Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zgarieturi in diferite locuri

Ajutor inlocuire LCD masuna de ca...

Ce impozite , taxe platesc daca c...

Range Rover Evoque, 2020, Hibrid,...
 Pompa erbicidat p100

[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.

Tantari uriasi
 lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara
 Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna
 

Configurare router mikrotik hap ac

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#19
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,382
  • Înscris: 21.04.2005
Nu . Configurezi in bridge doar TP-Link-ul care vrei sa-l folosesti ca AP
Acces point-ul ofera full band pe wireless. Bineinteles la capacitatea data de hardware-ul lui .
Repetorul , asa cum spune si numele , nu face dacat sa repete semnalul captat in acelasi canal . Asta inseamna ca teoretic va injumatati banda la rata de conectare avuta in acel moment . Practic o sa ai undeva sub o treime de banda  din cauza altor factori externi .
Concluzie , AP-ul este net superior repetorului , sau range extender-ului .

#20
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Deci singurul dezavantaj al unui acces point este ca trebuie sa il leg de router cu cablu utp.

Edited by cr1st1an, 28 May 2018 - 19:40.


#21
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,382
  • Înscris: 21.04.2005
Da . Daca asta poate fi considerat ca dezavantaj .

#22
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006

 ndor, on 28 mai 2018 - 20:09, said:

Da . Daca asta poate fi considerat ca dezavantaj .
Multumesc pentru lamuriri.

#23
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Dragi colegi,
Am revenit acasa si am pus in functiune mikrotikul.
Tot nu functioneaza. Cei de la rds nu ma pot ajuta.
Ramane ciudat ca la alt operator de internet functioneaza.
Ceva idei?
Mai jos am pus o poza cu ultimele loguri, nu are rost sa le pun pe toate ca se tot repeta.

Attached Files


Edited by cr1st1an, 02 June 2018 - 20:12.


#24
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,382
  • Înscris: 21.04.2005
Ai facut exact cum am scris  in postul  #4483 si nu a mers ? https://forum.softpe.../page__st__4482
Ai bagat cablul RDS-ului in portul 1 ?
Atunci cand l-ai pornit prima data , ai dat OK in fereastra pop-up care a aparut la initializare ?
Placa ethernet a PC-ului cu care te conectezi la el ,este pe dhcp ?

#25
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Am reluat din nou si am urmat exact pasii indicati de tine.
De data asta cu winboxul.
Cablul in routerul de la rds este bagat in GE (asa au zis cei de la rds ca trebuie)
In routerul meu e bagat in pppoe in.
Vezi poze:

Attached Files


Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:36.


#26
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Salut!
Intrebari esentiale:
1 - Ai trecut routerul RDS in bridge? Le-ai solicitat si ti-au confirmat acest lucru?
2 - Daca NU esti trecut in bridge de la RDS, fa o proba cu configurarea MikroTik-ului pe modul Automatic.
3 - Verifica cu calculatorul pe direct, cuplat la routerul RDS daca ai Internet fara sa introduci User si Pass. Daca ai Internet pe direct cand bagi mufa in placa de retea a computerului,insemna ca NU esti in modul bridge ci in DHCP.Mai exact, roterul RDS "tine" PPPoE-ul,dand IP-uri prin DHCP.Atunci poti configura MikroTik-ul pe modul Automatic pana te trec astia in modul bridge.
NU ne-ai oferit aceste detalii,te asteptam cu clarificarile solicitate de mine!
Eu am router ca al tau dar sunt pe UPC. Normal,acolo am iesire din modem prin DHCP. Routerul functioneaza exceptional!
L.E. - Verifica si setarile placii de retea a calculatorului,fa un printscreen. Daca seterile sunt pe automat la IP si DNS si tu ai Internet cand bagi cablul din routerul RDS,inseamna ca NU esti in bridge.Daca,cu aceleasi setari mentionate anterior NU ai Internet si ai semnul exclamarii in dreptul placii de retea (coltul stanga jos al ecranului),atunci ESTI in modul bridge. Daca NU esti in bridge seteaza MikroTik-ul pe automatic, daca ESTI in modul bridge, setezi MikroTik-ul cu User si Parola in campurile corespunzatoare.

Edited by Tehnicianul1970, 03 June 2018 - 01:53.


#27
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 24.04.2013
Ce as mai avea de adaugat la ce a scris colegul @Tehnicianul1970 mai sus:
Daca intr-adevar router-ul RDS este in mod bridge si deci PPPoE este in ‘sarcina’ router-ului/PC-ului tau SI ai schimbat routerele FARA a deconecta sesiunea PPPoE este posibil ca sesiunea respectiva sa fi ramas ‘agatata’ si astfel sa nu poti deschide una noua de la ALT echipament. In acest caz pentru rezolvare e nevoie de apel la RDS sa reseteze sesiunea dpdv echipamentele lor (din ce stiu se pastreaza adresa MAC a device-ului conectat). Poate tine si sa pui TP-Link-ul la loc si daca ai acces internet deconectezi de la el sesiunea PPPoE(*) inainte de a-l inlocui cu Mikrotik-ul. Pe viitor inainte de a schimba routerele tale deconecteaza explict sesiunea PPPoE.

(*) Ocazie cu care te lamuresti daca PPPoE este gestionat de router-ul tau sau daca nu cumva TP-Link-ul care functioneaza are WAN pe ‘IP Automat’…

Edited by sags, 03 June 2018 - 06:21.


#28
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Am incercat sa ma conectez cu laptopul pe direct. Am creat o conexiune broadband pppoe, am pus userul si parola si i-am dat conect. Imi apare o eroare 651. Nu ma pot conecta nici asa.

#29
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Nu era problema cu internetul. Am folosit laptopul sotiei de la serviciu (pentru ca al meu nu are rj45) si ala are tot felul de protocoale, de aia nu a mers.
Intre timp am sunat la rds si au trimis o echipa, in mai putin de o ora.
Au pus laptopul lor pe direct si merge reteaua. Si routerul rds este in mod bridge.
Mai are cineva cu rds router mikrotik?
Ma gandesc ca are vreo incompatibilitate in rds.
O sa-i sun pe cei de la mikrotik si desi a trecut mai mult de o luna de cand l-am luat, ma gandesc sa il returnez pe motiv de incompatibilitate.

#30
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,382
  • Înscris: 21.04.2005
Nu are nici o  incompatibilitate cu RDS-ul . Ceva nu faci bine acolo. Nu esti nici primul si nici ultimul care are Mikrotik in reteaua RDS-ului .
Daca tot au venit aia  de la RDS acasa, de ce nu i-ai rugat sa-ti configureze routerul . Daca le dadeai de o bere sunt sigur ca mai pierdeau 10 min sa ti-l configureze

#31
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Au incercat, le-as fi dat si mai multe beri dar nu au reusit. Nu pareau sa fie prea priceputi. Cred ca fac fata doar la chestii de rutina.
Voi incerca sa chem pe cineva care are experienta in asa ceva.
Totusi ceva necurat e la mijloc. Pe akta l-am facut sa mearga.

 sags, on 03 iunie 2018 - 06:19, said:

Ce as mai avea de adaugat la ce a scris colegul @Tehnicianul1970 mai sus:
Daca intr-adevar router-ul RDS este in mod bridge si deci PPPoE este in ‘sarcina’ router-ului/PC-ului tau SI ai schimbat routerele FARA a deconecta sesiunea PPPoE este posibil ca sesiunea respectiva sa fi ramas ‘agatata’ si astfel sa nu poti deschide una noua de la ALT echipament. In acest caz pentru rezolvare e nevoie de apel la RDS sa reseteze sesiunea dpdv echipamentele lor (din ce stiu se pastreaza adresa MAC a device-ului conectat). Poate tine si sa pui TP-Link-ul la loc si daca ai acces internet deconectezi de la el sesiunea PPPoE(*) inainte de a-l inlocui cu Mikrotik-ul. Pe viitor inainte de a schimba routerele tale deconecteaza explict sesiunea PPPoE.

(*) Ocazie cu care te lamuresti daca PPPoE este gestionat de router-ul tau sau daca nu cumva TP-Link-ul care functioneaza are WAN pe ‘IP Automat’…
Am resetat routerul lor.

Edited by cr1st1an, 03 June 2018 - 18:57.


#32
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,382
  • Înscris: 21.04.2005
L-ai resetat la setarile default inainte sa - l bagi in reteaua RDS-ului ? Adica asa cum vine el din fabrica .

#33
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
De nenumarate ori.

#34
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014

 cr1st1an, on 03 iunie 2018 - 19:43, said:

De nenumarate ori.
Ti-am trimis mesaj pe privat,l-ai citit? L-ai receptionat? Ti-am dat sa ma suni sa te ajut,ai primit???
L.E. - Suna te rog... daca ai primit,vrea omul sa te ajute si tu... nimic! Hai!
Daca n-ai minute te sun eu! Da numai un beep!

Edited by Tehnicianul1970, 03 June 2018 - 19:59.


#35
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 06.04.2006
Acum am primit.
Ti-am dat un mesaj pm acum ceva zile in care iti solicitam ajutorul.
Din pacate acum nu pot, se poate maine?

#36
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Se poate maine,da. Suna dupa 10 dimineata.Sunt liber ca lucrez la tura si intru marti dimineata.Te ajut,OK. Seara frumoasa!

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:37.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate