Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Astra K Innovation 1.4 turbo, 150 CP

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#1
suri

suri

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 10.05.2004
Azi am semnat contractul - de fapt sotia. A fost oarecum pe neasteptate, in sensul ca schimbarea actualei masini era programata pentru anul viitor; dar cind a pornit Rabla in septembrie am zis ca poate e un moment bun sa o scapam pe soacra-mea de masina veche, pe care oricum nu o mai foloseste nimeni.

A fost o saptamana intensa, in care sotia s-a tot plimbat pe la dealeri, iar eu am studiat diferite oferte primite pe email. Discutia a plecat initial de la Opel, evident Posted Image (masina actuala este un Astra H 1.6 benzina, 115 cai), cu un Astra J sedan de 140 CP la un super pret. Sotia a fost foarte incintata de cum arata masina, dar faptul ca era cu 40 de cm mai lunga mai lunga decit actuala, cat si faptul ca este un model de aproape 10 ani ne-a facut sa mai cautam.
A fost apoi un Golf 7 Comfortline 1.5 TSI 130 CP, frumos dar meschin de mic in partea din spate, in comparatie cu Opelul.
A mai fost si un i30, frumos accesorizat si la un pret bun, dar fara nici un pic de ..."chimie".
A mai fos si o Skoda Rapid, dar doar din curtoazie Posted Image.
Intre timp i-am tot batut la cap pe cei de la Radacini sa oferteze si un Astra K - initial au zis ca nu se poate, ca dureaza mult si nu vine anul asta, deci nu se incadreaza la Rabla etc. Pina la urma n-au avut de ales Posted Image si au ofertat. Si dupa vre-o trei runde de configurare pentru doua variante (150 CP in echipare Enjoy si 125 CP in echipare Innovation) am ajuns la:

Astra K, 1.4 benzina 150 CP, culoare alb summit, echipare Innovation, suspensie spate Watt-link, pachet Iarna1, alarma, Sistem avansat parcare, Flex Adapter, faruri LED, 2 prize USB spate, roata rezerva si garantie suplimentara 3 ani.

In paranteza fie spus, partea comerciala de la Opel Romania este varza - configuratorul online nu are motoarele de 1.4 turbo, conditionarile intre pachete sunt facute aiurea samd. Si bineinteles nimeni nu stie sa raspunda la intrebari concrete despre optiuni si pachete.


Termenul de livrare promis - cca 3 luni si jumatate. Masina o sa vina cu cauciucuri de vara, deci s-ar putea sa fie funny de luat de la dealer in februarie. In fine, sa ajungem acolo si-om vedea cum o luam Posted Image.

Edited by suri, 11 October 2018 - 18:24.


#2
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Sa ai noroc la masina.Golful 7 iti ofera cu 10 l in plus la portbagaj fata de Astra K.Ai vazut si Hyundai i30 Fastback?
Se zice ca pana la sfarsitul acestui an, va fi lansat noua generatie a Rapidului care va avea aceeasi platforma MBQ, ca celelalte produse din gama VAG, asa ca actuala generatie, va beneficia de reduceri bune de pret, pentru a se lichida stocul.

Edited by Dany_Darke, 11 October 2018 - 18:36.
de ce citezi fara rost?


#3
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007
Halatul? Cat a fost halatul?

#4
suri

suri

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 10.05.2004
multumesc max. eu sincer nu le-am vazut, sotia este cea care s-a plimbat prin showroomuri. eu am supervizat de la distanta Posted Image.
feelingul ei a fost ca bancheta din spate a golfului este si mai scurta si mai ingusta decit la Opel, de asemenea portbagajul i s-a parut mai mic.
la i30 a vazut modelul "clasic". din start s-a orientat catre un hatchback, din motive de ...bucuresti: trafic, parcare si altele asemenea. oricum, daca n-a fost scanteie, a venit si a plecat Posted Image.
rapidul era configurat mai subtire, cu un motor slabut - 95 CP parca.

halatul...n-a fot ieftin. pretul de lista pentru cofiguratie a fost de 24.020. targetul cu care am plecat a fost undeva la 17.000 euro, dar l-am depasit cu brio, vinovatul principal fiind eu. asta vara am condus una inchiriata in Germania, am mai si citit una-alta, asa ca am cam scapat haturile in lista cu optiuni.

Edited by suri, 11 October 2018 - 19:24.


#5
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,030
  • Înscris: 09.05.2006
Hmmm...ati inceput cu o cautare relativ ieftina in sistem Rabla si in final ati semnat un contract fara rabla si la buget dublu.  Rationala decizia? Voi stiti...

Insa doar ma intreb...la bugetul vostru nu mai bine ati fi luat o Honda Civic cu livrare de pe stoc? Nu stiu daca se califica la Rabla...

24000€ pentru o compacta de la Opel...hmmm. De gustibus pana la urma dar...totusi...parca n-as imita actiunea.

PS. Ai zis ca pretul de lista a fost 24k....Asta a ramas suma de pe contract? Ca poate ai uitat sa spui ca ti-au dat 20% discount si atunci e mai digerabila toata treaba.

Edited by clausio, 11 October 2018 - 19:55.


#6
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2013
Zici ca bancheta de la Golf e meschină in spate?Da calitatea materialelor cum ți s-a parut?Ai facut si tu td?Sau ai lasat-o pe doamna sa aleagă?Ea plateste?

#7
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Fiecare si le stie pe ale lui dar masina e nejustificat de scumpa dpmdv daca este peste 20k euro. De 24 nu mai zic.
Pana la urma nu e decat o compacta. Masina va merge in mare la fel, fie ca bifezi toata lista de dotari sau doar jumatate.
N-ar fi rau sa mai ajustezi configuratia. Probabil inca poti, desi ai semnat.

#8
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,281
  • Înscris: 16.08.2016
Dacă îți place modelul și mașina respectiva e ce îți dorești, nu vad problema. Fiecare știe ce ii place și cum :)

#9
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
De acord. Important e sa isi mentina parerea si pe viitor.

#10
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,303
  • Înscris: 02.02.2006
S-o stăpâniți sănătoși și așteptare ușoară! Și lasă-i pe cei care tot zic că e scumpă, unii nu înțeleg că nu pentru toată lumea contează doar motorul (care oricum nu pare de lepădat), ci și confortul și dotările. :)

#11
suri

suri

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 10.05.2004
@ clausion: n-am inceput cu o cautare ieftina. asa cum am spus, bugetul era de ~17.000, iar cautarea a inceput, natural, la Opel. doar ca in prima faza singura masina pe care au oferit-o in programul Rabla a fost Astra J Sedan, care este acum intr-o promotie foarte buna. cind am intrebat de astra K au dat-o cotita cu diferite argumente. feeling-ul meu este ca - avind in vedere ca Astra J Sedan este o masina produsa exclusiv pentru estul europei - au target de vinzari pe modelul asta, deci pedaleaza pe el.
intotdeauna am incercat sa evit sa iau masini de pe stoc, mi s-au parut ... impersonale Posted Image.
in ceea ce priveste pretul: masina actuala are 11 ani, iar socoteala pentru cea noua a avut in vedere o utilizare similara. din acest motiv am incercat sa pun pe ea cam tot ce am crezut ca ar fi util / placut in viitor. la 17.000 eur configuratia era decenta, cu motorul de 125 de cai. numai ca peste asta am adunat o serie de optionale de confort si/sau siguranta care au ridicat pretul. suma finala a trecut doar cu putin de 20.000, dar masina are:
- asistenta la conducere (recunoastere semne rutiere, frinare automata in anumite conditii, lane assist, cruise control adaptiv etc)
- asistent la parcare (inclusiv camera de marsarier)
- faruri cu led
- punte spate watt-link
- motor de 150 CP (cuplul este acelasi cu cel de 125, plaja este un pic mai lunga, pina la 4000 rpm parca)
unele sunt chestii utile, cum ar fi farurile cu led. altele pot parea mofturi, cum ar fi puntea spate, despre care informatia a venit doar din brosurile de marketing si ceva review-uri, nu stiu cit de independente, de pe net.

@raducut: nu eu am zis, doamna a zis, dupa ce a vazut-o Posted Image, am spus un pic mai sus. si e destul de atenta cind se uita, inclusiv la calitatea materialelor. iar parerea mea a fost sa-si aleaga masina care-i place, fie ca este golf, astra sau oricare alta, avind in vedere ca ea o sa o conduca cea mai mare parte a timpului.

@underb: ai si nu ai dreptate. la limita argumentul asta se duce in are motor, 4 roti si acoperis, ma duce din A in B, deci este potrivita. parerea mea este ca urcatul in masina trebuie sa-ti ofere un anume confort, atit fizic, cat si psihic. nu mai vorbesc de siguranta. iar confortul vine din toate maruntisurile care de obicei sunt optionale. si mai e o chestie: stii cum se spune - nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie Posted Image.

@microedge si alexcrist: multumesc! asta cu asteptarea sper nu este chiar asa de grea, avind in vedere ca masina actuala isi face treaba, iar schimbarea era oricum planificata pentru la anul.

Edited by suri, 12 October 2018 - 07:18.


#12
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
Imi place masinuta, eu nu inteleg pretul, fata de cand s-a lansat s-a scumpit, din ce vad la optiunile tale. Cat ℅ reducere ai avut, nu fi timid, poti sa spui. Sper ca ai ales jantele pe 17 ca parca veneau standard cu suspensie sport, mult mai ok pt curbe. Si consumul o sa fie bun, am vazut ca scoate mai bine decat corsa mea 1.4 turbo si e chiar si mai usoara, nu stiu cum au reusit. Sa nu uiti de scut motor

#13
suri

suri

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 10.05.2004
din ce am vazut pe forumul monomarca scutul este o mica problema, pentru ca nu exista ca optional (astra h a avut). ca alternativa am inteles ca s-ar gasi unele fabricate (sau procurate) de o firma din harghita, parca.
innovation vine default cu jante de aliaj de 16" si nu am fost interesat de vre-o schimbare, din mai multe motive. pentru stabilitate si confort am decis sa bag banii in puntea spate watt-link. oricum, in lista de optionale pretul pentru upgrade-ul la jante pare a fi doar jante, nu si pentru alta suspensie.
echiparea dynamic vine cu jante de 17" default, dar nici acolo nu zice nimic (sau nu am vazut eu) de suspensie modificata.

versiunile de echipare si preturile de lista sunt aici. discountul a fost in jur de 16%.

#14
Xavier_em

Xavier_em

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 29.10.2006
Felicitari pentru achizitie, sa fie intr-un ceas bun Posted Image
Referitor la pret, daca a fost chimie intre voi si masina, nimic nu mai conteaza. Conteaza sa o conduceti cu placere.

Cu anvelopele, eu am primit de la banca unde am facut credit anvelope de iarna cadou, pe care le-au livrat la reprezentanta si mi le-au montat cei din service-ul reprezentantei (am luat masina pe 22 decembrie).

Deci poti sa intrebi la reprezentanta unde o sa-ti livreze masina daca poti comanda pe adresa lor niste anvelope de iarna, si ii rogi sa ti le si puna, probabil contra cost.

Edited by Xavier_em, 12 October 2018 - 09:42.


#15
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
De-asta zic, in 2016 cand se lansa, puntea watt ,suspensia sport si jantele de 17 erau gratis la inovation la modelul de 150 cai, dar se pare ca s-au schimbat.

#16
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

 suri, on 12 octombrie 2018 - 07:17, said:

@ clausion: n-am inceput cu o cautare ieftina. asa cum am spus, bugetul era de ~17.000, iar cautarea a inceput, natural, la Opel. doar ca in prima faza singura masina pe care au oferit-o in programul Rabla a fost Astra J Sedan, care este acum intr-o promotie foarte buna. cind am intrebat de astra K au dat-o cotita cu diferite argumente. feeling-ul meu este ca - avind in vedere ca Astra J Sedan este o masina produsa exclusiv pentru estul europei - au target de vinzari pe modelul asta, deci pedaleaza pe el.
intotdeauna am incercat sa evit sa iau masini de pe stoc, mi s-au parut ... impersonale Posted Image.
in ceea ce priveste pretul: masina actuala are 11 ani, iar socoteala pentru cea noua a avut in vedere o utilizare similara. din acest motiv am incercat sa pun pe ea cam tot ce am crezut ca ar fi util / placut in viitor. la 17.000 eur configuratia era decenta, cu motorul de 125 de cai. numai ca peste asta am adunat o serie de optionale de confort si/sau siguranta care au ridicat pretul. suma finala a trecut doar cu putin de 20.000, dar masina are:
- asistenta la conducere (recunoastere semne rutiere, frinare automata in anumite conditii, lane assist, cruise control adaptiv etc)
- asistent la parcare (inclusiv camera de marsarier)
- faruri cu led
- punte spate watt-link
- motor de 150 CP (cuplul este acelasi cu cel de 125, plaja este un pic mai lunga, pina la 4000 rpm parca)
unele sunt chestii utile, cum ar fi farurile cu led. altele pot parea mofturi, cum ar fi puntea spate, despre care informatia a venit doar din brosurile de marketing si ceva review-uri, nu stiu cit de independente, de pe net.

@raducut: nu eu am zis, doamna a zis, dupa ce a vazut-o Posted Image, am spus un pic mai sus. si e destul de atenta cind se uita, inclusiv la calitatea materialelor. iar parerea mea a fost sa-si aleaga masina care-i place, fie ca este golf, astra sau oricare alta, avind in vedere ca ea o sa o conduca cea mai mare parte a timpului.

@underb: ai si nu ai dreptate. la limita argumentul asta se duce in are motor, 4 roti si acoperis, ma duce din A in B, deci este potrivita. parerea mea este ca urcatul in masina trebuie sa-ti ofere un anume confort, atit fizic, cat si psihic. nu mai vorbesc de siguranta. iar confortul vine din toate maruntisurile care de obicei sunt optionale. si mai e o chestie: stii cum se spune - nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie Posted Image.

@microedge si alexcrist: multumesc! asta cu asteptarea sper nu este chiar asa de grea, avind in vedere ca masina actuala isi face treaba, iar schimbarea era oricum planificata pentru la anul.
Dupa cum am zis, daca iti vei pastra parerea si peste cativa ani, ai tras lozul ala bun si ar fi fost pacat sa nu fi facut alegerea asta.
Sa o stapanesti sanatos. Si eu am o oarecare afinitate pt Opel. Legat de jucarii, cand nu le-am avut le-am vrut. Dupa ce le-am avut m-am bucurat de ele. Cand am avut inca o masina cheala in paralel mi-am dat seama ca se poate si fara jucarii si ca cel putin la nivelul asta e bine sa fii chibzuit.
Cam in aceeasi bani intentionez sa iau anul asta un suv compact 4WD cu motor putin mai puternic. Pt mine clasa compacta (turisme) se cam termina dupa 15K euro cand incepi sa dai din ce in ce mai mult pt beneficii din ce in ce mai putine.

#17
teRRa

teRRa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 31.05.2006
Adevarul este ca 20k euro in 2018 nu mai sunt ce su fost in 2008. Si cel mai bine asta se vede la masini. Ca si exemplu personal, acum 10 ani am luat un SUV cu 15k euro mai ieftin decat am facut-o anul trecut(aceiasi marca/model, aceiasi distanta de la lansare, o diferenta la optionale care nu depaseau 2.5-3k eur). Deci o diferenta nominala de 12k euro si procentuala de 50% in 10 ani. La niste utilitare cumparate cu aceleasi fotari de 6 ani incoace diferenta de pret este de apraope 15% nefiind mai mare datorita faptului ca  acum am discounturi cu 100% mai mari decat acum 6 ani.

Edited by teRRa, 12 October 2018 - 12:41.


#18
daleh

daleh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 11.08.2007
Felicitari!

Astazi am facut si eu cererea de leasing pentru Innovation, 1.6 136CP diesel, cu urmatoarele optionale:
- Pachet iarna 2
- Pachet scaune ergonomice sofer si pasager
- Roata de rezerva temporara
- Vopsea metalizata darkmoon blue
- Geamuri fumurii spate, intensitate sporita.

Discount-ul meu a fost ~17.5% din valoarea de catalog a masinii.

In schimb, mie mi-au dat termen de livrare 2 luni, deci sper sa vina de  Craciun.

Referitor la cauciucuri, eu imi voi lua 4 allseason de la Michelin si le voi schimba in service-ul lor la ridicarea masinii. Cele de vara cu care vine echipata masina le voi vinde in prima zi. La iernile noastre din Bucuresti, nu merita investitia pachetul de anvelope de iarna + jante (trebuie cu jante separate pentru ca daca stai sa le schimbi pe aceleasi jante, risti sa strici senzorii de presiune).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate