Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Casa P+1E+M in Voluntari - Locuinta + Spatiu de lucru

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Deschid si eu un topic pentru ceea ce se va transforma, cat mai curand, sper, in viitoarea mea casa P+1E+M, in zona Voluntari ( cateva strazi distanta de sediul Primariei) – parterul si etajul vor fi dedicate familiei, mansarda va fi dedicata spatiului meu de lucru (editare audio-video).

Ca date initiale, am un teren de 213 mp, despartit dintr-un lot de 413 mp, apartinand mamei, care va fi “vecina din stanga”  Vecina din dreapta si-a dat acordul de a construi la calcan, pe limita de proprietate, astfel incat casa va avea ferestrele indreptate spre casa mamei, intre lotul meu si al mamei neexistand (nici macar in plan) un gard despartitor.
Am scos CU de la primarie, momentan sunt in cautarea unui arhitect cu care sa demarez proiectarea (DTAC, PT+DDE, Necesarul de materiale).

Cand am scos cele necesare  pentru CU (de la OCPI Ilfov), aparea o suprapunere intre terenul meu si al vecinei din dreapta, care nu exista in urma cu 4 ani (cand am avut prima tentativa de a ma apuca de construit). Asadar, am vorbit cu un cadastrist si miercuri o sa vina sa masoare terenul, sa vedem daca e necesara o actualizare.

Nu stiu daca ar trebui sa cer si o intarusare, ca sa stiu exact care este acea limita de proprietate. Pe terenul vecinei exista o casa veche, pe un singur nivel, din chirpici, care la un moment dat s-a daramat de la sine, in urma cu doi ani – drept urmare vecinii au inceput sa reconstruiasca cu bca, in locul celei vechi, dupa masura posibilitatilor, dar pana acum nu au reusit decat sa ridice vreo 3 camere, doua mai inspre strada si una in limita din spate, cu gol intre (nerespectand constructia initiala, asa cum apare ea in planuri, care era de tip vagon, lunga), constructie pentru care nu cred ca exista vreun aviz, nici pentru demolare, nici pentru consolidare sau constructie – avand in vedere ca C.U. ma obliga sa fac o expertiza tehnica de alipire la calcan, ma intreb daca faptul ca acea constructie veche nu mai exista (iar cea noua nu respecta planul celei vechi) ar fi o problema la realizarea acelei expertize.
Am inceput sa citesc jurnale de constructie si sa caut pe net planuri care ar fi compatibile cu terenul meu.

Din ce am apucat sa hotarasc pana acum, ar fi urmatoarele: amprenta casei ar trebui sa aiba in jur de 90 mp. La parter mi-as dori hol, bucatarie, baie, camera tehnica si un living spatios, compartimentate astfel incat sa existe cat mai mult spatiu deschis.

Pentru etaj mi-am propus 3 dormitoare si 2 bai, iar mansarda va fi spatiul meu de lucru (editare audio si video) – deci imi doresc un spatiu cat mai deschis, eventual cu o baie de serviciu. Pentru a castiga cat mai mult spatiu, mi-as dori un etaj mansardat, cu un perete de minim 1.5 m inaltime, in care sa pot pune niste ferestre, iar acoperisul sa fie cu o panta mai lina, in acest caz.

Nu stiu daca ar fi posibil ceva ca in aceasta imagine (ma refer la mansarda, in ideea in care fiind pe calcan, va fi taiata pe jumate):

[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/exemplumansarda.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

  Altfel, as merge pe ideea de ferestre in acoperis.
Inca nu m-am hotarat daca bucataria sa fie open space sau separata: atunci cand nu se gateste, bucataria e o extensie a livingului, si ulterior as putea sa o inchid cumva cu o usa glisanta, daca consider ca ma deranjeaza mirosul; pe de alta parte, livingul e suficient de mare astfel incat sa nu simt nevoia de spatiul adiacent din bucatarie.
Am atasat si planurile initiale (facute in urma cu 4 ani), retusate pe graba, cat sa va faceti o idee. Daca acum 4 ani imi doream ceva mai in unghiuri, acum imi doresc ceva mai "paralelipipedic", ca forma, ca sa ma folosesc cat mai bine de spatiul existent, fara unghiuri ce ar complica inutil si ar putea creste costurile, de asemenea.
Versiunea 1:
parter:
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/parter-1b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
etaj
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/etaj-1b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Versiunea 2:
parter: [ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/parter-2b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
etajul e identic ca cel  de la ver 1.

Versiunea 3
parter: [ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/parter-3a.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
etaj
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/etaj-3a.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Avand in vedere ca la etaj e perfecta oricare dintre variantele de mai sus, alte planuri care mi-au atras atentia privind impartirea de la parter ar fi:
Versiunea 4 ( cu ulterioare modificari):
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/ver4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ver 5 ( cu ulterioare modificari):
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/ver5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ver 6 ( cu ulterioare modificari):
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/ver6.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ver 7 ( cu ulterioare modificari):
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/04/ver7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Ma gandeam sa incep sa si schitez in Sweet Home 3d, ca sa imi fac o idee cat mai clara despre ce imi doresc, avand posibilitatea de a ma "plimba" prin modelul 3d.
Astept cu nerabdare parerile voastre legate de posibile avantaje si dezavantaje ale planurilor de mai sus. Voi pe care l-ati alege in conditiile date, ca baza de start, si de ce anume? Multumesc anticipat celor care isi vor rupe din timpul lor pentru o parere, un sfat, etc. !

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
1. Cat ti-a luat sa iti dea certificatul de urbanism la Voluntari? Am auzit niste provesti horror de pe acolo.
2. Recomandarea mea este sa vorbesti cu un arhitect.
Proiectul tau ti-l poti schita cu creionul pe o hartie de matematica, nu ai nevoie de softuri SF - asta e treaba arhitectului.
3. Iata niste idei:
- bucataria sa aiba atasata camara!
- traditional, locul de luat masa e o prostie, spatiu nefolosit + pune masa in bucatarie.
Poti lasa in living spatiu pt o masa extensibila.
- dormitorul matrimonial sa aiba dresing, dar mai ales acces direct la baia matrimoniala (nu de pe hol).
- poti face o baie comuna (cu doua usi) pentru celelalte doua dormitoare (sa nu intri de pe hol).

#3
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009
Daca esti pe aceeasi parte cu primaria este o zona cu oameni ok ,am prieteni machidoni care stau acolo,strazi asfaltate canalizare,primaria sub Pandele se misca foarte bine ,tine cu cetatenii.

#4
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
@Adm , cererea pt CU a fost depusa pe 14.02, apoi m-am dus sa intreb de vreo 4-5 ori, dupa ce au trecut cele 30 zile, si, in cele din urma, a fost ridicat pe 04.04, deci aproape 50 zile. Camara m-am gandit ca ar putea fi suplinita de multe corpuri, in bucatarie, iar in bucatarie, o insula ar fi ideala pt gatit si ar fi folosita si pe post de masa (diningul, intr-adevar, nu ar fi justificat) - chiar daca asta ar implica o bucatarie mai spatioasa, sau una deschisa. Ma gandeam ca dormitorul matrimonial, daca e suficient de mare, ar putea avea cateva sifoniere pe post de dressing, in ideea ca dressingul separat ar mai implica un perete in plus, plus cale de acces; baia cu acces separat e in discutie (unde locuim acum suntem in situatia asta si nu prea ma incanta (poate doar daca folosesc o usa care sa antifoneze mai bine - cateodata chiar si bazaitul periutei de dinti e exact ce trebuie pentru a ma trezi irevocabil, cand consoarta se trezeste la 6).
@anaki - locuiesc aici de cand eram mic, da, sunt pe partea cu primaria, e o zona foarte linistita, desi duminica mai exista exces de zel cu manele prin cartier.

Ma gandeam ca dpdv al optimizarii instalatiilor sau alte considerente, unele variante dintre cele expuse ar fi de luat in calcul mai degraba decat altele. Probabil ca un arhitect m-ar ajuta sa aleg varianta potrivita - daca aveti recomandari privind un arhitect (constructor, diriginte de santier), sunt binevenite pe mesageria privata. Avand in vedere ca ceea ce imi doresc e destul de simplu, ma gandesc ca nici proiectul, nici implementarea lui nu ar trebui sa ridice probleme.

Edited by Soundforsoul, 01 May 2018 - 07:26.


#5
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008
In descrierea initiala spui ceva de camera tehnica generoasa si spatiu de lucru, in afara de una din variante pe restul nu mai apar... Generos pentru mine ar fi una de 10mp, iar una utila in care sa fie loc rezonabil pt diverse ar fi 8mp. Nu imi dau seama daca vei avea ceva verde sau terasa acolo, dar daca e in viziune pune baia aproape de intrarea principala sau de cea din terasa, prin zona asta ploua suficient de mult sa te tina cu mopul langa usa daca ai copii sau animale care intra si ies din casa toata ziua....

#6
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
@dell99 O camera tehnica de 4-6 mp cred ca e suficienta, avand in vedere ca in afara de centrala nu vad ce as putea sa pun in ea ( am vazut aici pe forum niste mini sali ale motoarelor, dar nu cred sa fie cazul meu). Ideea cu baia aproape de intrare e foarte ok, din perspectiva asta.

Am inceput sa primesc oferte de la arhitecti si vroiam sa cer parerile voastre legate de un interval la care ar trebui sa ma astept.. proiect cu structura de rezistenta si instalatii in faza DTAC am inteles ca ar fi 80 % din ce ar trebui sa fie in faza PTh+DDE + necesar de materiale, iar pt partea de avize am vazut in jurnalul lui Mirel_85 ca pe el l-au costat 1000 lei. Am vazut, te asemenea, ca majoritatea arhitectilor au tarife la mp, pe cand altii la procent din valoarea investiei.
Care ar fi un interval decent pentru ceea ce ar trebui sa fie proiect complet (proiectare, rezistenta, instalatii, DTAC + PTh+DDE + necesar de materiale + avize) din partea unui arhitect bun ?
Pana acum am primit o oferta de 11 eur/mp din partea unui birou de arhitectura binisor cotat in piata, deci 11 eur mp x 90 (amprenta) x 3 = 2970 eur, proiect complet Pth+DDE + necesar materiale + autorizatii; si o alta oferta, din partea unui arhitect recomandat de cineva, dupa cum urmeaza: " DTAC + PTh cu DDE si liste cantitati/necesar de materiale, incluzand toate avizele si acordurile ), studiile si calculele incluse ar fi aproximativ 4850 euro. Doar proiectul de autorizare pentru primarie (PAC / DTAC si DTOE din certificatul de urbanism) ar fi aproximativ 1650 euro cu expertiza inclusa considerand o suprafata construita desfasurata de aproximativ 220mp. Proiectul va fi 100% personalizat si va contine elemente unicat de arhitectura in acord cu cerintele dvs atat pentru volumetriile exterioare cat si functiunile si mobilarea de interior." Cea de-a doua oferta ar insemna un 7.5 eur/mp la faza DTAC, care, la o amprenta de 90 mp x 3 = 270 mp desfasurati x 7.5 = 2025 eur. Ori diferenta dintre proiect la faza DTAC si cel PTh+DDE + necesar materiale, in cazul lor,   este departe de acea diferenta de 20% despre care am citit pe forum, ba chiar e bine peste dublu :).
Avand in vedere ca mie mi se pare a fi o constructie destul de simplista, ca de-aceea am si vrut sa o fac cat mai paralelipiedica cu putinta (deci, nu ma intereseaza "elemente unicat de arhitectura", ca nu permite nici  desfasurarea in teren, nici bugetul), daca gaseam un proiect compatibil pe net, il luam drag & drop fara sa clipesc.
Asadar, mergand pe una dintre primele 3 variante de constructie expuse mai sus, cu o mansarda cat mai putin compartimentata, un buget de 2000 eur - 2500 eur pt proiectant, structurist + instalatii, in faza PTh+DDE + necesar de materiale + avize, este realist pt un arhitect ok?

#7
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
A venit astazi cadastristul si a masurat, sambata aflu daca e doar o chestie de actualizare la OCPI sau sunt probleme de suprapunere a terenurilor; tot sambata facem si intarusarea limitei de proprietate. Pe mine ma interesa sa stiu clar care e limita de proprietate, ca sa nu ma apuc sa construiesc si sa ma trezesc ulterior cu probleme... Cadastristul recomanda sa facem intabularea si actualizarea dupa receptia constructiei, spune ca pt a demara constructia e suficient acordul de buna vecinatate semnat intre el ca pfa si cei doi vecini. Eu vroiam sa am totul semnat si actualizat cu acte si la OCPI, ca sa fiu absolut sigur, si ulterior sa mai fac o data si receptia constructiei, chiar daca platesc de doua ori. Eventuale sugestii legate de recomandarea unui arhitect sunt in continuare binevenite :).

#8
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostSoundforsoul, on 01 mai 2018 - 19:46, said:

Asadar, mergand pe una dintre primele 3 variante de constructie expuse mai sus, cu o mansarda cat mai putin compartimentata, un buget de 2000 eur - 2500 eur pt proiectant, structurist + instalatii, in faza PTh+DDE + necesar de materiale + avize, este realist pt un arhitect ok?
Etapa de proiectare este foarte importanta, o sa incepi sa realizezi pe parcursul executiei acest lucru si bineinteles ulterior cand o sa locuiesti in casa respectiva. Fara un plan bun o sa fie mult mai greu si rezultate mai putin satisfacatoare. Nu e vorba doar de design exterior cat mai ales de functionalitatea interioara, detalii de executie, solutii, consultanta si suport pe parcursul executiei. Consider ca ii trebuie acordata mai multa atentie implicit dpdv financiar..

#9
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Asadar, mergem mai departe in frumosul topic - dupa cum spuneam, cand am fost sa ridic actele necesare CU, cei de la OCPI mi-au semnalat ca este o problema in baza lor de date privind suprapunerea terenului meu cu al vecinei (situatie care acum 4 ani nu exista, cand demarasem initial procedurile pt constructie).  Mai exact, dupa socotelile lor, cele doua terenuri se imbina dupa cum urmeaza (terenul meu e 3071/2, al vecinei e 25) - insasi numarul 25 am inteles ca e un semn ca masuratorile sunt antice in cazul acelei parcele:
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/05/suprapunere-crop.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dupa cum spuneam, ieri a venit cadastristul cu prajina cu chifla in varf sa masoare si azi m-a sunat sa imi spuna ca a descarcat punctele masuratorii de ieri, din care reiese ca terenul meu este ok, in sensul in care limitele mele de proprietate nu se intersecteaza cu constructia vecinei, dar nici nu sunt alipite perfect de cladirea vecinei - zona din spate a terenului este o distanta de cca 30 cm intre cele doua, si catre strada se intalnesc - dar mi-a mai spus ca sunt admise abateri de pana in 10% - parte pe care nu am inteles-o - adica, la terenul meu de 213 mp, eu pot intra peste terenul vecinului sau el peste al meu cu 20 mp si nu e nicio problema, sau cum?
Poimaine o sa vina sa bata 2 tarusi, ca sa stiu care e limita de proprietate cu exactitate, dar mi-a recomandat sa ii transmit vecinei ca ea sa isi faca de asemenea masuratorile si actualizarea - eu am incercat sa ii explic ca doamna este si in varsta, si bolnava, si nu o sa dea 900 lei (onorariul cadastristului + 200 lei taxe la OCPI) pentru actualizare (atat am si eu de decartat) si mi-a spus ca imi recomanda sa o conving cumva, pentru ca ma poate afecta si pe mine ulterior. Si aici m-am blocat - pai eu am luat toate demersurile necesare - a venit cadastristul, a masurat, mi-a trasat linia de delimitare a proprietatilor, tot ea se ocupa si de actele OCPI, nu vad ce treaba mai are vecina in orice discutie ulterioara - daca ea vrea sa intabuleze/ actualizeze, bine, daca nu - ce treaba mai am eu cu masuratorile terenului ei??!
De asemenea, cadastristul mi-a spus ca imi recomanda sa nu facem intabularea acum, ci dupa terminarea constructiei, ca sa nu o fac de doua ori, implicit, sa platesc inca o data. Eu vroiam sa am toate actele acum, ca sa pot sa avansez cu demersurile, chit ca ulterior mai platesc odata, la intabularea constructiei.
Cred ca maine dau o fuga la OCPI Ilfov sa pun o intrebare, ca sunt in bezna. Ma poate lumina cineva catusi de putin in privinta asta?

#10
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
A venit cadastristul si a masurat si a pus tarusii care delimiteaza limita de proprietate, si mi-a dat si un plan de situatie. Planul meu era corect, dar al vecinului, nu e. Eu pot construi la limita de proprietate, dar doar in partea dinspre strada cladirea mea se lipeste cu cea a vecinului, in spatele curtii, la cca 20 m, linia care delimiteaza proprietatea mea este la cca 30 cm de casa vecinului, si atunci cadastristul a propus actualizarea ambelor terenuri acolo unde este zidul casei vecinului. Totusi, vecinul meu trebuie sa actualizeze situatia lui impreuna cu vecinul din spatele lui, pentru ca intre casele lor nu exista gard si e un spatiu de vreo 2m gol - problema e ca acolo nu locuieste nimeni si urmasii proprietarilor nu stiu cum ar putea fi gasiti... asadar, e problematica actualizarea situatiei cu terenul vecinului.
in momentul acesta, am doua variante:
- construiesc la limita de proprietate, cu incovenientul ca, casa mea si a vecinului se vor uni la un capat, iar la celalalt vor fi la o distanta de cca 30 cm, deci voi acea acces limitat la izolare cu polistiren, eventual ma gandesc sa umplu cu spuma intre cele doua constructii si sus sa trag o prelungire a acoperisului vecinului pana in dreptul peretelui meu.
- sa mai iau din terenul din stanga, care e al mamei (200 mp) inca 1.5m , astfel incat sa am acea deschidere de minimum 12 m la strada ( eu avand 10.5 m acum)  si sa ma pot departa de casa vecinului cu 1m, ca sa o pot izola corespunzator - aici problema fiind ca daca iau 1.5m mai ramane o cale de acces intr-o anumita zona a casei mamei de doar 1 m, dar intre noi oricum nu va fi gard, deci consider ca e cea mai convenabila solutie. Cadastristul mi-a spus ca dezmembrarea acelei fasii de 1.5 m si alipirea ar dura cca 2 saptamani - sper sa pot face o urgentare apoi pentru eliberarea noului certificat de urbanism la primarie, ca mi-e ca pierd vara...

#11
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Daca poti evita lipirea de casa vecinului, cred ca pe termen lung e cea mai buna varianta.

#12
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Am atasat si o schita facuta in paint: [ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/05/situatia-teren.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Foto de pe teren:
Casa vecinului vazuta din curtea mea, la strada:
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/05/casa-vecin-strada-edt1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Casa vecinului vazuta din curtea mea:
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2018/05/casa-vecin-restul-curtii-edt2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In momentul acesta, ar trebui sa ma decid daca mai iau din terenul mamei 1.5 m, astfel incat sa am deschiderea aceea de min 12 m la strada, pentru a nu mai fi obligat sa construiesc la calcan (dar asta va mai dura minim 4 luni - dezlipire, alipire, certificat de urbanism de alipire, certificat de urbanism nou de constructie, asteptat avize de constructie, plus extra costuri pt documente)
sau daca construiesc la calcan - moment in care sunt constient ca vor fi acei 30-40 cm intre limita mea de proprietate si constructia vecinului, in spatele curtii, si peretele casei lui va fi exact la limita mea de proprietate in partea din mijlocul curtii si spre strada - cu avantajul ca nu mai pierd 1 m din teren, dar voi fi usor limitat in ceea ce priveste izolarea cu polistiren a casei mele - dincolo de solutia cu insertie de spuma poliuretanica intre peretele meu si casa vecinului am primit si sugestia de a izola in timp ce construiesc, in acelasi ritm.
Ar mai fi de adaugat faptul ca casa vecinului arata asa pentru ca s-a daramat de la sine, fiind din chirpici, iar el a construit cumva cum a putut, fara sa respecte structura vechii case - eu cand fac acel studiu de expertiza, sa se constate daca  pot construi la calcan, avand in vedere situatia, cine va face respectiva expertiza, o face conform constructiei care ar trebui sa fie in acte, sau conform cu ce e pe teren?
Oricum ar fi, o sa ii acopar gemuletul acela de la camera din spatele curtii - si nu stiu cum o sa ma cocot eu cu schele pentru izolarea in partea superioara a casei - el imi da voie sa ma sui pe casa lui, dar nu prea imi vine mie :). magazia aceea din lemn  construita temporar ca depozit de biciclete.
Pareri?

#13
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Tocmai am avut audienta la primarie, la urbanism - intrebarea mea fiind daca se poate construi fara alipire la calcan avand o deschidere la strada de 10.5 m - raspunsul fiind ca se poate construi doar cu PUZ, care ar trebui luat de la un proiectant care face si PUZ. O alta solutie este aceea in care iau 1.5m din terenul din stanga - cel al mamei, astfel incat mama ramane cu o deschidere de 8.5m, iar eu voi avea 12m, dar pentru asta trebuie sa fac dezlipire, apoi un nou cadastru, obtinut un nou certificat de urbanism de construire, proceduri care vor dura minim 4 luni, realist.
Multumiri @Astrul pentru atentionare din pm legata de probleme ce pot aparea la construirea la calcan si sfaturile de a face expertiza tehnica si poze la exteriorul si interiorul casei vecinului, dar si proces verbal de intarusare semnat de cadastrist (el doar mi-a infipt tarusii, si mi-a dat foaia de mai jos, dar nu exista proces verbal - o sa o contactez pe d-na cadastrist pentru a da cu pixul Posted Image ). Urmeaza sa ii betonez si sa le fac poze.
Prin urmare, unde as putea gasi in proiectant care sa faca si PUZ, in ideea in care ar dura mai putin decat alipirea unei bucati de teren de 1.5m din terenul alaturat (al mamei)? Altfel,daca dureaza tot pe-acolo (4 luni), o rezolv cel mai sigur cu alipirea.
Avand in vedere ca pe forum nu se mai accepta foto din surse externe, o sa urc pozele aici.

Attached Files



#14
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
l.e
s.a sters postul precedent, nu stiu dim ce motiv..(sunt pe telefon..)
ziceam ca un puz dureaza mimin 6-8 luni si te costa  mai mult ca o alipire/incadastrare.
e adevarat ca in cazul in care te lipesti la calcan pot aparea costuri suplimentare in timpul executiei (eventuale subzidiri, etc)
pe de alta parte, daca faci izolat, vei avea retrageri de 3 m stg/dreapta, si iti rezulta o casa de 6.5 m latime(ceea ce putin). daca ramai asa cum e acum, iti raman 7 m(e la limita)

Edited by un_arhitect, 22 May 2018 - 15:27.


#15
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Un PUZ poate sa dureze chiar si 2 ani de zile. Nu are un termen de finalizare.
PUZ-ul trebuie votat in Consiliul Local, trebuie sa fie aprobat printr-o Hotarare de Consiliu Local  (HCL). Nu este obligatoriu sa fie votat / aprobat. Poate sa fie respins / amanat oricat.
PUZ-ul costa multe mii de euro.

Fereste-te de PUZ / PUD.

Edited by kolfleading, 22 May 2018 - 15:19.


#16
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

View Postkolfleading, on 22 mai 2018 - 15:17, said:

Un PUZ poate sa dureze chiar si 2 ani de zile.
PUZ-ul trebuie votat in Consiliul Local, trebuie sa fie aprobat printr-o Hotarare de Consiliu Local  (HCL).
PUZ-ul costa multe mii de euro.

Fereste-te de PUZ / PUD.
Depinde de locatie..Eu am facut PUZ..m-a costat vreo 1000E..pt 850mp de teren. Cred ca a durat in jur de juma de an..pana s-a plimbat dosarul peste tot..

#17
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor.. Am atasat CU, pag 1cu 3, 2 cu 4 si 5 separat, ca mi-e teama ca nu inteleg exact daca si ce retrageri ar trebui sa am - cred ca era mult mai simplu daca in el ar fi fost desenata o arie hasurata pe lotul meu astfel incat sa fie foarte clar ca doar in perimetrul acela pot construi.

@un_arhitect  - asta cu 6.5m sau max 7m m-a lovit cel mai tare, eu intelesesem ca ar trebui sa las ori in stanga ori in dreapta din CU, nu SI in stanga SI in dreapta - culmea e ca am vazut multe constructii recente in zona care nu respecta regula, deci inca mai am speranta ca CU ar putea aduce vesti bune -
@manghels si @kolfleading - cu PUZ sau PUD, se pare ca nu rezolv mare lucru ca durata sau costuri.
In momentul asta principala dilema e daca sa construiesc la calcan sau nu -

Avantaje de a construi la calcan:  as castiga niste curte ulterior, m-as putea apuca mai repede de treaba, avand in vedere ca am aprobarea lui semnata la notar acum o luna.
Dezavantaje de a construi la calcan: @un_arhitect m-a atentionat ca trebuie sa fac doua expertize tehnice pentru constructia vecinului - am atasat si o poza de sus, pentru ca el a construit partea din fata si din spate fara autorizatie, si trebuie sa fac expertiza pentru cele doua corpuri separat (ceea ce ar presupune cca 400-500 eur), chiar daca vecinul nu are autorizatie de construire pentru ele - in actele lui figureaza doar casa de chirpici initiala, care era pe partea din mijloc a curtii lui,  dar s-a daramat de la sine acum 2 ani si el a construit cum l-a taiat capul dupa aceea, dar si-a asumat acest lucru si implicit faptul ca ar putea avea probleme ulterior; si bineinteles, costuri suplimentare pentru a-i proteja constructia lui ( mi-a spus ca el are niste stalpi de 10 x 10); in zona din spatele curtii lui, exista o distanta de cca 50 cm intre peretele lui si limita mea de proprietate, care devine 0 la strada, deci ma limiteaza la a izola corespunzator viitoarea mea casa;

Avantaje de a construi izolat: las spatiu fata de vecin si nu ma mai complic cu expertize tehnice, plus ca am acces la a construi si izola mai bine;
Dezavantaje de a construi izolat: dureaza cca 3-4 luni pentru a obtine noile avize; omor un pic din "deschiderea curtii" ; - daca trebuie sa las 3m si in stanga si in dreapta, chiar daca mai iau 1.5m din terenul din stanga (al mamei), astfel incat sa am o deschidere de 12m la strada, asta inseamna o latime a casei de maximum 6 m, ceea ce e extrem de frustrant.

M-am consultat in privat cu @Astrul si cred ca cel mai bun plan este sa imi fac temele cat mai bine, sa nu ma grabesc, si este posibil ca pana in iarna sa o duc la rosu, ceea ce ar fi ok.

Vedere de sus curtea vecinului delimitata cu buline:
Inkedcurtea si casa vecinului de sus_delimitare.jpg
Curtea si casa vecinului vazuta din curtea mea:
-partea dinspre strada:
casa vecin strada edt1.jpg
-partea dinspre fundul curtii:
casa vecin restul curtii edt2.jpg

Attached Files



#18
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Continuam... multa informatie, decizii de luat, si, mai ales, noua provocare: mastering the budget!
Legat de alipirea la calcan si efectuarea sau nu a expertizei tehnice (costuri estimate - cca 500-600 eur) - avand in vedere ca cele doua constructii ale vecinului nu figureaza in acte, ele sunt ca o persoana de nicaieri - nu are CNP, dar asta nu inseamna ca nu are si drepturi sau ca nu poate capata un CNP - teoretic, nu am la ce sa fac expertiza tehnica, pt ca ele nu apar in acte, dar, pe de alta parte, in cazul in care lucrarile mele ii afecteaza constructiile respective, el va fi amendat pentru construire ilegala, dar asta nu inseamna ca nu ma poate obliga sa il despagubesc,nu? - prin urmare, am demarat procedurile pentru alipirea acelui 1.5m din terenul alaturat al mamei, ca sa am acea deschidere minima de 12 m si sa pot construi izolat, pastrand 1 m distanta fata de vecin. CU face referire la codul civil, deci va trebui sa pastrez 2m fata de limita de proprietate din stanga - casa mamei si voi pastra 1m fata de vecinul din dreapta - asta inseamna ca pot construi pe o latime de max 9 m, ceea ce e o veste buna - si acum vine intrebarea : sa construiesc patrat 9x9 , cu riscul de a ma apropia la 3 m de geamul casei mamei, sau sau merg spre un 10x8? Incerc sa optimizez la maximum costurile, fara rabat de calitate pe cat posibil, dar probabil diferentele nu sunt atat de mari, pana la urma, intre 9x9 sau 10x8 ca si extra costuri generate din diferentele de fundatie si structura de rezistenta overall.
Daca acum 4 ani parter (hol, ct, baie, bucatarie si living) si etaj (3 dormitoare + 2 bai) erau suficiente pt viata mea de familie (actualmente compusa din consoarta + un bebe pe drum, inca un bebe planuit in viitorul apropiat), sfera in care activez ca freelancer (productie audio-video) mi-a impus necesitatea unui spatiu de lucru - si ideala ar fi clar o mansarda (un 80 mp x 60% = 48 mp utili si vreo 30 mp in lateralele mansardei pentru  depozitat stative, instrumente muzicale, aparatura si ce mai folosesc eu)  sau, daca renunt la ideea de mansarda,  o camera la parter (minimum 25 mp), sau, in cel mai rau caz, o camera mica la parter si una mica la etaj.
Clar visez o mansarda la dispozitie ca spatiu de lucrupt ca ofera suprafata ideala pentru ce am eu nevoie, preferabil sa o las open space (pot izola fonic toata mansarda cu o folie de cauciuc sau podea suspendata pe tamburi de cauciuc) cat  sa nu fie transfer fonic prea mare catre etajul 1 cu dormitoarele. Totusi, daca a construi P+1+M in loc de P+1 presupune costuri semnificative (de genul, oricum as lua-o, acea mansarda va insemna costuri apropiate de cele ale unui etaj suplimentar), atunci probabil ca ar fi mai rentabil sa fac o amprenta de 90 mp si sa construiesc P+1 , iar spatiul de lucru de 25 mp sa fie castigat din extinderea amprentei cu 10 mp si din micsorarea livingului cu 15 mp) sau poate impartirea acelui 25 mp in doua camere - una la parter, una la etaj.

Intrebarea mea ar fi: pe o amprenta de cca 80 mp, o mansarda open space (cu o toaleta) se apropie ca si costuri de realizarea unui etaj normal, caz in care clar nu imi permit, sau mai degraba vorbim de un 50% din costurile unui etaj - de ex, daca P+1 la cheie ar costa 64k eur (32k per nivel, calculat grosier la 400 eur mp finisat (optimist) x 80 mp), atunci un P+1+M, cu acoperis in 2 ape, cum recomandai ca ar fi cea mai simpla varianta, ar insemna mai degraba un 32+32+32 = 96k eur sau un 32+32+16 = 80K eur?
Apoi, costurile recomandate de arhitect au fost de 550 eur/mp finisat cu firma, 450 eur cu muncitori. Eu momentan am o singura oferta din partea vecinului de vis-a-vis, cu care am reconsolidat integral casa mamei, si finisat casa fratelui, extrem de serios de altfel, si aceea e de 350 eur/mp finisat, cu firma.

O alta intrebare ar fi : cat de mult ar afecta costurile constructiei in unghiuri, ape, etc fata de cel mai simplu paralelipiped, cu acoperis in 2 ape? Ca daca raspunsul este: semnificativ, eu nu am nicio problema sa optimizez costurile constructiei si din perspectiva asta. Stiu sigur ca sunt genul absorbit mai degraba de ceea ce fac (ma ingrop lejer 10-12 ore zilnic in studio in timpul saptamanii) si de viata de familie (week-end-urile cu tel inchis si stat cu consoarta sau prietenii) in sine decat de a sta in curte si a admira numarul de ape si unghiurile casei, plus ca un minim de design il pot da din altceva decat din unghiuri si stalpi inutili - sa ma ierte arhitectii, si eu incerc sa nu o iau personal cand cineva imi cere un videoclip sau o filmare "cat mai simpla" si  ma zvarcolesc stiind ca  niste cadre trase pe stabilizator, combinate cu cadre din drona, si eventual filmat in 2-3 locatii diferite ar fi fost mult mai de efect, dar inteleg si faptul ca unii oameni au nevoie doar de ceva simplu, si, mai ales, nu isi permit mai mult.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate