Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Espressor !
Last Updated: Mar 25 2018 15:27, Started by
fcsbmarius24
, Mar 25 2018 11:10
·
0
#1
Posted 25 March 2018 - 11:10
Salutare !
Vreau sa-mi cumpar un Espressor de cafea , pentru acasa , sa fie cat de cat ok ... buget 1000 de lei . Eu m-am gandit la DeLonghi Dedica EC680.M (https://www.emag.ro/...m/pd/DCPCLBBBM/) Din descriere are tot ce-mi trebuie . simplu de folosit , aspect dragut . Imi puteti recomandata altceva ? Multumesc frumos ! |
#2
Posted 25 March 2018 - 11:15
www.espressoman.ro
Ala e un automat slab din plastic. Citeste forumul ala si apoi o sa intelegi tot. |
#3
Posted 25 March 2018 - 11:33
fcsbmarius24, on 25 martie 2018 - 11:10, said:
Salutare ! Vreau sa-mi cumpar un Espressor de cafea , pentru acasa , sa fie cat de cat ok ... buget 1000 de lei . Eu m-am gandit la DeLonghi Dedica EC680.M (https://www.emag.ro/...m/pd/DCPCLBBBM/) Din descriere are tot ce-mi trebuie . simplu de folosit , aspect dragut . Imi puteti recomandata altceva ? Multumesc frumos ! Citeste cu atentie opiniile alora 900 oameni si tragi o concluzie. Pot spune ca am si eu unul de care sunt supermultumit. Face minim 4 cafele pe zi. Edited by _R_A_D_U, 25 March 2018 - 11:32. |
#4
Posted 25 March 2018 - 11:36
fcsbmarius24, on 25 martie 2018 - 11:10, said:
Salutare ! Vreau sa-mi cumpar un Espressor de cafea , pentru acasa , sa fie cat de cat ok ... buget 1000 de lei . Eu m-am gandit la DeLonghi Dedica EC680.M (https://www.emag.ro/...m/pd/DCPCLBBBM/) Din descriere are tot ce-mi trebuie . simplu de folosit , aspect dragut . Imi puteti recomandata altceva ? Multumesc frumos ! Mareste bugetul cu 500 lei pentru un DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B 1450W, care sa rasneasca cafea boabe.. Il am de vreo 2 ani, e bunicel. http://www.cel.ro/es...ru--pOCYwMT0-l/ Edited by rosix, 25 March 2018 - 11:37. |
#5
Posted 25 March 2018 - 11:40
1500 ron si bei o posirca cu cafea veche de supermarket. Good stuff.
Incercati o cafea proaspat prajita de specialitate si dupa mai vorbim. |
#6
Posted 25 March 2018 - 11:43
Deenman, on 25 martie 2018 - 11:40, said:
1500 ron si bei o posirca cu cafea veche de supermarket. Good stuff. Incercati o cafea proaspat prajita de specialitate si dupa mai vorbim. De acord 100% cu tine in legatura cu cafeaua de calitate. Am si zis mai sus... Edited by _R_A_D_U, 25 March 2018 - 11:44. |
#7
Posted 25 March 2018 - 11:50
Aparat profi? hai ma Radule, am inceput timid acu vreo 2 ani.
Aparate pentru inceput timid: gaggia classic (la promotie 1000ron nou de la altex) si o rasnita ieftina (700ron noua) iar cafea proaspat prajita iti cumperi dupa. Citit forumul ala daca vreti sa invatati ceva despre cafea. Altfel daca sunteti prea comozi, nu. Attached Files |
#8
Posted 25 March 2018 - 12:02
Uite si un ieftinache la care s-au inlocuit sitele+portfiltrul:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pY3p7Xx2twM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#9
Posted 25 March 2018 - 14:05
si asta e cu reducere : Espressor cu pompa, DeLonghi ECZ351.BG Scultura, 1100W, 15 bar, 1.4 l, Beige
|
#10
Posted 25 March 2018 - 14:29
|
#11
Posted 25 March 2018 - 15:27
Pentru cei care mai citesc topicul asta, sa simplificam putin lucrurile, si sa nu vorbim de espressoare sau scule foarte scumpe, ca nu are rost.
Ca sa faci un espresso (bautura din cafea de obicei facuta din 10-20grame de cafea cu o ratie de extractie de 1:2 maxim 1:3, bagi 20 grame scoti 40 grame sau maxim 60 grame de lichid) daca nu va place inseamna ca nu beti espresso, si va inscrieti la alte bauturi. Ca sa iasa un espresso ai nevoie de: - cafea proaspat prajita (de maxim 30 de zile) fie ca vorbim de robusta sau arabica, de cafele prajite nordic foarte putin sau cafele italiene, cafeaua trebuie sa fie proaspata. Exista de cumparat de la n cafenele si prajtiorii cafea prajita proaspat, pretul variza intre 60 si 500ron/kg. - o rasnita ca sa ajustezi gradul de rasnire la fiecare sortiment de cafea, fiecare cafea are densitati diferite, grad de prajire diferit, vechime/umiditate diferita, de asta trebuie reglata rasnita mereu (aproape zilnic). - un espressor care sa furnizeze 9 bar (nu 15 bar cum e in comert, cu cat e presiunea mai mare cu atat iese cafeaua mai acida, acra) cu o temperatura de 92-94 grade. Espressoarele astea de mai sus, nici nu au reglaj de temperatura, iar in timpul unei bautura scade si cu 20 de grade temperatura, pt ca termostatul cupleaza rar si sunt proaste. - niste scule ajutatoare la preparare, un tamper (un cilindru cu care presezi cafeaua in sita), o sita nepresurizata, adica sa vezi gaurile daca te uiti printr-o parte, sa comunice direct gaurile de pe o parte cu cealalta. Cam de asta ai nevoie sa faci un espresso ok/decent acasa. Nu are rost sa intru in detalii, despre aparate, profilare de presiune si debit, cum afecteaza faza de preinfuzie si brew gustul in ceasca si asa mai departe. Este doar cafea, insa nu mai beti cafele rebut din supermarket, arse care va provoaca dureri de stomac, si sunt nesanatoase, uleiuri rancede, tinute 1-2 ani la raft. O cafea buna va avea mereu data recoltarii pe ea, si data prajirii mentionata pe pachet. Edited by Deenman, 25 March 2018 - 15:27. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users