![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Munca in UK dupa Brexit?
Last Updated: Dec 01 2020 17:18, Started by
Cayde-6
, Aug 29 2018 21:59
·
0

#55
Posted 20 January 2019 - 13:01

Tot ce stim pana acum sunt declaratii politice si nimic mai mult. Ei incearca sa linisteasca pe toata lumea, dar in parlament se sfasie intre ei.
Parerea mea este ca oricat de rau o sa fie in UK, tot o sa fie mai bine ca in RO. |
#56
Posted 12 February 2019 - 11:30

Salut,eu lucrez legal in UK de dou ani,credeți ca după ce au sa iasă din EU, or sa poată plăti pensia pt cei ce au lucrat in UK? Ma refer sa primesc pensia pe ani lucrați in UK in Ro. Merci!
|
#58
Posted 12 February 2019 - 16:27

Eu stiam ca trebuie sa am 1 an lucrat in UK și minim 10 ani vechime totala ca sa beneficiez de pensie. Vechimea de la 1 an pana la 10 pot sa o fac și in țara.
|
#59
Posted 12 February 2019 - 16:37

Eu stiam ca trebuie sa am 1 an lucrat in UK și minim 10 ani vechime totala ca sa beneficiez de pensie. Vechimea de la 1 an pana la 10 pot sa o fac și in țara. Poți lucra și în afară, dar pt calcul se vor lua în considerare doar anii lucrați in UK (dacă vrei pensie de UK). Edited by Arianna-D, 12 February 2019 - 16:39. |
#60
Posted 12 February 2019 - 17:10

Nu m-am exprimat eu corect,când am sa ajung la vârsta de pensionare,acești doi ani lucrați in UK,au sa se calculeze la ani de pensie in România? De exemplu 40 de ani de vechime in Ro plus ăștia doi din UK? Mersi anticipat!
P.s. Vreau doar sa știu dacă am sa primesc pensie de ani lucrați aici pentru ca ar fi păcat sa se piardă.
Nu m-am exprimat eu corect,când am sa ajung la vârsta de pensionare,acești doi ani lucrați in UK,au sa se calculeze la ani de pensie in România? De exemplu 40 de ani de vechime in Ro plus ăștia doi din UK? Mersi anticipat! P.s. Vreau doar sa știu dacă am sa primesc pensie de ani lucrați aici pentru ca ar fi păcat sa se piardă. |
#61
Posted 12 February 2019 - 17:48

Nu, pentru ca taxele sunt incasate de UK. In RO apari ca nu ai contribuit.
Dar poti sa contribui voluntar. |
#62
Posted 12 February 2019 - 18:07

Intre statele UE exista intelegeri in acest sens de recunoastere a stagiului, citeste de exemplu aici.
|
#63
Posted 12 February 2019 - 18:14

Desigur, daca indeplinesti minimul de cotizatie. Ia citeste tu acolo.
PS: Nu ca ar mai fi relevant peste 2 luni, dar asa... de lectura. Edited by LukRo, 12 February 2019 - 18:16. |
#64
Posted 12 February 2019 - 19:13

De asta îmi este și mie frica,de un brexit fără nici un fel de acord între UK și EU, dacă ei părăsesc EU acord cu Ro in legătura cu plata pensiilor de pe ani lucrați in UK la îndeplinirea criteriilor bănuiesc ca nu o sa mai fie valabil, dar totuși sper sa facă altul și sa nu ne afecteze.
|
|
#65
Posted 12 February 2019 - 19:47

Nu cred sa primesti ceva pt doar doi ani in UK, indiferent de situatie. Romania clar nu o sa iti ia in considerare cat nu ai contribuit decat daca statul care a încasat este dispus sa deconteze.
|
#66
Posted 13 February 2019 - 07:49

Dacă ai minim un an lucrat in UK legal,atunci când îndeplinești condițiile de pensionare in Ro statul englez este obligat să-ți plătească pensia pe ani lucrați in UK,cel puțin așa este acum înainte de brexit,mie îmi este frica de ce o sa se schimbe după brexit.
|
#67
Posted 13 February 2019 - 08:01

Dacă ai minim un an lucrat in UK legal,atunci când îndeplinești condițiile de pensionare in Ro statul englez este obligat să-ți plătească pensia pe ani lucrați in UK,cel puțin așa este acum înainte de brexit,mie îmi este frica de ce o sa se schimbe după brexit. Nu primesti nicio pensie in UK decat dupa perioada minima de cotizare, care nu poate fi in nici un caz 1 an, ci minim 10 ani. Iar in Romania ai nevoie de vreo 15 ani de cotizare minim, daca nu ma insel, fara de care nu pupi nicio pensie, ca n-ar mai munci nici drkuvdaca s-ar putea iesi la pensie. |
#68
Posted 13 February 2019 - 10:50

Tu nu înțelegi,eu nu vreau sa primesc pensia in UK, ci in țara,normal ca atunci când îndeplinesc cerințele de pensioanare din Ro,vreau sa primesc bani și pe ani lucrați in UK,nu am de gând sa lucrez doar 10 ani in Ro
|
#69
Posted 13 February 2019 - 12:21

Nu conteaza unde vei fi: in UK, in RO sau Honolulu.
UK iti va plati pensie dupa ce indeplinesti conditia lor de contributie. |
|
#70
Posted 13 February 2019 - 12:41

Acordul lor cu România este următorul: dacă ai minim un an lucrat in UK legal și îndeplinești cerintele de pensionare din Ro atunci gov o să-ți plătească pensia pe PERIAOADA IN CARE AI CONTRIBUIT(PLĂTIT TAXE) IN UK. Ce nu pricepi? Îngrijorarea mea e ca după brexit acest acord sa nu se schimbe.
|
#72
Posted 14 February 2019 - 02:23

Persoanele care muncesc în străinătate pot să își depună dosarul de pensionare la Casa Județeană de Pensii (CJP) din județul în care au domiciliul la data la care întrunesc condițiile legislative din România pentru a ieși la pensie.
Când o persoană decide să se pensioneze și a lucrat în alt stat cinci-zece ani sau orice altă perioadă, atunci își depune dosarul în România, dar i se vor lua în calcul ca și vechime anii munciți peste graniță. Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească o persoană pentru a i se lua în calcul vechimea dintr-un alt stat este aceea să fi lucrat mai mult de un an în acel stat cu acte în regulă (cu contract de muncă). Pe lângă acel an minim care trebuie lucrat într-o țară străină, pentru ca acel stat să plătească pensie persoanei care cere acest lucru trebuie îndeplinite condiții de vechime minimă. În fiecare stat european există un minim de vechime, dar acel stagiu de cotizare este cumulat cu perioada pe care omul a lucrat-o în România sau în altă țară. Deci, dacă într-un stat este nevoie de o vechime minimă de 15 ani, de exemplu, atunci persoana care este de doar patru ani în acel stat trebuie să mai fi lucrat în România cel puțin 11 ani ca să beneficieze de pensie de acolo. Acele persoane care au ales să primească pensia în străinătate pentru vechimea realizată în România și au o pensie de peste 740 de lei sunt scutite de plata contribuției la asigurările de sănătate (CAS) către statul român, pentru că virează acele contribuții în statul în care au reședința. Ideea este că acolo beneficiază de servicii de sănătate respectivele persoane. În cazul în care o persoană primește pensie din străinătate în România, atunci transferul din valută în lei se face la cursul BNR din ziua plății. Autor articol: Oana Padureanu Edited by keta, 14 February 2019 - 02:25. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users