Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Windows 7 vs Win 8 sau Win 10

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

Poll: Tu ce Windows preferi? (77 member(s) have cast votes)

Tu ce Windows preferi?

  1. Windows 7 (29 votes [37.66%])

    Percentage of vote: 37.66%

  2. Windows 8 (3 votes [3.90%])

    Percentage of vote: 3.90%

  3. Windows 10 (38 votes [49.35%])

    Percentage of vote: 49.35%

  4. Alt OS / Linux / Others (7 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

Vote Guests cannot vote

#19
_R_A_D_U

_R_A_D_U

    MembruAnonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,082
  • Înscris: 16.10.2018
Windows 10 e cel mai tare din cele 3.

View Postjimi91, on 07 decembrie 2018 - 16:14, said:

mie nu-mi place win 10..nu gasesc my computer Posted Image...si nu-mi place nici de Cortana...o injur in fiecare zi:))


Click dreapta pe ecran>>Personalize>>Themes>>Desktop icon settings, bifezi Computer, Apply+Ok si ai rezolvat beleaua.

Nici eu nu folosesc Cortana. Ai posibilitatea la instalare sa nu o alegi.

#20
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Am votat in favorea lui Windows 7,pentru ca e ultimul Windows facut exclusiv pentru PC (Desktop),desi folosesc Windows 10 din motive ca nu mai am suport din partea Microsoft/Producatorilor de Hardware (in principal am CPU Kaby Lake).
Insa in fiecare zi intru pe Windows 7 in VMWare,sa mai ascult o muzica pe youtube,navigat pe internet,pentru ca e mai placut sa vezi Aero decat culoriile solide din Windows 10.

#21
mariuss24

mariuss24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 28.07.2010
Windows 8.1, am incercat 10, dar neah, mai asteptam!

#22
BraviaAmpero

BraviaAmpero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 923
  • Înscris: 03.11.2018

View Postjimi91, on 07 decembrie 2018 - 16:36, said:

Ce robot prost, ma intreaba pe mine...hahhaha
poate iti testeaza tie inteligenta

#23
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View Post_-_, on 07 decembrie 2018 - 17:08, said:

Ferestre 7 versus WIndows... - cam asta este tema topicului.
Adica o versiune de Windows ferestrocentrica muribunda (cu suport mainstream expirat de cativa ani, aproape de end of life in ceea ce priveste suportul extins si incompatibila cu majoritatea hardware-ului si software-ului actual), mai exact, o versiune de Windows lansata in deceniul trecut cu o interfata anacronica versus versiuni de Windows cu o interfata cu adevarat prietenoasa si moderna...
De fapt, este vorba de scuze, de incercari de a justifica dificultatea de a migra catre ceva diferit prin critici aduse versiunilor noi de Windows doar pentru ca nu seamana cu ceva fata de care te-ai obisnuit.
Inteleg foarte bine aceasta dificultate, deoarece pe vremea cand foloseam MS-DOS nu ma sinchiseam de Windows. Windows era doar o "curiozitate". Interfata lui Windows o percepeam ca incomoda. Preferam oricand sa tastez o comanda sau sa folosesc Norton Commander, Dos Navigator etc. pentru majoritatea operatiilor cu fisiere.
Dupa ce au inceput sa se inmulteasca aplicatiile pentru Windows am trecut pe Windows 95, dar bootam implicit in Command Prompt. In interfata grafica foloseam Volkov Commander care semana cu nc si suporta nume lungi de fisiere.
Windows 98 l-am pastrat multa vreme dupa ce a aparut Windows XP. Am trecut la Windows XP doar de nevoie si la fel la Windows 7. Din perioada MS-DOS si Windows 3.0/ 3.1/ 3.11 pana cand a fost lansat Windows 8 - prima versiune de Windows bazata pe kernel de Windows NT care a produs cu adevarat o revolutie in materie de sisteme de operare - as fi preferat oricand mai curand Linux sau, eventual, OS X.
In prezent utilizez de baza macOS si Windows 10 (Windows 10 mai mult de nevoie), dar cea mai reusita versiune de Windows inca o consider ca fiind Windows 8.1. Cine se blocheaza in interfata diferita nu stie ce rateaza, nici in materie de interfata si nici in ceea ce priveste calitatea unui sistem de operare. Nu as mai suporta sa folosesc Windows 7. Mi se pare atat de depasit...
Dupa atata vreme ma asteptam ca lumea sa se fi obisnuit deja cu noile interfete care sunt realmente superioare. Parerea mea.
Poți să te minți cât vrei că interfața windows 8.1/Windows 10 este mai avansată decât cea windows 7. Primul și primul lucru ce îi împiedică pe utilizatori să migreze spre noile windows-uri este interfața odioasă W10. Aici nu mă refer la culori și etc (Eu oricum am dark tot) ci la utilizare. Ceea ce e foarte prost gândit este utilizarea interfeței. Meniul de start e în continuare extraordinar de primitiv și optimizat doar pentru aplicații touch. Lista din stânga de aplicații e un amalgam între executabilul propriu-zis, folderul aplicației, sau doar cel din urmă. Căutarea este primitivă în cel mai bun caz , au vrut și ei să facă un finder a la OSX și le-a ieșit un talmoș balmoș, algoritmii de căutare par a necesita ritualuri șamanice, uneori o căutare gen Word te duce la aplicație instantaneu, alteori te duce pe o pagină bing de căutare web cu termenul word. Plus, mai are apucături în care dacă găsește un fișier foarte apropiat de termenul de căutare ignoră orice altceva. Apoi apare problema căutării când interfața nu este în engleză. De exemplu, de ce la mine  (w10 pro ro) căutarea după rețea îmi dă 2 opțiuni, iar căutare adupă network îmi dă mult mai multe? Apoi mai e problema setărilor moderne, care sunt departe de ușurința fostului control panel, gruparea e anapoda și prost gândită, în sensul în care meniurile touch te duc dacă vrei să rezolvi o problemă spre fostul meniu Non-touch.(de exemplu dacă vreau să aloc static o adresă din interfața touch nu pot). În același timp detest în meniul din stânga din explorer faptul că Ms îmi bagă pe gât obiecte 3D. A, și încă ceva că tot am vorbit de căutare. Caseta de căutare din explorer pare a folosi alt motor decât cel din start.
Apoi este problema aplicațiilor implicite, groove music nu este nici pe departe un player veritabil de muzică, nici măcar pe touch (de-asta nu-l folosește nimeni). Movies and TV? Hai treacă treacă , măcar ține bateria aberant de mult cu el. Weather e ok, mail e semi-primitiv dar merge iar restul sunt balast.
În ceea ce privește lucrurile bune, îmi place că nu îmi bat capul cu tehnologii existente de 10 ani ȘI pe windows 10 (că w7 era jalnic la acest capitol),gen tableta wacom s-a instalat în 2 minute și INK workspace e mondial. Apoi vine modemul 3d built-in cu abilitatea de a restricționa datele de fundal implicită (fără a depinde de chestii de la lenovo).Conectarea automată a headset-ului bt la pc ȘI stabilirea acestora ca device implicit (nu înțeleg de ce înainte de W10 erau stabilite doar ca dispozitive de comunicare,îmi lua doar mic-ul și casca făcea default pe profilul de headset, ăla nașpa pentru voce). Refresh adaptiv suportat implicit pe display pentru baterie (pe w7 doar cu lenovo power nush ce). Suport implicit pentru dispozitive 2în 1 și rotația automată a ecranului. Windows night light pentru ochișori (și F.lux mergea dar acum e implicit). Asistența pentru concentrare și parametrii acesteia (gen se activează automat la conectarea unui alt display la laptop). Setarea de battery save care chiar face ceva ÎN TIMP CE te lasă să mai folosești pc-ul (pe w7 era odios).

#24
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Interfata de la 8.x pana la 10 este hidoasa.
Au facut sa nu mai consume resurse interfata pentru ca sunt alte servicii care consuma acele resurse, cu nimic nu a devenit mai prietenos cu pcurile vechi noul windows.
Insa esti nevoit sa folosesti windows 10 pentru ca are implementat nativ suport la multe lucruri de care ai nevoie pe noile componente, plus blocajul impus procesorelor ryzen si kaby lake+
Windows 7 este omorat pentru ca datorita angajamentului Microsoft pana-n ianuarie 2015 s-au obligat sa-i ofere imbunatatiri si lucruri noi, de atunci curg doar petece de securitate.
Cam asta-i situatia multora, ne place Windows 7 dar au trecut anii.
Puteam sabota Microsoft cu totii ne adoptand noul O.S. si nu aveau ce sa faca, insa in situatia de fata noi nu prea avem ce face.

Edited by notrust, 07 December 2018 - 23:03.


#25
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017
Windows 7 e superior ca grafica, functionalitate si control.

Windows 10 e denumit de unii malware, si de aceea si a fost si este inca oferit gratis, un malware/virus nu se prea poate vinde.

In ultima vreme, zilnic aproape, Windows 10 incearca sa carpeasca update-urile cu bug-uri din zilele anterioare, pe care insa nu le poti bloca!

E aproape incredibil sa fii fortat sa faci upgrade la ceva stricat, mai ales cand ai poate o afacere...

Per total, cu toti cei care se pricep, lucreaza in domeniul IT etc si am discutat subiectul, prefera Win 7. Cel mult 8.1 cu meniul Classic Shell pt a-l face ca Win7.
Si toti nu recomanda clientilor lor Win 10.

In general, Win10 a fost fortat pe gatul utilizatorilor, Microsoft a si admis intr-un final ca a folosit tactici ilegale pt asta... din pacate asta e situatia...

#26
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Poți să te minți cât vrei că interfața windows 8.1/Windows 10 este mai avansată decât cea windows 7. Primul și primul lucru ce îi împiedică pe utilizatori să migreze spre noile windows-uri este interfața odioasă W10.

Singura rezolvare ar fi un Update pentru W10. Poate peste cativa ani se va echilibra situatia... speranta moare ultima. Eu nu pot folosi un astfel de Windows stricat plin cu erori si buguri. Windows 7 ramane cel mai bun, cel mai clean, si cel mai tare dupa batranul XP. Nu a mentionat nimeni de FPS-urile din jocuri care scad drastic pe W7 ai 100-150 de FPS, pe W10 se duce undeva la 30 de Fps-uri poate-i vina producatorilor habar n-am.

Edited by hwplanet, 08 December 2018 - 11:41.


#27
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
FPSurile nu mai cad in jocuri, mai ales daca ai placi video din seria RX sau nVIDIA GeForce GXT 750 in sus, din contra astea trag mai bine in jocurile noi pe Windows 10.

#28
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

nici eu nu folosesc, dar mereu in bara de search imi apare cate o intrebare...uite, de exemplu acum

Cortana ma intreaba
Nu mi-a aparut niciodata nimic si nu m-a intrebat vreodata ceva.

Probabil tine de seatrile facute windwosului. Eu ii cam tai din ele.

Quote

Am votat in favorea lui Windows 7,pentru ca e ultimul Windows facut exclusiv pentru PC (Desktop),
E cam singurul facut exclusiv ptr PC.
XP-ul si Vista erau ok pe Tablet PC - Puteai folosi meniul clasic fara probleme.
In 7 au scos meniul clasic si nu puteai sa navighezi prin meniul ala ingust pe o tableta.
Ma tem ca subsemnatul e de vina ptr meniul din 8. Mai mult ptr idee decat ptr ce a iesit...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate