-am saturat sa trag cabluri dupa mine.... am avut de dat 3 gauri in rigips in baia de jos unde nu am priza si a trebuit sa merg sa cumpar prelungitor deoarece cea mai apropiata priza era la 4,5M... E naspa sa tot te plimbi cu cabluri dupa tine...
Am avut de montat 5 corpuri de ilumint.... dute dai gaurile, apoi opreste curentul sa poti monta corpu de iluminat, apoi porneste din nou curentul sa dai urmatoarele gauri, iar opreste curentul .... m-am saturat... pe acumulator e mult mai comod.

#15
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
La masina de gaurit si pendular am pus cablu special de electroscule din dedeman de 5 metri lungime , este cauciucat , 2x1,5 mm cablu siliconic litat imbracat in manta de cauciuc - in 90% din situatii am scapat de prelungitoare . Folosesc o singura masina pe acc de la Bosch recomandata de @loock , un 10,2-2 li in cutie L-box caruia nu pot decat sa-i multumesc , foarte practica si puternica - mai mult este folosita la masina , in locuri greu accesibile si la montaj usor , pentru lucruri de strapungere , gauri in beton  folosesc hr 2630 care vine din fabrica dotat cu un cablu de 4 metri.
Flexurile nici mie nu-mi plac , prefer sa tai la bomfaier sau cu fierastrau vulpe , e prea zgomotos si periculos, am vazut multe ...

Edited by ldpe, 08 May 2019 - 10:12.


#16
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007
Decizie finala

Cumpar Makita DHP481RTJ (setul) care vine cu:
Makita DHP481
2 acumulatori BL1850 18V 5,0Ah
Incarcator DC18RC

Apoi mai cumpar un MAKITA DGA 452Z si am rezolvat situatia.


Pareri?

#17
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
Makita DHP481RTJ - foarte hoby e masina asta...se vede dupa manerul de contraforta pe care il are, e pentru gauri mici de 3-6 mm , sa fim seriosi , aia e un distrugator , merge in grinzi de lemn de 20 cm grosime cu burghie de lemn de 20-22 mm, e pentru cei care lucreaza la acoperise de casa , are o forta imensa pentru home use sporadic . Esti tu chitit pe astea profi , e un lucru bun dar deja o dai in artileria grea . Cum spuneam , am un Bosch albastru la 10,8 volti si nu folosesc forta ce o poate debita la maxim, nu am la ce acasa. Pentru casa trebuie ceva usor nu o bazuka dinaia . Marog, tu sti ce vrei sa lucrezi cu ea si daca ai nevoie de asa moment de torsiune .
Ca sa vezi ce poate minunea asta cu acc de 5Ah
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Yv7Y1R1wcCU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ldpe, 08 May 2019 - 20:45.


#18
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Parerea mea : foarte scump si nu intotdeauna cea mai potrivita.
O sa ai nevoie de o surubelnita mica si usoara  cu care-ti faci 90% din treaba, cu acumulatori ieftini sa-i poti inlocui daca e cazul. Chiar si un Bosch IXO e o alegere potrivita, e destul de puternica jucaria. Eu nu o am, insa am insurubat cu una si mi s-a parut foarte faina.

Si restul de 10% din treaba ti-o faci cu una "grea" eventual pe cablu si cu percutie, sa acoperi si necesitatea cu betonul. Desi, la banii pe care vad ca esti dispus sa-i dai, poti sa-ti iei ceva bun (adica nu prea grea) si pe percutie, nu-i nevoie sa iei o pocnitoare de 100-200 lei cum ziceai.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate