Cum va plac ardeii iuti?
Last Updated: Mar 26 2019 12:09, Started by
petit_christian
, Aug 20 2018 21:16
·
0
#20
Posted 20 August 2018 - 23:28
Mie nu-mi plac ardeii iuti ca atare, dar la aproape orice mancare pun boia iute sau pasta de ardei iute. Am facut mai demult si harissa, mergea de minune la carne fripta.
|
#21
Posted 21 August 2018 - 06:37
Dintr-un mix de ardei tabasco,chili si alte 2 soiuri cca 1 kg la 2 kg de rosii fac un fel de ketchup iuuute pe care il inobilez cu arome de busuioc,cimbru,oregano si neaparat cca 100gr de miere de albine adaugata la final.Acest sos il folosim la orice gratar,friptura,cartofi pai...
|
#23
Posted 21 August 2018 - 08:01
de copt, poti sa-i coci, dar nu stiu ce iese in final.
|
#24
Posted 21 August 2018 - 08:31
Iese ardei iute copt (de fapt denumirea e improprie, ca și în cazul porumbului, e vorba de fript pe grătar/plită, eventual prăjit în ulei). Se folosesc de pildă la saramură, sau la cremă de brînză iute grecească (tirokafteri).
|
#25
Posted 21 August 2018 - 08:52
mie imi plac pepperoni aia marinati in stil mediteranean, cu ulei de masline, oregano, usturoi si ce ierburi or mai fi prin ei
|
#28
Posted 21 August 2018 - 10:04
honeybee, on 20 august 2018 - 22:34, said:
Imi place sa-l pun in sosul de mango pui in sos de mango.jpg sau la mango chutney mango chutney2.jpg Poti sa imi dai mai multe detalii despre sosul ala de mango? |
|
#29
Posted 21 August 2018 - 10:33
Va recomand ardeii Jalapeno de la Olympia.
[ https://carrefour.ro/supermarket/media/images/product/14505251/product_catalog_zoomed_thumbnail/N1_14505251.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#30
Posted 21 August 2018 - 21:34
giuliani, on 21 august 2018 - 10:04, said: Poti sa imi dai mai multe detalii despre sosul ala de mango? E un sos rece, care se face rapidescu. Un fruct de mango bine copt se taie in doua jumatati de-a lungul simburelui, iar apoi cu ajutorul unui cutit se cresteaza pulpa in cuburi si se desprind de coaja. Se adauga 1/2 ardei iute curatat de seminte si tocat marunt (cine vrea sa-i arda gura si sa plinga la masa, poa' sa puna si mai mult ), sare dupa gust, o lingurita cu zeama de lamiie si se amesteca totul cu un mixer vertical sau intr-un blender pina se obtine un un sos. Acesta se serveste la fripturi/gratar de pui, piept de rata sau curcan. N-am incercat, dar cred ca ar merge si linga un muschiulet de porc. |
#31
Posted 21 August 2018 - 21:36
#32
Posted 21 August 2018 - 21:49
#33
Posted 21 August 2018 - 21:56
In orice forma, iuti sa fie.
Sunt ok daca simt o usoara senzatie de amorteala pe limba. |
|
#34
Posted 21 August 2018 - 22:14
Daca tot nuvs a rezolvat cu pollul sa scriu si eu cum imi plac
Cruzi-cu salate de vinete Sub forma de pul biber-cu kebab, sis adana, in general cu mincaruri turcesti Copti pe cuptor- cu fripturi,carne la gratar si coapta la cuptor Sos Tabasco-pizza, fripturi, oua fierte, gratare Harissa-nu prea consum, dar merge cu merguez si cirnati cu brinza (au in brinza in tocatura, reteta franceza) Zeama de la ardeii murati-in ciorbe si mai ales o pun pe varza calita si obligatoriu peste pestele la conserva. Murati-oricum Boia-nu consum. Dulceata de ardei iute nu am mincat. Adm, on 20 august 2018 - 22:17, said:
Toata familia mananca carne de vita cu Tabasco. Debate-ul este intre cel rosu sau cel verde. Edited by petit_christian, 21 August 2018 - 22:13. |
#35
Posted 21 August 2018 - 23:45
Poti ruga un moderator sa faca poll-ul pe care ti l-ai dorit. Cu toate ca nu va avea rezultatele asteptate de tine.
|
#36
Posted 21 August 2018 - 23:52
Nu astept nicu un fel de rezultate, is doar curios ce prefera lumea.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users