Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CFM

Mancarime in ureche

Intre forta si pricepere

Viteza si rezistenta alergare
 Fisier AC3 sau DTS care sa arate ...

Marfa cumparata de la Arizona Mar...

Slabit la sala?

Tapet textil
 Unde as putea gasi un tutorial In...

Obturatie de canal bine facuta - ...

De ce smartu' se vinde ca pai...

Defilare cu Soimii Patriei la Pit...
 Xiaomi Redmi 5 Plus - pareri?

Stepway/Sandero/C-Elysee/Hyundai ...

Led h4 cu lupa de ceata

Hai sa adunam impreuna toate dove...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Expert Advisors (roboti de tranzactionare)

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
iconicpaul

iconicpaul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 17.07.2009
  • ID membru: 487,360
  • Locație: timisoara
Deschid acest thread pentru cei interesati de tradingul automat cu ajutorul robotilor de tranzactionare.
Subiectul este foarte vast, complex si mereu in evolutie deci si eu si oricine doreste, poate completa si adauga informatii pe parcurs.

Deasemenea, voi posta din cand in cand roboti testate care pot fi folositi, evident pe raspunderea exclusiva a celor ce il descarca.

In primul rand, ar trebui sa scriu foarte pe scurt ce este necesar pentru crearea si ulterior supravegherea robotilor.
Evident, pentru inceput, un calculator performant, minim Core i5 sau i7 si SSD de minim 1 TB. Pentru ca procesorul este necesar la selectie, un proces tot mai complex si solicitant iar stocarea de minim 1 TB pentru stocarea istoricului paritatilor, aprox 10 - 13 GB pentru fiecare paritate, la care se adauga alte fisiere.

Crearea robotilor nu se mai face prin scrierea manuala a parametrilor ci cu ajutorul unor programe de creere, buildere de roboti. Aici este problema principala pentru ca aceste programe sunt esentiale iar toate cele bune sunt pe bani, cu licenta care costa intre 1.000 - 2.000 euro. Este aproape imposibil de crackuit si nici nu merita pentru ca pe langa licenta se obtine si suport care conteaza foarte mult.

Edited by iconicpaul, 15 April 2018 - 18:54.


#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Daca iti plac robotii de tranzactionare poate sutdiezi si ce e pe aici:
www.calgocbots.com
Nu ai precizat ca cel mai importat este conexiunea la internet. Trebuie sa fie uptime 99.9999 % si cu latenta spre 0 .

#3
iconicpaul

iconicpaul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 17.07.2009
  • ID membru: 487,360
  • Locație: timisoara
da, corect, ajungeam si la acel aspect
mai detaliat vorbind, trebuie sa spunem de calculatorul pe care se creeaza robotii este doar pentru creere si backtest insa robotii finali se tin pe un VPS (virtual private server) adica se cumpara un abonament lunar de 15 - 18 euro pe luna si contul se acceseaza si se controleaza prin remote desktop connection
exista si firme care ofera servere speciale de trading insa acolo deja e alt nivel care deocamdata nu e de interes pentru incepatori

revenind la ideea initiala, deja in prezent, notiunea de trading automat, e deja sinonima cu notiunea de portofoliu, nu de robot in special, portofoliu insemnand doar o colectie de roboti individuali
cel mai simplu portofoliu consta in 6 - 8 roboti pe tot atatea paritati, de regula pe H1
un portofoliu putin mai complex inseamna 30 - 60 roboti adica aprox 10 - 12 paritati si 3 timeframe-uri fiecare, de cele mai multe ori M30, H1 si H4.
Nota: trading-ul automat nu da rezultate la timeframe-uri de sub M15 de aceea nici nu exista interes si efort in directia asta

Referitor la timp, pentru a avea un reper, trebuie spus ca crearea robotilor variaza in functie de paritate si de alti parametrii, unii roboti sunt creati in 2 zile, altii in 10 zile cea ce inseamna un aprox 3 luni de efort in crearea unui portofoliu mai complex

Sumarizand la cel mai simplist mod, ca si investitie, contul intital de pornire, calculator, licenta la un builder decent si vreo 3 luni de munca, se ajunge la un portofoliu stabil si practic un cont functional de trading automat.
Pe parcurs, urmeaza intretinerea si optimizarea permanenta a portofoliului

Nu putem sa nu atingem si subiectul cel mai important, profitul
Media unui profit stabil pe termen mai lung este undeva la 10% din cont pe luna deci o dublare a contului la aprox 1 an. Asta inseamna la un cont de 1.000 euro un profit de aprox 100 euro/luna, mult prea mic pentru a conta mai ales ca contul trebuie sa creasca.
Abia la un cont de 10.000 euro, profitul permite atat alimentarea contului cat si o sursa de venit

Pe parcurs, voi explica la modul cel mai simplu anatomia unui builder si absolut toate detaliile referitoare la trading-ul automat, facut modern si gandit solid in asa fel incat sa aduca un mic profit constant si pe termen lung.

Pentru inceput, postez un robot creat recent si testat care poate fi pus pe un cont demo pentru inceput
numele robotului spune tot, creat pentru un cont mic de 100 eur, pe timeframe H1 si deschide tranzactii cu volum fix 0.02

Attached Files


Edited by iconicpaul, 15 April 2018 - 21:35.


#4
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Tradingul automat poate functiona foarte bine la tick, 1M, 5M, 30 M, pentru TF mai mari se poate face manual.

Chestia asta nu am inteles-o: "un portofoliu putin mai complex inseamna 30 - 60 roboti adica aprox 10 - 12 paritati si 3 timeframe-uri fiecare".
Un robot cu mai multe instante ? Sau roboti diferiti cu strategii diferite ?

Poate spui si la ce platforma de tranzactionare te referi .

#5
iconicpaul

iconicpaul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 17.07.2009
  • ID membru: 487,360
  • Locație: timisoara

View Postpasilla, on 15 aprilie 2018 - 21:39, said:

Tradingul automat poate functiona foarte bine la tick, 1M, 5M, 30 M, pentru TF mai mari se poate face manual.
Chestia asta nu am inteles-o: "un portofoliu putin mai complex inseamna 30 - 60 roboti adica aprox 10 - 12 paritati si 3 timeframe-uri fiecare".
Un robot cu mai multe instante ? Sau roboti diferiti cu strategii diferite ?
Poate spui si la ce platforma de tranzactionare te referi .

o sa incerc sa iti raspund si tie la orice informatie
platforma de tranzactionare depinde de brokerul ales insa MT4 este cea mai folosita pe la noi in Romania sau mai precis, mai cunoscuta, mai populara
de regula, un robot inseamna o strategie deci 10 paritati cu 3 timeframe-uri pe fiecare paritate inseamna 30 de roboti....e adevarat ca testarea robotilor se face obigatoriu pe timeframe-urile vecine deci in teorie, acelasi robot poate da rezultate pe mai multe timeframe-uri sau chiar paritati insa nu se practica, asta este un subiect important care trebuie tratat separat, pre-testarea robotilor proaspat creati


Volumul de informatii este foarte mare astfel ca incerc sa le postez pe rand, spre exemplu despre stop loss
stop loss-ul poate fi bazat pe ATR (average true range) sau fixed pips
informatia este importanta in setarea robotului in sensul ca daca robotul a fost creat sa puna stop loss bazat pe ATR, se seteaza suma fixa de bani cu care se deschide tranzactia
daca a fost creat sa puna stop loss pe fixed pips, se seteaza volum fix, 0.01, 0.02 sau 0.1 de intrare

Edited by iconicpaul, 15 April 2018 - 21:53.


#6
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
SL nu ar trebui sa existe intrun cbot.
Nu faci tranzactii Forex plecand din start de la ideea ca pierzi.


Vad ca ai atasat un fisier .ex4
MT4 este obsolete.

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 21:54.


#7
ionut_blue

ionut_blue

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 07.08.2011
  • ID membru: 704,126
Pe ce se bazeaza E.A.-ul? Piramidare, scalping, indicatori...?

#8
iconicpaul

iconicpaul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 17.07.2009
  • ID membru: 487,360
  • Locație: timisoara

View Postionut_blue, on 15 aprilie 2018 - 22:01, said:

Pe ce se bazeaza E.A.-ul? Piramidare, scalping, indicatori...?

robotul pus de mine a fost creat cu unul din softurile populare si cunoscute, StrategyQuant (in trecut era cunoscut ca Genetic Builder) si se bazeaza pe un amestesc de strategii si indicatori
in trecut, fisierul robotului trebuia sa fie insotit si de un fisier additional de indicatori ai robotului si ambele fisiere se atasau la platforma insa in prezent, nu mai e nevoie de asa ceva

notiunea de scapling nu exista la modul serios dovedit in domeniul robotilor de tranzactionare, s-a incercat de multi ani sa se creeze roboti pe timeframe-uri mici dar toti au renuntat la final
explicatia e una foarte simpla, robotul se bazeaza pe un istoric unde s-a gasit un oarecare pattern si pe baza acestui pattern s-a creat strategia si deci robotul
pe timeframe-uri mici, M1, M5, e foarte mult "zgomot de fond" si e imposibil de gasit un pattern, e pura intamplare si noroc, pacanele, si un robot nu poate functiona pe asa ceva adica nu poate face profit
cel mai mic timeframe folosit de cei cu vechime in bransa e M15

Edited by iconicpaul, 15 April 2018 - 22:16.


#9
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506

View Posticonicpaul, on 15 aprilie 2018 - 18:47, said:

iar stocarea de minim 1 TB pentru stocarea istoricului paritatilor, aprox 10 - 13 GB pentru fiecare paritate,
Cred ca trebuie sa mai tai ceva ca sa iasa la "paritate".

View Posticonicpaul, on 15 aprilie 2018 - 22:09, said:

robotul pus de mine a fost creat cu unul din softurile populare si cunoscute, StrategyQuant (in trecut era cunoscut ca Genetic Builder) si se bazeaza pe un amestesc de strategii si indicatori
in trecut, fisierul robotului trebuia sa fie insotit si de un fisier additional de indicatori ai robotului si ambele fisiere se atasau la platforma insa in prezent, nu mai e nevoie de asa ceva
notiunea de scapling nu exista la modul serios dovedit in domeniul robotilor de tranzactionare, s-a incercat de multi ani sa se creeze roboti pe timeframe-uri mici dar toti au renuntat la final
Nu conteaza cum a fost creat robotul si ce fisiere erau nevoie in trecut..
Intrebarea colegului era ce face acel robot ?

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 22:14.


#10
ionut_blue

ionut_blue

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 07.08.2011
  • ID membru: 704,126

View Posticonicpaul, on 15 aprilie 2018 - 22:09, said:


notiunea de scapling nu exista la modul serios dovedit in domeniul robotilor de tranzactionare, s-a incercat de multi ani sa se creeze roboti pe timeframe-uri mici dar toti au renuntat la final
Eu cred ca nu au renuntat toti.Dimpotriva., o mare parte din roboti pentru asta au fost facuti, sa nu stai toata ziua cu ochii in chart-uri si sa speculezi ocaziile mai dese de pe tf-urile mici.



#11
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Inca sunt unii care spera ca lasa pornit un cbot care produce bani, iar ei stau pe plaja in Bora Bora si isi numara banii din cont.

Disclaimer: Link-ul de la Bora nu imi apartine. Este proprietatea SP.:)

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 22:31.


#12
ionut_blue

ionut_blue

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 07.08.2011
  • ID membru: 704,126
Si eventual mai ung din cand in cand robotul sa nu scartaie :)

#13
drepan

drepan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 29.05.2008
  • ID membru: 331,367
  • Locație: UK
@ionut_blue: Nu merge scalping cu roboti. Arunci banii de pomana pe roboti daca vrei scalping automat. Scalping inseamna sa intri si sa iesi rpd. Ai luat un 10-20pips si ai iesit. Lucrezi pe TF mici M1 M5. SL f strans.
Pt intraday si swing trading ar merge cu roboti.

#14
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Merge. Depinde de platforma si de strategie.
Nu mai vorbi despre SL ca nu e ceva normal.

Un cBot trebuie urmarit si "uns" cand e nevoie. Toti brokerii au perioade de pauza ( market closed) si atunci sunt mari probleme.
Fara interventie manuala la nevoie, nu ai nici o sansa ( de profit).
cBot-tii te ajuta enorm, dar nu te scutesc total de munca.

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 22:41.


#15
ionut_blue

ionut_blue

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 07.08.2011
  • ID membru: 704,126
Clar.Stirile economice pot da peste cap orice robot.Desi am vazut si unii bazati pe pending orders care speculau tocmai volatilitatea din preajma stirilor.
Pana una alta o sa pun maine la lucru si robotul postat de initiator.

Edited by ionut_blue, 15 April 2018 - 22:47.


#16
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Volatilitatea e o "chestie" misto, dar trebuie speculata cu cap de om. Nu lasi robotii fara aparare.
Spread-urile cresc, se pot intampla lucruri nevazute. 15 ianuarie 2015 e un exemplu.

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 22:50.


#17
ionut_blue

ionut_blue

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 07.08.2011
  • ID membru: 704,126
Orice se poate intampla in Forex.Daca e sa gandim pesimist...uneori nici Sl-ul nu opreste pierderea unde vrei tu :))

#18
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,254
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
De asta robotii trebuie sa raspunda rapid. Ai intrat si ai iesit, inainte ca Forexul sa se "prinda".
Nu imi plac TF mai mari de 1 ora.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users