Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casti telefon

Traducere pagina web in Chrome

Parcare Bucuresti Militari?

Investitii in aur
 Incalzire laptop ACER Aspire

Condor (2018)

Propagare trandafiri

S9 Plus - nu pot fi apelata daca ...
 Cum se piloteaza un avion teoreti...

S8 to S9

SpeedPAK - unde ajunge?

Poate suna cineva la telverde?
 Invazie de viespi

Germania, Turcia, Rusia si Franța...

Casti telefon

Bec halogen - care e bun?
 

Alocare/Rutare IP PPPoE ciudata

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.01.2009
Am o problema ciudata cu conexiunea FiberLink 300 din abonament ; de ceva vreme IP-ul privat pe care teoretic il primesc la conexiunea PPPoE si pe care il vad in interfata router-ului nu corespunde cu IP-ul raportat de site-uri "what  is my IP" , log-urile conexiunilor clientului de torrente de pe trackere , IP-ul inregistrat in DNS-ul dinamic No-IP.org, etc (toate acestea raportand la un moment sau altul acelasi IP deci clar acela e IP-ul prin care sunt rutat ).
Initial am crezut ca e de vina router-ul pt. ca raporta numai IP-uri din clase 100.121.x.y  (motiv pt. care l-am resoftat via TFTP de vreo 5-6 ori crezand ca e vreun bug si ca ramane si dupa resoftare eroarea ) ; problema am vazut-o initial cand au incetat sa mai functioneze port forward-urile facute . Am testat ulterior cu alt router si apoi direct cu laptop-ul si comportamentul este exact la fel. In digicare in log-urile de conectari intr-adevar apar ca alocari numai din aceasta clasa 100.121.x.y de pe la sfarsitul lui iunie (eu am observat mai tarziu).
Nu as fi chiar asa de afectat daca ar functiona rutarea intr-un fel insa nici pe adresa privata alocata nici pe adresa pe care o raporteaza "internetul" nu sunt conectabil ; comportamentul este ca si cum as trece printr-un proxy insa nu am auzit ca RDS-ul sa faca asa la conexiunile fixe .
Daca v-ati mai intalnit careva cu problema asta mi-ar fi de mare ajutor sa stiu cum ati rezolvat-o pt. ca ideea de a incerca sa explic cuiva de la suport ce nu merge nu prea ma incanta .

Nota moderator: Te rog blureaza IP-ul cand postezi print screen

Edited by RealThing, 09 August 2018 - 09:38.


#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    Locatie: Slatina OT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,116
  • Înscris: 14.10.2008
Ai fost trecut pe CGN. E din cauza ca nu prea mai sunt IP-uri V4 disponibile, treci pe IPv6.

#3
tico18

tico18

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 17.05.2018
Mai lasa torentele si pornache-ul ca esti monitorizat .... "de pe la sfarsitul lui iunie (eu am observat mai tarziu)".Posted Image

Edited by tico18, 09 August 2018 - 06:26.


#4
pupama

pupama

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,279
  • Înscris: 15.05.2010
lasa torrentele.
fa ticket la digi si se rezolva

#5
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,423
  • Înscris: 06.01.2008

Vizualizare mesajtico18, pe 09 august 2018 - 06:23, a scris:

Mai lasa torentele si pornache-ul ca esti monitorizat .... "de pe la sfarsitul lui iunie (eu am observat mai tarziu)".Posted image
Esti sigur ca ai inteles corect cu ce se mananca GDPR-ul?

#6
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.01.2009

View PostNeaceasca85, on 08 august 2018 - 23:27, said:

Ai fost trecut pe CGN. E din cauza ca nu prea mai sunt IP-uri V4 disponibile, treci pe IPv6.

Ms. pt. raspunsul prompt ; habar n-aveam ca au redirectionat clasele 100.X pt. asa ceva (in mintea mea doat 10.x, 172.16.y , 192.168.z erau adrese private LAN ) de aceea nu m-am gandit ca sunt in spatele unui NAT desi comportamentul asta reflecta .
Pe IPv6 nu prea vreau sa trec din ratiuni de securitate (nu vreau ca fiecare device sa fie rutabio in internet si nu cred ca routerul meu stie hardware NAT pe IPv6 plus ca firewall-ul la fel nu e cel mai grozav pe IPv6)
O sa fac cerere sa ma scoata dinn pool-ul utilizatorilor care au fost migrati .
In ceea ce priveste "monitorizarea" atat tracker-ele cat si conexiunile p2p sunt criptate , iar DNS-ul folosit nu este al lor ; nu cred ca varsa ei resursele necesare sa faca deep packet inspection pt. a vedea ce fac utilizatorii .
O zi buna !

Edited by me_iauras, 09 August 2018 - 07:23.


#7
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,262
  • Înscris: 22.10.2002

View Posttico18, on 09 august 2018 - 06:23, said:

Mai lasa torentele si pornache-ul ca esti monitorizat .... "de pe la sfarsitul lui iunie (eu am observat mai tarziu)".Posted Image

Pai de ce crezi ca si-a luat gigabitu`? Sa citeasca stirile ?

#8
kolfleading

kolfleading

    MU13 P5D

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,822
  • Înscris: 01.03.2013

View Postme_iauras, on 09 august 2018 - 07:23, said:

(in mintea mea doat 10.x, 172.16.y , 192.168.z erau adrese private LAN ) de aceea nu m-am gandit ca sunt in spatele unui NAT desi comportamentul asta reflecta .

Prin RFC 6598, s-a alocat si 100.64.0.0/10 ca "adrese private", pentru Carrier Grade NAT (CGN).

https://tools.ietf.org/html/rfc6598

#9
tico18

tico18

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 17.05.2018

View PostPlaton, on 09 august 2018 - 07:26, said:


Pai de ce crezi ca si-a luat gigabitu`? Sa citeasca stirile ?
:)))... problema lui ;)

#10
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.01.2009

View PostPlaton, on 09 august 2018 - 07:26, said:


Pai de ce crezi ca si-a luat gigabitu`? Sa citeasca stirile ?

Adevarul e ca torentele sunt ultima problema in situatia aceasta ( functioneaza in continuare fara probleme doar ca nu sunt "conectabil") ; problema reala este asa cum am spus ca nu mai pot ajunge in reteaua proprie pe NAS ( evident fara a trece cu conexiunea prin servere 3rd party gen TeamViewer sau alte solutii de acest gen ).
Anyhoo prima experienta cu suportul RDS dupa ~7 ani de contract nu a fost chiar cea mai placuta experienta ; dupa ~30 min de asteptare mi-au mai luat inca vreo 10 min. sa inteleaga vag fata ce vreau de fapt si ca nu am camere IP (aparent singurul motiv pentru care ar fi nevoie de asa ceva in opinia lor) ci un NAS .
Pt. a ramane obiectiv trebuie sa recunosc ca apoi solutionarea a fost cat se poate de prompta in ~10 minute ; baiatul de la tehnic mi-a confirmat ca a fost scoasa "bifa" de a fi inclus in grupul celor care primesc IP-uri nerutabile (sa speram ca asa ramane) .

#11
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 21.01.2010

View Postme_iauras, on 09 august 2018 - 13:13, said:

[...] mi-au mai luat inca vreo 10 min. sa inteleaga vag fata ce vreau de fapt si ca nu am camere IP (aparent singurul motiv pentru care ar fi nevoie de asa ceva in opinia lor) ci un NAS .[...]
Logic. Este normal ca in clipa in care oferi un serviciu cu valoare adaugata sa pui si o cerinta care trebuie indeplinita de clienti si care face diferenta. De ce? Pai ce rost are CGN daca se dezactiveaza aceasta obtiune pentru toti cei care suna fara motiv intemeiat? Adica oferi CGN dar daca suna X ii dezactivezi obtiunea respectiva fara a motiva acest lucru. Nu are rost, sens si nici logica a face acest lucru. Si atunci ce faci? Impui o regula, dezactivezi CGN pentru clientii care au camere IP si / sau alte chestii importante. NAS = zero dpdmv daca acela e folosit in scop personal. Daca e folosit pentru a stoca nu stiu ce chestii mega ultra importante care sunt accesate remote, chestii legate de munca, inteleg cererea asta, in rest traim in Romania si avem drepturi. Obliatiile le cam uitam ca noi nu avem asa ceva, doar furnizorii sunt obligati sa faca X, Y sau Z.

#12
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.01.2009
@kagaroth nu stiu exact de ce consideri ca niste camere IP ar fi mai importante decat un NAS tinand cont ca amandoua ar fi folosite in scop personal de clienti rezidentiali egali din pct. meu de vedere (care oricum poate functiona ca storage pentru camere NAS inclusiv via Internet daca chiar vreau sa dau destule gauri in firewall ) .
Inteleg ca e ok sa ceri o justificare in acest sens dar o utilizare pentru IP routabil e de ex. cand mai ofer suport parintilor pe calculator si prefer sa nu dau acces serviciilor gen TeamViewer la sistemele implicate ; nu vad de ce are mai putin merit in viziunea ta ca niste camere IP (pe care oricum personal tot nu le-as publica direct pe net tinad cont de nenumaratele lacune de securitate pe care le au ci tot in spatele unui firewall/VPN ).

#13
Kagaroth

Kagaroth

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 21.01.2010
Am dat camerele ca exemplu ca tot au fost pomenite in postul tau de mai sus. _Eu_ personal nu as accepta motivul "camere IP" in conditiile actuale. Da, daca vine un client si are un motiv mai intemeiat,"am lasat copilul acasa cu bona si vreau sa vad ce face cea din urma in casa si cum se comporta cu copilul", da e okay chiar daca vorbim de camere. Problema aici insa e alta, sunt N clienti si fiecare poate gasi un motiv pentru care nu doreste CGN. Cele mai ptenibile din punctul meu de vedere "nu imi functioneaza jocul X" sau alte asemenea balarii. Da accesul la informatie / internet este liber dar cand nu se poate din motive "tehnice" ar trebui sa se si inteleaga acest lucru.

PS: Postarea mea de mai sus era la modul general si nu facea referire la un caz anume.

#14
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,225
  • Înscris: 18.04.2008

Vizualizare mesajme_iauras, pe 09 august 2018 - 13:13, a scris:

baiatul de la tehnic mi-a confirmat ca a fost scoasa "bifa" de a fi inclus in grupul celor care primesc IP-uri nerutabile (sa speram ca asa ramane) .

Eu vreau să trec în CGN, iar RDS nu vrea, deci...

#15
Master_Yoda

Master_Yoda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 796
  • Înscris: 27.08.2014
De ce ai vrea sa faci asta? (singurul mic avantaj pe care-l vad e legat de o oarecare anonimitate prin faptul ca imparti acelasi IP cu multi altii). Discutia asta imi aminteste de vremurile cu trafic limitat si tarifare la minut pe dial-up Posted Image

View PostKyKyKyKy, on 09 august 2018 - 16:31, said:


Edited by Master_Yoda, 10 August 2018 - 12:14.


#16
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.01.2009
Din pct. meu de vedere topicul poate fi inchis de catre un moderator ( evantual cu link catre thread-ul general CGN RDS ) ; mi-am primit raspunsul din primul raspuns postat si de asemenea a venit si remedierea problemei intampinate .
@KyKyKyKy probabil ca in functie de nevoi migreaza din ce in ce mai multi clienti rezidentiali ( ma gandesc ca mai multi/mai rapid in aglomerarile mari urbane unde probabil li s-au terminat alocarile de IP-uri pentru zonele respective) si ca pe masura ce se mai plange cate un client acesta e scos individual din grupul celor "afectati". Cei mai multi clienti probabil nu vor observa si nu vor fi afectati in nici un fel de migrare ( cei care joaca jocuri multiplayer sunt cei mai probabil sa observe din populatia generala) .

#17
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,225
  • Înscris: 18.04.2008

 Master_Yoda, pe 10 august 2018 - 12:14, a scris:

De ce ai vrea sa faci asta? (singurul mic avantaj pe care-l vad e legat de o oarecare anonimitate prin faptul ca imparti acelasi IP cu multi altii). Discutia asta imi aminteste de vremurile cu trafic limitat si tarifare la minut pe dial-up Posted image
Anonimitate nu ai, că cine vrea, se uită pe traficul făcut de contul PPPoE.
Nu mai am nevoie să fac server-e și alte minuni, așa că IP-ul poate fi dat cuiva care are nevoie.

 me_iauras, pe 10 august 2018 - 12:38, a scris:


@KyKyKyKy probabil ca in functie de nevoi migreaza din ce in ce mai multi clienti rezidentiali ( ma gandesc ca mai multi/mai rapid in aglomerarile mari urbane unde probabil li s-au terminat alocarile de IP-uri pentru zonele respective) si ca pe masura ce se mai plange cate un client acesta e scos individual din grupul celor "afectati". Cei mai multi clienti probabil nu vor observa si nu vor fi afectati in nici un fel de migrare ( cei care joaca jocuri multiplayer sunt cei mai probabil sa observe din populatia generala) .

Nici aceia! Spun asta că noile jocuri fac legătura dintre jucători pe servere-le lor. Puține jocuri noi mai pot să facă server local.
Eu posibil și asta. Eu sunt din B, iar eu sunt la marginea dintre Huawei și ZTE. La ZTE sunt trași masiv prin CGN, dar la Huawei a zis @Digi_Helper că nu se poate și nu știu de ce la ZTE s-a putut, la mine nu.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate