Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Skoda Superb 2019 2.0 TDI

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#37
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,827
  • Înscris: 01.11.2005
Din poze arata misto. Chiar si culoarea e aleasa bine. Nu se vede orice urma de noroi sau praf.
Jentile sunt calumea. Portbagajul mare...intra si porcul de craciun. :)
Pretul in schimb mi se pare cam mare...dar nah, gusturile nu se discuta. Fiecare da cat crede ca face.
Ce sa iti zic, mult succes si fara incidente (bizoni in trafic)

#38
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,694
  • Înscris: 23.04.2007

View Posttehnics, on 13 martie 2019 - 12:26, said:

Portbagajul mare...intra si porcul de craciun. Posted Image
Daaa ... si fiind liftback nici nu mai trebuie sa te muncesti sa-l transezi ... intra intreg Posted Image

#39
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

View Postmihaibzgica, on 13 martie 2019 - 10:50, said:

Am si eu AirCare (cred ca este standard pe climatronic) si in 6 luni nu s-a activat nici macar o singura data (desi merg prin Buc unde aerul este cateodata irespirabil). Mereu am comutat manual pe recirculare interna.
Felicitari pentru masina, portbagajul este imens. Te invidiez din punctul asta de vedere. Dar cand ma gandesc pe unde parchez eu golful imi trece repede.
E putin tardiv acum dar cred ca puteai negocia putin mai bine, 4000 de euro la masina asta e foarte putin.
Ecranul central pare din alta masina, nu prea arata la locul lui.
Foarte dotata masina, sper sa nu ai probleme cu jantele pe 18 pe drumurile noastre.
Nu ai citit celalalt topic. Masina configurata era 41.000 fara tva. La asta am obtinut o reducere de 5000 de euro, 5% discount de la ei plus 8% pentru ca firma are istoric. Dupa aproape 3 saptamani, deci practic mai aveam o saptamana pana la livrare m-au sunat de la Porsche sa ma intrebe daca e problema ca mai intarzie inca o luna. Si eu am zis ca da, normal ca e o problema mare si ca ma razgandesc. Si atunci au venit cu masina asta la oferta la care nu am masaj in scaun si mi-au mai oferit inca 4000 euro reducere daca doresc sa o iau.

Edited by Seteh, 13 March 2019 - 17:58.


#40
_R_A_D_U

_R_A_D_U

    MembruAnonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 16.10.2018
Asa cum am zis si-n sfaturi achizitie, ai ales ceva... superb! Sa te poarte cu bine si fara nefacute! Drumuri libere!

#41
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 01.12.2005
Eu, la O3FL  tin clima pe auto si nu mi-a aratat niciodata cum ca ar functiona Aircare - doar imi arata ca e activ.
Legat de senzori, intr-adevar si in fata si in spate opresc masina daca detecteaza risc coliziune (eu am DSG), DAR !!!! trebuie sa ai putintica viteza. Am testat cu o cutie de TV si daca ma taraiam usor nu frana, daca aveam peste 3-5 kmh mi-a franat. Atentie! ai in infotainment pictograme pentru activarea franarii automate - un fel de A in cerc si taiat de o linie diagonala: daca pictogramna e alba, franarea e activa, daca e galbena, nu.
ca sa activezi senzorii la stop la fel trebuie sa ai ceva viteza sau poti apasa butonul de pe consola.

#42
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Merci de informatii. Mi-am dat seama de cele doua pictograme insa inca nu am incercat pe viu. Tot la o cutie de carton ma gandeam si eu :) ca nu vreau sa incerc cu gardul. Am observat ca senzorii apar pe infotainment doar daca nu sunt in navigatie. Daca am navigatie in prim plan nu apar, daca esti in orice al meniu apare ca un pop-up o fereastra cu masina si senzorii. Chiar daca stau la semafor si trece vreunul pe langa mine.
Am reusit sa activez si Android Auto si Mirror Link. Raman pe Android intrucat are mai multe posibilitati. A fost o faza naspa ca nu reuseam sa conectez telefonul cu masina si am crezut ca e stricat portul usb al masinii. Dar se pare ca cablul meu care a mers un an si ceva pe Mondeo s-a stricat stand o luna pe dreapta. Curios...
Tot 10 consumul si azi in oras. Ieri am avut o iesire pana la Sibiu si din pacate nu am mers cu ea intrucat am gumele de vara. M-am tot gandit dar am hotarat sa zic pas mai ales din cauza ca am plecat foarte devreme si cine stie ce surprize as fi avut pe Dealu Negru sau Valea Oltului. Asa ca am plecat cu un Passat model din 2016, manual tot motorul asta dar mult mai putine optiuni. Acum ca am vazut diferenta intre un Passat mai chel si Superb full tocmai mi-am demonstrat ca am facut alegerea buna.

#43
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007
Ah. M-am elucidat si eu, ma tot uitam pe la dotari, sa vad daca are virtual cockpit. Parca e si gura chestie care plaseaza masina intr-o perioada temporala definita.  Citeam pe forumul skoda din strainatate, ca cineva a cumparat masina cu foarte putin timp inainte de a fi introdusa optiunea. A platit pentru retrofit aproape 4000 de lire. Mi se pare obscen de scump.  Dar daca vine pe masina standard mi se pare foarte misto.  Dar din ce m-am jucat eu prin configuratoare , virtualu asta e disponibil doar de la echiparea style in sus, si presupune o gramada de acareturi pe langa.
O chestie bizara mi se parea gen "parbriz incalzit"la pachet cu volan incalzit. Nu vad legatura intre ele.

#44
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Eu am inceput configurarea cu L&K dar au doar cu tapiterie piele asa ca am zis pas. Pe L&K ai mai multe dotari standard decat la Style. Am incercat Sportline pentru look dar e o smecherie. Are mai putine dotari ca style in standard dar costa mai mult doar pentru ca are niste chestii exterioare in plus, eleron, jante negre, proiectore fumurii. Asa ca am zis si la asta pas pentru ca nu tineam sa arate sport. Eu am crezut ca e mai scumpa ca are mai multe dotari...
Asa ca am plecat de la Style si am bifat tot. La style nu depind optiunile una de alta, singura chestie care ma obliga la altceva a fost sistemul Columbus care cerea si pregatire bluetooth dar oricum as fi luat si asta, in rest sunt independente. Virtual cockpit-ul l-am ales de curiozitate mai mult iar ca optiune parca e in jur de 1000 de euro. Daca nu gresesc nici la L&K nu vine standard, tot optiune este.
In alta dezordine de idei... Imi placea mai mult navigatia de la Ford. Apropia mai mult la intersectii si parca avea o grafica mai smooth. Asta de la Skoda e mai din topor si nici nu apropie asa mult la intersectii. La Ford in afara de marirea hartii mai aparea si un patrat in care iti arata mura in gura ce banda sa alegi. Asta e, probabil o sa folosesc Google maps mai mult.

#45
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007
Sa te poarte fericit. Si spor la gasit parcari incapatoare.

#46
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Saptamana asta am iesit si din Bucuresti. A fost o excursie de vreo 1500 de km in 3 zile.
Cam asa au stat lucrurile dupa primul plin facut in proportie de 80% in mod sport si cam aproximativ 200 de km din cei 1040 km in orase.
Attached File  20190321_203106.jpg   199.83K   185 downloads
In astia 1000 de km am mers cam 60 de km pe autostrazi. 20 pe A1 (am alimentat la MOL la km 80) si 40 de km intra Timisoara si Arad (poate sunt mai multi totusi...) In rest doar drumuri nationale si judetene si traversat vreo 4 orase.
Zic judetene ca am vrut sa ajung la Timisoara pe la clisura sa vad si ceva peisaj iar drumul este cam nasol.
Cand am alimentat imi arata ca mai aveam range 50 de km, deci probabil mai aveam 2-3 litri in rezervor si am alimentat fix 60 de litri. Deci consumul calculat manual ar iesi 5.7 fata de 5.6 aratat in bord.
Cateva plusuri:
- ACC este superb. L-am folosit si pe DN-uri nu doar pe autostrada. In localitatile mai lungi sau in oraselele mai aglomerate il fixez pe la 80 km/h dar se tine de ala din fata. Doar misc de volan. Lane asisst l-am tinut dezactivat pentru ca ma streseaza si cand ocoleam un biciclist chiar si daca nu depaseam linia din mijloc doar ma apropiam de ea. Trebuia sa dau semnale mereu. Pe autostrada l-am tinut pornit dar am mers putin pe autostrazi...
- braking assist (si ACC) a trebuit sa o dau pe setarea cea mai apropiata altfel te franeaza destul de departe si pierzi momentul de depasire daca apare dar e foarte misto functia.
- functia Sport schimba masina in totalitate si am mers cam 80% din drum cu ea pornita. O dezactivam doar pe autostrada sau cand traversam orasele. Se intareste suspensia, volanul si pedala de acceleratie. Raspunsul la acceleratie este mult mai rapid. Ca diferenta la o acceleratie normala nu rapida, in modul normal la 120 km/h trece deja in viteza 7 pe cand in modul sport de abia pe la 130km/h trece in a saptea.
- Smart light Assist este la fel fenomenal. Am mers cam 4-5 ore pe intuneric in total si ... AM LUMINI!!  Lumina de vezi ca ziua fara sa deranjezi pe ceilalti. Merge in faza lunga si se regleaza cat sa nu bata in cei de pe contrasens si cei din fata mea. Am prins din urma masini si luminile mele bateau mai departe ca ale celui din fata pe langa el :) . Se dezactiveaza cand intri in localitati care au stalpi cu lumini sau daca sesizeaza mai multe masini pe sosea. La un momnet dat venea de pe contrasens o coloana de vreo 6 masini si aveam si eu in fata cateva si s-a dezactivat dar reporneste singur fara sa mai apas eu ceva.
- insonorizarea excelenta. La 160km/h indiferent de drum nu se aude nimic in masina. Mai mult de atat nu am mers.

Si cateva minusuri:
- navigatia este naspa. Am mai spus ca cea de pe Ford e mai misto si asa e. Nu apropie asa mult la intersectii si nu apare pe nicaieri cat mai ai pana la prima intersectie decat in ultimii 400 de metri iti apare pe ecran ce urmeaza sa faci. In plus am descoperit vreo 2-3 intersectii in care erau giratorii ca navigatia nu stia de ele. Si parca are un usor delay cateodata fata de masina. AM prins vreo 4-5 intersectii in care imi spunea sa fac la drepata sau stanga cand deja ma apucasem de manevra.
Si in Cluj ma punea sa fac stanga pe o strada unde nu aveam voie. Aici : https://www.google.c...!7i13312!8i6656
Stie cineva de cand nu ai voie sa faci stanga? Navigatia asa ma punea sa fac...
- nu ramane in modul Sport daca opresti mai mult de 30 de minute masina, trece inapoi pe normal.
- in modul normal raspunsul la acceleratiile bruste este cam lent in opinia mea. Cam 1-2 secunde in plus fata de ce as dori eu si fata de cum eram obisnuit pe manuala. Se rezolva cu modul Sport in sensul ca aproape dispare ezitarea aceea. Zic aproape pentru ca oricum nu e instantanee dar macar nu are o secunda.
- clima scoate un usor fluierat cateodata. Am mers cu ea setata pe Auto si 22 de grade si cand porneste mai tare sa regleze temperatura scoate un usor fluierat la orificiile centrale pe care eu le tin inchise. Nu le-am tinut deschise la nici o masina avuta, ma deranjeaza sa simt aerul indiferent daca e cald sau rece pe la gurile centrale. Dar la masina asta vad ca fluiera usor pe acolo. A trebuit sa deschid putin una din ele ca sa nu mai fluiere. Bine, nu va ganditi ca fluiera, nu se aude decat daca opresc muzica si stau la un semafor, e aproape imperceptibil sunetul.


Cam atat imi aduc aminte acum, revin daca mai am ceva.

#47
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 25.11.2009

View PostSeteh, on 23 martie 2019 - 08:36, said:

Si in Cluj ma punea sa fac stanga pe o strada unde nu aveam voie. Aici : https://www.google.c...!7i13312!8i6656
Stie cineva de cand nu ai voie sa faci stanga? Navigatia asa ma punea sa fac...
Vreo 2 ani daca nu ma inseala memoria.

#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostSeteh, on 23 martie 2019 - 08:36, said:

Nu le-am tinut deschise la nici o masina avuta, ma deranjeaza sa simt aerul indiferent daca e cald sau rece pe la gurile centrale. Dar la masina asta vad ca fluiera usor pe acolo. A trebuit sa deschid putin una din ele ca sa nu mai fluiere. Bine, nu va ganditi ca fluiera, nu se aude decat daca opresc muzica si stau la un semafor, e aproape imperceptibil sunetul.

Daca te bate gandul sa iti iei vreo masina japoneza, sa te uiti bine la chestia asta ca pe unele masini gen Honda Civic s-au zgarcit si n-au mai pus butonul de reglaj ca sa inchizi gurile centrale. Am observat ca e o chestie specifica pentru masinile care sunt gandite si vandute in special pe piata din SUA (nici pe noul Accord sau Toyota Camry nu le poti inchide).
Eu unul nu le-am avut niciodata inchise si probabil au luat decizia asta de cost-cutting pe baza de studiu. Observ doar ca tu apreciezi chestia asta.

Exemplu la noul Accord. Interiorul arata bine dar daca te uiti atent ai sa vezi ca lipsesc butoanele de reglaj pentru gurile centrale si nici geamurile electrice de pe spate n-au functie auto.

Edited by MembruAnonim, 23 March 2019 - 18:21.


#49
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 24.03.2007
La mine de exemplu nu au butoane separate. Le dai la stanga maximum si se inchid complet.

Edited by lula_canci, 23 March 2019 - 21:39.


#50
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostSeteh, on 23 martie 2019 - 08:36, said:


Si in Cluj ma punea sa fac stanga pe o strada unde nu aveam voie. Aici : https://www.google.c...!7i13312!8i6656
Stie cineva de cand nu ai voie sa faci stanga? Navigatia asa ma punea sa fac...

Ii demult si e normal pt ca au verde pietonii iar daca vrei sa faci stanga , coloana uriasa din spatele tau nu mai prinde verde . Tare nasoala straduta aia , eu prefer s-o iau pe Petru maior ca e mai degajat .

#51
GCondruz18

GCondruz18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 23.02.2017

View PostSeteh, on 23 martie 2019 - 08:36, said:


Cand am alimentat imi arata ca mai aveam range 50 de km, deci probabil mai aveam 2-3 litri in rezervor si am alimentat fix 60 de litri. Deci consumul calculat manual ar iesi 5.7 fata de 5.6 aratat in bord.


Chiar daca mai avea 50 range, tot mai aveai motorina sa mergi si pe 0. Am un prieten care a mers cu o masina din grupul VAG 20 de km cu range 0. Eu la a mea, am alimentat 63 de litri cand mai aveam vreo 10-15 km range, in conditiile in care in carte spune ca am capacitatea rezervorului de 60 litri. Ultima alimentare a fost de 57 de litri si nici macar nu aveam becul aprins.
Ideal este sa nu ajungi cu masina pe rosu, ca daca vei avea mizerie depusa pe fundul rezervorului peste ceva timp, o va trage pe toata de acolo.

#52
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,961
  • Înscris: 06.04.2007
Seteh, pe autostrada ce consumuri ti-a afisat daca ai apucat sa mergi ceva bucati constant?


#53
flaviuf

flaviuf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 05.09.2007
O prinde foarte bine culoarea pe care ai ales-o. Sa te bucuri de ea, fara probleme.
Am patit faza cu stergatoarele la o Octavia. Fiind in delegatie cu ea in Austria, am ajuns la concluzia ca trebuie schimbate stergatoarele - asa e cu masinile de firma unde nu este un responsabil, nimeni nu face ceva preventiv. Am cumparat si am constatat ca nu se pot ridica. Sunat la firma, nimeni nu stia nimic. De altfel, ulterior am aflat ca nu se schimbasera deoarece toti se loveau de aceasta problema si nu au vrut "sa forteze" :)) .
Asa ca nefiind chiar idiot, am rezolvat-o romaneste: am dat drumul sa functioneze si le-am oprit intr-o pozitie oarecum similara cu cea de service. Pe moment mi s-a parut o mare idiotenie, dar dupa mi-am dat seama ca e un antifurt foarte simplu de implementat. Oricum daca o ia cineva cu IQ mediu, care nu stie de faza cu pozitionarea s-ar putea sa nu poata schimba stergatoarele.
Scuze de off topic Posted Image

Edited by flaviuf, 24 March 2019 - 10:26.


#54
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

View PostOctavian___, on 24 martie 2019 - 09:43, said:

Seteh, pe autostrada ce consumuri ti-a afisat daca ai apucat sa mergi ceva bucati constant?

Nu am stat decat putin cu ecranul pe consumul instant. Dupa cum se vede in poza cu bordul, meniul e cam ciudat. Ai toate optiunile separat dar daca dai Overview nu iti arata decat ce e in poza de mai sus unde poti sa selectezi de cand ai alimentat, de la 0 kilometri sau de cand ai pornit-o.
Daca vrei sa vezi consumul instant sau range-ul trebuie sa le selectezi separat ceea ce mi se pare aiurea ca nu iti arata decat niste cifre in ditamai ecranul gol. Clar puteau sa le combine altfel.
Nu stiu cat de real este dar intre Timisoara si Arad mers cu ACC cu 139km/h imi arata 6% iar la intoarcere pe A1 intre Pitesti si Bucuresti pe la 155 km/h imi arata 6,5%. Dar cum am zis, doar am trecut prin meniul acela, nu l-am tinut mai mult de 2 minute sa vad pe o perioada mai lunga.
In orase in schimb vad ca nu scade mai putin de 9,5% in maxim 20 de km facuti prin aglomeratie.
In Bucuresti am 12 km pana la job si porneste consumul de la 14% in primii 4-5 km si dupa aia scade pana la 10% cand ajung la job. Am mai vazut asta si in Cluj, m-am fatait cam 22km in oras si la sfarsit imi arata 9.8%.
Asa ieri (sambata) in Bucuresti am fost pana la Ikea si dupa aia pana la Tineretului in total 44 de kilometri facuti si mi-a aratat in bord consum mediu 7.8% dar na, si eu am mers lejer si nici nu a fost aglomeratie deloc. De la Arcul de Triumf pana la Ikea s-a mers continuu ca pe un DN cu 80km/h, probabil de aia mi-a dat un consum asa mic.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate