Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Experiment: FARA ZAHAR, FARA FRUCTOZA

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#55
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Dupa reducerea drastica a produselor cu zahar din alimentatie, pasul doi il reprezinta renuntarea treptata la televizor sau blocarea pe Mute a reclamelor. Apoi boicotarea capitalistilor pe toate caile.

Edited by rosix, 31 August 2018 - 21:05.


#56
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016
Mda...si totusi organismul are nevoie de glucoza, creierul si muschii sunt cei mai mari consumatori de glucoza, doar creierul are nevoie de circa 150 grame zilnic.
Bineinteles glucoza nu e numai in zaharul rafinat, ci in orice sursa de carbohidrati.
Totul este sa nu faci exces, iar excesul la carbohidrati se vede instant sub forma de acumulare de grasime corporala.
Bineinteles ca nu e indicat sa mananci zahar din punga direct cu lingura, dar nici sa fugi de orice produs in care sunt acolo cateva grame de zahar adaugat...
Pana la urma excesul e problema, ca la orice.
Iar bolile cum ar fi  diabetul apar din multe cauze, alimentatia e doar o variabila, mai conteaza si stilul de viata, stresul, unii spun ca acestea pot conta chiar mai mult. Nu e nimic stabilit clar in domeniul nutritiei, nu exista o demonstratie clara de cauzaklitate ca daca mananci mult zahar faci diabet. Dimpotriva, ca o curiozitate, cativa s-au vindecat de diabet de tip 2 mancand doar zahar si carbohidrati...(vezi dieta Kempner)
Oricum daca tai drastic carbohidratii te vei simti lipsit de energie, pana cand corpul va trece pe ardere eficienta de grasimi. Asta daca ai suficienta grasime corporala, iar perioada de adaptare poate dura luni intregi.

Edited by epetroiu, 02 September 2018 - 11:10.


#57
adrianacristina

adrianacristina

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.01.2019
Am renuntat la zahar pe 10 decembrie, acum mai bine de o luna si jumatate. Pentru mine a insemnat sa nu mai mananc nimic ce contine zahar adaugat, miere, fructoza sau alti indulcitori de genul. Nu am mai mancat nici fructe, cu exceptia fructelor de padure (doar ocazional). In rest am avut cam acelasi regim alimentar ca si pana atunci, adica am mai mancat carbohidrati, dar cu moderatie, in schimb nu am mancat prajeli. Pana atunci mancam dulciuri daca nu zilnic, cel putin o zi da, una nu. Ce am observat:
  • Mi s-a redus vizibil celulita.
  • Am slabit un pic, mi s-a redus vizibil circumferinta coapselor, au inceput sa se vada muschii abdominali (in conditiile in care am facut miscare doar o data pe saptamana, cel mult 30 de minute - deci nimic exagerat).
  • Mi-au disparut cosurile de pe fata.
  • Intr-adevar, perceptia gustului se schimba, acum morcovii mi se par dulci Posted Image .
  • Nu am simtit ca am lipsa de energie, poate si pentru ca am mancat in continuare carbohidrati, cu moderatie.
  • Am facut economii la buget.
  • Primele 2 saptamani sunt mai grele, dupa care incepi sa nu mai poftesti asa tare la dulciuri. Te obisnuiesti cu gustul ceaiului neindulcit si intervine si mandria ca daca ai rezistat atat, parca e pacat sa strici progresul.
  • Mi s-a parut un pic dificil sa fiu atenta la etichete. La o prajitura te astepti clar sa aiba zahar, dar trebuie sa fii atent si la ingredientele din paine, ketchup, mustar, diverse conserve de legume etc. E posibil sa mai dai gres din cand in cand, dar nu e o tragedie.
  • E posibil ca unii oameni sa nu inteleaga cat de important este pentru tine sa nu mananci deloc zahar si s-ar putea sa ai parte de: 'Poti sa mananci azi, ca e ziua ta/sarbatoare', 'E doar o bomboana, nu o sa se simta', 'Nu mi se pare normal sa nu mananci fructe, fructele sunt sanatoase'. La fel, activitatile din viata de cuplu e posibil sa se schimbe un pic daca unul dintre parteneri nu mai mananca zahar deloc (spre exemplu daca faceai dulciuri de casa si nu mai faci, daca partenerul se simte vinovat ca mananca ceva dulce in preajma ta, daca se simte obligat sa nu manance ceva dulce in fata ta etc; nu e obligatoriu sa se schimbe in rau, e la fel de posibil sa ai un impact pozitiv si sa influentezi in bine si alegerile partenerului, depinde de la caz la caz).
  • Pentru mine nu a functionat varianta in care doar reduceam zaharul (la o data pe saptamana, sa zicem), pentru ca imi ramanea 'vie' amintirea gustului si pofteam mereu. Trebuia sa 'uit' gustul ca sa nu mai simt in fiecare zi ca ma chinui. Cand uiti gustul si nu mai poftesti zilnic, parca nu e asa greu sa te abtii.
  • Pentru cine nu poate sa reziste fara gustul de dulce sau cand pofta o ia razna rau de tot, incercati stevia sau eritritol. Bineinteles ca nu se compara cu zaharul la gust, dar pot sa ajute.

