Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Oua straine
Last Updated: Mar 28 2019 11:38, Started by
Jon97
, Mar 27 2019 11:28
·
0
#19
Posted 27 March 2019 - 11:53
giovani_x7, on 27 martie 2019 - 11:51, said:
Alea din crescatorii mananca antibiotice pe paine si tot felul de hormoni de aia sant albe si apoi le vopsesc ca sa para de casa(si vopseaua e toxica) Le baga si maioneza la antibioticele alea? Ceva salata la sandwich? Edited by Jammalan-the-Prophet, 27 March 2019 - 11:54. |
#20
Posted 27 March 2019 - 11:55
Și ai apucat să ajungi cu ele la casă fără să-ți fure cineva căruțul ?
|
#21
Posted 27 March 2019 - 11:56
#22
Posted 27 March 2019 - 11:56
pai uita-te si la data expirarii, poate de aceea sunt asa ieftine, ca mai sunt cateva zile pana la expirarea termenului de valabilitate.
|
#23
Posted 27 March 2019 - 11:57
#24
Posted 27 March 2019 - 12:01
Orasenii habar nu au ce gust trebuie sa aiba un ou.
Am vecini care au gustat oua de la mine si de atunci tot imi cer oua si le dau cu 2 lei buc cand am mai multe. Este bataie pe ele. Asa e cand cresti la oras si habar nu ai ca mananci otrava si dupa aia ai impresia ca asa e normal. |
#26
Posted 27 March 2019 - 12:08
Jon97 și cu giovani_x7
sunteți frați ? Ptiu era să zic clonă... Edited by waterman, 27 March 2019 - 12:08. |
#27
Posted 27 March 2019 - 12:11
danyel61, on 27 martie 2019 - 11:49, said: Simplu, gaina greceasca face oua mai ieftine. Sunt un bucuros consumator de produse greceşti, dar dacă sunt greceşti pe bune. Cum se recunosc? Au o etichetă formată din steagul naţional al Greciei şi din cuvintele "Ελληνικό προϊόν" ("produs grecesc"). Mă îndoiesc că acele ouă au această etichetă. Dacă o au, ia-le cu încredere (dacă sunt în termen). Στην υγειά σου! |
#28
Posted 27 March 2019 - 12:14
danyel61, on 27 martie 2019 - 12:02, said:
Daca erau fierte gata era si mai bine. Asa cum ne era obiceiul, dimineata puneam la fiert o galeata de oua (o galeata!!!!!!) si la pranz, le mancam cu totii, eram vreo 80 oameni. Intr-o zi, ca sa nu ne prinda inginera cu ouale fierte in galeata, noi, 3 insi, am asezat repede ouale in cofraje si le-am pus deoparte langa celelalte stive de cofraje , urmand ca dupa ce pleaca doamna Gicutza, sa le luam si sa le impartim. Cat am umblat noi dupa doamna gicuta prin hala de pasari, a venit nea Fane cu caruta, a luat toate cofrajele si dus a fost, ouale noastre au ajuns la statia de sortare, fierte. Si azi ma umfla rasul cand imi imaginez fetele doamnelor care au cumparat ...un cofraj cu oua fierte......... |
|
#29
Posted 27 March 2019 - 12:16
inca o intrebare, oule romanesti tot cu cifra 3 incep? Ai cutia si codul acasa ca sa verificam ce si cum?
|
#30
Posted 27 March 2019 - 12:22
business11, on 27 martie 2019 - 12:16, said:
inca o intrebare, oule romanesti tot cu cifra 3 incep? Ai cutia si codul acasa ca sa verificam ce si cum? unele oua asa sunt marcate, provin de la gaini crescute in baterii cica imbunatatite...de fapt sunt gaini chinuite, care stau inghesuite, nu se pot misca, nu vad lumina soarelui, nu ies la aer, nu fac nimic din ce face o gaina obisnuita crescuta la curte. "Sistemul de creştere al găinilor, este reprezentat de o cifre de la 0 la 3, astfel: cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic; cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; cifra 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătăţite. un cod de două litere care reprezintă ţara de origine (România – RO, Polonia – PL, etc.); un cod de două litere care reprezintă judeţul (Buzău – Bz, Bacău – Bc, etc.); un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezintă numărul de ordine în cadrul judeţului. Totodată, se aplică, tot prin ştanţare, pe fiecare ou, data durabilităţii minimale (DDM), care este data până la care ouăle pot fi consumate. Data durabilităţii minimale trebuie fixată la mai puţin de 28 de zile după data ouatului. Cele două categorii de informaţii se aplică pe fiecare ou supus comercializării. Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie menţionate, cu caractere vizibile şi lizibile, informaţii referitoare la: Mărimea/greutatea oului, există următoarea clasificare după greutate: ouă XL (73g şi peste), ouă L ( de la 63g până la 73), ouă M (de la 53 g până la 63) şi ouă S (sub 53 g); Numărul de ouă aflate în ambalajul de comercializare (cofraj); Clasa de calitate (ouă categoria A sau ouă proaspete, ouă categoria B sau ouă calitatea a doua); Numele sau denumirea şi adresa unităţii care a ambalat sau a celei pentru care se ambalează ouăle; Ţara de origine; Termenul de valabilitate, urmat de recomandările de depozitare; Metoda de producţie/sistemul de creştere al găinilor (0,1,2 sau 3)" |
#31
Posted 27 March 2019 - 12:22
business11, on 27 martie 2019 - 12:16, said:
inca o intrebare, oule romanesti tot cu cifra 3 incep? Ai cutia si codul acasa ca sa verificam ce si cum? Nu am cumparat oua grecesti, mi-a fost frica. In schimb la 15 lei gasesti doar oua cu romanesti care incep cu 3. Iti zic asta pt ca numai cu cifra 3 imi permit sa cumpar. |
#32
Posted 27 March 2019 - 12:24
#33
Posted 27 March 2019 - 12:24
corinadaniela, on 27 martie 2019 - 12:22, said:
unele oua asa sunt marcate, provin de la gaini crescute in baterii cica imbunatatite...de fapt sunt gaini chinuite, care stau inghesuite, nu se pot misca, nu vad lumina soarelui, nu ies la aer, nu fac nimic din ce face o gaina obisnuita crescuta la curte. "Sistemul de creştere al găinilor, este reprezentat de o cifre de la 0 la 3, astfel: cifra 0 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic; cifra 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; cifra 2 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa; cifra 3 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătăţite. un cod de două litere care reprezintă ţara de origine (România – RO, Polonia – PL, etc.); un cod de două litere care reprezintă judeţul (Buzău – Bz, Bacău – Bc, etc.); un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezintă numărul de ordine în cadrul judeţului. Totodată, se aplică, tot prin ştanţare, pe fiecare ou, data durabilităţii minimale (DDM), care este data până la care ouăle pot fi consumate. Data durabilităţii minimale trebuie fixată la mai puţin de 28 de zile după data ouatului. Cele două categorii de informaţii se aplică pe fiecare ou supus comercializării. Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie menţionate, cu caractere vizibile şi lizibile, informaţii referitoare la: Mărimea/greutatea oului, există următoarea clasificare după greutate: ouă XL (73g şi peste), ouă L ( de la 63g până la 73), ouă M (de la 53 g până la 63) şi ouă S (sub 53 g); Numărul de ouă aflate în ambalajul de comercializare (cofraj); Clasa de calitate (ouă categoria A sau ouă proaspete, ouă categoria B sau ouă calitatea a doua); Numele sau denumirea şi adresa unităţii care a ambalat sau a celei pentru care se ambalează ouăle; Ţara de origine; Termenul de valabilitate, urmat de recomandările de depozitare; Metoda de producţie/sistemul de creştere al găinilor (0,1,2 sau 3)" stiu dasta si intreb. Jon97, on 27 martie 2019 - 12:22, said:
Nu am cumparat oua grecesti, mi-a fost frica. In schimb la 15 lei gasesti doar oua cu romanesti care incep cu 3. Iti zic asta pt ca numai cu cifra 3 imi permit sa cumpar. pai cifra 3 sunt gaini vai de ele tinute inchise in custi de 75cm. In vestul Europei nu mai sunt de mult permise. Pe langa asta Grecia mare producatoare de oua nu este, deci vorbim de calitate slaba. Eu dau 2,79eur pe 15oua bio (cifra 0) adica undeva la 14RON si tu dai 15RON pe cantitatea dubla de oua din cea mai proasta calitate. Mai gandeste-te odata daca merita. Edited by business11, 27 March 2019 - 12:25. |
|
#34
Posted 27 March 2019 - 12:34
Jon97, on 27 martie 2019 - 12:22, said:
Nu am cumparat oua grecesti, mi-a fost frica. In schimb la 15 lei gasesti doar oua cu romanesti care incep cu 3. Iti zic asta pt ca numai cu cifra 3 imi permit sa cumpar. jon, dar tu nu ai piata in oras sau sate in apropiere ? ai avea posibilitatea sa cumperi oua "de tara", la un pret acceptabil, mai mic decat pretul din magazin al oualor marcate cu "0". mai bine mananci mai putine oua (cantitativ) dar sa fie de calitate, decat sa mananci multe oua de calitate inferioara/indoielnica/ stropite sau contaminate cu cine stie ce, ca nu demult a fost scandalul cu ouale stropite cu fipronil. |
#35
Posted 27 March 2019 - 12:35
Business11 ce te bagi ?
Jon97 ia și bagă minim 20 pe zi. Da încet. Să nu ți se aplece. Edited by waterman, 27 March 2019 - 12:38. |
#36
Posted 27 March 2019 - 12:38
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users