Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Carte despre... tramvaie.

monitor second hand philips sau a...

LG 43UJ620V vs Samsung 40MU6172

Inchidere centralizata Golf 5 (pr...
 Despre vanzarea unei carți

Medicamente expirate

TV SAMSUNG SMART 40MU6172, intreb...

Achizitie imprimanta
 Problema cu gunoiul

Recomandare smartphone 1500+ lei,...

Ford C-Max scurgere condens AC

Cateva intrebari legate de vanzar...
 Traiți-va copilaria.

Tp-link Archer C2 vs Archer C5

Concret, a vandut cineva pe ebay?

Clar Residence (Strada Rodnei) Cluj
 

Router - retea de cartier

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
christig

christig

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,437
  • Înscris: 31.10.2002
Sal.

Sunt ramas intr-o locatie.... la o retea de cartier, mai mult din nostalgie.

Am un router pus acolo wrt54gl. Are firmware custom. Nu se descarca filme, muzica etc...se foloseste rar internetul, desi sta mereu in priza.

Din cand in cand raman fara internet (la cateva luni saumai rar) si cand sun..mi se invoca faptul ca "ati blocat tot blocul" si de aia... ati fost deconectat. Dar trec ei mai incolo sa puna mufa la loc.

Povestea asta o aud de ani de zile, si nu o mai inghit.

Eu cred ca switchul lor e defect, are porturi busite, dar nu au bani de bagat in echipamente, pt ca majoritatea au trecut la operatorii mari.

Minciuna e. Invoca ca au deconectat fizic aparatul. Cum sa-ti lasi clientii fara internet?! Ar putea sa bata in usa cand vin si sa anunte, daca e vreo problema cauzata de beneficiar. Astia merg la tupeu sa te faca si sa te simti vinovat..dar vin ei si te salveaza.

Intrebarea ar fi..poate un router bloca un switch? Eu cred, doar daca e switchul foarte prost. Daca e cu management de la distanta nici nu ar trebui sa scoata firul din el ca sa taie un client. Am dreptate?

Edited by christig, 16 April 2018 - 12:21.


#2
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,054
  • Înscris: 01.02.2008
Scoate banul si muta-te la un provider de net serios... si n-o sa mai ai astfle de probleme.

#3
danvlas

danvlas

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,226
  • Înscris: 04.06.2009
Am vazut pe cineva care si-a conectat "routerul" printr-un port de switch si serverul DHCP i-a naucit pe ceilalti.
Fix un Linksys WRT54GL.

#4
Pololica

Pololica

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 04.01.2015
Daca tot baga motive din astea, eu zic sa treci peste nostalgie (stiu ca uneori era mai bine la cartier ...). Nu cred ca n-ai un furnizor mai mare in zona care sa te vrea. Eu m-am mutat de la UPC (dupa 25 de ani) la RDS nu pentru ca nu ii vroiam (chiar mi-ar fi placut sa le fiu client in continuare), dar nu au cablu in zona in care m-am mutat, iar Orange (al carui abonat sunt la telefonia mobila) are doar satelit pentru blocul meu (nefiind nici Telekom), iar semnalul e slab (oscileaza intre 1-2 linii 3G si 3-4 2G)

#5
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,493
  • Înscris: 12.06.2006
Da, e foarte normal sa fii deconectat daca faci abuz in retea. Rezolva-ti problemele si nu vei mai fi deconectat.

#6
paso87

paso87

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,132
  • Înscris: 06.08.2008
Sa stii ca fix abuz de retea (deficitara) este. Si eu am aceeasi problema la tara. Ma tot anunta de la cablu ca "iau puterea internetului" si vecinii mei raman fara, 10 case mai sus pe strada.
Cum scot eu routerul din priza, puterea se distribuie corect. Il pun la loc si culmea, nu le mai iau puterea.
Treaba asta se tot repeta la 4-5 luni. Cred ca e al doilea router care le fura puterea.
Tot de la mine sa fie ?

Firmware-ul ambelor routere e cel din fabrica. Traficul majoritar de pe ele e de facebook... 200-300mb/saptamana. Deci ?

#7
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,625
  • Înscris: 17.10.2006

View Postdanvlas, on 16 aprilie 2018 - 12:33, said:

Am vazut pe cineva care si-a conectat "routerul" printr-un port de switch si serverul DHCP i-a naucit pe ceilalti.
Fix un Linksys WRT54GL.
DHCP pe WAN? Nu cred.
Am avut si eu retea de cartier si net-ul lor de 100mbps era mai bun ca cei 300mbps de la Digi, fara filtrari si alte mizerii. Netul din international mergea mult mai bine.

#8
sceptic_schizo

sceptic_schizo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 23.02.2009
De putut poate Am avut un ruter care facea "reverse ARP flooding" si a blocat netul la un cartier intreg Si a venit RDS-ul si l-a deconectat Dar cel putin situatia era permanenta , nu din cand in cand Poate ca ruterul tau e atacat din cand in cand de multimea de bot-uri care infesteaza netul 24/7 Un asfel de atac ar putea fi ARP poisoning cu consecinta "reverse ARP flooding"

Edited by sceptic_schizo, 16 April 2018 - 13:55.


#9
danvlas

danvlas

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,226
  • Înscris: 04.06.2009

View Postsonnydellmarco, on 16 aprilie 2018 - 13:41, said:

DHCP pe WAN? Nu cred.
Nu pe WAN, pe LAN, ca omul bagase cablul de net intr-unul dintre cele 4 porturi LAN.

#10
Silviugabriel1984

Silviugabriel1984

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 01.11.2012
Abuz de trafic internet....de ani buni nu am mai auzit fraza asta. Pai ori este nelimitat ori nu?

#11
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,574
  • Înscris: 17.05.2004
Router vechi probabil cu firmware custom. Ținut permanent alimentat.
Versus echipamente de la un provider destul de mare (național, nu ?).

În varianta ta, din când în când unul de la provider de acolo zice cătră un coleg:

Dorele îi tăiem mă netu lu nea' Popescu să vezi cum se niervează ?
Pac nu ai net.

Schimbă routerul. Lasă firmware custom că uite e cu cocoloașe.
Sau nu îl mai ține alimentat permanent.
Poate se agață ceva de la el în echipamentele lor.

Sau măcar pune-l din fw lui să se restarteze zilnic la ora ț.

Serios acum te aștepți să trimită providerul un mesager la ușă să spună că ai probleme cu netul?

Ăia de la gaze așa fac întâi te roagă sau te anunță că te deconectează ?

Edited by exceswater, 16 April 2018 - 15:46.


#12
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,116
  • Înscris: 06.06.2006
E posibil ca routerul sa dea in echipamentele lor pe portul 53.
Taie portul 53 din router si rezolvi problema.

LE: te-ai jucat pe la setarile custom fw legat de TTL&Co? Presupun ca nu, corect?

Edited by kretzu77, 16 April 2018 - 16:08.


#13
strongsss

strongsss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,039
  • Înscris: 27.10.2007
in anumite conditii,  un router poate sa le blocheze switch-ul lor . pe scurt, poate.
wrt54gl este un router foarte robust, care merita o statuie . am avut acasa pana am trecut pe gigabit. am pus prin pensiuni acum 7-8 ani si merg si acum.
esti intr-o retea de cartier, nici nu cred ca sunt prea avansati. le e mai simplu sa te scoata din priza.

#14
christig

christig

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,437
  • Înscris: 31.10.2002

View PostdiZy, on 16 aprilie 2018 - 13:17, said:

Da, e foarte normal sa fii deconectat daca faci abuz in retea. Rezolva-ti problemele si nu vei mai fi deconectat.

Nu e nici un abuz, acolo stau parintii. Ce sa abuzeze ei la 65-70 de ani Posted Image Probabil sunt printre clientii cu cel mai mic trafic lunar.

View PostPololica, on 16 aprilie 2018 - 12:37, said:

Daca tot baga motive din astea, eu zic sa treci peste nostalgie (stiu ca uneori era mai bine la cartier ...). Nu cred ca n-ai un furnizor mai mare in zona care sa te vrea.
Mai am 2 neturi fixe la Digi. Cred ca o sa am in curand 3 Posted Image Aici unde stau in ultimii 3 ani i-am chemat o data, se rupsese fibra in router. In rest merge brici, nonstop. In schimb, la parinti...de cateva ori pe an, "blochez blocul".

Le-am dat mail saptamana trecuta sa vina sa repare. Azi am sunat, si mi-a spus cineva ca vine dupa ora 16 dupa ce iese de la servici. Ca m-au deconectat ca le-am nenorocit blocul. Eu de vreo cativa ani stiu ca in bloc nu eram decat eu si cu inca cineva. Toata lumea s-a carat la firmele mari, pe fibra si viteze mari, bani putini.

Treaba cu ne-ai blocat blocul mi-au turnat-o si acum un an. Am pierdut o zi sa-mi aduc aminte ce era prin router...si i-am pus o alta verisune de ddwrt (ultima recomandata pentru ce poate duce el), ca am zis, ma o avea vreun bug, o fi flashu busit etc. I-am desfacut si transformatorul sa-i vad conzii. degeaba, erau toti ca din fabrica. L-am urmarit apoi vreo luna doua...din extern. Merge brici.

View Postexceswater, on 16 aprilie 2018 - 15:46, said:

Serios acum te aștepți să trimită providerul un mesager la ușă să spună că ai probleme cu netul?
N-ai inteles...ei spun ca au scos efectiv cablul din switchul lor care e la et 9. Asta presupune intratul in  bloc si trecut pe langa usa mea. Pai daca tot imi scoti cablul, bate mai si in usa sa vedem care-i problema. E misto sa ma lasi fara net..si suna prostul cand se prinde. Cum parintii folosesc din an in paste, cine stie de cand e deconectat.

View Postkretzu77, on 16 aprilie 2018 - 16:04, said:

E posibil ca routerul sa dea in echipamentele lor pe portul 53.
Taie portul 53 din router si rezolvi problema.

LE: te-ai jucat pe la setarile custom fw legat de TTL&Co? Presupun ca nu, corect?
Ei ar trebui sa stie ce le face routerul meu. eu nu mai stau acolo dar pot raspunde la un mobil. sa ma sune o data cand se mai intampla si mergem sa vedem daca e de la mine. da ii stiu cam cu apucaturile lui pinochio, adica il stiu pe seful lor..acum enspe ani cand l-am instalat, cum le zicea amicilor cu care cocota fire pe stalpi...ca ba..nu fii prost, nu le zice asa...bag-o pe aia cu..ca nu stie lumea. Uite ca unii se mai pricepe, macar te miroase cate unu. Am fost primul, cu mine au tras firele in bloc. Acum o sa sting lumina.

Ah..am uitat...cel care a spus ca trece azi dupa 16.."a trecut". E ora 21...mai are timp. le-am platit pe un an in avans.

View Poststrongsss, on 16 aprilie 2018 - 19:48, said:

esti intr-o retea de cartier, nici nu cred ca sunt prea avansati. le e mai simplu sa te scoata din priza.
M-au gogosit odata ca au vazut ei portul online. De unde am dedus ca e cu management. Pai daca e cu management ce tre sa mai faci calatorii sa-l scoti din priza?! Deci gogoasa pentru cunoscatori. Cred ca asta e fraza lor clasica de abordare cand "pica netul", sau ma rog..una din ele Posted Image .

Edited by christig, 16 April 2018 - 20:09.


#15
cut3ryan

cut3ryan

    Pro FM <3

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,420
  • Înscris: 04.04.2008
Pleaca mama la digi 29 pe luna 300mb si n ai probleme niciodata .

#16
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,116
  • Înscris: 06.06.2006
Treceti voi toti la digi si o sa ne plangem in barba cand or sa inceapa sa cresca preturile si or sa scada calitatea serviciilor.
Si asa au monopol .... pardon .... pozitie dominanta, c amonopol e interzis prin lege.
Trebuie sa facem scandal ca astia mici sa stranga din .... si sa-si imbunatatasca serviciile (chit ca-i educam noi). Ca altfel, o sa ne ia dracul cand o ramane numai digi pe piata. Luati exemplu de la zonele in care nu e nimeni decat ei.

#17
cut3ryan

cut3ryan

    Pro FM <3

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,420
  • Înscris: 04.04.2008
Păi văd că ăștia mici respectați tare mult clientii,ipocritilor!!!

#18
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,806
  • Înscris: 08.12.2008
schimba firmware (hint gargoyle sau superwrt) sau inlocuieste routerul.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate