Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cariera Finante-Banci

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
D-Ovidiu

D-Ovidiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 01.03.2018

 Pololica, on 01 martie 2018 - 18:11, said:

Pentru practica (internship) mi-a facut introducerea (lipeala) o vecina (avea o cunostinta, nu din Raiffeisen, fosta colega de facultate din anii ''40... ) si mi-a zis sa trimit CV-ul (nimic nou sub soare, probabil asa o sa faci si tu). Singurul avantaj (pot numi chestia asta) a fost sa fiu mai aproape de casa (sa nu tai Bucurestiul in doua, pe care ulterior oricum l-am taiat si chiar am si lucrat in afara lui, dar asta e o alta poveste).

Cand am fost la interviu, m-a sucit si m-a invartit ca si cum ar fi fost de angajare (presupunand ca am avut o pila, cred ca a vrut sa stie ce-mi poarta pielea). Mi-a zis de cand sa vin si cam asta a fost.

Ce trebuia sa fac: teoretic, trebuia sa lucrez 4 ore pe zi, de obicei dimineata, practic lucram pana la 5, aproape de inchidere. Imi placea ce vedeam. Ca lucrari (job) completam dosarele clientilor (firme, in principal) cu extrasele de cont, adica seara se listau la imprimanta tranzactiile tuturor clientilor si dimineata puneam (practicantii) acele extrase de cont la dosare pentru a putea fi luate de colegi (da, asa ne numeam intre noi) mai repede. Nu dau din casa, dar asa statea lucrurile atunci: banca tiparea fizic extrasul si clientul il lua si-l ducea in contabilitate. Internetul era destul de scumput si interfata de home banking nu cred exista sau erau doar pentru cei cu buget mare (probabil pentru firmele mari care-si permiteau).

Mie imi trebuia 3 saptamani pentru practica, dar am stat 4. Se puteau prelungi cu una sau doua saptamani. Am preferat sa fac doua prelungiri de doua saptamani sa nu fiu cu obrazul gros.

La finalul celei de a treia saptamani am fost chemat de directoarea agentiei sa-mi spuna ca au un proiect si si-a permis sa-mi trimita CV-ul (iti dai seama ca nici nu trebuia sa-mi spuna ca oricum acceptam sa-l trimita). Urmatoarele 4 luni am fost colaborator (de fapt, cartile de munca erau deschise de o agentie de forta de munca si eram detasati). Ce trebuia sa facem? Sa scanam semnaturi si sa le atasam fiecarui titular sau imputernicit de cont.

N-am ramas in sistem nu pentru ca nu mi-a placut, ci pentru ca m-a atras mai mult contabilitatea. Multi m-au intrebat ce anume m-a deraiat din banca si le-am spus adevarul: merg pe contabilitate si acolo (in banca) e foarte greu sa intri. Presupun ca lucrau cu firme (de genul PWC, Lloyds, etc).
Iti multumesc frumos! Chiar ma ajuta asemenea povesti, deoarece imi pot face o idee despre ce ma asteapta.

#20
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

 neagu_laurentiu, on 01 martie 2018 - 16:59, said:

Orice are legatura cu economia. Contabil de exemplu.

Mudblood.

Contabilitatea e doar pentru cei cu CIG-ul.

Sau asa ar trebui sa fie!

#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Numai ca legea le da voie la toti care in domeniu scrie economic.

#22
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Legea e proasta, da' nu despre asta-i discutia. E mai dificil sa ocupe unu' cu fabbv un post de contabil(entry level). In principiu se cere un absolvent de CIG. Caci absolventu' de CIG stie ce inseamna contu', debitu' si creditu'.

Edited by Alecsandru010, 01 March 2018 - 20:02.


#23
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Stiu ce zici. Da' vezi ca si Isarescu a studiat comert si nu finante-banci. Pana la urma corect mi se pare sa-l pui la test, stie, e bun, nu aleluia. Ca majoritatea vor veni de la specializarea optima, e alta poveste.

Edited by neagu_laurentiu, 01 March 2018 - 20:06.


#24
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017
Dacă vrei experiențe, atunci încep.

Colegii ți-au descris perfect ce poți să faci cu ASE-ul în țară. Ceea ce scriu în continuare nu are sens în cazul în care vrei să te limitezi doar la contextul local, implicit la un salariu până în 2000 de euro.

Ai întrebat de ce există oameni care fac doctorate în economie - pentru că un doctorat îți ridică valoarea orei de muncă la minimum 400 de euro. În Germania și Austria nu poți să ajungi C-level fără doctorat, pur și simplu nu te califici. În Elveția e cam la fel, cu puține excepții.

Cel mai căutat stack de competențe este economie plus IT&C, studii făcute la o Universitate din top 100. De aici pleci în consultanță (tech mai ales, bănci, pharma, orice companii subsidiare de stat), cu diverse specializări pe audit, enterprise management / turnarounds, mergers și multe alte combinații interesante din punct de vedere profesional.

Ca să ai șanse să faci asta la un nivel superior îți trebuie un master greu, ceea ce nu există în România. ASE e la limita de jos pentru licență, scopul final fiind să termini un master cât mai sus pe lista asta. Obiectivul ăsta implică extrem de multă muncă, la nivel de 300 de pagini de învățat pe săptămână (în cel mai bun caz). După ce treci hopul ăsta, te vei poziționa într-un grup foarte restrâns de profesioniști, de obicei plătiți din start cu peste 100 de euro pe ora de muncă. Un eventual doctorat, performanța și experiența pot duce scorul pe la patru cifre după doar 5-8 ani.

#25
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,239
  • Înscris: 24.02.2007

 A10Warthog, on 01 martie 2018 - 20:18, said:

pentru că un doctorat îți ridică valoarea orei de muncă la minimum 400 de euro.

Pe ce planeta?

#26
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 Alecsandru010, on 01 martie 2018 - 20:00, said:

Legea e proasta, da' nu despre asta-i discutia. E mai dificil sa ocupe unu' cu fabbv un post de contabil(entry level). In principiu se cere un absolvent de CIG. Caci absolventu' de CIG stie ce inseamna contu', debitu' si creditu'.

Exact! Asta se cere, in primul rand, apoi fiscalitate pe paine..  Sunt absolventi buni de FABBV care nu stiu contabilitate si nici nu sunt capabili s-o inteleaga, dar sunt buni pe partea de analiza financiara.
De asta, un contabil bun, e un tipicar de CIG, care a luat-o pe calea batatorita cu contabilitatea de baza si cu ANAFul. Multi experti contabili din aceasta zona batraneasca provin.. dar ei sunt mai cautati si uneori castiga mai bine decat sarmanii absolventid e FABBV care se chinuie prin banci.

 A10Warthog, on 01 martie 2018 - 20:18, said:

Ai întrebat de ce există oameni care fac doctorate în economie - pentru că un doctorat îți ridică valoarea orei de muncă la minimum 400 de euro.

In Romania nu prea se intampla asta. Cunosc oameni care au luat primul nivel CFA si care au intrat in conflict cu sefii care le-au transmis clar ca ei n-au nevoie de profesori-doctori in banca ci de oameni la sapa, care sa faca munca de jos.  Cel mai greu este sa te apuci sa faci CFA, sa primesti suturi in dos pe unde te afli si sa nu reusesti sa-ti gasesti ceva, ca lumea prefera tineri pe bani mai putini, pentru munca de jos.. ca restul posturilor sunt ocupate full cu neamuri.

In privinta pregatirii, Romania e inca in urma lumii financiare - cand te apuci de citit CFA iti dai seama ca ASE-ul e ramas cam in urma, si se cam bate pasul pe loc, in loc sa se invete ce e important.

In America, am fost uimit sa vad ca la ei exista finanisti care pot face, in acelasi timp, programare de aplicatii economice... respectiv sa se apuce sa scrie linie de cod sa extraga ceva dintr-o baza de date, sau sa agrege niste informatii....  Nu stiu ca in Romania sa existe asemenea competente avansate IT, majoritatea absolventilor de ASE, stiind Word, Excel si ceva Access la nivel de utilizator mediu-avansat... dar in niciun caz competente avansate de IT pe latura economica.

Am vazut chiar indieni, specializati pe asa ceva... De asta spun ca suntem la ani lumina de altii...

@D-Ovidiu  nu ne-ai spus exact in ce faza te afli... Ai dat la ASE, esti student acolo... te gandesti sa dai in vara... sau in ce faza te afli cu acest proiect?

Edited by rosix, 01 March 2018 - 21:16.


#27
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Pai avem un sistem contabil de sorginte continentala. Si este orientat spre a stabili cat tre' sa primeasca statu' la sfarsit de an. Nimic in plus, nimic in minus. Tre' sa scoata raportarile cf. legii. D-asta calea batatorita e aia care tre' folosita :P

#28
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,239
  • Înscris: 24.02.2007

 rosix, on 01 martie 2018 - 21:02, said:

In America, am fost uimit sa vad ca la ei exista finanisti care pot face, in acelasi timp, programare de aplicatii economice... respectiv sa se apuce sa scrie linie de cod sa extraga ceva dintr-o baza de date, sau sa agrege niste informatii....  Nu stiu ca in Romania sa existe asemenea competente avansate IT

Sa concepi o interogare ce agrega niste informatii si s-o executi pe o baza de date e o treaba atat de banala, ca o inveti in cateva ore (max vreo saptamana) daca nu esti afon total cu IT-ul. Se preda si la noi in facultati economice.

Nu inseamna insa programare de aplicatii economice.

Edited by dani.user, 01 March 2018 - 21:31.


#29
D-Ovidiu

D-Ovidiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 01.03.2018

 A10Warthog, on 01 martie 2018 - 20:18, said:

Dacă vrei experiențe, atunci încep.

Colegii ți-au descris perfect ce poți să faci cu ASE-ul în țară. Ceea ce scriu în continuare nu are sens în cazul în care vrei să te limitezi doar la contextul local, implicit la un salariu până în 2000 de euro.

Ai întrebat de ce există oameni care fac doctorate în economie - pentru că un doctorat îți ridică valoarea orei de muncă la minimum 400 de euro. În Germania și Austria nu poți să ajungi C-level fără doctorat, pur și simplu nu te califici. În Elveția e cam la fel, cu puține excepții.

Cel mai căutat stack de competențe este economie plus IT&C, studii făcute la o Universitate din top 100. De aici pleci în consultanță (tech mai ales, bănci, pharma, orice companii subsidiare de stat), cu diverse specializări pe audit, enterprise management / turnarounds, mergers și multe alte combinații interesante din punct de vedere profesional.

Ca să ai șanse să faci asta la un nivel superior îți trebuie un master greu, ceea ce nu există în România. ASE e la limita de jos pentru licență, scopul final fiind să termini un master cât mai sus pe lista asta. Obiectivul ăsta implică extrem de multă muncă, la nivel de 300 de pagini de învățat pe săptămână (în cel mai bun caz). După ce treci hopul ăsta, te vei poziționa într-un grup foarte restrâns de profesioniști, de obicei plătiți din start cu peste 100 de euro pe ora de muncă. Un eventual doctorat, performanța și experiența pot duce scorul pe la patru cifre după doar 5-8 ani.
Da, m-am gandit serios si la plecarea inafara, dar anumite probleme personale nu imi permit momentan. Poate vor fi o oportunitate de viitor, dar pentru un moment, va trebui sa ma multumesc cu ce se face in Romania. Multumesc!

 rosix, on 01 martie 2018 - 21:02, said:

Exact! Asta se cere, in primul rand, apoi fiscalitate pe paine..  Sunt absolventi buni de FABBV care nu stiu contabilitate si nici nu sunt capabili s-o inteleaga, dar sunt buni pe partea de analiza financiara.
De asta, un contabil bun, e un tipicar de CIG, care a luat-o pe calea batatorita cu contabilitatea de baza si cu ANAFul. Multi experti contabili din aceasta zona batraneasca provin.. dar ei sunt mai cautati si uneori castiga mai bine decat sarmanii absolventid e FABBV care se chinuie prin banci.



In Romania nu prea se intampla asta. Cunosc oameni care au luat primul nivel CFA si care au intrat in conflict cu sefii care le-au transmis clar ca ei n-au nevoie de profesori-doctori in banca ci de oameni la sapa, care sa faca munca de jos.  Cel mai greu este sa te apuci sa faci CFA, sa primesti suturi in dos pe unde te afli si sa nu reusesti sa-ti gasesti ceva, ca lumea prefera tineri pe bani mai putini, pentru munca de jos.. ca restul posturilor sunt ocupate full cu neamuri.

In privinta pregatirii, Romania e inca in urma lumii financiare - cand te apuci de citit CFA iti dai seama ca ASE-ul e ramas cam in urma, si se cam bate pasul pe loc, in loc sa se invete ce e important.

In America, am fost uimit sa vad ca la ei exista finanisti care pot face, in acelasi timp, programare de aplicatii economice... respectiv sa se apuce sa scrie linie de cod sa extraga ceva dintr-o baza de date, sau sa agrege niste informatii....  Nu stiu ca in Romania sa existe asemenea competente avansate IT, majoritatea absolventilor de ASE, stiind Word, Excel si ceva Access la nivel de utilizator mediu-avansat... dar in niciun caz competente avansate de IT pe latura economica.

Am vazut chiar indieni, specializati pe asa ceva... De asta spun ca suntem la ani lumina de altii...

@D-Ovidiu  nu ne-ai spus exact in ce faza te afli... Ai dat la ASE, esti student acolo... te gandesti sa dai in vara... sau in ce faza te afli cu acest proiect?

Salut!
"Ca o descriere mai amanuntita, precizez ca liceul l-am facut pe profil real, matematica-informatica, sunt student la Universitatea Valahia din Targoviste in anul 2, bursier din semestrul al doilea al primului an. Nu, nu sunt un soarece de biblioteca care sta sa invete, pur si simplu imi place domeniul si imi atrage foarte mult interesul."
Am scris in primul post. Multumesc de raspuns!

#30
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 D-Ovidiu, on 01 martie 2018 - 21:39, said:

sunt student la Universitatea Valahia din Targoviste in anul 2, bursier din semestrul al doilea al primului an.

Mai concret.. Esti la specializare finante-banci sau ce?  Intreb, deoarece in Romania exista o inclinatie patologica a firmelor catre ASE, mai mult din prejudecata decat din altceva.
Ideea este ca, daca chiar vrei sa inveti ceva va trebui sa te apuci sa citesti singur... Cursurile de CFA se mai gasesc si pe net.... Cauta-le, invata engleza ca sa intelegi ceva din ele si apoi apuca-te sistematic sa inveti ce trebuie.. ai abia mai apoi ce se preda la scoala.  O sa vezi diferenta dintre mere si pere...

#31
D-Ovidiu

D-Ovidiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 01.03.2018

 rosix, on 01 martie 2018 - 21:43, said:

Mai concret.. Esti la specializare finante-banci sau ce?  Intreb, deoarece in Romania exista o inclinatie patologica a firmelor catre ASE, mai mult din prejudecata decat din altceva.
Ideea este ca, daca chiar vrei sa inveti ceva va trebui sa te apuci sa citesti singur... Cursurile de CFA se mai gasesc si pe net.... Cauta-le, invata engleza ca sa intelegi ceva din ele si apoi apuca-te sistematic sa inveti ce trebuie.. ai abia mai apoi ce se preda la scoala.  O sa vezi diferenta dintre mere si pere...
Da, sunt pe specializare finante-banci.
O sa caut si cursurile de la CFA, sa le invat, nu e problema, cu engleza ma descurc, doar sa invat termenii de specialitate si sunt ca si invatate.
Sunt constient, dar cunosc o gama larga de persoane care chiar si la ASE au terminat facultatea si nu stiau o iota.

Edited by D-Ovidiu, 01 March 2018 - 21:51.


#32
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 D-Ovidiu, on 01 martie 2018 - 21:50, said:

Da, sunt pe specializare finante-banci.
O sa caut si cursurile de la CFA, sa le invat, nu e problema, cu engleza ma descurc, doar sa invat termenii de specialitate si sunt ca si invatate.

Vezi ca... daca n-ai un pic de engleza financiara la baza, sunt mai greu de digerat decat iti inchpui .. ca e economie avansata in ele... adica fix ce ar trebui sa se invete la scoala si se invata pe sarite, abia prin ultimul an.  In privinta ASE-ului, exista niste prejudecati in piata muncii, in randul angajatorilor, fata de facultatile din provincie.. pe care sper sa le poti depasi prin pregatire, de asta e important sa te apuci de citit din timp... Ca o faci pentru tine, nu pentru scoala.. examenele alea, pana la urma le vei lua... Dupa aia e scrasnetul dintilor...

#33
D-Ovidiu

D-Ovidiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 01.03.2018

 rosix, on 01 martie 2018 - 22:04, said:


Vezi ca... daca n-ai un pic de engleza financiara la baza, sunt mai greu de digerat decat iti inchpui .. ca e economie avansata in ele... adica fix ce ar trebui sa se invete la scoala si se invata pe sarite, abia prin ultimul an.  In privinta ASE-ului, exista niste prejudecati in piata muncii, in randul angajatorilor, fata de facultatile din provincie.. pe care sper sa le poti depasi prin pregatire, de asta e important sa te apuci de citit din timp... Ca o faci pentru tine, nu pentru scoala.. examenele alea, pana la urma le vei lua... Dupa aia e scrasnetul dintilor...

Ai perfecta dreptate, voi depune tot efortul necesar sa fiu bine pregatit acum ca stiu cu ce se mananca si sper ca acele prejudecati sa nu ma afecteze, sa se tina cont de cunostiinte, nu de provenienta. Timp eu sper sa fie suficient, mai am un an plus masteru'. Pana la urma nimic nu e imposibil cu putina vointa trecem peste toate. Am aflat din comentariile de aici cam cum stau lucrurile si tind sa cred ca pot face fata cu brio, dar cel mai mult m-a interesat statutul financiar la care se poate ajunge, deoarece sunt satul de nopti pierdute pe 100 de lei si salariu minim pe economie. Aveam o mare nelamurire cu privire la asta, parerile din societate sunt impartite, ba ca sunt salarii de nimic, ba ca se castiga foarte bine. Acesta a fost principalul meu motiv pentru care m-am adresat aici, in speranta ca voi gasi oameni capabili sa ma lamureasca si bine am facut. Va multumesc frumos tuturor, inclusiv dumneavoastra!

#34
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 D-Ovidiu, on 01 martie 2018 - 22:15, said:

Aveam o mare nelamurire cu privire la asta, parerile din societate sunt impartite, ba ca sunt salarii de nimic, ba ca se castiga foarte bine. Acesta a fost principalul meu motiv pentru care m-am adresat aici, in speranta ca voi gasi oameni capabili sa ma lamureasca si bine am facut. Va multumesc frumos tuturor, inclusiv dumneavoastra!

Tre sa-ti cauti drumul tau .. Daca stai sa te iei dupa fiecare, nu mai faci nimic.

Succes!

LE:  Daca o sa te apuci de studiat CFA, o sa vezi ce se invata la americani si o sa intelegi de ce ne trag aia sapca pe ochi cand ne intalnesc.

Edited by rosix, 01 March 2018 - 22:25.


#35
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,239
  • Înscris: 24.02.2007
In engleza gasesti carti faine cu sute de pagini despre ce inseamna finante sau alte domenii economice. A nu se confunda cu cele in stilul "cum sa te imbogatesti".

#36
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017

 dani.user, on 01 martie 2018 - 20:37, said:

Pe ce planeta?

Pe planeta pe care există mobilitate academică la nivel global, ușor de accesat dacă te duce capul și ești dispus să muncești. Prin programe academice care garantează un anumit nivel accesezi imediat poziții bine plătite.

 D-Ovidiu, on 01 martie 2018 - 21:39, said:

Da, m-am gandit serios si la plecarea inafara, dar anumite probleme personale nu imi permit momentan. Poate vor fi o oportunitate de viitor, dar pentru un moment, va trebui sa ma multumesc cu ce se face in Romania. Multumesc!

Mereu am încurajat studenții să-și planifice carierele în contextul pieței extinse la care România are acces. Dacă vrei să accepți cele mai folositoare sfaturi pe care le-am primit, ele sunt următoarele. Citește mult, cel puțin o carte pe săptămână. De asemenea, fii de zece ori mai perseverent și eficient decât oricine îți iese în cale.

 rosix, on 01 martie 2018 - 21:02, said:

In Romania nu prea se intampla asta. Cunosc oameni care au luat primul nivel CFA si care au intrat in conflict cu sefii care le-au transmis clar ca ei n-au nevoie de profesori-doctori in banca ci de oameni la sapa, care sa faca munca de jos.  Cel mai greu este sa te apuci sa faci CFA, sa primesti suturi in dos pe unde te afli si sa nu reusesti sa-ti gasesti ceva, ca lumea prefera tineri pe bani mai putini, pentru munca de jos.. ca restul posturilor sunt ocupate full cu neamuri.
In privinta pregatirii, Romania e inca in urma lumii financiare - cand te apuci de citit CFA iti dai seama ca ASE-ul e ramas cam in urma, si se cam bate pasul pe loc, in loc sa se invete ce e important.

În România nu există material de performanță, de la componenta umană pâna la mediul economic.

 rosix, on 01 martie 2018 - 21:02, said:

In America, am fost uimit sa vad ca la ei exista finanisti care pot face, in acelasi timp, programare de aplicatii economice... respectiv sa se apuce sa scrie linie de cod sa extraga ceva dintr-o baza de date, sau sa agrege niste informatii....  Nu stiu ca in Romania sa existe asemenea competente avansate IT, majoritatea absolventilor de ASE, stiind Word, Excel si ceva Access la nivel de utilizator mediu-avansat... dar in niciun caz competente avansate de IT pe latura economica.
Am vazut chiar indieni, specializati pe asa ceva... De asta spun ca suntem la ani lumina de altii...
@D-Ovidiu  nu ne-ai spus exact in ce faza te afli... Ai dat la ASE, esti student acolo... te gandesti sa dai in vara... sau in ce faza te afli cu acest proiect?

Lucrul ăsta e ceva normal și în Europa. Pe lângă software engineering pur, obișnuiam să avem cursuri avansate de economie. Proiectul final al fiecărui curs presupunea implementarea unui instrument economic pe diverse tehnologii. Ritmul și relevanța cursulor de la ASE și Unibuc, licență plus master, sunt echivalente cu un semestru la TU München.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate