Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

De ce sunt atrasi fotonii de gaurile negre ?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
595 replies to this topic

#199
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Nu cred că ai comis acea greșeală din grabă.
Dacă așa ar fi fost, era simplu să recunoști că ți-a scăpat.
Am fost Cercetător științific și mi-am mâncat tinerețea cu imbecilii de comuniști.
Mecanica fluidelor, hidraulica etc. sunt ceva foarte frumos, foarte profund, experimental și empiric, însă și cu latura lor teoretică. De altfel curgerea fluidelor poate fi bine utilizată în astrofizică.
Credeam că voi găsi aici tineri inteligenți, preocupați de știință, nu lăudăroși și închipuiți.
Cine ești tu, care te ascunzi după cuvinte vulgare?
Probabil că un mare nimeni.
Te rog frumos să vii la vot. Măcar așa să ajuți cu ceva această țară și să scăpăm de hidra comunistă.

#200
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016

 BbVv, on 06 mai 2019 - 19:27, said:

Probabil că un mare nimeni.
Te rog frumos să vii la vot. Măcar așa să ajuți cu ceva această țară și să scăpăm de hidra comunistă.

Gresesti amarnic. Familia mea a avut mult de suferit de pe urma regimului comunist. Nu am lipsit niciodata de la vot, si cu siguranta nu o voi face nici acum. Nu stiu daca scapam asa usor de lichelele astea, dar suntem datori sa incercam.

#201
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Să dea Dumnezeu să scăpăm de nemernicii ăștia.
Nu am fost membru PCR, am tras din greu, lipsuri imense, dar nu am cedat.
Nu am fost disident, ci rezistent.
Uite că n-am murit și sper să nu mor până când nu vor dispărea.
Mă bucur că vii la vot!

#202
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Bravo pentru asta! Suntem de aceeasi parte. :)

Hai sa stergem cu buretele rautatile si sa continuam topicul.

#203
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
OK. Voi urmări cu plăcere mai departe.

#204
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
moftwer

Quote

   Subiectul nu se limiteaza la intrebarea din titlu. Cititi #1 si veti vedea ca implica mult mai multe, de la masa fotonului, implicit natura lui, pana la... interiorul gaurii negre ("...odata ce au trecut de event horizon"). Pe langa intrebarea din titlu, va invit sa  reflectati la cate precizari, cate alte intrebari si cate raspunsuri contine subiectul in realitate.

Dl moftwer

Eu care am studiat catva timp teoria d-lui inginer, am inteles ca dumnealui este spirit de technician si nu are abordari filozofice. Este obsedat de motoare electrice si vede in toate particulele motoare electrice. Dar inainte de a ajunge la modelele dumnealui, a cautat sa lamureasaca semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor fizice universale. In acest context se inscrie si definirea masei, a sarcinii, densitatii, a presiunii, a fortei a energiei s,a. Dupa dumnealui, masa gravifica si sarcina electrica sunt definite de produsul acceleratiei normale cu suprafata inchisa in jurul sursei de miscare. Masa inerta ar fi data de patratul inductiei magnetice de la nivelul particulelor elementare. Fiindca patratul inductiei magnetice ar da de fapt densitatea masei. Densitate care inmultita cu un volum, da masa inerta a particulei. In acelasi mod determina si masa fotonului. Dumnealui spune ca fotonul se cupleaza cu un camp e-m emanat din substanta planetei si asta ar explica simplu formula lui Fresnel, experientele lui Fizeau si M-M, fara sa mai fie necesara metafizica relativista. Dl inginer ajunge si la o explicatie pentru mecanismul care genereaza forta de atractie gravitationala intre mase. Cred ca este corect (asa cum spunea cineva undeva pe forum), ca pentru a explica structura dinamica a gaurilor negre, ar trebui lamurita mai intai natura (structura dinamica) a gravitatiei. Spune pe undeva ca experimentul  Pound-Rebka ar reflecta exact cuplajul luminii cu campul emanat din substanta planetei. Ceeace ar dovedi existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei. Flux care ar fi cauza atractiei gravifice. Dau mai jus un eseu de-al domnului inginer, postat pe un forum de stiinta, in care vorbeste de particulele elementare si de mecanismul gravitatiei, asa cum le vede dumnealui.
== CE SUNT PARTICULELE ELEMENTARE?
Particulele elementare sunt structuri dinamice similare motorului electric rotativ. Sunt unde stationare de foarte mare amplitudine de tensiune. Unde care se propaga (translateaza) pe un cerc de raza particulei, cu viteza c/137 m/s in cazul electronului sau cu viteza c/274/m/s in cazul nucleonilor. Datorita rotatiei cu turatie foarte mare (Fr=10^20 rot/s) in jurul structurii dinamice (in jurul undei stationare) apare un camp electric pulsatoriu, in cazul electronului, sau un camp electric alternative, de foarte mare frecventa in cazul nucleonilor. Particulele care genereaza camp electric pulsatoriu apar incarcate cu o sarcina electrica. Particulele care genereaza camp electric alternativ, apar neutre electric. Particulele nucleare, prin rotatia lor foarte rapida se comporta ca niste aspiratoare centrifugale, care aspira eterul cu viteza foarte mica prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare prin sectiuni foarte mici, pe la periferie. Raportul intre viteza fluxului eteric de aspiratie si viteza de refulare a eterului ar fi dat de factorul gravific nuclear  Gn. Care se gaseste ca la nivelul nucleonilor ar fi egal cu 8*epsilon zero. Epsilon zero este egal cu 1/(4*pi*k). Unde k este factorul interactiunilor electrice. Si este cu 5,7 procente mai mare decat factorul gravific G determinat prin experimente de tip Cawendisch. Acest fapt arata ca gravificul este derivat din electric. Adica arata calea pe care se stabileste legatura intre electromagnetism si gravitatie. Particulele elementare se nasc din interferenta constructiva a fotonilor de anihilare corespunzatori, dupa refractia lor la 360 de grade, in conditiile unei densitati energetice gigantice. Fotonii de la anihilarea particulelor cu antiparticulele sunt structuri dinamice similare motorului electric liniar, propulsate in translatie prin vid, prin oceanul eteric, de forta electromagnetica. Se gaseste la nivelul fiecarei unde a fotonului ca forta electromagnetica este egala cu forta de inertie. La fel puterea electromagnetica este egala cu puterea mecanica. Pemg=Ufv*If=Pmc=Fifv*c. In care Ufv este tensiunea fotonului in vid si este egala cu Qe/Re=5,686*10^-5 V, If este curentul de semiunda al fotonului egal cu Qe/Tf, Fifv este forta de inertie a unei lungimi de unda a fotonului in vid si este egala cu Mlu*Alu. Mlu este masa lungimii de unda si este egala cu fractiunea k din masa electronului Mlu= Me/k. Alu este acceleratia unei semilungimi de unda si este egala cu variatia vitezei de la zero (de la repaus) la viteza luminii intr-o semiperioada Tf/2  a fotonului. Alu=c/Tf . Tf este perioada fotonului oarecare. Toti parametrii fizici ai structurii dinamice a fotonului rezulta dupa descifrarea sensului fizic al constantei de actiune h. Se poate spune ca produsul h*f este eticheta de produs a fotonului.
Gravitatia adica atractia dintre mase dintre sisteme de substanta neutra electric este dupa mine produsa de fluxul eteric de aspiratie produs de structurile dinamice din adancul substantei. structuri care se comporta ca niste aspiratoare centrifugale care aspira eterul cu viteza foarte mica prin niste sectiuni mari, prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare prin sectiuni foarte mici pe la periferie. Raportul intre viteza de curgere a fluxului de aspiratie catre substanta si viteza de refulare, ca si raportul iontre sectiunea de refulare si sectiunea de aspitatie ar fi dat de constanta gravitationala  G. Fluxul eteric de aspiratie avand viteza mica de curgere are timp mare de interactiune cu substanta. de aceea efectul produs de fluxul eteric de aspiratie este preponderent asupra efectului produs de fluxul de refulare, care avand vitexa foarte mare de curgere (dinspre substanta) are timp foarte scurt de interactiune cu substanta. Peste efectul produs de fluxul eteric de aspiratie se suprapune efectul repulsiv al campului care da densitatea substantei si care compenseaza cam jumatate din efectul produs de fluxul eteric de aspiratie al substantei. De aceea interactiunea dintre mase (interactiunea gravifica) este doar atractiva si are valoare atat de mica .
Eu am dedus ca sarcina electrica este masura efectului fizic pe care-l produce in spatiul inconjurator. Efectul fizic produs de o sarcina electrica asupra altei sarcini din vecinatate este de modificare a nivelului de miscare. Modificarea, adica variatia nivelului de miscare este efectul fizic de acceleratie. O sarcina aflata in vecinatatea altei sarcini sufera acceleratie. Asta inseamna ca in jurul sarcinilor este in spatiu o stare dinamica speciala care genereaza efectul de acceleratie asupra altei sarcini. Aceasta stare dinamica a spatiului din jurul sarcinii electrice este campul electric. Sarcina electrica este generatoarea sau sursa campului electric. Sarcina electrica este masura campului electric generat in spatiu. Si se calculeaza cu formula (legea) lui Gauss care face integrala campului electric pe suprafata sferica in care este inchisa sursa generatoare de camp= sarcina electrica. Si cum efectul fizic produs de o sarcina electrica asupra sarcinilor din vecinatate este acceleratia, inseamna ca sarcina este masura a acceleratiei pe care o produce. Integrarea acceleratiei pe suprafata care inchide sarcina ne da dimensiunea fizica a sarcinii electrice.
Q=a*So=(L/T^2)*L^2=L^3/T^2
Sarcinile electrice elementare sunt particule elementare care se nasc din interferenta constructiva a fotonilor gama de la anihilare corespunzatori, dupa refractia lor la 360 de grade, in conditiile unor densitati de energie foarte mari. Fotonii incidenti se propaga in continuare cu viteza de  c/137 m/s si se rotesc pe un cerc de raza particulei. Lungimea lor de unda in structura dinamica nascuta din interferenta constructiva este de 137 de ori mai mica decat in translatia libera in spatiul vid. Fotonii refractati in structura dinamica, se constituiesc in unde stationare de foare mare amplitudine de tensiune. In cazul sarcinilor elementare se constituie doar o singura unda stationara de mare amplitudine, formata din doua seminude diametral opuse. Prin rotatia lor foarte rapida (Fr=10^20 rot/s), undele stationare de mare amplitudine genereaza in spatiul inconjurator camp electric pulsator, care creste periodic din zero in maxim si revine la zero, cu frcventa dubla fata de frecventa fotonului incident, dar pastreaza in permanenta acelasi sens fata de centrul (axa) de rotatie. In cazul nucleonilor, din interferenta constructiva a fotonilor gama de anihilare corespunzatori se constituiesc sisteme de unde stationare de foarte mare amplitudine de tensiune, formate din cam 1840 de unde care se propaga (translateaza) pe cercul de raza nucleonului cu viteza de  c/274 m/s. In aceasta structura lungimea de unda a fotonilor gama incidenti este contractata de 274 de ori. Prin rotatia cu turatia de 10^20 rot/s, in jurul acestei structuri apare un camp electric alternativ de foarte mare frecventa. Ceeace face ca neutronii sa apara neutri electric. Prin rotatia structurii dinamice a nucleonilor acestia se comporta ca niste aspiratoare centrifugale care genereaza fluxul eteric de aspiratie al substantei. Flux care determina atractia gravifica dintre mase, dintre substanta neutra electric.
Lumina respectiv fotonul=cuanta de lumina, este un relief electromagnetic care luneca hidrodinamic prin spatiul fizic materializat de oceanul eteric. Propulsia structurii dinamice a fotonului este produsa de forta electromagnetica, forta ce apare din interactiunea fiecarui curent transversal, cu campul magnetic produs de curentul din urma. Forta electromagnetica este un efect hidrodinamic de tip Magnus in eter. Se gaseste ca forta electromagnetica este la egalitate cu forta de inertie a fiecarei unde a fotonului. La fel puterea electromagnetica a fiecarei unde este egala cu puterea mecanica. Prin aceasta structura dinamica a fotonului, care este purtatoare de masa, impuls, energie cinetica, se comporta (se manifesta) ca o particula, ca translatie de substanta. In spatiul vid nu poate functiona mecanismul undelor, care cere transformarea succesiva a unei forme de energie in alta. Fiindca spatiul fizic materializat de oceanul eteric, nu are densitate, nu are inertie, nu are coeziune, nu are elasticitate. Situatia poate fi comparata cu cazul unui disc de pikup care fiind in rotatie pune in vibratie acul dozei, fara ca pe disc sa existe vre-o vibratie. La interactia luminii cu substanta, prin fenomenul inductiei electromagnetice, sarcinile electrice din sanul substantei sunt puse in vibratie si asta face sa apara ca lumina ar fi vibratie. Aceasta structura dinamica a fotonului, de tipul motorului electric liniar, explica simplu si dualismul unda corpuscul, si lipsa retroradiatiei si sinfazarea in timp a campului electric cu cel magnetic (adica campul electric si cel magnetic al unei semiunde, ar fi in acelasi moment si in maxim si in zero) si nasterea particulelor din fotoni si nasterea fotonilor din particule si este compatibila cu aspectele specifice undelor ca difractie, interferenta, polarizare s.a.
Am alcatuit o teorie mecano-eterica a gravitatiei, plecand de la dinamica particulelor grele din nucleele substantei, modelate ca si motoare electrice rotative, foarte multipolare si de foarte mare putere si turatie. Prin rotatia lor foarte rapida (Frot=10^20 rot/s) particulele nucleare se comporta ca niste aspiratoare centrifugale, care aspira eterul cu viteza foarte mica prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare, prin sectiuni foarte mici pe la periferie. Prin rotatia structurii dinamice foarte multipolara, prin bazele cilindrului de rotatie apare la fiecare nucleon cate o pereche de turbioane. Multimea turbioanelor eterice constituiesc fluxul eteric de aspiratie al substantei.  Raportul intre viteza de aspiratie si viteza de refulare, ca si raportul intre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie a eterului, este dat de constanta gravitationala nucleara Gn. La nivelul nucleonilor constanta gravitationala este egala cu 8/(4*pi*k)=8*epsilon zero. Aceasta arata ca campul gravific este derivat din campul electric si stabileste legatura care exista intre electromagnetism si gravitatie.  De exemplu, totalitatea nucleonilor din masa Pamantului ar aspira cam 10^16 m^3 de eter/s, cu viteza spre interiorul planetei de 46 m/s. Fluxul eteric de aspiratie al substantei, avand viteza mica de curgere inspre substanta, are timp mare de interactiune cu substanta si de aceea are efect preponderent fata de efectul produs de fluxul de refulare, care avand viteza de curgere foarte mare, dinspre substanta, are timp foarte scurt de interactiune cu substanta. Fluxul eteric de refulare tasneste cu viteza foarte mare , ca niste raze prin interstitiile dintre turbioanele de aspiratie. Intalnirea in spatiu a fluxurilor de aspiratie creeaza in permanenta depresiunea in care luneca substanta, depresiunea care genereaza atractia gravifica dintre mase, dintre substanta neutra electric. Aceasta depresiune ar fi elementul principal al tensorului gravitational. Peste efectul produs de fluxul eteric de aspiratie, se suprapune efectul repulsiv al campului care da densitatea masei si care compenseaza mai mult de jumatate din efectul fluxului de aspiratie. De aceea intre mase exista numai atractie, si interactiunea dintre mase este asa de slaba. Am imaginat un experiment interferential asemanator cu experimentul Pound-Rebka, pentru evidentierea fluxului eteric de aspiratie al planetei. Dar bineinteles ca un experiment care ar demonstra indubitabil existenta eterului cosmic, care materializeaza spatiul fizic, sediul si suportul miscarii, ar fi absolut interzis de lumea stiintifica. Fiindca dogma relativista exclude hotarat eterul din fenomenele fizice si din universul fizic. La aceasta teorie am ajuns dupa ce am descifrat sensul fizic al constantelor fizice universale si dupa ce am gasit si demonstrat identitatea dimensionala masa-sarcina. Identitate care duce la semnificatia fizica exacta a marimilor (a conceptelor) fizice. Fapt care mi-a permis sa modelez particulele elementare ca motoare electrice rotative, iar fotonii ca motoare electrice liniare, in care se gaseste la fiecare semiunda, ca forta electromagnetica propulsoare a fotonilor prin spatiu, este la echilibru cu forta de inertie. Ceeace asigura translatia uniform rectilinie a luminii si comportamentul similar undelor.  Prin refractia fotonilor la 360 de grade, cu contractarea lor de 137 sau de 274 de ori si  interferenta lor constructiva, adica insumarea tuturor undelor componente ale trenului de unde fotonic, in unde sau sisteme de unde stationare, de tensiune de foarte mare amplitudine  si  translatia lor pe circomferinte de raza particulelor, s-ar naste particulele elementare, care ar fi structuri dinamice bipolare (numai cu doua seminude diametral opuse, in cazul electronilor, sau foarte multipolare, in cazul nucleonilor, ce se comporta similar motorului electric rotativ.
Forta fizica apare la interactiunea dintre sisteme fizice diferite. Forta este procesul dinamic de transferare a miscarii de la un sistem la altul si implica deosebirea de miscare ca intensitate directie sau sens intre sistemele aflate in interactiune. Transferul miscarii de la un sistem la altul se realizeaza prin intermediul presiunii. Presiunea este esenta fizica a fortei. De aceea forta este data de produsul dintre presiune si suprafata pe care se exercita acea presiune. Fizica actuala nu are o explicatie fenomenologica a presiunii. Are doar o explicatie circulara in relatie cu forta si suprafata. Presiunea apare din interferenta campurilor fizice si este data de patratul acceleratiei. p=a^2 . Campurile fizice ar fi structuri dinamice ale eterului, in spatiul din jurul surselor de miscare.

Edited by calahan, 07 May 2019 - 10:52.


#205
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008

 mdionis, on 06 mai 2019 - 18:26, said:

Sa ne amintim de definitia gaurii negre pe care o cerusem de la dumneata (fiindca batea exact aici): "orice obiect de dimensiuni inferioare orizontului sau al evenimentelor". In lumina acestei definitii, vrei dumneata sa fii atat de bun si sa explici cum se intampla ca la dumneata trecerea dincolo de orizontul evenimentelor apare sinonima cu aflarea in interiorul gaurii negre? (e a doua oara cand sugerezi aceasta echivalenta gresita).
- In Piata Unirii ploua torential.
- Fals, deoarece Piata Unirii e in alt oras.

Posted Image
- Nu cumva ploua si in acel oras?
- La aceasta intrebare poate sa raspunda numai cel care stie la ce oras ma gandisem eu, fiindca acela este singurul.

Posted Image
Expresia "gaura neagra" a aparut mult dupa ce "descoperirea" fusese facuta in orasele Schwarzschild si Reissner–Nordström, cam in acelasi timp cu cea din orasul Kerr–Newman.

Ca sa nu-i induc pe unii in eroare, acele orase nu sunt gauri negre, ci metrici diferite, in care au fost definite tipuri diferite de gauri negre, inainte sa le botezam "Piata Unirii", pardon, "gauri negre".
De asemenea, "ploua torential" = "nu stim ce se intampla", deoarece n-avem vizibilitate Posted Image

Iar ©mdionis spune, mai sus, ca o gaura neagra este... orice parte a unei gauri negre, adica orice parte din ceea ce se afla dincolo de orizontul evenimentelor. Ma rog, poate ar fi tentat sa spuna mai tarziu ca in tot universul exista un singur orizont al evenimentelor, care cupleaza cumva toate gaurile negre, ceea ce conceptual n-ar fi gresit, dar e limpede ca induce in eroare.

De fapt, ©mdionis ar vrea sa se refere la un oras generic, dar incurca pietele, dupa cum urmeaza:

 mdionis, on 06 mai 2019 - 18:26, said:

Eroarea nu ar fi atat de deranjanta daca nu ar elimina dintr-un condei toata regiunea situata intre suprafata gaurii negre si orizontul ei, regiune pentru care se pot scrie foarte bine ecuatiile TRG cu solutiile aferente (este unul dintre exercitiile standard relative la colapsul gravitational in TRG).
Pe scurt, spui ca TRG se aplica si acolo unde nu putem verifica,
argumentul tau fiind ca TRG modeleaza limita dincolo de care nu putem verifica.

Mai departe, trecand de limita pana la care putem verifica, spui ca acolo exista ceva pe care il numesti gaura neagra, eventual mai multe, care insa nu acopera tot ce se afla dincolo de acea limita. Mai clar, spui ca dincolo de orizontul evenimentelor se afla atat gauri negre, cat si altceva, si, in continuare, ca TRG se aplica in acel altceva.

Analizand logic, nu gasesc alta explicatie decat aceea ca tu identifici gaura neagra cu singularitatea, pentru a pretinde apoi ca eu nu m-as fi referit la interiorul orizontului evenimentelor, ci la interiorul singularitatii Posted Image Posted Image
Spoiler


#206
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,312
  • Înscris: 06.01.2007

 calahan, on 07 mai 2019 - 10:37, said:

Eu care am studiat catva timp teoria d-lui inginer
Care inginer?
Mi-amintesc de tine si de teoriile domnului inginer, dar nu-mi amintesc despre ce inginer era vorba.

Edited by maccip, 07 May 2019 - 13:44.


#207
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
maccip

Eu am postat eseuri de ale d-lui inginer, care sunt pline de idei originale, doar fiindca cineva de pe aici, afirma ca nu vede postari cu idei originale si consistente, privitoare la sistemul teoretic al fizicii. Altfel la tematica topicului sunt ignorant si nu am ce sa spun. Si imi pare ca toate teoriile adiacente sunt doar speculatii si metafizica, fara vre-o legatura cu fizica.  Si au rostul doar de a elogia relativitatea generala. Am gasit pe internet ecuatia gravitationala relativista. Si m-am rugat de mai multi specialisti sa-mi dea dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatie. Fiindca am zis ca daca este ecuatie fizica, termenii din ecuatie trebuie sa aibe o dimensiune fizica. Si in toate articolele cu aceasta ecuatie nu sunt date dimensiunile fizice ale termenilor. Specialistii pe care i-am intrebat, nu mi-au dat raspunsul la intrebare si m-au trimis sa studiez matematicile lui Raiman, matematica tensorilor si Relativitatea Generala. Acestea sunt chestiuni cu care nu am nici-o tangenta, ma depasesc total, ca doar nu se studiaza la nivel de liceu. Eu vroiam doar sa verific daca termenii din ecuatie au dimensiuni fizice si fac ecuatia sa fie fizica, sau sunt adimensionali, adica sunt doar niste numere care ar face ca ecuatia sa fie metafizica.

Edited by calahan, 09 May 2019 - 12:50.


#208
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Iar se va supăra cineva.
Cuvântul „vreo” se scrie fără cratimă, el și suratele sale, așa cum ar fi „vreun”.
Cum se numește acel inginer?
Dă-ne o sursă.

#209
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Textul ala lung este o elucubrație totala. Bine, nu am citit tot, ci câteva fraze. Ma apuca durerea de cap.

#210
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Pentru amatori, facuse el niste trimiteri care conduc la un pdf de pe Dezbateri pseudo-stiintifice / Experimente ciudate: https://forum.softpe.../#entry21155930
In ce priveste inginerul si celelalte, sunt probleme de interes national complet offtopic.

Eu astept lamuriri privind pretinsa aplicare a TRG intre prezumtiva singularitate si orizontul evenimentelor.
Distorsiuni ale atractiei luminii ar putea oferi indicii cu privire la ce e pe acolo.

#211
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Quote

Iar se va supăra cineva.
Cuvântul „vreo” se scrie fără cratimă, el și suratele sale, așa cum ar fi „vreun”.

Acum eu sunt nevoit sa postez un raspuns tot of topic, fiindca asa ai facut dumneata. Este de mirare ce spui dumneata. Fiindca cineva, nu stiu daca nu chiar madam Cristina mi-a reprosat undeva, ca nu stiu nici macar sa pun o cratima. Si acum vii dumneata si spui ca nu se mai pune.

addysoftware

Quote

Textul ala lung este o elucubrație totala. Bine, nu am citit tot, ci câteva fraze. Ma apuca durerea de cap.

Mie mi se pare ca aceasta fraza a dumitale, ar fi o elucubratie totala, (adica ceva lipsit total de logica), sa afirmi ca ar fi o elucubratie totala, fara sa fi citit postarea in intregime. Fiindca spui clar ca ai citit doar cateva fraze. Si te-a obosit, ti-a depasit capacitatea de intelegere. Dar cred ca este si o dovada clara de snobism. Fiindca ce este romaneste nu se citeste. Daca venea din occident, altfel era vazuta.

moftwaer

Quote

Pentru amatori, facuse el niste trimiteri care conduc la un pdf de pe Dezbateri pseudo-stiintifice / Experimente ciudate:
In ce priveste inginerul si celelalte, sunt probleme de interes national complet offtopic.
Eu astept lamuriri privind pretinsa aplicare a TRG intre prezumtiva singularitate si orizontul evenimentelor.
Distorsiuni ale atractiei luminii ar putea oferi indicii cu privire la ce e pe acolo.

Mie nu mi se pare de loc ca ar fi pseudo-stiinta. Ba imi pare ca ca este stiinta cea mai adevarata, fiindca sunt respectate toate legile cunoscute ale fizicii. Poate esti dumneta amabil sa-mi semnalezi legi ale fizicii care nu sunt respectate in lucrarile d-lui inginer. Spui ca problema mecanismului care genereaza forta gravitationala, aceea vazuta ca esenta fizica a gaurilor negre ar fi in afara topicului? Pai cineva de pe forum chiar asta a sustinut, ca pana nu se gaseste mecanismul gravitatiei nu se poate explica structura gaurilor negre. Ori in eseurile d-lui inginer se da o explicatie fizica a mecanismului gravitatiei, pornind de la structura dinamica a nucleonilor, modelate ca niste aspiratoare eterice centrifugale, care aspira in prmanenta eterul din jur, creind depresiunea in care luneca corpurile.  Dar asta ar fi doar o incercare de explicatie fizica a fenomenului gravific. In timp ce pe dumneata te intereseaza doar o explicatie metafizica, in care sa fie elogiata relativitatea generala. Fiindca fara TRG nu exista nimic, in ideologia snobilor.

Edited by calahan, 10 May 2019 - 09:12.


#212
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Cu un mic efort de căutare pe www.dexonline.ro și găsești:
https://dexonline.ro/definitie/vreo

#213
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

 calahan, on 10 mai 2019 - 09:08, said:


addysoftware

Mie mi se pare ca aceasta fraza a dumitale, ar fi o elucubratie totala, (adica ceva lipsit total de logica), sa afirmi ca ar fi o elucubratie totala, fara sa fi citit postarea in intregime. Fiindca spui clar ca ai citit doar cateva fraze. Si te-a obosit, ti-a depasit capacitatea de intelegere. Dar cred ca este si o dovada clara de snobism. Fiindca ce este romaneste nu se citeste. Daca venea din occident, altfel era vazuta.

Nu e nevoie sa mananci un ou intreg ca sa-ti dai seama ca e clocit.

#214
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
addysoftware

Un ou daca este eclozat corespunzator, poate sa scoata un pui de aur. Totul este sa vezi banutul de aur. Ceeace pana acum s-a vazut ca nu este cazul dumitale.

#215
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Luat la cunostinta. Nu iti mai raspund insa; cei ce au participat la aceasta discutie au notat deja observatia mea si e suficient sa o spun o data.

#216
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
addysoftware

Mesajul meu de raspuns continea inca cateva fraze, pe care vad ca le-au cenzurat, dupa ce m-au santajat cumva sa accept cookiurile. Fiindca altfel imi tinea pagina blocata. Dar ca sa revenim la tematica topicului. Daca o iau asa babeste, eu am inteles ca in jurul corpurilor cosmice ar fi cam trei forme (feluri) de campuri. Campul gravific propriu zis, campul care da densitatea masei si o anvelopa electromagnetica.Toate emanate din structurile dinamice din adancul substantei. Si  se vede ca si in formula relativista a gravitatiei sunt tot  trei termeni. Eu presupun ca lumina (fotonii) interactioneaza cu toate aceste campuri. Iar din fisierele d-lui inginer, rezulta ca lumina s-ar cupla cu aceste campuri. Si experimentele lui Fizeau, Michelson-Morley si Pound-Rebka ar demonstra tocmai cuplajul luminii cu aceste campuri. Si se pare ca datele experimentale coincid destul de bine cu datele teoretice. Interactiunea luminii cu aceste campuri, ajunse la intensitati gigantice, ar face ca fotonii sa fie refractati in spatiul gaurii negre.

Edited by calahan, 11 May 2019 - 09:27.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate