Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Casa P+1E+M in Voluntari - Locuinta + Spatiu de lucru

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Diferenta de costuri intre mansarda si etaj vine din nr de caramizi mai mic (peretii mansardei sunt mai scunzi practic) si lipsa planseului (fie el de lemn sau de beton). Deci nu costa cat un etaj adevarat, dar nici cu mult mai putin, m-as indoi sa fie 50% din cost, mai degraba spre 70%, dar nu pot spune cu siguranta, e doar o impresie). Pe de alta parte suprafata de finisat a peretilor si tavanului va fi mai mica deci economie si acolo. Treaba cu 2 taisuri - intr-o mansarda cu tavan inclinat apar tot felul de probleme in ce priveste mobilarea si etansarea ferestrelor (sa nu uitam ca si ferestrele de mansarda sunt mai scumpe decat cele clasice).

Chiar zilele trecute ma gandeam ca anumite elemente pur estetice ridica niste costuri semnificative - si de manopera dar si de materiale. Caz concret la mine - in loc sa am un acoperis in 2 ape, intre acele ape exista un zid care iese in sus (un atic) pe care se sprijina acoperisul. Pe hartie arata binisor, ceva mai deosebit sa zic. Cost total - cel putin 2500-3000 de E in plus fata de varianta fara. Altceva - profile de fatada - niste chestii de polistiren care incadreaza ferestre sau fac alte giumbuslucuri sa scoata casa din anonimat - aproximativ 8000 de lei materialul in sine basca adezivi, amorse, vopsele, materiale de slefuit etc. Munca de chinez batran si cu mari sanse de fail pentru ca stim cu totii ce greu se gaseste un meserias de baza. Manopera n-o stiu, dar cred ca va fi ceva fabulos, ca idee un om a stat aproximativ 2 saptamani sa lipeasca 120 ml de ancadramente si 35mp de termosistem decorativ.

Pot merge mai departe si la ce priveste structura - pereti in unghi drept = no problem. Ai ceva unghiuri sau Doamne-fereste pereti rotunzi - $$$. Orice abatere de la forma de paralelipiped costa - mai mult sau mai putin. Spre exemplu daca pe o latura vrei o camera mai iesita automat ai adaugat 2 stalpisori de beton.  

In final trebuie sa iti dai seama unde este punctul care te multumeste - adica nici sa nu fie ceva cu care nu te identifici, care e prea banal dar nici sa cazi in partea cealalta si sa ai costuri extraordinare doar de dragul aspectului. Totul tine de ce inseamna pentru tine costuri acceptabile pentru design.

Edited by Bylly00, 25 May 2018 - 10:36.


#20
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

 Bylly00, on 25 mai 2018 - 10:35, said:

Diferenta de costuri intre mansarda si etaj vine din nr de caramizi mai mic (peretii mansardei sunt mai scunzi practic) si lipsa planseului (fie el de lemn sau de beton). Deci nu costa cat un etaj adevarat, dar nici cu mult mai putin, m-as indoi sa fie 50% din cost, mai degraba spre 70%, dar nu pot spune cu siguranta, e doar o impresie). Pe de alta parte suprafata de finisat a peretilor si tavanului va fi mai mica deci economie si acolo. Treaba cu 2 taisuri - intr-o mansarda cu tavan inclinat apar tot felul de probleme in ce priveste mobilarea si etansarea ferestrelor (sa nu uitam ca si ferestrele de mansarda sunt mai scumpe decat cele clasice).


      Subscriu la ceea ce spune Billy. Noi am modificat proiectul din P+M in P+E si doar dupa ce am construit etajul, am realizat ca decizia a fost extrem de buna! Etajul se mobileaza mult mai usor decat o mansarda, dar asta doar daca vrei sa il folosesti pentru acele 3 camere de locuit. Diferentele de pret nu sunt asa de mari precum par la inceput. Daca, totusi, tu vrei sa ai un etaj separat si o mansarda doar pentru spatiul tau de lucru, asigura-te ca iti ramane o camera cu dimensiuni normale din mansarda aceea, adica inaltime normala pe cel putin 80% din suprafata si unghiuri drepte la pereti. Ca sa iti fie mai usor de folosit si de mobilat ulterior. Sau vezi ce iese din proiectul de arhitectura, dimensiunile camerei de lucru si incearca sa o mobilezi inainte sa dai unda verde la proiect. Ca sa nu fii surprins de cat spatiu disponibil vei avea.

