Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Amenda S-Bahn Berlin

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
106 replies to this topic

#37
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Pentru un cetatean din estul UE regulile si legile aplicate in Germania par de sorginte nazista....adicatalea domle noi suntem obisnuiti sa fentam mereu sistemul ce atata corectitudine? Inca nu avem in ADN regula: gresesti/platesti....
Eu am platit o data pt.nepurtarea centurii, si alta data in tren ca m-am asezat la clasa I in loc de a doua(de fapt nu amenda ci diferenta de pret) chestii traite cu multi ani in urma...
Toti blatistii din RO pun aceeasi placa cand sunt prinsi in RATB: am uitat!  In tren, pe rutele mai putin circulate aproape toti merg cu nasul....vi se par astea semne ale unui stat civilizat?

#38
I_am_RunninG

I_am_RunninG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 08.02.2018
Trebuie sa platesti. Nemtii sunt ca robotii, creierul lor functioneaza zici ca e programat. Sunt si un pic dusi cu pluta, asa le e rasa. Au prostul obicei sa opreasca masini la control si in zonele cu lucrari, aatfel formandu-se stauri de zeci de km. Nu intereseaza pe nimeni, toata lumea sta cuminte ca niste robotei. Personal urasc modul asta de societate in care oamenii sunt precum robotii. De asta e de evitat germania, austria olanda si danemarca. Tari mai normale sunt franta, spania, italia etc. Cu toate ca tarile germanice au un nivel de trai ridicat, nu as putea trai acolo cu atatea reguli stupide. Pai aia pleaca duminica cu familia si se relaxeaza in peco pe autostrada. Asta e distractia lor. Vai de capul lor.

#39
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Bursule acum să zic ceva.
Unii pleacă cu mapa. Unii cu sapa.
E viața lor etc.

Genul ăla de emisiune a lui nenea ăsta așa e.
Aruncatul cu rahat în oameni e cool.
E interesant.

(e drept că e cool sau interesant doar dacă ești un dobitoc, dar și dobitocii e oameni, nu ? )

Ca să mâ înțelegi mai bine. Dacă spun uite musulmanii din Germania sunt OK nu voi impresiona pe nimeni. Sunt doar unu pe un forum care zice ceva OK-ish.
Dar dacă încep cu chestii gen : jegoșii ăia, infecții, etc, o să apară lângă mine radicaliștii. Ku Klux Klanii ăștia albi și superiori. Gen.



Probabil a plecat de la vreo chestie cu impozitatul diasporei etc. No me interesa.
Oamenii ăia muncesc afară, nu e treaba mea.

Revenind la Banciu, unele chestii păreau simpatice. Are un fel de umor așa de țăran. Un fel de Moromete.
E drept că poate fi și mai neam prost. Uneori.

Acum ca și completare, nici eu nu îi suport pe ăia care chiar sunt analfabeți, aici nu făceau nimic, sunt afară la săpat de șanțuri și când vin în România se strâmbă la orice, de parcă noi aici am fi congoleji și ei vin din ceruri.
Și mă refer strict la ăia care n-au avut apă curentă, WC în România, dar după ce s-au rupt pe dincolo vin cu o mașină din 95 și cu un ceas și comentează ei despre cum e afară.

Edited by exceswater, 19 April 2018 - 10:55.


#40
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,317
  • Înscris: 02.02.2006
Uite o idee proaspătă pentru când te mai prinde fără bilet, în caz că aia cu ”am uitat” e prea banală: https://www.europafm...mare-bucuresti/

Quote

Prins fără bilet la Predeal, un bărbat a amenințat că va detona o bombă în trenul rapid de pe ruta Baia Mare-București.

:)

#41
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Bună idee.
În loc să dai 100 150 de lei pe amendă, te faci cu cel puțin amendă de câteva mii de lei.
Să nu zic și poate cazare gratis.

#42
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,636
  • Înscris: 30.10.2003
De doua ori am luat amenda.
1. Am parcat fara sa platesc. Mi-a fost lene sa merg 50 m sa bag banii in automat. Ma asteptam oarecum la amenda. 15 euro.

2. Am trecut cu bicicleta pe rosu. Politistul dupa colt, nu m-a vazut, dar m-a oprit. Instinctul meu a fost sa nu recunosc fapta, ca n-a fost asa, ca el s-a inselat. Insa am tacut. M-a enervat ca a inceput sa-mi tina o prelegere ca nu-i frumos, bla, bla. "Hai scrie naiba amenda aia si lasa-ma sa plec".
Dupa 5 minute a venit si colega care era intr-o masina mai sus de semafor si comunica prin statie cine trece pe rosu. Am invatat ca tacerea e de aur Posted Image. Vreo 60 de euro m-a costat. Numai plicul si foile costa 4-5 euro, daca nu mai mult. Bine ca nu m-a intrebat de carnet, ca luam puncte la vremea aia. Acum cred ca se suspenda carnetul daca treci cu bicicleta pe rosu.

Erau odata doua pustoaice cu bicicleta si una o indemna pe cealalta sa treaca pe rosu cu bicicleta. "Nu ca imi iau puncte la carnet." Si n-au trecut.

Edited by Bursul, 19 April 2018 - 11:01.


#43
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Daca nu platesti o sa fi dat in judecata si se mai aduna si cheltuielile de judecare si alte penalitati.
Am un vecin care s-a trezit dat in judecata pentru 960 de euro dupa 12 luni, desi el avea o datorie / amenda, n-am inteles exact, de 250 euro in Germania.

#44
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View Postiulker, on 19 aprilie 2018 - 08:51, said:

Am facut o excursie la Berlin cu sotia, toate bune si frumoase, am calatorit cu S-Bahn prin oras ca a fost cel mai comod, am cumparat acele bilete corect de la automate si le-am si validat de fiecare data (le si am pastrate, o buna parte), cu o singura exceptie: cand am plecat spre aeroport, pentru ca eram stresati sa nu intarziem - am zabovit mai mult la gradina zoologica - AM UITAT efectiv sa mai validez cele doua tichete, pe care le-am cumparat, nu stiu cum le-am uitat chiar pe astea, ultimele!
Ei bine, ghinion, m-am pomenit cu un control exact pe ruta asta spre aeroport Posted Image.
Ca s-o scurtez, ne-a dat amenda cate 60 de eur de persoana, desi i-am spus tipului in engleza ca pur si simplu am uitat, era clar ca abia cumparasem biletul, dupa data de pe el, si ca ma duceam la aeroport sa plec, nu era niciun dubiu ca nu l-as mai fi putut folosi ...
Nu am mai avut bani la mine, mai aveam vreo 15-20 eur cash in buzunar, m-am oferit sa platesc cu card, a zis ca nu se poate, etc.
Ne-a luat buletinele si ne-a scris niste hartii pe un dispozitiv mobil, amenzile, pe care numele noastre apar scrise gresit, sunt litere lipsa sau in plus, la fel si adresa, doar orasul si nr. strazii e corect, numele strazii e gresit pe ambele chitante, codul postal, etc.
Acum mi-au venit acasa 2 plicuri, culmea, pentru ca astia de la posta au intuit ei ca e vorba despre mine, ca, na, ma cunoaste postasul, si mi le-au pus in cutia postala, ca daca era sa se ia dupa adresa si nume, nu ar fi trebuit sa ajunga la mine.
Faza e ca in cele doua scrisori inteleg ca am deja penalitati, sumele sunt de 97 de eur fiecare, de la 60 ... Posted Image
Ma pot forta cumva sa platesc amenzile alea, dat fiind cele spuse? adica sa ma cheme in judecata, ceva, pe baza unor nume scrise eronat si adrese gresite si incomplete?? Eu n-am semnat nimic nicaieri, am doar hartii in germana pe care nu le inteleg.
Mie mi se pare aiurea ce fac ei, chiar si-asa, nemti fiind, eu am cumparat biletele lor, daca insista cu amenda aia, inseamna ca-s rau-voitori, sa ma pedepseasca ca am avut o scapare, strain fiind, si fara obisnuinta unor astfel de proceduri cu biletele, totusi ...
da, sint cazuri de oameni chemati in judecata.

nu ai incercat sa le oferi banii care ii aveai la tine ca spaga? gluma. Stim toti ca nu merge cu spaga in Germania.
Si totusi cate topice incearca sa ne convinga ca ei sint la fel de corupti ca si noi...

Poliţiştii din Germania au venit până la Glodenii Gândului după o amendă de 100 euro
https://www.ziarulde...ro--167212.html

Români chemați în judecată de statul german. Cum au fost filmați în trafic
https://stirileprotv...-in-trafic.html

#45
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 30.04.2006

View Posteiffel, on 19 aprilie 2018 - 10:24, said:

1 - La traversarea unei stradute - cred ca nu avea decat 3m - era cu un singur sens, dar era semaforizata. Nu venea nicio masina. Erau vreo 6-7 nemti care asteptau sa se faca verde.
Nu a trecut niciunul pana nu s-a facut verde, desi unii pareau sa se grabeasca. Eu na, am vrut sa trec, nu se vedea in zare chiar nicio masina. M-a oprit unul din ei si mi-a aratat semaforul. Nein !!


în München se traversează pe roșu sau prin locuri nepermise într-o veselie. chiar era să dau peste un domn bine, corporatist, care traversa spre Siemens la nici 10 metri de trecerea de pietoni și care ieșise brusc dintre 2 mașini parcate pe dreapta. individul s-a enervat tare, mi-a tras o palmă pe mașină, mi-a trântit un politicos "ce vrei bă, marș de-aici (traducere adaptată)" după ce i-am arătat trecerea de pietoni (ton politicos la mine) și am plecat mai departe.

Edited by mannes, 19 April 2018 - 11:05.


#46
Zweipfoten

Zweipfoten

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 376
  • Înscris: 18.03.2018
Absolut ca trebuie sa platesti si inca foarte repede . Nemtii si austriecii sunt cei mai legisti oameni din comunitate . Ti-o spun ca la fratele meu bun . Jar mancam la ei pe incarcari, daca te opresc stii cum iti numara la cm chingile, numarul lor, fac calcule pe loc de zici ca-s calculatoare . Nu iarta si nu uita nimic niciodata .Am colegi scosi de pe autobahn cu ei alaturi, bagati in SOS  si stat langa ei pana au adaugat chingi si coltare la marfa de behaiau astia .Nu ai cum sa scapi pana nu faci ca ei .
Vorba cuiva, altadata nu mai uiti daca ai de a face cu ei .
Cele mai multe restrictii ei le au, interzis depasirea ziua, interzis schimbatul benzilor ziua,  interzis acces in zile de sarbatoare, de mama mamei lor, control la cantar, la tahograf, la parcari, majoritatea se duc mai bine la Luxemburg si le fac,  ca  sa scape de astia .
Cu neamtul si austriacul te-a batut dumnezeu daca ai gresit . Se fac stauri de doua zeci de km daca li se pare lor ca bate vantul mai dintr-o dunga, sau ploua cu mai mult de trei picaturi pe secunda, sau e prea intuneric  sau  ninge si  e gheata, sau polei  in fata, mori .
Mai bine plateste, trust me .

Edited by Zweipfoten, 19 April 2018 - 11:15.


#47
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Se numeste justitie si se bazeaza pe aplicarea sanctiunilor de catre institutiile de forta ale statelor asupra indivizilor care nu se supun normelor sociale denumite, generic, legi.
Latinii sunt ceva mai "intelegatori" si "milosi".
Mi-as dori o politie ca in Germania sau Austria, chiar de-ar fi sa ma arda si pe mine cand gresesc. Din pacate, la noi Politia e injurata si cand abuzeaza, dar si cand isi face datoria. A se vedea cazurile de pietoni recalcitranti care au fost imobilizati si dusi la sectie pentru ca au refuzat sa se legitimeze cand trebuiau sa fie amendati pentru traversare prin loc nepermis. Hai sa privim din perspectiva unui sofer care i-ar fi lovit in trafic. Mai injuram politia?

#48
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,631
  • Înscris: 15.06.2004

View Postmannes, on 19 aprilie 2018 - 11:02, said:

în München se traversează pe roșu sau prin locuri nepermise într-o veselie.

Adevarul e ca si eu am vazut in unele zone ca oamenii sunt pai putin rigizi - In Bavaria sau zona vaii Rin-ului sunt un pic altfel. In special in zonele fostului RDG oamenii sunt mult mai rigizi, desi cei de-acolo mi-au parut mai vorbareti in schimb.

#49
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,252
  • Înscris: 15.01.2014
Asta e, o țară civilizată vine cu plusuri, și pentru unii, cu minusuri.
Sunt lideri cam în orice domeniu pe plan mondial, dar sunt și rigizi.

Pentru cei care s-au născut, au trăit și au fost educați acolo, e un lucru normal.
Pentru noi, cei care am văzut în jurul nostru o cu totul altă abordare în ceea ce privește legea și regulile, e mai greu, până ne adaptăm.

Cred că inițiatorul a înțeles ideea. Consider că un avocat e un cost în plus, e un caz foarte simplu.

Probabil S-Bahn-ul ăla spre aeroport e o pepinieră pentru amenzi, de asta sunt și controale. Bănuiesc că e plin de turiști. Prin definiție, turiștii sunt aiuriți, neatenți, uituci și nu cunosc regulile țărilor pe care le vizitează.

Edited by pexCom, 19 April 2018 - 11:18.


#50
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 30.04.2006

View PostBursul, on 19 aprilie 2018 - 10:58, said:

De doua ori am luat amenda.
1. Am parcat fara sa platesc. Mi-a fost lene sa merg 50 m sa bag banii in automat. Ma asteptam oarecum la amenda. 15 euro.

2. Am trecut cu bicicleta pe rosu. Politistul dupa colt, nu m-a vazut, dar m-a oprit. Instinctul meu a fost sa nu recunosc fapta, ca n-a fost asa, ca el s-a inselat. Insa am tacut. M-a enervat ca a inceput sa-mi tina o prelegere ca nu-i frumos, bla, bla. "Hai scrie naiba amenda aia si lasa-ma sa plec".
Dupa 5 minute a venit si colega care era intr-o masina mai sus de semafor si comunica prin statie cine trece pe rosu. Am invatat ca tacerea e de aur Posted Image. Vreo 60 de euro m-a costat. Numai plicul si foile costa 4-5 euro, daca nu mai mult. Bine ca nu m-a intrebat de carnet, ca luam puncte la vremea aia. Acum cred ca se suspenda carnetul daca treci cu bicicleta pe rosu.

Erau odata doua pustoaice cu bicicleta si una o indemna pe cealalta sa treaca pe rosu cu bicicleta. "Nu ca imi iau puncte la carnet." Si n-au trecut.

amenzi de parcare de 15€ am luat și eu voinicește destule. se împart cu muuultă dărnicie. eh, trăgând linie n-am ieșit rău, o zi de parcare costând oricum cam la fel. mare pagubă, n-am mai mers la fiecare 2h să iau un bon de parcare nou.

faza cu punctele pe carnetul de conducere pentru abateri in trafic cu bicla mi se pare aberant rău de tot. pe de altă parte, la cât de nesimțiți sunt bicicliștii în oraș, o merită cu vârf și îndesat.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WGbAf_dMXaw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by mannes, 19 April 2018 - 11:17.


#51
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View PostwolfydRg, on 19 aprilie 2018 - 09:28, said:

Gresesti platesti.
Asa ar trebui sa fine si in Romania, dar la noi e plina tara de rude,cumetri,nepoti .... in general nedreptatiti din punctul lor de vedere. Vrem civilizatie dar in mod turcesc se pare.
turcesc, rusesc, balcanic, bulgaresc... la bulgari scapi de orice cu 20 de euro palmati

#52
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Unde este filmat? Ce oras?

#53
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 30.04.2006

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2018 - 11:18, said:

Unde este filmat? Ce oras?
filmare proprie. München

e si pe trafictube pe undeva...

#54
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View PostLex404, on 19 aprilie 2018 - 10:00, said:

Ai comis o infractiune.
nu exagera! contraventie cel mult

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate