Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Experiment: FARA ZAHAR, FARA FRUCTOZA
Last Updated: Dec 23 2019 05:41, Started by
MembruAnonim
, Aug 29 2018 16:40
·
0
#38
Posted 29 August 2018 - 19:17
#39
Posted 29 August 2018 - 20:20
Orice experiment ati face, in cateva saptamani nu cred ca simtiti nici o schimbare.
|
#40
Posted 29 August 2018 - 21:26
MembruAnonim, on 29 august 2018 - 16:40, said:
Mananc doar legume care nu contin zahar, leguminoase si carne si beau doar apa. Daca contin amidon, acesta este digerat de catre amilaza in dextrine, pana la stadiul de glucoza si absorbit sub forma de glucoza. Pe partea cealalta, zaharul (zaharoza) este un diglucid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza. Ficatul are capacitatea de a transforma molecula de glucoza in fructoza si invers, in functie de necesitati, fara sa discutam aici de deficientele metabolice ale unora. Asadar, ce rost are acest regim ? silesax, on 29 august 2018 - 17:01, said:
eu am citit ca un indian traieste de 15 ani doar cu ceai neîndulcit !!.. si traieste bine.. încearcă si asta. borhot, on 29 august 2018 - 17:07, said:
Bunica-mea are 95 de ani si se bucura de fiecare data cand cineva ii duce o cutie de bomboane sau o ciocolata. Cred ca mananca zahar in fiecare zi. rosix, on 29 august 2018 - 17:22, said: ... mai consuma cand si cand cate un mar - uita-te, de preferinta sa aiba culoarea galben pe el... acelea sunt cu zahar mai redus (respectiv soiurile Fuji, Ionatan, si altele cateva - nu prea se mai gasesc - o sa vezi cat de greu se gasesc merele cu continut redus de zahar). |
#41
Posted 29 August 2018 - 21:30
predatus, on 29 august 2018 - 16:53, said:
Ai pierdut ca ai facut un deficit caloric, nu ca nu ai mai mancat zahar. Studiile arata ca zaharul rafinat e problema, nu cel din fructe si legume. As fi totusi curios ce s-ar intampla la excluderea totala a zaharul (rafinat si nerafinat) din alimentatie pentru o perioada indelungata de timp. Zaharul, precum sarea, am senzatia ca e cam in orice. Citeste etichetele alea bine. Edit -am vrut sa precizez ,dupa un timp de absenta incepe un proces complex de producere a glucozei din aminoacizi (gluconeogeneza) Edited by gogosaru100, 29 August 2018 - 21:32. |
#42
Posted 29 August 2018 - 21:40
intrucat capitalistii fac experimente alimentare pe noi, bagand zahar la greu in orice, un astfel de exercitiu de limitare drastica de zahar, prin selectarea alimentelor, merita incercat de oricine.
Trebuie sa fii cu adevarat orb sa nu vezi ca alimentele de hipermarket, chiar fructele si legumele, sunt exagerate in zahar (sunt fix soiurile cele mai dulci posibile). Parerea mea este ca zaharul din paine si legume este cam suficient in raport cu cat are nevoie organismul dar fructele n-ar trebui eliminate de tot ci cautate niste fructe mai bune, mai naturale si consumate macar odata pe saptamana. |
#43
Posted 29 August 2018 - 22:05
Eu m-am ingrasat enorm in ultimii 10 ani (2004-2014), aproape ca mi-am dublat greutatea. Cresterea in greutate a inceput exact cu aparitia hipermarketurilor in Romania. Am renuntat sa ma aprovizionez din pietele agroalimentare si am folosit tot mai des hipermarketurile. Nu stiu daca are legatura cresterea mea in greutate cu aprovizionarea din aceste magazine. In 2014 am inceput sa am probleme de sanatate. Glicemiile ridicate anuntau un posibil diabet. Desi mi s-a dat diagnosticul de prediabet, am preferat sa nu trec pe tratament. Am renuntat definitiv la zahar, sucuri, produse zaharoase sau alte dulciuri, dar am preferat sa nu renunt la fructe. In 4 ani de zile am reusit sa slabesc circa 18 Kg, fara sa urmez vreo dieta de slabire. Deci zaharul putea fi principala cauza in cresterea mea in greutate si al aparitiei diabetului. Ceea ce afirma mai sus userul @rosix poate fi adevarat.
|
#44
Posted 29 August 2018 - 22:32
KLMN, on 29 august 2018 - 22:05, said:
Am renuntat definitiv la zahar, sucuri, produse zaharoase sau alte dulciuri, dar am preferat sa nu renunt la fructe. Mi-e greu sa cred ca doar fructele in sine ti-au provocat diabetul. Nu ma pricep, evident, zic si eu asa, pararea mea este ca diabetul a fost provocat de alimentatia de dinaintea renuntarii la produsele procesate zaharoase, si n-a mai putut fi oprit de simpla renuntare la zaharul procesat si de trecere doar pe fructe. Edited by Phobos, 29 August 2018 - 22:33. |
#45
Posted 29 August 2018 - 23:12
Am avut o perioada cand am renuntat total la zahar. Printre lucrurile pozitive: fructele mi se pareau mai dulci chiar si cele acrisoare, printe cele neplacute: prajiturile mi se pareau prea dulci. Regret ca am baut luni de zile cafea la filtru fara zahar, avea un gust oribil. E bine sa reduci zaharul daca il consumi in cantitati mari, dar e gresit sa-l elimini, in cafea si prajituri e ok, evident cu conditia sa nu consumi multe prajituri Dar o gustare pe zi e ok. Fructele nu trebuie eliminate, e pacat sa nu te bucuri vara de struguri, prune, piersici, pepene etc. Nu prea inteleg de ce zic unii ca fructele de supermarket sunt bombe cu zahar. Merele poloneze sunt fara gust, le lipsestse tocmai aroma si dulceata pe care le gasesti in merele de la tarani, asa zise "bio". (le trateaza si ei cu diverse stati linistiti, ca doar nu vor sa ramana cu merele distruse de daunatori)
|
#46
Posted 30 August 2018 - 03:23
KLMN, on 29 august 2018 - 22:05, said:
Eu m-am ingrasat enorm in ultimii 10 ani (2004-2014), aproape ca mi-am dublat greutatea. Cresterea in greutate a inceput... Pe timpul lu" ceașc, macar zahar gaseai. Daca mincai un kil pe zi, clar dadeai colțul. Erau si atunci diabetici. Sa ai masura, nu tine de timpul in care ai trait/traiesti. |
|
#48
Posted 30 August 2018 - 09:14
Quote
Is diabetes caused by eating sugar? A diet high in calories from any source (including sugar) contributes to weight gain and weight gain increases your risk for type 2 diabetes. Type 1 diabetes is caused by genetics and unknown factors that trigger the onset of the disease. Type 2 diabetes is not caused by sugar, but by genetics and lifestyle factors. |
#50
Posted 30 August 2018 - 09:43
#51
Posted 30 August 2018 - 10:37
Eu am renuntat de cativa ani la adaugarea zaharului in ceai, cafea, etc. Ca oricum sigur bag destul in mine din dulciuri sau fructe. Macar de unde pot sa renunt.
Si dulciurile am inceput sa le raresc in ultima vreme, desi am glicemia normala. |
|
#52
Posted 30 August 2018 - 10:53
Daca ai nevoie sa reduci numarul de calorii (esti supraponderal), eliminarea zaharului poate fi de ajutor dar numai daca nu compensezi cu altceva.
|
#53
Posted 30 August 2018 - 15:17
#54
Posted 30 August 2018 - 17:51
pai daia am zis ca sa incerc in iarna asta un regim tinut cu tuica facuta din borhot cu zahar. pentru sănătate.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users