Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Zei sau extraterestrii antici?

  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015

View PostSpinWaze, on 11 august 2018 - 22:57, said:

Hai frate, reptilieni?

Reptilienii nu pot exista nicaieri in universul asta.
Fiindca se stie clar ca reptilele, lasate de capul lor, nu pot trece mai mult de stadiul de dinozauri si reptile gigantice cu creiere mici.  
Ori vor evolua in niste pasari sau in mamifere cu sange cald cand clima se raceste.  


Mi s-ar parea firesc ca alte specii inteligente din universul asta sa fie tot mamifere, tot niste primate capabile sa manuiasca obiecte , sa aiba mers biped  ,  sange cald, reproducere sexuata, volum de creier crescut, vedere binoculara.
E singura formula evolutionista prin care poti evolua la stadiul de specimen biped si inteligent.  

Chimia si biologia sunt universale in acest univers compus din aceleasi elemente fundamentale, Hidrogen si Heliu, cum si orice biosfera de pe oricare planeta sa aiba la baza carbonul, H20 si oxigenul.




Cum se face apoi ca in Star Trek pana si vulcanienii sunt extrem de umani, exceptand inteligenta net superioara pamantenilor, sangele verde, urechile tuguiate si caracterul lipsit de emotii ?  


Asiaticii  ni par de exemplu destul de extraterestri noua occidentalilor, mai ales japonezii, avand nu doar trasaturi diferite, dar si o mentalitate si o cultura total diferite fata de caucazieni.  
In afara de niste mici diferente ce tin de aspect si trasaturi, in esenta  sunt Homo Sapiens.
Pai reptilienii sunt mentionati inca din antichitate drept zei, poate ca in alte galaxii viata a evoluat altfel, la cate milioane de galaxii exista poate ca sunt tot atatea specii extraterestre diferite ca aspect:
https://ro.wikipedia...wiki/Reptilieni
http://ortodoxinfo.r...-teorie-nociva/
https://www.lovendal...cu-reptilienii/
http://evz.ro/reptil...vide-10305.html
http://www.yogaesote...g=RO&item=12221

Edited by diegodanny, 11 August 2018 - 23:13.


#38
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018
Gasesti in mai toate civilizatiile un cult dedicat sarpelui.
Dar asta fiindca sarpele are abilitatea de a-si schimba pielea, fiind mereu asociat cu regenerarea, renasterea, fiind si un simbol medicinal.
Daca ar fi dupa egipteni, ar trebui sa existe si extraterestri feline sau extraterestri canini, ceea ce-i improbabil avand in vedere ca mamiferele cu labe n-au putut niciodata sa devina bipede, nici sa aiba capacitatea de a manui obiecte decat cu gura, fata de primate care pot manui obiecte, apuca ,  improviza unelte  si chiar sa construiasca structuri de adapost.
Nu mai zic de animalele cu copite....alea cu siguranta nu pot evolua in ceva complex, fiind si erbivore, neavand o hrana diversificata precum au primatele.  


Primatele sunt forma superioara a vietii biologice pe oricare planeta din universul asta bazat pe heliu  , hidrogen si carbon , fiind singura cale de evolutie pentru a tranzita de la animal la umanoid.
Sunt 100% sigur ca toate speciile inteligente si bipede din acest univers ce traiesc intr-o civilizatie apartin ordinului primatelor/hominidelor si se aseamana cu noi la aspect si structura.  
Poate doar la istorie sa nu se semene, dar cred ca trebuie sa fie si planete similare cu a noastra.
Legat de disparitia dinozaurilor, s-ar parea ca nu meteoritul ala le-a adus extinctia, ci catastrofele geologice care oricum aveau loc.  Dinozaurii tot erau condamnati sa dispara, clima sa se raceasca, iar anumitor reptile mici sa li se incalzeasca sangele, sa le creasca pene sau blana pentru a supravietui si a se adapta la temperaturi mai scazute, devenind pasari sau mamifere.
Cum si  in mod sigur oricare planeta cu biosfera bogata trebuie sa aiba cantitati enorme de petrol/carbune (resturi reziduale ale plantelor primitive moarte) care sa  asigure industrializarea oricarei civilizatii si sa reprezinte o portita spre automatizare/mecanizare.
O planeta  cu biosfera bogata si relief variat cu o vechime de 4-5 miliarde de ani  care sa aiba o luna naturala si ce se roteste in jurul unei stele asemanatoare cu a noastra   inseamna  automat o planeta populata de specii avansate.

Sisteme solare cu planeta asemanatoare ca a noastra trebuie sa fie de ordinul miilor in galaxia asta dupa calculele celor de la NASA.

Edited by SpinWaze, 12 August 2018 - 02:41.


#39
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Cica primu' semnal tv destul de puternic ca sa iasa in spatiu o fost de-a lu' Hitler. Sa nu ne trezim pe aici cu aia mici, gri, coborand din nave si salutand "sieg Heil, bitches!". Numa' zic.

View PostStefanLiviu, on 11 august 2018 - 22:41, said:

nici macar eu nu stiu ce sa zic despre asa zisii reptilieni/anunaki

Apoi, daca nici macar tu nu stii ce sa crezi, ce sa mai zicem noi?

#40
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008

View Postpinguinul666, on 11 august 2018 - 21:40, said:

ni se par noua mari ....fiindca gandim in fizica clasica, newtoniana!
Aici, cea mai scurta distanta intre 2 puncte, e o dreapta!

dar pana si stiinta noastra primitiva admite posibilitatea unei fizici si matematici non-newtoniene ...care fac posibile fenomene gen teleportare, dar nu neaparat prin teleportarea efectiva gen Star Trek, ci prin apropierea punctului de destinatie de punctul de origine, printr-un orizont artificial

(ca si cum ai indoi o coala A4 si ai apropia marginile ...punctul de plecare nu se teleporteaza, dar se apropie cel de destinatie)

discutia e complexa, nu ma bag...dar ideea e ca pana si stiinta noastra primitiva admite posibilitatea asta!

sigur, cantitatile de energie sunt enorme, dar daca vorbim de civilizatii cu mult mai vechi ca noi, problema e ca si rezolvata!

O alta teorie este a gaurilor negre care spune ca fiecare obiect are o gaura neagra corespunzatoare. Daca se ajunge in gaura neagra a unei stele ar putea fi facut un salt in gaura neagra a altei stele sau in cea a Caii Lactee si de acolo s-ar putea ajunge in alta galaxie.

Un documentar foarte interesant este aici.

Alte bloguri cu multe informatii sunt Iesirea din Matrix si Viata merge inainte. Bine-inteles, sunt si alte surse de informatii.

Edited by vladutgm, 12 August 2018 - 05:18.


#41
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Teoriile despre gauri negre tineau cand omenirea credea că o gaură neagră este chiar o gaură ... care duce undeva. Ulterior a reieșit din calcule ca sunt doar niste sfere de materie cu o densitate enormă.... Asa ca plonjarea "pe " o gaură neagră ar fi de fapt echivalentă cu lipirea de un zid . A mai picat un mit .

Edited by JurasikMan, 12 August 2018 - 13:16.


#42
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018
La fel cum si teoria gaurilor de vierme a picat demult, avand in vedere ca trebuie sa dispui de o cantitate de energie echivalenta a catorva mii sau milioane de stele ca sa deschizi una.
Iar controlarea acesteia e imposibila fiindca nu stii daca o poti tine deschisa sau sa o poti inchide cand trebuie.
Si nici nu poti sa stabilesti niste coordonate care sa te duca unde vrei tu ca nu e ca si cum ar fi un avion sau un taxi cu GPS. Te poate plonja tot intr-un asteroid sau in interiorul unei planete gazoase/stele sau chiar intr-o gaura neagra.
A picat si teoria calatoriei in timp fiindca pentru asta trebuie schimbate legile fundamentale ale universului pana a ne gandi la consecintele schimbarii trecutului.
Depasirea vitezei luminii de catre un material mai greu ca lumina, chiar si daca nava ar avea motor warp, este imposibila. Ar insemna oricum ca la asemenea viteza sa fim dezintegrati si sa devenim particule de lumina.
Teleportarea.....la fel, trebuiesc schimbate legile fundamentale ale universului, si nici transportarea prin teleportare nu poate fi coordonata.


Asadar, daca vrem sa exploram spatiul, va trebui sa o facem la modul clasic - pur si simplu trimitem sonde si eventual nave cu echipaje de roboti (care n-au nevoie de hrana, oxigen, apa si nu pot fi compromisi emotional)  sau cu astronauti modificati genetic si criogenizati sa parcurga distantele indelungate in zeci sau sute de mii de ani.
Alta solutie de calatorit fizic nu e.

Eventual inventam sonde si telescoape avansate care sa filmeze planete de la zeci de ani lumina si sa ne transmita semnale si imagini clare, chiar filmari, dar asteptand vreo zeci de ani.
Am putea comunica prin semnale si transmisii cu holograme coordonate spre planetele locuibile, insa ar dura ceva timp sa ajunga acolo.

Edited by SpinWaze, 12 August 2018 - 13:56.


#43
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008

View PostJurasikMan, on 12 august 2018 - 13:16, said:

Teoriile despre gauri negre tineau cand omenirea credea că o gaură neagră este chiar o gaură ... care duce undeva. Ulterior a reieșit din calcule ca sunt doar niste sfere de materie cu o densitate enormă.... Asa ca plonjarea "pe " o gaură neagră ar fi de fapt echivalentă cu lipirea de un zid . A mai picat un mit .

Esti mult in urma cu descoperirile despre gaurile negre: stiinta actuala a descoperit ca din acele "sfere de materie cu o densitate enorma" iese foarte multa energie, adica nu este doar materie. Deja se spune ca gaurile negre sunt, printre altele, reciclatoare de materie.

Un savant nerecunoscut (inca) a lansat o teorie foarte interesanta: daca universul se extinde (stiut de stiinta de azi prin observatii directe), in gaurile negre universul se contracta, realizand echilibrul.  Si multe altele ...

View PostSpinWaze, on 12 august 2018 - 13:44, said:

La fel cum si teoria gaurilor de vierme a picat demult, avand in vedere ca trebuie sa dispui de o cantitate de energie echivalenta a catorva mii sau milioane de stele ca sa deschizi una.
Iar controlarea acesteia e imposibila fiindca nu stii daca o poti tine deschisa sau sa o poti inchide cand trebuie.
Si nici nu poti sa stabilesti niste coordonate care sa te duca unde vrei tu ca nu e ca si cum ar fi un avion sau un taxi cu GPS. Te poate plonja tot intr-un asteroid sau in interiorul unei planete gazoase/stele sau chiar intr-o gaura neagra.
A picat si teoria calatoriei in timp fiindca pentru asta trebuie schimbate legile fundamentale ale universului pana a ne gandi la consecintele schimbarii trecutului.
Depasirea vitezei luminii de catre un material mai greu ca lumina, chiar si daca nava ar avea motor warp, este imposibila. Ar insemna oricum ca la asemenea viteza sa fim dezintegrati si sa devenim particule de lumina.
Teleportarea.....la fel, trebuiesc schimbate legile fundamentale ale universului, si nici transportarea prin teleportare nu poate fi coordonata.


Asadar, daca vrem sa exploram spatiul, va trebui sa o facem la modul clasic - pur si simplu trimitem sonde si eventual nave cu echipaje de roboti (care n-au nevoie de hrana, oxigen, apa si nu pot fi compromisi emotional)  sau cu astronauti modificati genetic si criogenizati sa parcurga distantele indelungate in zeci sau sute de mii de ani.
Alta solutie de calatorit fizic nu e.

Eventual inventam sonde si telescoape avansate care sa filmeze planete de la zeci de ani lumina si sa ne transmita semnale si imagini clare, chiar filmari, dar asteptand vreo zeci de ani.
Am putea comunica prin semnale si transmisii cu holograme coordonate spre planetele locuibile, insa ar dura ceva timp sa ajunga acolo.

Stiinta de pana acum nu ia in considerare factorul vibrational, deoarece fizica ce il explica nu a fost descoperita (inca) de noi, cei de pe Pamant.

Sa dau un exemplu: razele Roentgen au fost descoperite la sfarsitul secolului XIX si, daca ai fi aratat o radiografie in evul mediu ... :D
Undele radio, implicit aparatele de radio ar fi fost considerate vrajitorie in evul mediu.

Nu mai dau exemple ca nu are rost. Concluzie este ca trebuie sa fim deschisi catre interiorul nostru si sa nu ne blocam pe unele idei si concepte.

#44
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006

Quote

Mai spuneau ca suntem supravegheati de 13 000 de ani de un satelit negru cunoscut ca Black Knight ce ne orbiteaza planeta.
Aha, deci exista sateliti in jurul planetei???

Vedeti sa nu va luati la bataie cu aia din salonul FE, ca vine nenea doctoru' alien si cu nea infirmieru' de pe Marte si va leaga manutele la spate, si n-o sa mai puteti posta decat daca scrieti cu nasul! :wacko:

#45
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018
Radem, glumim, dar eu nu sustin ipoteza ca niste extraterestri ne-ar fi vizitat fizic planeta din cauza distantelor.  
Cred doar in probabilitatea ca au ajuns niste simple sonde spatiale care au ajuns la noi dupa cateva zeci de mii de ani de plimbat.

#46
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003

View Postvladutgm, on 12 august 2018 - 05:16, said:

O alta teorie este a gaurilor negre care spune ca fiecare obiect are o gaura neagra corespunzatoare. Daca se ajunge in gaura neagra a unei stele ar putea fi facut un salt in gaura neagra a altei stele sau in cea a Caii Lactee si de acolo s-ar putea ajunge in alta galaxie.

Un documentar foarte interesant este aici.

Bine-inteles, sunt si alte surse de informatii.
Astea sunt surse de sf-uri si au publicul lor dupa cum remarca cineva mai devreme, nu au treaba cu stiinta Posted Image In documentarul de propagansa stil new age sau alea cu Universul electric fara nicio dovada, prezentat de tine ca interesant, care numai informatie nu este... poate dezinformare, se exprima doar dorinte umane si se cauta coincidente, cam asa cum se face in pseudostiinta, un ghiveci.
In realitate in momentul in care emiti o ipoteza (ca nici teorie nu este) gen universul conectat.. trebuie mai intai sa raspunzi la intrebarea, de ce ar fi conectat Universul... cu ce l-ar ajuta Posted Image

View PostJurasikMan, on 12 august 2018 - 13:16, said:

Teoriile despre gauri negre tineau cand omenirea credea că o gaură neagră este chiar o gaură ... care duce undeva. Ulterior a reieșit din calcule ca sunt doar niste sfere de materie cu o densitate enormă.... Asa ca plonjarea "pe " o gaură neagră ar fi de fapt echivalentă cu lipirea de un zid . A mai picat un mit .
Si asa vor pica toate din pacate pentru fanii sf.

View PostYoda, on 11 august 2018 - 21:30, said:

Uai, să-mi tuf una... asta e scoasă din puţul gândirii.
Ai auzit de minţile luminate care spuneau - acu' un secol şi jumătate - că un obiect mai greu ca aerul nu poate să zboare? Sau acei savanţi care avertizau că dacă un tren va merge cu mai mult de 40 kmh oamenii din vagoane vor muri sufocaţi, că se scurge aerul afară? Logică, nu glumă...
Asta este cel mai prostesc argument care are evident... adeptii lui si vedem in like-uri Posted Image Nu are treaba cu logica ci eventual cu ignoranta sustinatorilor... si sa vedem de ce:

In primul rand toate afirmatiile de acest gen (cu trenul, cu avionul, cu memoria, cu aerul etc) au un punct de plecare, cunostintele limitate dar nu gresite ! Pur si simplu fiecare aspect era argumentabil la vremea lui insa in momentul in care lacunele au putut fi explicate iar ipotezele initiale au picat iar stiinta a avansat... asa se intampla in orice domeniu de cercetare dar asta nu inseamna ca orice teoirie sau axioma ce asigura baza intelegeeii si functionarii materiei automat va fi demonstrata ca falsa... e o impresie de auto-suficienta periculoasa ce naste monstri in imaginatie Posted Image Un soi de cedare in fata ratiunii si logicii.

Edited by andreic, 13 August 2018 - 07:51.


#47
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View Postandreic, on 13 august 2018 - 07:50, said:

In primul rand toate afirmatiile de acest gen (cu trenul, cu avionul, cu memoria, cu aerul etc) au un punct de plecare, cunostintele limitate dar nu gresite !
Asta imi aminteste de o scena din Star Trek: TNG, Season 7 Episode 16 - Thine Own Self despre tampeniile debitate de Talur ca piatra, cerul, focul si apa sunt elementele de baza ale Universului gasindu-se in obiecte, animale, oameni etc.
Apoi da ca exemplu o bucata de lemn spunand ca e greu si dur din cauza pietrei, iar daca expune lemnul unei flacari va iesi la iveala focul din el, si daca il stinge va aparea fumul care e o componenta a cerului.
Iar Data o contrazice spunand ca ea face o analogie bazata pe o observatie superficiala neavand dovezi empirice;
apoi spune ca lemnul nu contine foc pt. ca arde sau pietre pt. ca este greu, ci ca lemnul e o forma organica ce contine mii de compusi chimici in care nu se regseste focul.

Ideea a fost foarte buna doar ca n-a fost exploatata la maxim  Posted Image
Intriga e superficiala, multe momente statice si plictisitoare, dialoguri fade si teatrale.
==========================

ON Topic:

View PostSpinWaze, on 11 august 2018 - 17:05, said:

E o coincidenta ca au fost multe civilizatii antice ce au venerat un cult dedicat consiliului celor 7, 9 sau 12  zei principali ordonati ierarhic, fiecare cu o functie?
Inclusiv in crestinism, avem sfinti,  serafimi, cheruvimi, arhangheli,  sfintii apostoli,  cu Sfanta Treime (Dumnezeu, Isus si Sf. Duh)  la varful ierarhiei, organizati in structuri separate cu atributii legislative, juridice si executive, cu Dumnezeu in frunte ca si cum ar fi un lider de stat etern.
D.p.meu.d.v. sunt vreo patru explicatii:
*1] exista o entitate fantomatica numita D-zeu care a facut ce au scris oamenii in cartile sfinte Posted Image  (biblie, coran, tora/talmud etc.);
*2] civilizatii avansate tehnologic sa fi vizitat Terra in urma cu zeci de mii de ani iar oamenii primitivi sa-i fi considerat Zei;
3] cele doua puncte de *sus sa fie o tampenie a oamenilor creduli ce au o logica mai mult sau mai putin coerenta;
4] Universul sa fie un organism sau o celula in interiorul caruia se gasesc Galaxiile in care se gasesc Nebuloase (praf si gaz interstalar) si Stele langa care se afla Sisteme Solare in care sunt planete populate sau nu cu viata
mai concret, asa cum in interiorul si exteriorul oamenilor e populat cu trilioane de microbi/microorganisme
5] nu stiu Posted Image !


Oricum o dai, adevarul e dincolo de noi.

Edited by super8, 28 August 2018 - 08:59.


#48
Travertin2_0

Travertin2_0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 26.11.2017
Puneti mana pe carte nu o mai ardeți toata ziua pe history și veniți să dezbateti seriale văzute de bătrâni cu multi ani in urma. :)))

Plictisitor topic

#49
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Te referi la mine, @Travertin2_0 ? ca ma simt ofensat.

#50
Travertin2_0

Travertin2_0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 26.11.2017
Zic la modul general. Asta e din seria de pe history, dar la nivel mic. D.aia e plictisitor.

#51
Cornel_P

Cornel_P

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 10.11.2018
Vedenia lui Ezechiel, Cartea lui Enoh, Turnul Babel, legendele potopului ,
povestea despre Noe , toate sugereaza acelasi lucru. Suntem un experiment
genetic al unei civilizatii superioare tehnologic.

#52
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

View PostCornel_P, on 10 noiembrie 2018 - 14:58, said:

.... toate sugereaza acelasi lucru. Suntem un experiment
genetic al unei civilizatii superioare tehnologic.

Daca teoria evolutiei este corecta, acea civilizatie a avut dinozaurii sai !
Sugerezi cumva ca acea civilizatie superioara a "beneficiat" de vreo manifestare in sensul exinctiei dinozaurilor sai ?
...ca si coincidenta cu cele presupus petrecute pe planeta noastra ?

Edited by LORELYAN, 10 November 2018 - 15:07.


#53
Cornel_P

Cornel_P

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 10.11.2018

View PostLORELYAN, on 10 noiembrie 2018 - 15:06, said:

Daca teoria evolutiei este corecta, acea civilizatie a avut dinozaurii sai !
Sugerezi cumva ca acea civilizatie superioara a "beneficiat" de vreo manifestare in sensul exinctiei dinozaurilor sai ?
...ca si coincidenta cu cele presupus petrecute pe planeta noastra ?
daca este corecta ... de altfel , viata nu i sigur ca se manifesta la fel peste tot , adica nu i musai neaparat
sa ne imaginam doar civilizatii umanoide.

#54
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
De fapt noi suntem urmasii atlantilor si lemurienilor. Stiti voi aia retrasi in Shamballa.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate