Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Skoda Superb 2019 2.0 TDI

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#19
marius23mvp

marius23mvp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 18.08.2009

View Postadrian_r5, on 12 martie 2019 - 09:41, said:

deci "baga o tura" pe parbrizu' uscat Posted Image

Pai cine te tine sa nu dai cu stropinela inainte sa le ridici ?

#20
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,544
  • Înscris: 30.08.2017

View PostSeteh, on 12 martie 2019 - 08:35, said:

Nu pentru Bucuresti a fost luata. In principiu va face macar un drum la doua-trei luni la Budapesta si/sau Sofia. Plus ceva drumuri prin tara. E de 190 de cai.

@Bursul: Da, si eu am fost mirat. Are butoane de plus si minus sau rotita de pe volan. Despre Air-Care nu stiu inca nimic, o sa citesc manualul Posted Image

Am mai descoperit o chestie usor enervanta. Am condus masini cu sistem Start/Stop doar Forduri, pe un Focus si pe un Mondeo asa ca nu stiu cum e pe Skoda dar ma deranjeaza ca mi se opreste si daca stau la cedeaza sa fac dreapta. Fordurile nu se opreau cand stateam cu volanul spre dreapta si semnalul pus si trebuia sa dau prioritate. Asta se opreste ceea ce prelungeste cu o secunda minim demarajul in caz ca vrei sa te bagi mai strans.
Probabil voi dezactiva si Start/Stop.

La mine, la Mazda, start stop se activeaza daca apas pe frana ceva mai tare decat in mod normal. Vezi sa nu fie corelata functia cu presiunea pe care o aplici pedalei de frana.

Edited by george_alexandru, 12 March 2019 - 09:59.


#21
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,701
  • Înscris: 23.04.2007

View Postmarius23mvp, on 12 martie 2019 - 09:58, said:

Pai cine te tine
Nu ma tine nimeni ... si in plus nici nu ma afecteaza ca n-am Skoda ... doar ma intrebam oare la ce s-o fi gindit ala care a proiectat treaba asta ... o fi fost luni ... o fi fost vineri  Posted Image

#22
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Misto masina de executiv.
Lane Assist are setari, poti sa-i dai doar avertizare sonora de ex. E util daca pleci noaptea mai obosit la drumuri extraurban pe autostrada sau european, e o masura in plus.

#23
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,845
  • Înscris: 01.11.2005

View PostBursul, on 12 martie 2019 - 08:52, said:


Verifica usor daca ti se ridica stergatoarele. La Octavia nu merge din cauza capotei, asa ca ai grija cum tragi de ele si unde iti parchezi masina.
Faza asta e tare de tot si mor daca nu o zic.
La Fordurile mele, ambele Mondeo, nu se ridica stergatoarele. Lovesc in capota.
Intr-o zi, nevasta-mea harnica, se pune sa spele masinile. O ia pe a mea prima in primire. Cand ies afara din casa supriza: stergatoare ridicate la maxim, ca sa stearga ea parbrizul.
Cum ? Le-a fortat un pic.
I-am spus ca la masina asta stergtoarele nu se ridica si daca mai face asta risca sa strice angrenajul stergatoarelor.

#24
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Stai c anu inteleg: de ce as merge cu stergatoarele fixate vertical?! Si a doua, este grozav felul in care le-au pus. Mie mi le-a ridicat cineva o data si nu am avut probleme. Cred ca a rotit de ele. Nu e de dorit, dar nici nu se rup.
Frumoasa masina. Singulu lucru care nu-mi place, este navigatia. Forma atipica mananca din ecran. Cred ca asta au dorit, dar nu au facut bine. In rest, super masina. Eu am Octavia si-mi plac emult Skoda. 38000 pentru o Skoda. Nu, 25000 pentru Duster. Si sa nu uitam ca Skoda nu a fost niciodata Dacia. Imi mai place culoarea. A mea este albastra si se vede orice fir de praf pe ea, imediat dupa spalare.
Drumuri sigure!

#25
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 25.10.2007
Sa o folosesti sanatos. Detin modelul anterior, luat de noua in 2013, 2l TDI, 170CP, break.. La vremea respectiva nu era 190CP. O masina familiala, foarte spatioasa, foarte comoda. Eu am luat varianta 4x4 si pachetul de drumuri grele, pentru ca iarna imi este necesar. Am si trapa panoramica, imi place mult sa o deschid dar cu trapa pierzi din insonorizare si la drumuri mai rele, scoate un anumit zgomot. Eu sunt foarte multumit de masina, consumul rezonabil pentru marimea si puterea ei. Am avut 2 probleme rezolvate pe garantie: stergatorul spate avea un comportament ciudat si compresorul de la climatronic. Alte probleme nu am avut, am acum 100 mii km la bord. Anul asta vreau sa o vand si sa trec fie pe Toyota Rav4 Hybrid fie pe Skoda Kodiaq benzina.

Edited by Argv, 12 March 2019 - 11:21.


#26
marius23mvp

marius23mvp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 18.08.2009

View PostYOUR_GOD, on 12 martie 2019 - 11:09, said:

Stai c anu inteleg: de ce as merge cu stergatoarele fixate vertical?!

Sa stii ca mie mi s-a intamplat sa ma folosesc de faptul ca pot merge cu ele verticale. Iarna zic.
Eu nu am parbriz incalzit, stergatoarele la plecare erau inghetate (si nu ma refer aici doar la faptul ca aveau gheata pe ele, ca aia se curata inainte sa pleci de pe loc - ma refer si la faptul ca este un cauciuc care a stat toata noaptea la minus X grade). Adauga sa zicem si-o lapovita, care dupa cativa km face o priza pe lamela care-i scade eficienta de curatare, chiar daca le-ai facut tu bec inainte sa pleci. Cat timp incalzesti masina si o cureti de zapada - daca ai stergatoarele pe parbriz se vor incalzi si ele odata cu parbrizul, cauciucul lamelelor intra din nou in parametrii de stergere.
Atata timp cat conditiile meteo mi-au permis am plecat cu ele la verticala, lasandu-le la incalzire cat mai mult. Asta daca e strict ger. Daca ninge sau e lapovita si se depune pe parbriz normal ca dai din stergatoare, si ca urmare si dadeam in timp ce eram in mers. Un cauciuc incalzit sterge mai bine si mai silentios decat unul inghetat.

P.S. ... in caz ca nu s-a inteles ... nu ziceam ca merg cu ele tot timpul vertical ... ziceam ca plec de pe loc cu ele verticale, le las la incalzit cat mai mult. Odata ce-ai dat comanda sa-ti stearga parbrizul nu mai revin la verticala, dar ziceam ca poate ma grabesc, nu pot sa stau cu masina pe loc pana se incalzesc stergatoarele, si atunci plec cu ele la verticala daca conditiile meteo imi permit. Iarna asta n-am avut probleme cu lamele inghetate care sterg partial si zgomotos parbrizul (pentru ca sunt inghetate).

Edited by marius23mvp, 12 March 2019 - 11:49.


#27
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Mda.... Am gresit eu, Skoda nu se misca greu, au trimis mailul de activare de ieri doar ca era in Junk, acum am vazut. Cand o sa ajung la masina o sa activez si Connect sa vedem ce face.

Inca nu ma inteleg cu pozitia de condus. Am 1.81 cm, nu sunt chiar mic dar cred ca e prima masina in care daca las scaunul jos de tot mi se pare prea jos :) . Cred ca o sa trebuiasca sa il ridic.
Nici mana stanga nu prea am unde sa o sprijin. Poate dupa ce voi mai misca de scaun sa vedem dar cu scaunul asa jos la maxim, daca vreau sa las cotul pe marginea portierei este prea sus si pe manerul usii e prea jos.

#28
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Eu am o problema cu Skoda mea. Daca las geamul de la sofer 2 degete in jos si inchid usa, se aude ca naiba deoarece la inchidere geamurile se misca si vibreaza. Sunt curios si la tine e tot asa :)

#29
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View Postmarius23mvp, on 12 martie 2019 - 11:44, said:


Pai, Marius, nici a mea nu are incalzire in parbriz, dar daca ponesc incalzirea, prima data se incalzeste jos, aproape de stergatoare. Daca le-as lasa sus, ar fi operationale mai greu. Sau, poate nu am inteles eu ce ai vrut sa spui.

#30
marius23mvp

marius23mvp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 18.08.2009

View PostYOUR_GOD, on 12 martie 2019 - 17:45, said:



Pai, Marius, nici a mea nu are incalzire in parbriz, dar daca ponesc incalzirea, prima data se incalzeste jos, aproape de stergatoare. Daca le-as lasa sus, ar fi operationale mai greu. Sau, poate nu am inteles eu ce ai vrut sa spui.

Ai înțeles bine. Nu știu cum e la tine, dar la mine ștergătoarele stau băgate destul de jos(sub nivelul capotei), mult mai jos decât zona unde se dezabureste prima data parbrizul. Știu ce zici tu, chiar dacă stau la baza, stau totuși pe parbriz și ar trebui sa se propage căldura și la ele. În practica aerul cald bate direct în zona inferioara spre mediana a parbrizului, acolo dezgheață prima oara, dar se duce către partea de sus a parbrizului. Adică e și normal, e fizica, e vorba de unghiul în care aerul lovește parbrizul, din cauza căruia se va reflecta către sus și către interiorul cabinei. Partea de sus a parbrizului se încălzește mai greu decât partea mediana, dar mai ușor decât zona unde parchează ștergătoarele. Ca sa nu ma mai lungesc - dacă le ții vertical pe parbriz se dezgheață imediat, vezi cum se topește gheata de pe ele și curge pe parbriz, dacă le ții la locul lor nu se dezgheață deloc. Te dai jos după 20 de minute de mers și dacă le-ai lăsat cu gheata tot cu gheata le găsești.

Attached Files



#31
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Doar o zi de ploaie in Bucuresti si deja ma uit dupa presuri de cauciuc. Astea din plus se fac naspa vad de la apa.
Stie sa parcheze sigura Posted Image, eu trebuie sa schimb treptele de viteza. Am pus si frana sa fiu sigur, inca nu am citit in carte daca franeaza singura sau nu. Pe net gasesc ambele variante, ba ca franeaza singura ba ca nu.
Park Assist:-
"If the system detects a risk of collision during parking, automatic emergency braking takes place to prevent a collision.
the parking is terminated by the emergency braking
"
Nu am incercat varianta cu faza lunga si Light Assist, prea multe masini pe strada.
Mi-am gasit locul la volan, am miscat de scaun si de volan pana am reusit sa stau cu bine fara sa ridic scaunul.
Situatie ciudata si diferita dimineata vs alta oprire, trebuie neaparat sa citesc manualul Posted Image  si e tare gros, mai ceva ca Shogun...
Dimineata parchez la munca, motorul se opreste de la Start/stop, pun P si apas si pe frana de mana. Toate ceasurile mergeau si bordul pornit. Deschid usa si incep sa se stiga ceasurile si navigatia, ies din masina o incui si plec.
Mai tarziu parchez la supermaket, motorul se opreste tot de la Start Stop, pun P si apas frana de mana. Toate ceasurile mergeau si bordul pornit. Deschid usa si dau sa cobor cand imi apare informatia in bord ca motorul trebuie pornit de la buton. Pai de ce pornit? Ca eu tocmai am oprit. Am apasat pe buton si a pornit dupa care am mai apasat odata sa se opreasca.
Seara cand am ajuns acasa am oprit-o direct de la buton eu ca sa nu mai stau in dubiu cum trebuie sa fac.

Cateva poze ...

LE: Toate pozele imi apar intoarse, nu ma bateti ca la mine se vad bine pe laptop.

Attached Files


Edited by Seteh, 12 March 2019 - 20:32.


#32
GabiA

GabiA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.10.2006
Culoarea este Business Grey, nu?
Legat de cateva din neclaritatile tale:
- AirCare este un sistem care monitorizeaza calitatea aerului si activeaza recircularea daca detecteaza ca aerul nu e ok.
- incalzirea in volan poate fi setata sa porneasca automat cand pornesti incalzirea in scaunul soferului.
- lane assistul are mai multe setari. Eu il am activ, dar am debifat active line guidance(parca asa se numeste), din cauza ca mentinea masina pe centrul benzii, miscand des volanul. Asa, el doar corecteaza daca depasesc linia si e activ doar dupa 63 km/h, deci nu ma incurca in oras. Oricum, daca semnalizezi, nu mai opune rezistenta :D
Avand in vedere ca vei parcurge si distante mari, as fi bifat si 4x4, pentru un mai mare confort iarna.

#33
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
@Gabi: Da, aia e culoarea. Initial alesesem quartz grey si jante negre dar nu a fost sa fie.
Am gasit bifa de selectare a incalzirii volanului sa porneasca cu scaunul. Merci!
Vad ca daca pornesc ACC porneste si lane assist implicit. Era dezactivat guidance ala dar la urcare pe Serban Voda cred ca aveam peste 63 km/h, pe banda 1 a iesit unul ca magarul din parcare si nu am mai apucat sa dau si semnal ci doar sa trag stanga putin si cum a atins linia cum s-a intarit volanul si s-a smucit putin.
Nu stiu ce am tot apasat pe acolo ca azi nu mi-a mai arata pe ecran cand ma apropii prea mult de ceva. Pana azi si la semafor daca stateam prea aproape de cel din fata sau din lateral aparea o fereastra pop-up cu masina si senzorii peste orice era pe ecran. Azi vad ca nu a mai aparut...

#34
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003

View PostSeteh, on 12 martie 2019 - 20:31, said:

Cateva poze ...
LE: Toate pozele imi apar intoarse, nu ma bateti ca la mine se vad bine pe laptop.
Multumim, tocmai am facut ceva gimnastica la gat uitandu-ma la poze.

#35
mihaibzgica

mihaibzgica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 23.06.2007
Am si eu AirCare (cred ca este standard pe climatronic) si in 6 luni nu s-a activat nici macar o singura data (desi merg prin Buc unde aerul este cateodata irespirabil). Mereu am comutat manual pe recirculare interna.
Felicitari pentru masina, portbagajul este imens. Te invidiez din punctul asta de vedere. Dar cand ma gandesc pe unde parchez eu golful imi trece repede.
E putin tardiv acum dar cred ca puteai negocia putin mai bine, 4000 de euro la masina asta e foarte putin.
Ecranul central pare din alta masina, nu prea arata la locul lui.
Foarte dotata masina, sper sa nu ai probleme cu jantele pe 18 pe drumurile noastre.

#36
marius0707

marius0707

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 22.11.2007

View Postmihaibzgica, on 13 martie 2019 - 10:50, said:

Am si eu AirCare (cred ca este standard pe climatronic) si in 6 luni nu s-a activat nici macar o singura data (desi merg prin Buc unde aerul este cateodata irespirabil). Mereu am comutat manual pe recirculare interna.

Cred ca trebuie sa il tii doar pe Auto, si atunci activeaza rl recircularea cand trebuie

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate