Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pornire dificila

Diferential wifi

Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?
 VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...

La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...
 Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...

Avocat imobiliar pentru vicii asc...

Achizitie miniPC.
 In ce an este bine sa cumperi tel...

Cablu electric pentru exterior

La multi ani indragostilor! D...

Germania a legalizat consumul de ...
 

Configurare router mikrotik hap ac

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#1
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Salutare,
Acum ceva timp am achizitionat un router mikrotik hap ac. La acel moment am incercat sa il configurez dar nu am reusit. L-am lasat balta o perioada pentru ca am fost plecat din tara.
Acum ca am revenit, l-am configurat din nou dar nu reusesc sa il fac sa se conecteze la internet. Cand dau click pe conexiunea pe care am facut-o imi apare in pagina "status: connecting..." si nu se conecteaza.
Poate ma ajuta careva ca mi-a incins creierii rau routerul asta.
Pun si un printscreen.
https://quickfilesha...gurare_ppoe.jpg

Printscreenul aici:

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:32.


#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Pe direct iti merge netul?

#3
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,741
  • Înscris: 24.04.2013
Incerca cu ‘Service name’ lasat gol, eu asa stiu ca trebuie daca ai net de la RDS.

Mai vad ca ai ‘Keepalive Timeout’ pe 10 si fara ‘Dial on demand’. Inseamna ca dupa 10 minute de inactivitate se deconecteaza automat, dupa care nu se reconecteaza de unul singur cand e nevoie. Bifeaza ‘Dial on demand’.

#4
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 14.08.2006
vezi in loguri ce eroare iti da? lasa gol la Service

#5
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postxeleron, on 27 mai 2018 - 02:43, said:

Pe direct iti merge netul?

Merge pe direct.
Merge si cu alt router.

View Postsags, on 27 mai 2018 - 07:29, said:

Incerca cu ‘Service name’ lasat gol, eu asa stiu ca trebuie daca ai net de la RDS.

Mai vad ca ai ‘Keepalive Timeout’ pe 10 si fara ‘Dial on demand’. Inseamna ca dupa 10 minute de inactivitate se deconecteaza automat, dupa care nu se reconecteaza de unul singur cand e nevoie. Bifeaza ‘Dial on demand’.

Am facut din nou conexiunea ppoe si am lasat gol la Service Name.
Tot nu functioneaza.

View Postmeanman, on 27 mai 2018 - 07:51, said:

vezi in loguri ce eroare iti da? lasa gol la Service

Printscreen Log aici.

#6
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
De ce te complici si nu setezi simplu?

https://wiki.mikroti...Manual:Quickset

#7
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Asa am facut initial, am mers pe quick setup, ppoe.
Nu a mers.

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:33.


#8
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Cand dai ping cat iti da ttl?In acelasi timp, incerci doar pe ipv4 sau ipv6?

#9
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,741
  • Înscris: 24.04.2013
Totusi ar trebui sa fie vreo indicatie in log de ce nu merge bine la pppoe. Ce ai pus in captura de ecran este doar inceputul inceputului (cam 30 de linii din peste 350 cat erau la momentul respectiv), si nimic de pppoe. Cauta bine ‘pppoe’ pe acolo.

#10
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Nu apare in log decat asta.
Si asa arata pagina de quick set.

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:33.


#11
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

View Postxeleron, on 27 mai 2018 - 13:44, said:

Cand dai ping cat iti da ttl?In acelasi timp, incerci doar pe ipv4 sau ipv6?
Printscreen din cmd.
Unde vad daca merge pe ipv4 sau ipv6?

Acum am observat ca nu am mentionat, routerul este pus dupa routerul de la rds.
Mentionez ca routerul pe care l-am avut inainte, era pus in aceleasi conditii, dupa cel de la rds si mergea fara probleme.

Edited by cr1st1an, 28 May 2018 - 13:39.


#12
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Pe pc ai dual stack suportat si rds iti da 2 stive. Eu ma refeream la router, asta nu stiu, te intreb pentru ca si tp-link-ul meu (un 1043nd) o bun bucata de timp nu a fost compatibil cu IPV6 livrat de RDS si nu se putea conecta in acest mod.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Pai ai cam gresit userul. Nu e BB pentru Bucuresti, AG, PH, CT, IS si etc pentru alte judete, ca eu asa stiu si asa stie si serverele de autentificare RDS. La tine vad doar cifrele. Si parola sigur e pusa corect?

#14
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Acum sunt plecat de acasa.
In locul unde sunt internetul e de la akta.
L-am pus ca si acasa, dupa router.

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:34.


#15
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,741
  • Înscris: 24.04.2013
Deci sa inteleg ca router-ul tau care merge e utilizat in cu totul alt loc decat acest Mikrotik care nu merge. Atunci datele problemei se schimba. Eu intelesesem ca, in acelasi loc deci cu acelasi router de la ISP, schimbi intre ele 2 routere de-ale tale configurate identic si unul se conecteaza unul nu.

Spui ca ‘pe direct merge’. Pe calculatorul pe care il folosesti ai definit si pornesti o conexiune PPPoE sau nu? Poate ca device-ul de aici de la Akta NU e in mod bridge, caz in care pe Mikrotik NU ai treaba cu PPPoE la conexiune WAN ci o setezi pe IP automat (primeste adresa IP de la routerul Akta). Nu e o idee prea buna sa il lasi asa ca vei avea probleme mari cu port forward (cand/daca iti va trebui) si 2 nivele de NAT, dar pana una alta sa se conecteze…

#16
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Nu ai inteles corect sau nu m-am facut eu inteles.
Acasa am un router de la rds, un huawei dupa care aveam routerul meu personal, un tp link. Aceasta configuratie functiona.
Am decis sa schimb tp linkul cu acest mikrotik pe care l-am pus in locul tp-linkului, l-am configurat dar nu a functionat.
Pur si simplu am pus mikrotikul in locul tp linkului, la fel, dupa routerul de la rds.
Ieri am plecat de acasa si am luat mikrotikul cu mine zicandu-mi sa il incerc si in alta parte.
Mi-am zis sa il pun tot dupa routerul existent, acesta nemaiavand netul de la rds ci de la akta.
Dupa ce am citit mesajul tau mi-am dat seama ca am gresit, existand posibilitatea ca routerul de la akta sa nu fie in mod bridge.
Asa ca l-am pus pe direct in locul celui de la akta, si surpriza, MERGE.
In setarile initiale ale mikrotikului am schimbat doar userul si parola cu cele de la akta.
Nu stiu ce concluzie sa trag, acasa nu am incercat sa pun mikrotikul in locul routerului de la rds. M-am gandit ca nu are rost datorita faptului ca tp linkul functiona dupa routerul de la rds.

Edited by Ravy, 23 January 2021 - 09:34.


#17
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,741
  • Înscris: 24.04.2013
Poate ca device-ul de la RDS totusi NU e in mod bridge ci router, iar TP-Link-ul care merge dupa el are WAN setat pe IP automat. Atunci trebuie sa setezi si la Mikrotik WAN-ul tot pe IP automat (acceptand complicatiile date de 2 routere in cascada). In acest caz verifica si sa ai la Mikrotik o clasa de adrese IP pe LAN-ul lui diferita de cea de la router-ul RDS (192.168.sa_difere.0).

Edited by sags, 28 May 2018 - 16:39.


#18
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
In acest caz, banuiesc ca trebuie sa le cer celor de la rds sa imi seteze routerul lor in mod bridge. Nu cred ca am eu acces la routerul lor sa il setez eu in mod bridge.

As mai avea cateva intrebari, routerul tp link pe care nu il mai folosesc as vrea sa il utilizez ca acces point intr-o alta retea. Este de asemenea necesar ca routerul celalalt sa fie configurat in mod bridge?
Care e diferenta intre un acces point si un range repeater?


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate