Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Casa din livada cu meri (D+P+E)

- - - - -
  • Please log in to reply
379 replies to this topic

#19
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
...și NU are jet...

#20
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Cat a costat proiectul ? Imi place cum arata dar la etaj e cam mare acel hol.



Ai si imagini cu casa din exterior ?


#21
Sean_John

Sean_John

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 15.01.2006

View PostDanB13, on 20 februarie 2018 - 06:46, said:

Construcția va avea urmatorii parametri:

  Sconstruit : 222,70mp
  Sutil  : 394,90mp
  Sdesfasurat : 464,60mp
  Slocuibil :   132,05mp.

In sfarsit, ma simt si eu mai ok cu cei 280 mp utili ai mei. Posted Image
N-as mai repeta, dar succes!

#22
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Salutare DanB!!!

De ce va luati de om..cu suprafetele..si holurile prea mari..Eu am impresia ca bugetul nu e o problema in cazul de fata..deci singurele aspecte de analizat is cele de structura..si compartimentare (bineinteles izolatii)..Daca mi-as fi permis ..as fi facut si eu living de 40mp..sigur i-as fi gasit intrebuintare (bagam un jacuzzi in mijloc..langa semineu)..Iar daca imi faceam living de 40mp sigur imi permiteam sa-l si incalzesc / racessc..dupa nevoie..

Glumesc..cred..

Spor la treaba initiatorului..Posted Image

#23
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
40 mp are cabanuta ce vrem noi sa o facem ca locuinta secundara , cu dormitor , baie , camera de zi si hol. Nu stiu la ce mi-ar folosi un living de 40 mp. Prefer sa joc fotbal in curte :)


#24
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009

View Postcatalijns, on 21 februarie 2018 - 08:33, said:

"In demisol ne dorim o temp. mai scazuta, deci nu va fi termoizolat ci doar hidroizolat ( folosit beton impermeabilizat cu Hyseal pt. demisol + placa parter)"

Daca vrei o temperatura mai constanta in demisol atunci chiar trebuie termoizolat primul metru de la CTA in jos altfel vei avea oscilatii mai mari de temperatura. La noi mai raman vreo 40 cm pana la talpa deci vom termoizola tot peretele.
Nu stiu ce inaltime neta va avea demisolul la voi dar ia in calcul si vreo 10 cm de termoizolatie sub placa de peste demisol (si NU o pune direct in cofraj, daca tot ai citit la Billy stii si de ce Posted Image )
Plus ma gandesc geamuri cat mai putine in demisol pe zona cu soare cel putin in pivnita.

Cred ca expunerile noastre de proiecte ar trebui sa contina si niste nevoi/un context altfel fiecare dintre noi va judeca din propria perspectiva care evident nu se potriveste cu cea a beneficiarului respectiv. Din perspectiva mea sunt niste spatii foarte mari, am vazut dormitoare de 20-22 mp si ..nu sunt chiar utile, lucru recunoscut chiar de catre proprietarii respectivi. Nu am vazut inca la o casa asemenea hol la etaj.
Ca idee generala daca aveti posibilitati financiare serioase nu doar de construire ci si de intretinere atunci da, go for it. Un calcul sumar e mai sus, ar trebui sa iei in calcul vreo 300k ca sa obtii ceva de calitate (iau in calcul si amenajari exterioare). Si evident posibilitatile financiare sunt doar jumatate din problema, partea de implementare cu meseriasii de pe la noi e cel putin la fel de importanta..

Multa bafta si inspiratie in alegeri!

Salut Catalin si bine ai venit! :)
Ai atins aici niste subiecte destul de sensibile.Stiu ca si tu te-ai framantat destul inainte de a incepe,deci esti familiarizat cu ceea ce simt si eu.
E bine ca incepem discutiile de jos,adica de la demisol si-ti multumesc pt. ca ai aruncat mingea!
Referitor la termoizolarea peretilor demisolului nu stiu ce sa zic,si la mine in proiect am prevazuta termoizolatie pe tavanul demisolului. Oare chiar trebuie termoizolati si peretii interiori ai demisolului?
Stiu ca si tu ai demisol partial doar ti-am citit jurnalul.
De partea cealalta a peretilor comuni situati la granita dintre demisol si elevatie inteleg ca trebuie ca sa izoleze acea parte si evident sub placa parter dar peretii interiori ai demisolului? Really?
Inaltimea neta in demisol va fi de 2,40 m,deci cu termoizolatia pusa ,mai raman 2,40m.Pe tavanul demisolului va fi lipit EPS de 10 cm si cred ca va fi tencuit,desi in proiect am rigips.
Geamuri avem vreo 3, puse in diverse pozitii,dar astea chiar sunt necesare pt. ventilatie ( am si camera cu centrala si spalatoria intr-o parte deci e nevoie de ele.beciul pt. alimente &stuff va fi in zona fara geamuri (circulatii) dar nici unul nu este in zona cu soare.
Chestia cu perspectiva este corecta,total de acord,noi cand am gandit toate acestea am facut-o dupa cum am spus mai sus,adica cu ruleta in mana si comparand cu suprafetele existente la locuinta actuala,calculand suprafata necesara pt. pat,noptiera, un dulapior pt. lenjerie,poate si un mic birou in camera celui mic pt. teme.Daca le pui pe toate astea intr-o oarecare ordine si mai vrei sa ai si putin spatiu sa te poti invarti printre ele e cam la limita.De-asta am gandit acele garderobe cu usi culisante in pereti tocmai ca sa scap de alte dulapuri si minuni de genul asta.Daca ai un pat king size( aprox 200 X 200 cm) si mai pui 2 noptiere de 1 m fiecare s-a umplut peretele, plus celelate chestii mai sus amintite ,e gata...
Despre hol nu pot zice nimic este exact cat avem acum la casa si e ok.Cat despre holul de la etaj,aici recunosc ca ai dreptate dar oricum am incercat sa-l micsoram nu a iesit bine la accesul in camere si bai.
Cu intretinerea si amenajarile exterioare nu e ceva de speriat,va fi ceva munca dar nu exagerata zic eu acuma ,sunt o persoana activa care a crescut la tara deci nu sunt deloc stresat aici,cam vad ce se cere de facut intr-o gospodarie.Si mai am si pretentii ca as fi si handyman (in engleza) ca daca o gandesti in romana...Posted Image  
Pretul sper sa fie mai mic decat cel estimat de tine si Billy,deoarece ma voi implica si eu destul de mult in tot ceea ce inseamna constructia si anumite lucrari deci,mai vedem pe parcurs...
Cu meseriasii aici m-ai lovit in plin,stiu si am emotii mari.Dar eu sper ca daca voi fi pe langa ei si eu si dirigintele poate,poate iese ceva cat de cat!

#25
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009

View Postadisz, on 21 februarie 2018 - 08:43, said:

Cate persoane vor locui acolo?
3 + 2,adica 3 permanent si 2 din cand in cand,nu stim cate de mult,depinde...cat de maleabile si adaptabile  sunt Posted Image

#26
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009

View Postgushpi, on 21 februarie 2018 - 09:55, said:

„Ma opresc aici deocamdata, sunt tare curios sa aflu si parerea voastra vis-a-vis de acest proiect si desigur orice sfat e binevenit.”
după cum observ, tu având deja proiectul și toate studiile, ne consulți doar ca să ce?
(încă nu ai zis de ce ai colț de casă cu pereți de 25...)

„Eu imi doresc o casa care sa se apropie cat mai mult de ceea ce se numeste "casa pasiva"
cu volume atât de mari, nu ai cum să ajungi la „pasivarea” casei...

„proiectul a fost gandit si calculat de un structurist care chiar stie ce face...”
de-a lungul anilor am avut ocazia să lucrez cu o mulțime de proiectanți/proiecte; invariabil proiectele erau extra-supradimensionate și aveam discuții interminabile cu constructorii care doreau să deconteze conform proiectelor, dar în teren situația era ceva mai simplă.
plecând de la acest fapt, consider că și la tine au folosit același standard
ce-i drept nu vei tremura la niciun cutremur, dar ce vorbesc io aci? voi nu aveți zonă seismică...

„centrala pe gaz care va fi ajutata si sustinuta de o soba de caramida cu  puffer si tot tacamul.”
bagi atâția bani în confort și te gândești la lemne??? dacă tot vrei soluție de rezervă, măcar alege o centrală pe peleți (ai automatizare și nu trebe să o cureți zi de zi...)
parcă nu am văz't coșul de fum? va fi ceramic, inox izolat? prin casă, pe lângă?
tot la capitolul încălzire: neapărat încălzire în pardoseală, și dacă te hotărăști - zi-i și proiectantului să o execute din timp...

am observat că etajul e la +2,90??? dar cât de inalte dorești camerele sau cât de gros să fie planșeul???

eu am dirijat apa de pe casă să intre într-un inel de țeavă PVC montat în jurul casei, sub trotuar, iar de acolo apa e dirijată spre un bazin de unde pot iriga livada și via...

Nu va consult ca nu-s medic,eu vreau sa avem o discutie libera ca sa aud si alte opinii,pareri sau recomandari.Asta nu inseamna ca daca am proiectul nu pot schimba ceva ce nu-mi place sau nu-i bine,sigur ca totul trece prin propriul meu filtru dar stii si tu cum e ,daca 10 oameni iti spun ca esti beat atunci mai bine mergi sa te culci chiar daca  stii ca n-ai baut,dar mai stii,poate esti ametit si nu-ti dai  seama!
Referitor la ceea ce am spus despre casa pasiva,voiam sa spun ca voi incerca sa anvelopez cladirea cat imi pot eu permite de bine pt. ca sa platesc cat mai putin pt. caldura.Eu zic ca totul e o chestiune de calcul,chiar daca sunt volume atât de mari, eu zic ca se poate face treaba buna cu termoizolatia si ferestrele  si usile corespunzatoare.
Daca reusesc sa termoizolez fundatia pe exterior si interior cu polistiren de 20 cm + placa peste parter si peretii exteriori tot de 20cm si 40 cm peste ultimul nivel in pod si cu niste ferestre de calitate eu ma voi declara multumit. Posted Image
Cat despre supradimensionare inca nu ma pot pronunta,dar o sa-i vina randul si la acest subiect sper sa-l abordam cat mai curand,Sincer daca ar fi asa atunci as fi avut la armatura in prostie si in fundatie dar sunt prevazute doar doua centuri armate in partea de jos si de sus,deci...mai vedem,nu zic ca nu ai dreptate ...inca Posted Image
Referitor la sist de incalzire,imi pare rau dar ai inteles gresit,poate e vina mea ca nu am fost mai explicit.
Deci, va fi o centrala pe gaz si in paralel cu asta, ca si sursa alternativa si de ce nu,ajutatoare la nevoie sau cand o sa am eu chef voi folosi si o soba,dar atentie nu te gandi la sobele acelea de care spuneai ca trebuie curatate zilnic ci este cu totul alta mancare de peste ,e vorba de sobe de zidarie cu fumuri orizontale sau in poduri, care se incarca o data si tin focul 12-24 de ore,depinde de model si marime,Daca esti curios si vrei sa vezi despre ce vorbesc poti sa citesti aici mai multe: https://forum.softpe...se-sobe-focare/
In proiect sunt prevazute doua cosuri de fum,care vor fi ceramice cel mai probabil (sau macar unul cu siguranta)
Incalzirea va fi prin pardoseala la parter si cu radiatoare la etaj,doar baile de la etaj si poate holul vor avea incalzire in pardoseala.
Tavanele vor fi la o inaltime aproximativ de 2,75 m dar de fapt va fi mai putin deoarece vine pus si polistiren de 10-20 cm,mai vedem.Planseele au o grosime de 12 cm.
Chestia cu colectarea apelor pluviale este foarte buna si eu m-am gandit sa le colectez si sa le duc cat mai departe de casa folosindu-le pt. udat,irigat,etc.
In orice caz e tare chestia cu udatul copacilor si irigarea ta! Sper sa nu te superi daca te voi mai intreba mai tarziu despre toate astea! :)
Si...multumesc pentru cele scrise,mai baga cand ai chef ca nu-i rau deloc!

Edited by DanB13, 22 February 2018 - 01:45.


#27
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009

View PostSean_John, on 21 februarie 2018 - 15:35, said:

In sfarsit, ma simt si eu mai ok cu cei 280 mp utili ai mei. Posted Image
N-as mai repeta, dar succes!
Spune-mi te rog ce ai face si cum ai face diferit? Posted Image
Multumesc!

View Postmanghels, on 21 februarie 2018 - 16:24, said:

Salutare DanB!!!

De ce va luati de om..cu suprafetele..si holurile prea mari..Eu am impresia ca bugetul nu e o problema in cazul de fata..deci singurele aspecte de analizat is cele de structura..si compartimentare (bineinteles izolatii)..Daca mi-as fi permis ..as fi facut si eu living de 40mp..sigur i-as fi gasit intrebuintare (bagam un jacuzzi in mijloc..langa semineu)..Iar daca imi faceam living de 40mp sigur imi permiteam sa-l si incalzesc / racessc..dupa nevoie..

Glumesc..cred..

Spor la treaba initiatorului..Posted Image


Ooo ce surpriza! Salutare Mane! Ma bucur ca esti prin zona si sper sa o faci mai des!
Sa nu crezi ca nu ti-am citit jurnalul si toate peripetiile si durerile facerii...casei! Chapeau pentru ceea ce ai facut! Ai tras si tu de numa'!  Posted Image
Acuma tu sa nu-ti faci iluzia ca eu sunt un fel de nabab sau emir arab care nu mai stie ce sa faca cu banii! Posted Image Posted Image
Daca o tii tot asa cu idei din astea poate imi mai vine si mie una si mai si ca pana acum,tu nu vezi cum se minuneaza toti ce-a iesit cu proiectul asta!Imediat renunt la etaj si-mi fac jacuzzi si de restul im iau o maseuza profesionista,ce naiba! Posted Image
Asa nu-mi mai trebuie prea multa caldura,right?
Multumesc pentru urari,chiar o sa am nevoie !

View Postroman_roman, on 21 februarie 2018 - 21:13, said:

40 mp are cabanuta ce vrem noi sa o facem ca locuinta secundara , cu dormitor , baie , camera de zi si hol. Nu stiu la ce mi-ar folosi un living de 40 mp. Prefer sa joc fotbal in curte Posted Image
Eu vreau sa joc lapte gros si de-a v-ati ascunselea cu sotia prin casa,daca e prea mica o gasesc prea repede...asta e motivul real, pentru care imi trebuie asa casoi! Posted Image
Lasand gluma la o parte multumesc pentru ca te-ai oprit pe la mine la un fotbal ca afara e uratel acum! Posted Image

Edited by DanB13, 22 February 2018 - 02:21.


#28
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

View PostDanB13, on 22 februarie 2018 - 01:38, said:

Incalzirea va fi prin pardoseala la parter si cu radiatoare la etaj,doar baile de la etaj si poate holul vor avea incalzire in pardoseala.
De ce calorifere?Posted Image

Eu am pus calorifere scarita in bai..si parca regret..pt ca la cele 34-35 grade cat circula prin ele...aportul lor tinde spre zero.

La ce izolatii vrei sa pui..e posibil sa nu mai fie nevoie de alta sursa de caldura..decat ..poate maxim sa aprinzi becurile..Eu daca-mi terminam izolatiile..cred ca as fi tinut si mai mica temp in centrala..Chiar si asa am avut 21-23 grade in casa..fara prea mari probleme chiar si la cele -18 grade care au fost pt cateva zile.

Daca nu ai vreo motivatie anume ..ref la calorifere..atunci eu as recomanda sa mergi pe IPAT in toata casa..Facut cu cap, face fata cu brio. Posted Image

Nu stiu cum e cu temp caniculare pe la tine..insa daca crezi ca e nevoie..sa prevezi si alimentarea electrica a eventualelor 'racitoare' integrate in ventilare..etc..Pe exterior..vad ca se poarta acu pozitionarea lor acu. Eu am prevazut niste prize in locuri 'strategice' pe interior..daca va fi nevoie de AC.

Edited by manghels, 22 February 2018 - 07:35.


#29
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Cred ca ai fi primul jurnalist cu 20cm pe fundatii interior/exterior. Let's see how that goes. Ai un calcul pentru pierderile energetice? Cam cat e necesarul termic pe an ? Legat de structura - ai niste antecalculatii? Cat fier, cat beton? Legat de costuri, Vertix are un proiect mai amplu si cred ca iti poate spune ca daca nu faci compromisuri/scurtaturi, pretul pe care l-am aruncat din avion e destul de apropiat de realitate.

Care e roadmap-ul? Cand vrei sa incepi lucrarile, cand estimezi ca le termini/te muti?

#30
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostDanB13, on 21 februarie 2018 - 23:44, said:

Salut Catalin si bine ai venit! Posted Image
Ai atins aici niste subiecte destul de sensibile.Stiu ca si tu te-ai framantat destul inainte de a incepe,deci esti familiarizat cu ceea ce simt si eu.
E bine ca incepem discutiile de jos,adica de la demisol si-ti multumesc pt. ca ai aruncat mingea!
Referitor la termoizolarea peretilor demisolului nu stiu ce sa zic,si la mine in proiect am prevazuta termoizolatie pe tavanul demisolului. Oare chiar trebuie termoizolati si peretii interiori ai demisolului?

Nu pe interior ci doar pe exterior asa cum procedezi si cu restul elevatiei din zona fara demisol. Oricum soclul trebuie sa ajunga la acelasi nivel exterior ca sa arate bine, daca ai termo 20 cm pe elevatie si nimic pe demisol o sa ai o treapta si nu cred ca vrei. Si mai cobori 1m sub CTA pe zona demisolului, ai in vedere ca in sol temperatura cat de cat constanta ai pe la 2m abia, variaza intre 8 si 12C la nivel de an in zona noastra. Deci la sub 1 m oscilatiile sunt mari si iti vor influenta puternic temperatura din demisol..cel putin asta e logica mea Posted Image
Despre costuri ai in vedere ca in ultima vreme pe aici observ ca ajung pe la 200 eur/mp la rosu (probabil inclusiv la mine) iar cum la rosu inseamna 1/3 din total (sa fim generosi si sa includem si amenajarile exterioare) atunci un calcul sumar e destul de simplu. Iti recomand un xls ceva cu niste linii de buget, in scris arata altfel treaba intotdeauna...

Mie nu imi e clara totusi treaba cu  Slocuibil :  132,05mp? Cumva e suprafata utila per etaj mai putin demisol?

Edited by catalijns, 22 February 2018 - 08:48.


#31
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Daca instaleaza IPAT la parter si calorifere sus, agentul termic va trebui sa plece din centrala la temp. mai mare (aprox. 40-50 grade astfel incat caloriferele sa aiba eficienta -> oricum trebuiesc supradimensionate cu 60%) si inainte de IPAT sa aiba instalat GPA astfel incat temperatura din pardoseala sa fie mai mica (aprox 35 grade).  Singurul dezavantaj pe care il vad eu: trebuie o temp a agentului termic care pleaca din centrala mai mare si din cauza asta centrala nu va functiona la eficienta maxima (recuperarea de caldura / condensarea nu va fi 100%). Sa imi spuneti daca gresesc cu ceva, chiar va rog deoarece peste ceva timp (un an, doi) si eu o sa incep un jurnal si acum sunt in faza de "cercetare".

#32
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
dacă vrei incălzire mixtă (ipat+calorifere) ești nevoit să utilizezi un puffer, astfel încât să poți scoate agent termic prin 2 prize:
-una de temp mare pt calorifere
-una de temp mică pt IPAT

oricum la încălzire mixtă vei avea nevoie de o automatizare serioasă, care să știe să lucreze cu mai multe zone separate...
io evit cât pot complicațiile in această zonă, deoarece atunci când se impotmolește ceva, DOAR vrăjitorii pot descurca ițele - și pe bani buni (asta dacă nu-i vineri seară/liberul de crăciun/bobtează - că, deh, MURPHY-i aci - și va trebui să treci pe lemne când ți-e lumea mai dragă...)

apropo, la ce volum ai de-ncălzit, e posibil să fie nevoie de un puffer de 2 mc - imens - dar ai spațiu... :P

...dar ce zic io acilea... ce trecere pe lemne? că alea tot în automatizare se vor impotmoli...

#33
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

View Postlivyu_s, on 22 februarie 2018 - 09:36, said:

Daca instaleaza IPAT la parter si calorifere sus, agentul termic va trebui sa plece din centrala la temp. mai mare (aprox. 40-50 grade astfel incat caloriferele sa aiba eficienta -> oricum trebuiesc supradimensionate cu 60%) si inainte de IPAT sa aiba instalat GPA astfel incat temperatura din pardoseala sa fie mai mica (aprox 35 grade).  Singurul dezavantaj pe care il vad eu: trebuie o temp a agentului termic care pleaca din centrala mai mare si din cauza asta centrala nu va functiona la eficienta maxima (recuperarea de caldura / condensarea nu va fi 100%). Sa imi spuneti daca gresesc cu ceva, chiar va rog deoarece peste ceva timp (un an, doi) si eu o sa incep un jurnal si acum sunt in faza de "cercetare".
E corect ce zici cu diferentele de temp ale agentului termic in calorifere fata de IPAT si afectarea randamentului centralei..insa eu nu m-am prins de ce alege initiatorul calorifere la etaj..si nu IPAT? Din teama ca nu face fata IPAT-ul?..sau mai sunt si alte considerente?

Ca o nota, de obicei pe etaj ii mai cald decat pe parter..deci sigur face fata si pe etaj..

Edited by manghels, 22 February 2018 - 10:45.


#34
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Eu as alege la etaj calorifere datorita:
1.Buget (nu mai trebuie izolata placa, caloriferele un pic mai ieftine decat teava, nu mai trebuie GPA);
2.Inertie termica (cu caloriferele incalzesc mult mai rapid o camera rece)
3.Suprafata finisata din camera va fi parchet. (La parter as alege peste tot gresie -> exista gresie care juri ca este parchet)

Tinand cont ca la etaj va fi mai cald decat la parter automatizarea in plus va consta in simplii robineti termostatati montati la calorifere.
La parter (IPAT) as alege o automatizare cat mai simpla (mai ales ca este aproape un open space): senzor de temperatura/termostat wireless (care sa opreasca/porneasca centrala cand se ajunge la temp dorita) si circuitele echilibrate din distribuitor (daca este prea cald in bucatarie mai inchidem din robinetul circuitului care duce la bucatarie)
Puffer nu vad la ce ar fi nevoie. Stiam ca de puffer ai nevoie in cazul in care ai vre-un termosemineu(nu este obligatoriu nici in acest caz) sau cazan pe lemne montat in paralel cu centrala.

Edited by livyu_s, 22 February 2018 - 11:26.


#35
Sean_John

Sean_John

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 15.01.2006

View PostDanB13, on 22 februarie 2018 - 02:20, said:

Spune-mi te rog ce ai face si cum ai face diferit? Posted Image
Multumesc!

- n-as mai face niciun balcon/terasa; am la fiecare dormitor si nu le folosesc niciodata.
- dormitoare (mult) mai mici
- living doar de vreo 30 mp
- garajul meu are 35 mp si intra lejer doua masini, al tau are 48
- cred ca m-as putea lipsi de sala de sport  
- de men's cave nu Posted Image

View Postcatalijns, on 22 februarie 2018 - 08:45, said:

Mie nu imi e clara totusi treaba cu  Slocuibil :  132,05mp? Cumva e suprafata utila per etaj mai putin demisol?

La suprafata locuibila intra doar domitoarele, biroul si livingul, cred eu.

#36
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

View Postlivyu_s, on 22 februarie 2018 - 11:21, said:

2.Inertie termica (cu caloriferele incalzesc mult mai rapid o camera rece)
Corect, doar ca la fel de repede se raceste inapoi dupa ce se opresc radiatoarele ..Inertia ar consta tocmai in energia acumulata in sapa..De asemenea, confortul la talpi intr-o camera cu radiatoare nu se compara cu cel dintr-o camera cu IPAT..indiferent ca e la parter..sau etaj.

Edited by manghels, 22 February 2018 - 11:26.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate