Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Educația alimentară la români
Last Updated: Jan 23 2019 20:46, Started by
MembruAnonim
, Dec 26 2018 18:02
·
0
#146
Posted 07 January 2019 - 09:30
De ce e tocmai asa de toxic? Datorita mercurului sau din cauza tratamentelor aplicate lor? (antibiotice, diferite solutii introduse in apa, hormoni de crestere)
Edited by MembruAnonim, 07 January 2019 - 09:31. |
#147
Posted 07 January 2019 - 09:39
MembruAnonim, on 26 decembrie 2018 - 18:02, said:
Salut! De ce.....despre educația alimentară la români. LE La micul dejun doar cafea. Edited by Fuserisk, 07 January 2019 - 09:40. |
#148
Posted 07 January 2019 - 13:41
Puteti incepe cu educatia populatiei chiar de aici: https://forum.softpe...supele-la-plic/
|
#149
Posted 07 January 2019 - 15:38
doxan, on 05 ianuarie 2019 - 23:41, said:
Somonul norvegian reprezinta unul dintre cele mai toxice alimente de pe Pamant, e mai nociv decat acel parizer. Cu siguranță. Dar dacă-l mănânci, ar trebui să fie în regulă. Dacă-l fumezi e mai nasol. Ai cam rezumat într-o singură frază problema pe care-o am eu cu "educația alimentară" în România. Pește = mercur, mercur = nașpa, așa că mai bine mănânci pâine cu cartofi zi de zi, ca să nu faci cancer. E o logică foarte tâmpită, fără baze științifice și dăunătoare. Da, peștii conțin mercur. La fel și mai toate plantele, apa și restul lucrurilor pe care le consumăm. Unele specii de pești conțin mai mult. În general, este în funcție de mărime, cu cât este mai sus în lanțul trofic și mai mare, cu atât va avea cantități mai mari de metale grele. Totuși, nu reprezintă un real motiv de îngrijorare, cât timp nu consumi zilnic, excesiv, tipul ăsta de produse. Da, mercurul este dăunător pentru tine, ca și cianurile, însă consumi aceste substanțe de peste tot, dar în cantități infime, care nu te afectează pe termen mediu sau lung. Înainte să ne îngrijorăm cu privire la pesticidele din legume sau metalele grele din pește, ar fi bine să ne asigurăm că dieta noastră este una echilibrată în nutrienții de bază. Pentru că degeaba alegi tu să mănânci carne de porc în detrimentul peștelui, de frica cancerului, în condițiile în care tu consumi pește odată pe an. Problemele în cazul ăsta sunt elementare, iar toxicitatea la nivel micro, ar trebui să fie ultima ta grijă. Și ca idee, @doxan, ce nivel de mercur ți-a ieșit ție la analize? Ai făcut vreodată analize specifice pentru a verifica asta? Că sunt mai multe tipuri, pentru o verificare completă se fac la sânge, urină, fecale, păr, astfel vezi, în cazul în care ai depășiri, poți identifica sursa. La păr, îți apare din mediu, deci acolo pot fi probleme dacă locuiești lângă o fabrică, metilmercurul, ăsta din pește, se elimină prin fecale, la urină se verifică dacă există intoxicație. Dar dacă nivelul nu prezintă motive de îngrijorare, poți mânca cât pește vrei tu, mai repeți analizele peste un an, dacă vezi creșteri semnificative, știi că-i de la pește. Așa, să spui că somonul e "unul dintre cele mai toxice alimente de pe Pământ" și să-ți fie frică să-l mănânci pentru că faci cancer, e o inepție. Cum e cu toate fricile astea de alimente, de "chimicale", iar, de cele mai multe ori alternativele sunt mai proaste decât produsele de care lumea încearcă să se ferească. Sunt persoane care nu prea consumă legume iarna pentru că nu găsesc la țărani și le e frică de produsele de import. Acolo e prostie și ipocrizie, nu se poate vorbi de "educație alimentară". E "analfabetism alimentar", dacă-l pot denumi așa. Edited by SmurfK, 07 January 2019 - 15:38. |
#150
Posted 07 January 2019 - 23:19
Bine punctat aici. Românul se lasă prea mult manipulat și prostit de mass media.
|
#152
Posted 08 January 2019 - 10:26
oricum la ce procent din români mananca somon in mod frecvent mercurul în populatie e ultimul stres.. ))
|
#153
Posted 08 January 2019 - 10:42
Ei na. Dacă duci 100 de romani la vrăjitoare, pui pariu ca 99 au argint viu in ei?
Cred ca trag pe nas din termometrele electronice 😂😂😂 |
#157
Posted 08 January 2019 - 11:08
Io stiu ca e tot aia, dar aia care se duc la vrajitoare stiu? As zice ca nu.
|
#158
Posted 08 January 2019 - 14:39
Lăsați-o baltă, la câte prostii cu chimicale există în supermarket-uri, nu e de mirare că sunt farmaciile pline la orice oră din zi! Exemplu: am acasă niște kiwi cumpărat dinainte de Crăciun, majoritatea tot tari ca cimentul sunt! Dacă asta e normal, n-are rost..
|
#159
Posted 08 January 2019 - 15:33
Ok, dar e foarte ușor explicabil de ce rămân unele legume tari:
1) Sunt date cu mercur, injectate cu hormoni, pișate de diavol, le mănânci mori la două zile după; 2) Sunt tratate cu soluții pe bază de clor sau alți antioxidanți și păstrate în anumite condiții de temperatură și umiditate. Legumele și fructele alea pe care le vezi frumoase și că rezistă mult nu sunt tratate cu substanțe periculoase. Doar sunt spălate bine, o soluție, apă clorinată, pentru a evita formarea bacteriilor la suprafață. Cât timp nu se formează bacterii la nivelul coajei, nu se formează nici în interior. Bunică-mea ne dădea mere culese vara în toiul iernii și în primăvară, și arătau perfect, zici că doar ce erau culese. Folosea alt procedeu, le ținea într-un mediu neprietenos cu bacteriile, în beci, unde lipsa luminii și păstrarea unei anumite temperaturi nu permiteau dezvoltarea bacteriilor, care ar fi afectat fructele. Și mai sunt și soiuri diferite de fructe și legume. Unele soiuri au coaja mai groasă, rezistă mai bine, altele mai subțire, nu țin așa bine. Spălarea asta nu-i nimic special, e foarte simplă, trebuie doar o stație de clorinare a apei și se poate face. E o practică care am impresia că e și obligatorie în marea parte a industriilor de prelucrare a alimentelor, mezelării, abatoare. Țăranii români nu o fac pentru că le e lene și nu-i interesează calitatea produsului finit. Pe ei îi interesează să pună ceva pe teren, să ia subvenția, vând ce pot și-și văd de treabă. |
|
#160
Posted 08 January 2019 - 16:00
Doh....e clar ca in cazul ideal, cel mai bine este sa consumi doar chestii produse de tine, de preferința la 2000m altitudine și/sau foarte departe de orice urma de civilizatie, din semințe tradiționale.
De aici și pana la condițiile reale in care trăim zilnic, fiecare alege ce compromisuri face pentru el și pentru familia lui |
#161
Posted 08 January 2019 - 16:31
sa si le spele cei ce le cumpara, de ce trebuie spalate de țărani?
|
#162
Posted 08 January 2019 - 16:34
Ca să nu mai iei un kilogram, să nu te lase să alegi și să ajungi acasă să constați că din alea 800g, 300g trebuiesc aruncate.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users