Edited by adrianacristina, 25 January 2019 - 17:36.


#58
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Pentru ca acum ai o dieta restrictiva, slabitul e cauzat de reducerea numarului de calorii.
Legatura dintre anumite alimente si acnee nu este stabilita clar stiintific. Exista studii contradictorii, neconclusive. Imbunatatirea pe care o vezi acum poate fi o conincidenta sau nu neaparat legata de zahar. Acneea are legatura si cu nivelul hormonal. De exemplu, testosteronul in exces poate provoca acnee. In perioadele de restrictie calorica, productia anumitor hormoni scade, inclusiv testostoronul, estradiolul.

Dietele restrictive nu se pot tine mult timp asa ca bucura-te de efecte cat poti. :)

#59
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si ce anume mancai??

#60
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postrosix, on 31 august 2018 - 21:04, said:

Dupa reducerea drastica a produselor cu zahar din alimentatie, pasul doi il reprezinta renuntarea treptata la televizor sau blocarea pe Mute a reclamelor. Apoi boicotarea capitalistilor pe toate caile.

Din punctul meu de vedere puteai spune orice după prima frază.
Dupa reducerea drastica a produselor cu zahar din alimentatie, pasul doi il reprezinta plecarea din țară și schimbarea sexului.

View Postadrianacristina, on 25 ianuarie 2019 - 17:12, said:

Am renuntat la zahar pe 10 decembrie, acum mai bine de o luna si jumatate. Pentru mine a insemnat sa nu mai mananc nimic ce contine zahar adaugat, miere, fructoza sau alti indulcitori de genul.

Ok, dar tu nu ai renunțat la zahăr. Morcovii conțin fructoză, la fel și fructele de pădure. Nu există "am renunțat la zahăr dar am mai mâncat carbohidrați", sunt unul și același lucru.

Adică n-ai renunțat de tot, dar te stresezi având impresia că ai renunțat. Așa cum e și cu faptul că "le zici prietenilor că e important să renunți la zahăr". Nu ai renunțat. Ești un vegan, care se laudă tuturor că e vegan, dar acasă mănâncă omletă. Nu bagi carne, dar asta nu te face vegan. Dar te face un coleg enervant.

Eu cred, că pentru sănătatea ta, ar fi bine să reduci cantitatea și nu să încerci imposibilul, să o elimini. Zici că n-a mers, dar nici să renunți de tot, nu ai cum. Zahărul e foarte important pentru noi, facem activități sociale care necesită să-l mâncăm, bem un pahar de vin sau mâncăm o prăjitură, ne răcorim cu o înghețată. Să te stresezi de fiecare dată când cineva îți oferă așa ceva sau când un apropiat mănâncă și-ți face poftă, nu e sănătos pentru relațiile tale sociale. Ești veganul care ajunge să spună prietenilor "nu înțeleg cum puteți mânca carne". O iei razna, iar când te hotărăști că nu mai ține, o să bagi mai mult decât o făceai înainte.


Dacă spui că n-ai constatat o pierdere de energie, cred că tu ai consumat mai mult zahăr decât cei care țin diete keto. Ca să înțelegi diferența. Iar o dietă keto nu e "0 zahăr", pentru că nu poți, efectiv, atinge așa ceva, doar că se controlează nivelul.

Slăbirea se datorează faptului că ai avut grijă ce-ai mâncat și ai consumat mai puține calorii.

#61
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Nu cred ca incearca nimeni imposibilul si anume sa consumi zero carbohidrati. Poti insa sa iti reduci in mod semnificativ aportul de zaharuri in organism, semnificativ insemnand de cinci-sase chiar zece ori, renuntand la orice produs care contine prin reteta zahar adaugat, la fructe, la paine, paste sau orez.  E suficient sa te uiti la graficul asta ca sa iti pui niste intrebari vizavi de cat este suficient si cat este prea mult:

http://www.sugar-and...n-of-sugar.html

#62
adrianacristina

adrianacristina

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.01.2019

View PostSmurfK, on 26 ianuarie 2019 - 23:20, said:



Ok, dar tu nu ai renunțat la zahăr. Morcovii conțin fructoză, la fel și fructele de pădure. Nu există "am renunțat la zahăr dar am mai mâncat carbohidrați", sunt unul și același lucru.

Adică n-ai renunțat de tot, dar te stresezi având impresia că ai renunțat. Așa cum e și cu faptul că "le zici prietenilor că e important să renunți la zahăr". Nu ai renunțat. Ești un vegan, care se laudă tuturor că e vegan, dar acasă mănâncă omletă. Nu bagi carne, dar asta nu te face vegan. Dar te face un coleg enervant.

Eu cred, că pentru sănătatea ta, ar fi bine să reduci cantitatea și nu să încerci imposibilul, să o elimini. Zici că n-a mers, dar nici să renunți de tot, nu ai cum. Zahărul e foarte important pentru noi, facem activități sociale care necesită să-l mâncăm, bem un pahar de vin sau mâncăm o prăjitură, ne răcorim cu o înghețată. Să te stresezi de fiecare dată când cineva îți oferă așa ceva sau când un apropiat mănâncă și-ți face poftă, nu e sănătos pentru relațiile tale sociale. Ești veganul care ajunge să spună prietenilor "nu înțeleg cum puteți mânca carne". O iei razna, iar când te hotărăști că nu mai ține, o să bagi mai mult decât o făceai înainte.

Dacă spui că n-ai constatat o pierdere de energie, cred că tu ai consumat mai mult zahăr decât cei care țin diete keto. Ca să înțelegi diferența. Iar o dietă keto nu e "0 zahăr", pentru că nu poți, efectiv, atinge așa ceva, doar că se controlează nivelul.

Slăbirea se datorează faptului că ai avut grijă ce-ai mâncat și ai consumat mai puține calorii.


Am renuntat la zaharul adaugat, miere, alti indulcitori si fructe (in afara de fructe de padure, ocazional). Am gresit cand am spus ca am renuntat la fructoza, voiam sa spun fructe. Nu pretind mai mult.

Pot sa inteleg inteleg de ce in viziunea ta sunt ipocrita, in principiu pentru ca a spune 'am renuntat la zahar' e cam imposibil, dar fix din motivul acesta am si simtit nevoia sa mentionez ce am facut eu, de fapt.

Nu ma stresez cand cineva imi ofera sau mananca dulce in fata mea. Refuz politicos si nu simt nevoia sa fac mare tam-tam sau sa anunt pe toata lumea 'stiti, eu nu mai mananc zahar adaugat'. Voiam sa ii avertizez pe cei care incearca treaba asta ca unii oameni/prieteni e posibil sa insiste cu intrebarile sau sa isi expuna propriile teorii cu privire la ce e ok sau nu sa faci, eventual sa te convinga ca nu e bine. Pe cei care vor sa incerce sa reduca zaharul adaugat chiar i-as incuraja sa nu faca vreun anunt oficial, e mai safe asa din punctul meu de vedere. Eu nu am spus nimanui in afara de familie si nici nu am de gand sa o fac.

Nu sunt veganul care ajunge sa ii arate cu degetul pe cei ceilalti. Mama mea nu e vegana, dar nu mai consuma carne de vreo 4 ani si nu a simtit nevoia sa ii critice pe ceilalti sau sa le impuna stilul ei. Mai depinde si de cum esti tu ca om, nu inseamna ca daca te abtii o sa devii automat un frustrat care isi varsa durerea pe altii.

Am mentionat ca in toata perioada asta am mancat FIX ce mancam si inainte, deci da, am consumat mai putine calorii daca nu am mai bagat in mine cate o ciocolata pe zi si da, era normal sa slabesc.
Si eu care credem ca e ceva mai multa sustinere pe aici fata de cei care vor sa incerce treaba asta..care in principiu nu e o idee rea deloc pentru sanatate.. naiva ca de obicei, ce sa zic Posted Image .

#63
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Pai zi ca ai renuntat la zaharul adaugat. Mai sus ai scris jumate de pagina in care ai povestit cum ai renuntat la orice fel de zahar. E diferenta mare.

#64
mitza4444

mitza4444

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 01.10.2010
Am facut si eu. O saptamana si ceva, doar din curiozitatea de a afla ce se intampla.
Am slabit 10kg fara sa-mi dau seama :)) nu m-am cantarit deloc in acea perioada.
Oricum e extrem de greu sa renunti la absolut ce contine zahar si mai ales fructoza!

#65
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Eu cred că cumva ai pierdut multă apă.

#66
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Probabil cam 9-9.5kg chiar :)

#67
BicaAurel

BicaAurel

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 03.11.2016
Cunosc persoana care de 9 ani nu consuma zahar rafinat (nu adauga la nimic in bucatarie zahar), alte cateva persoane care de  peste 20 de ani nu consuma zahar rafinat si toate aceste persoane nu fac un efort pentru asta, pentru a nu adauga zahar rafinat  in ceea ce consuma zilnic incepand cu bauturile, ci prefera gustul neindulcit cu zaharul rafinat adaugat,

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate