Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cum va plac ardeii iuti?
Last Updated: Mar 26 2019 12:09, Started by
petit_christian
, Aug 20 2018 21:16
·
0
#1
Posted 20 August 2018 - 21:16
Mie imi plac aproape in toate felurile posibile, bineinteles in functie de felul de mincare principal.
|
#2
Posted 20 August 2018 - 21:22
#3
Posted 20 August 2018 - 21:23
Mie-mi plac cei in otet, dar sa nu fie foarte iuti. Si sa nu fie moi.
Cei de la Raureni imi plac in mod special. Aaa, si cel mai bun jalapeno pe care l-a m mancat este cel de la Subway. Mereu ii zic vanzatorului sa puna din belsug. |
#7
Posted 20 August 2018 - 21:30
Am mancat odata dulceata de ardei iute si mi-a placut la gust (merge asociata cu diverse).. .
Apoi m-am pus si am preparat eu una in casa, intr-un mod primitiv, si a iesit cam la fel. Am tocat la blenderul de mana niste ardei iute (de iuteala normala, luati din piata), am adaugat o cantitate egala de suc de rosii si cateva lingurite de miere si dulceata de trandafiri si a iesit ceva identic ca in borcanul ala pe care am dat bani sa-l cumpar. Ideea e ca, daca ardei iute din borcan poate nu mananci la orice chestie.. dulceata sigur adaugi la mai multe chestii pe care le mananci..ca merge. Iese un fel de sos picant de pizza, dar un pic mai dulce. Puteti incerca. Edited by rosix, 20 August 2018 - 21:32. |
#8
Posted 20 August 2018 - 21:30
Eu intru in sevraj, daca nu am la ciorbă, salata de rosii, etc.
|
#9
Posted 20 August 2018 - 21:47
Cam in orice fel, preferabil proaspeti.
Ce fac in casa si recomand e sa ii tai felii, freci un pic cu sare si sa ii indesi bine intr-o sticla cu gura larga(ici te poti lasa luat de val si sa vii si cu niste crengi de rozmarin sau oregano). Peste torni ulei(din experienta mea cel mai bun e unul de floarea soarelui presat la rece) si lasi totul macar o saptamana la racoare. Chiar si frigider e ok. In felul asta ai un ulei cu adevarat picant dar si SUPER aromat pe care il poti consuma ca atare sau adauga la diferite preparate(de-asta ziceam floarea soarelui, are punct de ardere mai rdicat). Pics will follow daca sunteti interesati, am pe mai multe culori )) LE sare grunjoasa FTW!!! Edited by anarch, 20 August 2018 - 21:47. |
#10
Posted 20 August 2018 - 21:52
Da, pune, te rog.
Aveam niste ardei uscati, asa ca i-am bagat in blender si am adaugat sare. Nimic mai simplu. Atata doar ca incepusem sa tusesc cand am folosit blenderul, asa ca am deschis geamul. Legat de asta, am vazut la tv (parca pe Travel) intr-un episod din Man vs Food un bucatar care facea un sos atat de picant incat trebuia preparat afara, in aer liber. |
|
#11
Posted 20 August 2018 - 22:16
Mai folosesc si un concentrat de ardei iute, de tip Tabasco, la diverse mincaruri, este asiatic.
Foaaarte iute. Edited by crisstonne, 20 August 2018 - 22:17. |
#12
Posted 20 August 2018 - 22:17
Toata familia mananca carne de vita cu Tabasco.
Debate-ul este intre cel rosu sau cel verde. |
#13
Posted 20 August 2018 - 22:19
Se gaseste ardei iute tocat pe la Obor in hala, la magazinele de condimente. E bun ca se adauga repede pe orice preparat la cuptor si e potrivit de iuteala.
Nu-mi plac ardeii foarte iuti... cei romanesti, comuni, mi se par suficienti de iute. |
#15
Posted 20 August 2018 - 22:21
#18
Posted 20 August 2018 - 22:34
Imi place sa-l pun in sosul de mango
pui in sos de mango.jpg 78.86K 32 downloads sau la mango chutney mango chutney2.jpg 74.54K 27 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users