#21
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Citind mai atent, am inteles ca ai nevoie de o camera extra, pe langa etajul normal. O mansarda te costa aproape cat un etaj. Asta e clar. Ca sa scutesti din costuri, poti mansarda o parte din pod. Daca podul e in doua ape, simplu, camera ta va fi in mijlocul podului si nu va putea fi luminata decat cu un geam scump, care va avea mereu probleme de etanseitate. Eu iti recomand sa inalti podul intr-o anumita portiune (daca nu e simetric, mie mi s-ar parea mai atragator), iar in restul portiunilor sa lasi acoperis doar. Adica sa mansardezi o bucata din pod. Insa as fi atenta la iluminat, cumva sa faci podul acela asa incat sa permita o fereastra normala, usor de utilizat, care poate ramane deschisa chiar si atunci cand nu ploua, etc etc. Iar camera din mansarda aceea sa nu depaseasca dimensiunile de care vorbesti , vreo 30 mp. Abia atunci ajungi la costuri decente. pentru ca mansardarea pe intreaga amprenta inseamna costuri similare cu un etaj (Mai ales ca vrei si baie). Ce costa foarte mult la o casa sunt suprafetele luate in discutie. Una este sa ai o camera de 25-30 mp, alta este sa ai o mansarda de 60-70 mp. Forma acoperisului conteaza in orice situatie ca aport la costuri.

Iar ca sa ai o idee de costuri, mereu inmulteste suprafata construita cu cel putin 500 euro/mp. Daca vrei sa ai o camera la mansarda pe care s-o amenajezi corespunzator, inmulteste suprafata construita pentru acea camera cu 500 euro/mp (nu te costa mai putin doar pentru ca e in pod), ca sa ai ideea de cat te costa in plus. Deci o camera in pod de 30 mp te va costa 15 000 euro in plus.

Nu uita ca atunci cand maresti amprenta, maresti fundatia, acoperisul, costurile implicite mai mari. Dar te asteapta o scara in plus, care fara 1500 euro nu o realizezi. Depinde daca acea scara exista sau nu inainte in planurile tale, daca podul l-ai fi vrut depozitabil sau nu... Aspectele sunt diverse.

Edited by lenny13, 25 May 2018 - 11:24.


#22
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Ah, referitor la acoperis mai e de spus si despre ape - cu cat ai mai multe ape cu atat e mai naspa factura. Piesele de camp (adica cele obisnuite) costa destul de putin, daca inmultesti suprafata cu pretul lor iesi undeva la jumatate din valoarea reala pentru invelitoare cu totul inclus (adica si jgheaburi, piese speciale, dolii, etc). Un acoperis in 2 ape cu suprafata 300mp poate ajunge sa coste cat unul mai complicat cu suprafata pe jumatate. Plus ca daca e mai complicat va fi si manopera sarpantei mai mare si sanse mai mari de fail din partea executantilor.

#23
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Multumesc, @Bylly00 si @lenny13!
O casa banala pe exterior nu ma deranjeaza prea mult - pot recupera cu un design de interior pe care mi-l voi permite in timp (unul dintre cei mai buni prieteni ai mei e designer de interior si am discutat despre o multime de posibilitati), mai ales ca petrec mai mult timp in casa decat in curte (dar o cafea servita in curte, in balansoar, e priceless) . Ca sa excludem din discutie factori  ce tin de finisaje, de genul parchet laminat 30 lei mp fata de multistraficat si cu praf de stele 300 lei mp, reformulez intrebarea: care estimati ca ar fi diferenta de pret la rosu sau gri pentru construirea unui P+1+M fata de un P+1 la aceeasi amprenta (cca 80mp), procentual sau efectiv, la cost per mp.  Ca daca o mansarda cat mai open space si cu o toaleta ar implica un 70% din costurile etajului 1 (sa spunem, la un cost la rosu de 24k eur parter + etaj, calculat la 150 eur/mp 150 x 80 x 2, un extra cost de 9k eur la rosu nu m-ar deranja pentru o extra mansarda pe care sa o finisez pe interior in timp, ca oricum am un spatiu inchiriat pt studio - renuntand la chiria aia (pt ca as avea spatiul de lucru in mansarda) as putea sa amortizez finisajele mansardei intr-un an - mai ales ca am ceva grip - umbrele, lumini, stative, trepiede, etc pe care chiar ar trebui sa le depozitez undeva, oricum ar fi si spatiile laterale neutizabile ale mansardei ar fi perfecte pt asa ceva, pe cand 60% din spatiul ramas, cel in care inaltimea tavanului ar fi de minim 1.8 m ar fi perfecta pt camerele de lucru efective), deci ar merita  sa fac un imprumut-doua pe la prieteni, cu rabat de elemente de genul celor enumerate de @bylly00 mai sus - profile de fata si alte cele. Fie ca e mansarda, fie ca e o extra camera la parter sau / si etaj, oricum ar trebui facut, si atunci prefer sa marsez spre situatia ideala (mansarda sau pod partial mansardat), pentru ca amortizarea ei e sigura, mai degraba decat pe ape, unghiuri sau arcade care nu o sa conteze oricum prea mult pt mine. Chiar si asa, referindu-ne la ceea ce mi-ar gadila simtul estetic, parca prefer sa filmez 100 de live session-uri in mansarda decat alea 2-3 filmari din drona care sa surprinda arhitectura si numarul de ape al casei Posted Image) O alta varianta ar fi sa maresc amprenta de la 80 la 90 mp si sa fac P+1 si sa renunt la mansarda, dar pt  costuri de 70% din cele presupuse de un etaj, parca prefer sa fac extra eforturi momentan pt a ramane la amprenta de 80 mp si sa fac P+1+M (casrromd si curte, si mansarda care ar fi spatiul de lucru ideal, chiar daca va fi functionala 1-2 ani mai tarziu), cu o compartimentare cat mai budget friendly si sa fac rabat la elemente arhitecturale care nu sunt pe lista mea de prioritati... Ca sa nu mai pomenesc de  comoditatea de a lucra de acasa - uneori e nevoie sa pierd 2 ore pe drum pana la studio doar pentru a face un edit minor...
Un cost realist la rosu / gri, in aceste conditii, care estimati ca ar fi?

Edited by Soundforsoul, 25 May 2018 - 11:36.


#24
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Etaj la rosu: manopera muncitori la mine a fost 35 euro/mp ===> etajul a costat 35*100 mp construiti = 3500 euro
Materialele, avand in vedere ca pod aveam prevazut oricum ====>   6000 euro, compartimentat pentru 3 camere si o baie (La rosu intra doar caramida la etaj, plus o placa (la noi nu) - fier, beton - usor de calculat).

Dar fara placa peste etaj, care mai costa si ea niste banuti. I-am dat ulterior cand am facut tavan din lemn , tencuit pe plasa rabitz (tu o sa ai rigips cel mult sau placa de beton tencuita).

Noi , insa, am iesit la rosu cam la 160 euro/mp, ceea ce e extrem de bine. Materialele le-am cumparat noi, nu constructorul si am avut grija de ele (inclusiv constructorul), sa nu fie prea irosite.

               Atentie mare: de la rosu  la finisat e cale lunga! Si costuri mari.

Edited by lenny13, 25 May 2018 - 11:51.


#25
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Fiecare completare face si mai multa lumina! (in capul meu si intr-o eventuala viitoare mansarda :)) ) Concluzia pe care o trag din raspunsurile voastre ar fi: Diferenta dintre a face P+1+Pod si P+1+mansarda se rezuma la costurile placii de beton turnate peste etajul 1, piesele de camp , ferestre mai scumpe in acoperis si plus extra caramida, care cumulate ar fi , sa spunem, max 10k eur la rosu, pentru ca acoperisul oricum ar trebui facut, adica costurile acoperisului (tigla sau tabla) raman tot pe-acolo, raportat la suprafata  - asta ar inclina pozitiv balanta spre decizia de construi cu mansarda, justificata de faptul ca extra 10k pot sa ii rezolv din imprumuturi de la prieteni, in ideea in care intr-un an sau doi o pot face functionala  (cu minim extra 15 k in finisaje pt mansarda) si atunci va incepe sa isi amortizeze investitia prin faptul ca nu voi mai plati chirie in spatiul utilizat actual. Ba chiar, pentru prima oara in viata, incep sa imi fac curaj la a face un credit:))

#26
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Eu am tinut un fel de evidenta a costurilor. M-am oprit dupa ce am turnat placa peste parter si am inceput un capitol intitulat cheltuieli etaj+ acoperis. Finalul cheltuielilor era 9807 euro, asta incluzand manopera ( 3200 de euro - din care 2100 etaj efectiv + 1100 acoperis tabla - negociat inainte) si materialele pentru etaj. O singura mentiune: nu am avut placa peste etaj si am refolosit o parte din lemnul cumparat pentru cofraje la sarpanta acoperisulu (scandura). Pot spune ca manopera a fost una foarte ieftina in conditiile actuale, deci intereseaza-te sa vezi care sunt diferentele intre tine si noi. Iar noi am construit la rosu in 2013, acum 5 ani. Caramida a fost 30 cm porotherm pentru peretii exteriori si 25 cm la compartimentare, iar la baie am folosit cea de 11 cm grosime. Iar diferentele intre un acoperis de tabla (ieftin) si unul din tigla (ceramica) (scump) sunt f mari. Acoperisul  nostru a fost unul cu panta foarte mica, doar materialele au fost vreo 8400 lei, incluzand sistemul pluvial. Fiind un acoperis "usor"  de executat (era scund, din tabla), echipa a spus ca imi fac sarpanta , inclusiv acoperirea cu tabla pentru 1100 euro manopera. Imi este greu sa apreciez si pentru altii cheltuielile, deoarece io pot spune ca am iesit chiar bine. La toti ceilalti am vazut cheltuieli cu acoperisul mult mai mari, deoarece nu avea panta mica si era acoperit cu tigla ceramica.

   In conditiile de fata, noi am construit 230 mp, parter+etaj, din care 97 mp amprenta si vreo 30 mp terase. Estimez ca depasim 100 k euro. Tu vrei sa construiesti 240 mp (80 amprenta pe nivel, 3 niveluri, nivele) cu 80 k euro. Mie mi se pare cam greu. Per total, finisajele depasesc orice imaginatie. Daca la rosu e controlabil, cat de cat, la finisaje se sare calul. Asa ca atentie! Noi nu avem prevazuta incalzirea in pardoseala, doar calorifere, nu avem acoperis inalt, nici acoperit cu tigla ceramica. Totusi 80 k nu ne ajung.

Edited by lenny13, 25 May 2018 - 12:55.


#27
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011

 kolfleading, on 06 mai 2018 - 12:47, said:

Daca poti evita lipirea de casa vecinului, cred ca pe termen lung e cea mai buna varianta.

De ce?!

#28
style365

style365

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.12.2018
Fara supararea ca intreb, dar in Voluntari se obtine AC daca terenul are deschidere mai mica de 12ML ? Pentru ca si eu sunt in cautarea unui teren in zona dar le-am evitat pe toate care au 10 ML deschidere.

#29
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006

 style365, on 30 decembrie 2018 - 02:27, said:

Fara supararea ca intreb, dar in Voluntari se obtine AC daca terenul are deschidere mai mica de 12ML ? Pentru ca si eu sunt in cautarea unui teren in zona dar le-am evitat pe toate care au 10 ML deschidere.
Da, dar te obliga sa construiesti la calcan. Daca ai 12 ML, nu mai ai aceasta limitare

#30
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Update dupa un an si jumatate: am rezolvat suprapunerile cadastrale cu vecinii, am dezmembrat 30 mp ( 20 lungime x deschiderea la strada de 1.5m) din terenul alaturat (al mamei), pentru a-l alipi la lotul meu ( cu deschidere de 10.6, suprafata de 213 mp) si a avea acea deschidere de min 12m care sa nu ma mai oblige sa construiesc la calcan; am depus cerere pentru urbanism de alipire, construire si imprejmuire pe noul lot, si, dupa 2 luni, a fost eliberat. D-na notar a spus ca nu prea ar avea cum sa elibereze urbanism de alipire si construire in acelasi timp, cei de la primarie au spus ca se practica, ca sa nu astepti de 2 ori, si tocmai l-am ridicat. Urmeaza alipirea celor 2 loturi si ... mergem mai departe cu proiectul si gasirea unui constructor. Oscilez intre a construi P+1+ o mansarda inalta si P+2E si pod sau mansarda, atat al doilea etaj, cat si o eventuala mansarda fiind construite fara pereti de compartimentare, dar bugetul o sa aiba ultimul cuvant. Parterul ar presupune living, bucatarie, baie, etajul 1 3 dormitoare + 1-2  bai. Al doilea etaj si / sau o mansarda cat mai inalta, pentru ca acela va fi spatiul de lucru ( productie audio si video) - si ,preferabil ar fi sa aiba un numar cat mai mic de stalpi in interior, astfel incat sa am spatiu cat mai mare, liber. Avand in vedere ca intentionez sa construiect pe cadre, incerc sa imi dau seama in ce masura etajul 2 si/sau mansarda, care va fi, practic, o incapere necompartimentata, ar presupune o structura de rezistenta mai solida, luand in calcul o amprenta de 70-80mp, si, implicit, costuri considerabil mai mari, sau dimpotriva, s-ar reduce costurile, neavand pereti.

Cateva referinte ar putea fi:
[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2019/06/br1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2019/06/br2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2019/06/br3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2019/06/br4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.daw.ro/wp-content/uploads/2019/06/br5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#31
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,536
  • Înscris: 03.04.2013
Uf!
Ce ma ' nerveaza mă n'auzi astia lenesi de nu pun pozele direct aici....

#32
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
e bine vio?

Attached Files

  • Attached File  br1.jpg   266.66K   26 downloads
  • Attached File  br2.jpg   119.97K   26 downloads
  • Attached File  br3.jpg   2.74MB   28 downloads
  • Attached File  br4.jpg   435.8K   29 downloads
  • Attached File  br5.jpg   113.78K   21 downloads


#33
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,536
  • Înscris: 03.04.2013
Esteee! Mersi.

#34
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Am facut si studiu geo (cu analiza de laborator si verificare af - 1300 lei), cu cineva tot din Voluntari, doar ca mi s-a parut ciudat ca au sapat la o adancime de 1.1 m ( o singura groapa, diametrul de 6cm), desi in studiu scrie ca ar fi sapat la 6m. La banii astia, nu ar fi trebuit sa sape mai adanc?

Am refacut anteproiectul, avand in vedere ca noua deschidere de 12m a permis o alta asezare, in noul lot de 243 mp. Inaltimea utila a etajului va fi de 2.85 m. Am inceput sa le pun pe foaie, si nu pot estima care ar fi diferenta cu placa peste etajul 2 si fara.

2019-parter-01a.jpg
2019-etaj2-01a.jpg
2019-etaj1-01a.jpg
Pe la ce preturi se invart ferestrele si usile PVC termoizolante (4s, preferabil cu antiefractie, macar la parter, (daca nu e anti-e-frectie)), care sa se apropie cat mai mult ca valoare W/mpK de ceea ce ai putea obtine cu un termosistem ok?

Attached Files



#35
Soundforsoul

Soundforsoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.10.2006
Si cu ceva mobila adaugata la scara, fara cote:
[sharedmedia=core:attachments:2264757]

[sharedmedia=core:attachments:2264759]
Eu am un put in curte, la cca 1.5 m de locul in care va fi coltul casei, cumva, am masurat acum si apa e undeva la 6.4 m. In studiul geotehnic e trecut (din burta, ca n-au masurat), ca fiind la cca 10 m.
Incerc sa ma hotarasc daca la parter va fi undeva o usa din termopan, dubla  din living sau macar una simpla, la bucatarie, in locul ferestrelor, in functie de diferenta de costuri .

#36
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View PostSoundforsoul, on 27 iulie 2019 - 22:52, said:

Am facut si studiu geo (cu analiza de laborator si verificare af - 1300 lei), cu cineva tot din Voluntari, doar ca mi s-a parut ciudat ca au sapat la o adancime de 1.1 m ( o singura groapa, diametrul de 6cm), desi in studiu scrie ca ar fi sapat la 6m. La banii astia, nu ar fi trebuit sa sape mai adanc?

La mine chiar au sapat la 6m. Probabil nu o sa ai ghinionul meu, dar la mine daca sapau mai putin de 2m nu mai aflam din timp ca o mare gaura cu moloz pe o zona... Pe de alta parte, daca la sapaturi si nivel de apa au scos din burta rezultatul, ce incredere ai ca restul o sa fie lucrat pe bune?

Quote

Am inceput sa le pun pe foaie, si nu pot estima care ar fi diferenta cu placa peste etajul 2 si fara.

Aici sunt mai multe aspecte. Fara placa nu o sa mai ai pod, o sa ai o mansarda. In functie de ce camere vrei la etajul 2 se poate face cu sau fara placa (adica mansarda). Pe de alta parte, daca faci mansarda si camere locuibile, o sa ai nevoie de o mult mai buna izolare a acoperisului. Daca e doar de depozitare, poti izola bine placa de peste etajul 1 si doar cat de cat mansarda. Pana la urma ce iei pe mere dai pe pere (ori pui beton si fiare, ori izolezi foarte bine acoperisul). Dupa experienta unei case fara pod, nu cred ca as mai repeta alegerea... Am o multime de chestii ce ar fi stat f bine in pod...

Quote

Pe la ce preturi se invart ferestrele si usile PVC termoizolante (4s, preferabil cu antiefractie, macar la parter, (daca nu e anti-e-frectie)), care sa se apropie cat mai mult ca valoare W/mpK de ceea ce ai putea obtine cu un termosistem ok?

Cand am pus eu ferestrele si usile m-a costat in jur de 5000 de euro (~30mp) + 600 usa principala. 4s, blue evolution 92 cu bagheta calda, parca si niste chestii dalea anti efractie pe la ferestre (habar nu am ce fac, daca fac ceva)...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate