Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Casa din livada cu meri (D+P+E)

- - - - -
  • Please log in to reply
379 replies to this topic

#1
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009
Salutare tuturor! Posted Image

In sfarsit,dupa cativa ani de asteptare in care am citit cat de mult am putut si am incercat sa invat si sa inteleg cat mai mult despre constructia unei case indraznesc sa incep si eu ceea ce sper sa fie jurnalul viitoarei noastre case.

Asadar e vorba despre un teren de 2017 mp situat undeva la iesirea din Baia Mare pe drumul catre Satu Mare intr-o livada cu meri .Zona e in continua dezvoltare,exista retea electrica,gaz,canalizare si apa deci exista utilitati.Parcela noastra nu este situata la drumul principal, avem un drum privat de servitute pe care o sa-l folosim doar noi.
Locuinta va avea o suprafață construită de 222,70 mp și suprafață desfășurată 464,60 mp si va fi formata dintr-un singur volum, cu regimul de inaltime demisol, parter si etaj, ce va cuprinde:

• la demisol: încăperi anexe pentru : centrala termica si beci
• la parter: camera de zi, bucataria, un grup sanitar, un dormitor,o debara si garajul pentru 2 mașini
• la etaj: trei dormitoare,un dressing  2 bai si o terasa mica

Construcția va avea urmatorii parametri:

  Sconstruit : 222,70mp
  Sutil  : 394,90mp
  Sdesfasurat : 464,60mp
  Slocuibil :   132,05mp.

Sistemul constructiv va fi dupa cum urmeaza :
In urma studiului geotehnic, s-a hotarit a se adopta solutia fundatiilor continue, ce vor cobori sub adincimea de inghet.
Elevația se va realiza din beton simplu cu o centura din beton armat la partea superioara
Pardoseala  demisolului si elevatia se vor realiza din beton impermeabilizat slab armat, turnat peste un strat de polietilena sub care va fi  un strat de rupere a capilaritatii din pietris, cu grosimea de 10cm.
Planseul peste parter se va realiza din beton armat, si va avea o grosime de 12cm
Peretii exteriori de la parter si mansarda se vor realiza din zidarie de caramida si vor avea o grosime de 38cm (sau 44cm), intariti cu simburi din beton armat de 25x25cm
Pentru protectia termica a spatiilor interioare, fundatia va fi protejata cu 20cm XPS la exterior si interior dar nu si demisolul, +20cm XPS sub placa de la parter iar peretii exteriori vor fi captusiti cu un strat de polistiren expandat, cu o grosime de 20cm sau vata minerala de 20 cm.
Peretii interiori vor fi realizati tot din zidarie de caramida si vor avea o grosime de 25cm sau 15cm.
Peste etaj va fi turnata  placa de beton care va fi termoizolata cu 40 cm EPS sau vata minerala,mai vedem pana acolo care va fi.
In demisol ne dorim o temp. mai scazuta, deci nu va fi termoizolat ci doar hidroizolat ( folosit beton impermeabilizat cu Hyseal pt. demisol + placa parter)
Doresc sa mentionez ca exista deja un proiect agreat si in baza caruia ne-a fost eliberata de altfel Autorizatie de construire in urma cu ceva vreme care evident acum nu mai este valabila. Atunci,din motive subiective nu am demarat lucrarile ,asa ca acum suntem in situtia de a aplica din nou pentru o noua autorizatie cu toate cheltuielile si timpii de asteptare + nervii de rigoare.

Ar fi multe de discutat aici despre cum este structurata casa,despre materiale,etc deci as dori sa stiu si parerea voastra.Stiu,veti spune ca este o casa f. mare si ca avem si noi sindromul celor care au locuit la bloc in spatii mici si sarim gardul. Inainte de a demara actiunea cu proiectul,eu si cu sotia ne-am inarmat cu o ruleta si am masurat suprafetele din casa in care locuiam in acea vreme si raportandu-ne la acele suprafete am incercat sa stabilim cam care ar fi dimensiunile optime si necesare pentru noi si famila noastra si cum sa structuram casa ca sa ne placa noua.Am incercat si cealalta varianta sa lasam arhitectul sa se joace si el spunandu-i doar in mare cam ce ne dorim dar tot cam acolo a iesit si el,  deci aici e clar.
Suprafata desfasurata este mare,si noi ne-am speriat la inceput,dar dupa ce am luat-o pe bucati si am analizat-o iar, vrand sa o mai micsoram nu prea ne-a convenit cum au iesit asa ca...asta e..
Demisolul stiu ca este scump dar e un "must" pentru noi,e ceva de care nu ne mai atingem.

Ma opresc aici deocamdata, sunt tare curios sa aflu si parerea voastra vis-a-vis de acest proiect si desigur orice sfat e binevenit.

Atasez planurile din partea de arhitectura cu demisolul,parterul si etajul si,sper ca voi sa va spuneti opinia ,inca se mai pot face modificari deoarece lucrarile vor demara doar prin iulie-august.

Stiu ca sunt multe de clarificat si cu acoperisul si nu numai, dar as dori sa o luam metodic ,de accea va rog sa ma intrebati si eu voi incerca sa va raspund.Astfel imi vor fi si mie mai clare anumite aspecte.

Cu stima!   Posted Image

Attached Files


Edited by DanB13, 20 February 2018 - 07:14.


#2
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
Salut, de curiozitate, care este bugetul pe care-l previzionezi?
sa ai spor

#3
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Am si eu aceeasi curiozitate.

#4
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View PostDanB13, on 20 februarie 2018 - 06:46, said:

fundatia va fi protejata cu 20cm XPS la exterior si interior
20cm extrudat si la interior si la exterior la fundatie? poti explica un pic de ce?

#5
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Nu stim deocamdata ce buget e disponibil, dar pentru 464mp desfasurati ar fi nevoie de vreo 500E/mp, deci de invartim in jurul a 250 000 E doar pentru locuinta la cheie. Dar sunt sigur ca initiatorul deja stie aceste lucruri daca spune ca si-a facut temele timp de un an.

Citesc lucrurile legate de structura si nu prea inteleg - elevatia este beton simplu, nearmat? Intreb pentru ca nu am vazut niciodata asa ceva. Apoi pereti de 30-40cm si samburi de beton de 25? Cum vine asta? Nu stiu ce zice normativul dar ma gandesc in primul rand la problemele in executie, sigur poti pune polistiren pe marginea cofrajului si rezolvi problema, dar tot mi se pare ciudat. Daca plecam de la samburi de 25x25 si nu stalpi 30x30 inseamna ca avem structura portanta, nu-i asa? Adica nu cadre.

Cu riscul de a parea o moara stricata iti spun si tie ca pereteii de 30-40cm nu prea au rost. Daca ai stalpi 30x30 inteleg sa iei si caramida de 30 ca sa scapi de probleme, dar daca te gandesti la structura sunt caramizi de 25 care depasesc cu mult necesarul portant indicat de normativ si daca te gandesti la performanta energetica afla ca nu merita cheltuiala pentru ca poti oricand sa pui polistiren sau vata in loc si atingi performante energetice mult mai bune. In rest vad ca ai tratat mai mult decat serios problema anveloparii, bravo! Te-ai gandit bine la treaba cu terasa aia? Ca va fi o sursa de multe batai de cap incepand cu hidro si terminand cu termo izolarea.

Ce solutie de incalzire ai luat in calcul? Ai de gand sa pui ceva "avioane"? PDC/HRV/SMART-HOME?

Demisolul e un must. Mustul il transformati in vin si de-aici vine cerinta, nu? :))

E o casa multi-generatie?

#6
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012
1.mult prea multe dormitoare... (din experiență, copilul a plecat in lumea lui și acum am două camere inutile - locuite 1-2 săptămâni/an...)
2.pereți de 25 la interior este exagerat
3.ai pus la calcul necesarul de-ncălzire? ești gata să dai 1500-2000 lei/lună de iarnă?
4.ferestre tripan, toate de formă dreptunghiulară, altfel vei avea de furcă cu plasele antiinsecte sau cu jaluzelele/obloanele dorite
5.jaluzele exterioare aluminiu cu poliuretan (reducere cu incă 15% a pierderilor prin ferestre, mai ales în perioadele vântoase)

mai scriu când îmi aduc aminte...

#7
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Un dormitor mai mare de 16-18m²(4x4, 4x4,5), nu isi are rostul. Ma refer mai ales la dormitorul de la parter care cred ca ar tebui dimensionat la 4x4, astfel incat se mai micsoreaza si baia de la parter care este imensa. Bucataria mi se pare ok la 18m², dar dormitoarele mi se par multe si mari...incearca sa mai redimensionezi camerele inclusiv livingul iar dormitorul nr.4 transforma-l in dressing si renunta la terasa de la etaj care o sa dea numai batai de cap.

Edited by livyu_s, 20 February 2018 - 13:33.


#8
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012
-dacă faci rost de un dressing, atunci nu-ți trebe dormitoare mai mari de 3x4 (că scapi de șifonier)
-ține minte: băile, holurile și scara interioară sunt locuri parazite dpdv al încălzirii (volume mari încălzite inutil...)

#9
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012
-ai toate zidurile de 30 (nu 38 sau 44), mai puțin un colț (cel din stânga jos) care are 25???

#10
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
@initiator: voi va stiti nevoile...dar totusi ai 31mp la parter si 35mp la etaj doar hol si casa scarii. Sunt 66mp utili acolo, cam cat un apt cu 3 camere!! Totul mi se pare supradimensionat...cu exceptia bucatariei. Dar probabil ca aveti un alt stil si standard de viata.
Daca nu sunteti o familie mare, de cel putin 6-8 personae, care au multi prieteni, rude, etc...deci casa mai tot timpul plina...atunci chiar este o casa supradimensionata. Este ok sa fie aerisita si spatioasa, dar un living de 50mp pt o familie de 4 persoane si care sunt vizitati la 3-4 luni de 2-3 prieteni...este prea mult. Sunt totusi multi bani bagati in betoane si caramizi, chiar daca probabil iti permiti, caci am speranta ca stii cam in ce te bagi.

Edited by the_lion, 20 February 2018 - 14:36.


#11
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009
In primul rand multumiri tuturor celor care au postat aici pentru recomandarile si intrebarile puse. Eu zic ca aceasta interactiune este si sper sa fie foarte  constructiva pentru mine,asa pot vedea si eu anumite "unghiuri" mai limpede .

OK,sa le luam pe rand:
1.
pt. Alexpet si e-bulu

Quote

Salut, de curiozitate, care este bugetul pe care-l previzionezi?

Quote


Cat este halatul?
Nu voi vehicula inca cifre dar eu zic si sper ca este suficient ca sa acopere toate cheltuielile prevazute pentru acest proiect si desigur mi-am luat si o marja de siguranta pentru ca intodeauna e mai mult de obicei,mai putin nu prea se intampla decat f. rar,Deci e mai bine sa mai ai ceva in caruta decat sa fii "sportiv". Dar vorba ardeleanului : Om trai si-om vedea!"
Imi doresc sa nu fac rabat de la calitate si materiale,mai ales in faza la rosu cand sunt niste etape foarte importante la care nu mai poti reveni ulterior decat cu niste eforturi si costuri mult mai mari.Finisajele vor fi medii sau poate putin peste dar in nici un caz nu voi exagera,eu zica ca sunt un tip pragmatic chiar daca e vorba de ditamai casoiul. Posted Image
Cel mai important este faptul ca nu trebuie sa umblu pe la banci sa iau bani si sa devin "albinuta" lor (era sa zic altceva) cel putin 20 de ani,asta ca sa nu mai vorbesc de stres si toate alea.

2.
Pt. Unbrutus

Quote

20cm extrudat si la interior si la exterior la fundatie? poti explica un pic de ce?

Quote


Pentru ca dupa ce-am citit cateva zeci de jurnale si am avut sansa sa ascult oameni care chiar stiu ce vorbesc (nu dau nume ca sunt prea multi dar  stim noi care-i "capul rautatilor" in primul rand ,am realizat si eu ca.de fapt e foarte important sa anvelopezi corespunzator cladirea si e si logic de altfel,daca nu ti-e frig la picioare atunci nu prea racesti. Posted Image
De unde am scos eu dimensiunile astea ?
Pai exista niste programe care te ajuta sa faci niste calcule si care te ajuta sa "vezi" care-i treaba cu frigul asta si cum se petrece toata tarasenia in realitate.Evident ca totul se raporteaza la pragmatism, acuma nu trebuie sa sarim calul.
Eu imi doresc o casa care sa se apropie cat mai mult de ceea ce se numeste "casa pasiva" si sunt constient ca asta costa ceva parale,dar mai bine le dau acum decat mai tarziu pe incalzire.Asta ca sa nu mai vorbesc de confortul fizic si psihic,nu-i asa ?
Acuma mai vedem noi daca va fi si la interior XPS poate fi si EPS  dar grosimea va fi cea prevazuta.

3.
Pt. Bylly00

In primul rand te salut si ma bucur sa te vad si pe la mine.Si eu am stat si inca mai stau pe topicul tau si citesc cu atentie aventura cu casa ta de langa livada.Ce-am mai nimerit-o noi cu livezile! Posted Image

Conform studiului geotehnic (facut pe bune) terenul bun de fundare este constituit din argilă plastic contractilă având Pconv = 250 kPa. deci condițiile de amplasament sunt dificile,
Din acest motiv, conformarea structurală a impus realizarea unui subsol rigid, cu pereți din beton armat cat si realizarea unor centuri la partea inferioară si superioară a acestora.In zona teraselor si a intrărilor, fundațiile sunt de tip continuu, cu o centura din beton armat la partea superioară.
Fundațiile de sub construcție sunt fundații continue, realizate in trepte, cu salt de 50 cm, cu bloc din beton simplu iar la partea superioară si inferioară cate o centura din beton armat formată din șase bare Ø12 cu etrieri Ø 10 dispuși la 20cm distantă, respectiv bare Ø 10.Sper ca acum am fost ceva mai explicit
Tot betonul ce va fi in pamant + placa parter vor fi impermeabilizate cu Hyseal (sper sa apara si Brawnie pe-aici) si daca va fi posibil va fi turnat monolit.
Chestia cu peretii mai grosi inca nu am rumegat-o suficient,in proiect e prevazuta caramida de 30 dar m-am gandit ca daca folosesc caramida mai groasa atunci pot "imbraca" stalpii la exterior cu o caramida mai subtire + EPS cat mai incape ca sa elimin puntile termice (vezi sist. de zidire de la Poro... sau Ce...on).Asa nu mai trebuie sa cofrez stalpii ,zic si eu.
Si da structura va fi stii tu aceeasi struto-camila de care s-a tot discutat pe-aici, cu stalpi si cu acele agrafe petrecute prin stalpi si fixate in pereti din 2 in 2 randuri adica nici portanta nici in cadre.
Cat despre grosime sau rezistenta,proiectul a fost gandit si calculat de un structurist care chiar stie ce face.Stai sa vezi ce de fier beton trebuie sa folosesc!
Stiu de chestia cu peretii mai subtiri si cu anveloparea mai buna dar mai este si inertia termica de luat in calcul aici,de-asta ziceam ca mai studiez aspectul.Sper sa aprofundam si acest aspect aici ca sa-mi fie limpede daca merita sau nu.
Cu terasa mai vedem ,nu e ceva de speriat cu hidroizolarea dar ar putea fi ceva mai complicat cu termoizolarea la perete si eliminarea puntilor termice dar nu insurmontabil,daca va fi toata terasa izolata cu EPS.
Solutia de incalzire e mai polivalenta,ceva in stilul Danei84,adica cu o centrala pe gaz care va fi ajutata si sustinuta de o soba de caramida cu  puffer si tot tacamul.
Chestia cu "must"ul e destul de adevarata,desigur mai sunt si altele pe langa acel must,iti cam dai seama cu ce merge bine,nu? Posted Image)

Pt.Gushpi;

Quote

prea multe camere

Quote

- vina este a mea,nu am specificat ca acea camera de la parter va fi de fapt un birou,biblioteca cu calculator& stuff, stii tu, chestii de-astea care la nevoie(sa speram ca peste cateva decenii) se va transforma in dormitor daca vom fi prea obositi si nu vom fi in stare sa urcam la etaj.
La etaj vor fi de fapt 3 dormitoare ,cel de-al 4-lea va fi  un dressing.
Avem nevoie de 3 camere sus docamdata,pana ce pleaca si copilul nostru de acasa mai avem inca mult si bine plus ca mama soacra e inca destul de "verde" si in forma maxima,asa ca...nu prea e loc de intors. Posted Image
Cu incalzirea eu sper sa ma descurc mult mai bine decat zici tu,nu de alta dar daca tot bag o caruta de bani in termoizolatie ,geamuri si sist. de incalzire de calitate.Daca ai urmarit jurnalul lui kpk1 ai vazut cat a platit el pe incalzire iarna ,deci aici nu-s prea stresat,mai ales ca voi folosi si soba cu lemne..
Peretii interiori nu i-am proiectat eu asa ,asta e treaba structuristului care e baiat destept,daca te uiti vei vedea ca sunt si de 15 cm nu sunt toti de 25cm.
Cu ferestrele e clar ca vor fi tripan,Salamander Blue Evolution de la Madrugada dar m-ai cam pus pe ganduri cu plasele de tantari la geamurile semirotunde, ...multumesc!
Jaluzele vor fi dar de astea vorbim mai incolo.
Cu vanturile iar nu-s tare stresat ca pe la noi aici, fiind depresiune nu prea ne afecteaza ca prin sud sau Moldova sau Dobrogea.
Cat despre mobilier nici nu ma gandesc la mare lucru,mai ales la etaj,totul va fi minimalist,sunt prevazute debarale la fiecare camera deci in mare hainele sunt rezolvate,mai trebuie pat,noptiere si eventual un dulapior mai mic pt. lenjerie,chestii,socoteli,nici nu ma gandesc sa urc la etaj in binecunoscutul stil balcanic tot felul de dulapuri si sifoniere,de aceea facem totul aerisit, spatiat si cat mai simplu .
Cu holurile ai dreptate sunt cam mari dar nici sa le fac de 80 cm si sa nu poata trece doua persoane una pe langa alta decat daca sunt foarte politicoase una cu alta.Scarile interioare sunt normale,nimic spectaculos,trebuie si de-astea daca tot avem etaj.
Asa este, zidurile sunt de 30 cm in proiect dar dupa cum ziceam mai sus am eu niste idei cu caramida mai lata,ramane de vazut daca o voi schimba cu alta mai babana.

Edited by DanB13, 21 February 2018 - 04:32.


#12
DanB13

DanB13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.10.2009
the_lion te salut si pe tine si bine c-ai venit! Posted Image
Stiu ca ai dreptate cu spatiile astea moarte dar ce naiba sa fac, e nevoie si de hol si de scari,ori de cate ori iau ruleta si incerc cu hotarare sa mai tai ceva  imi iese cu virgula...ori sunt prea inguste,ori iese ca dracu'
Livingul pare mare,in proiect are 4,73 X 9,15. Livingul din casa unde locuim in prezent are 4,85 X 7,20 si daca mai pui un coltar,o masuta  in partea de relax si mai pui o masa cu 4 scaune in zona de dining plus ceva mobilier minimalist si ceva natura pe margini (o planta ,ceva flori) nu mai ramai cu nu stiu cat spatiu,dimensiunile astea ar fi cam cat ar fi nevoie sa te misti fara emotii. Ce sa zic poate ne-am invatat noi rau si am pierdut simtul realitati dar nu prea ne incanta sa mai taiem.Am incercat sa facem asta impreuna cu arhitecta si dupa ce-a taiat si ne-a aratat nu ne-a placut.
E adevarat ca se poate trai si in spatii mai mici fara probleme dar daca tot vrem sa ne facem o casa apoi sa ne-o facem ca sa ne placa,nu?
Te rog sa nu ma menajezi ,chiar daca sunt eu acuma mai fixist, sunt asa deocamdata pentru ca le-am sucit si rasucit pe toate partile pana a iesit ce-a iesit,nu ca ar fi solutia perfecta,asta e clar.
De-asta am deschis topicul acum si nu la demararea lucrarilor tocmai in ideea ca sa aud si parerea,ideile si recomandarile colegilor de-aici care uneori pot fi foarte utile.

Edited by DanB13, 21 February 2018 - 05:12.


#13
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
"In demisol ne dorim o temp. mai scazuta, deci nu va fi termoizolat ci doar hidroizolat ( folosit beton impermeabilizat cu Hyseal pt. demisol + placa parter)"

Daca vrei o temperatura mai constanta in demisol atunci chiar trebuie termoizolat primul metru de la CTA in jos altfel vei avea oscilatii mai mari de temperatura. La noi mai raman vreo 40 cm pana la talpa deci vom termoizola tot peretele.
Nu stiu ce inaltime neta va avea demisolul la voi dar ia in calcul si vreo 10 cm de termoizolatie sub placa de peste demisol (si NU o pune direct in cofraj, daca tot ai citit la Billy stii si de ce :) )
Plus ma gandesc geamuri cat mai putine in demisol pe zona cu soare cel putin in pivnita.

Cred ca expunerile noastre de proiecte ar trebui sa contina si niste nevoi/un context altfel fiecare dintre noi va judeca din propria perspectiva care evident nu se potriveste cu cea a beneficiarului respectiv. Din perspectiva mea sunt niste spatii foarte mari, am vazut dormitoare de 20-22 mp si ..nu sunt chiar utile, lucru recunoscut chiar de catre proprietarii respectivi. Nu am vazut inca la o casa asemenea hol la etaj.
Ca idee generala daca aveti posibilitati financiare serioase nu doar de construire ci si de intretinere atunci da, go for it. Un calcul sumar e mai sus, ar trebui sa iei in calcul vreo 300k ca sa obtii ceva de calitate (iau in calcul si amenajari exterioare). Si evident posibilitatile financiare sunt doar jumatate din problema, partea de implementare cu meseriasii de pe la noi e cel putin la fel de importanta..

Multa bafta si inspiratie in alegeri!

#14
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,026
  • Înscris: 07.11.2006
Cate persoane vor locui acolo?

#15
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Tot caut si nu gasesc despre ceea ce ai spus mai sus: "10 cm de termoizolatie sub placa de peste demisol (si NU o pune direct in cofraj, daca tot ai citit la Billy stii si de ce :) )"
Nu gasesc...te rog ajuta ma cu niste link uri sau daca ai timp mai scrie odata aici.
Multumim!

#16
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012
„Ma opresc aici deocamdata, sunt tare curios sa aflu si parerea voastra vis-a-vis de acest proiect si desigur orice sfat e binevenit.”
după cum observ, tu având deja proiectul și toate studiile, ne consulți doar ca să ce?
(încă nu ai zis de ce ai colț de casă cu pereți de 25...)

„Eu imi doresc o casa care sa se apropie cat mai mult de ceea ce se numeste "casa pasiva"
cu volume atât de mari, nu ai cum să ajungi la „pasivarea” casei...

„proiectul a fost gandit si calculat de un structurist care chiar stie ce face...”
de-a lungul anilor am avut ocazia să lucrez cu o mulțime de proiectanți/proiecte; invariabil proiectele erau extra-supradimensionate și aveam discuții interminabile cu constructorii care doreau să deconteze conform proiectelor, dar în teren situația era ceva mai simplă.
plecând de la acest fapt, consider că și la tine au folosit același standard
ce-i drept nu vei tremura la niciun cutremur, dar ce vorbesc io aci? voi nu aveți zonă seismică...

„centrala pe gaz care va fi ajutata si sustinuta de o soba de caramida cu  puffer si tot tacamul.”
bagi atâția bani în confort și te gândești la lemne??? dacă tot vrei soluție de rezervă, măcar alege o centrală pe peleți (ai automatizare și nu trebe să o cureți zi de zi...)
parcă nu am văz't coșul de fum? va fi ceramic, inox izolat? prin casă, pe lângă?
tot la capitolul încălzire: neapărat încălzire în pardoseală, și dacă te hotărăști - zi-i și proiectantului să o execute din timp...

am observat că etajul e la +2,90??? dar cât de inalte dorești camerele sau cât de gros să fie planșeul???

eu am dirijat apa de pe casă să intre într-un inel de țeavă PVC montat în jurul casei, sub trotuar, iar de acolo apa e dirijată spre un bazin de unde pot iriga livada și via...

#17
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postlivyu_s, on 21 februarie 2018 - 09:46, said:

Tot caut si nu gasesc despre ceea ce ai spus mai sus: "10 cm de termoizolatie sub placa de peste demisol (si NU o pune direct in cofraj, daca tot ai citit la Billy stii si de ce Posted Image )"
Nu gasesc...te rog ajuta ma cu niste link uri sau daca ai timp mai scrie odata aici.
Multumim!

Ideea importanta e ca e mai complicat de pus purecii sub primul rand de armatura pentru ca se infig in polistiren si o sa aia armatura direct pe polistiren in unele locuri. Asa ca nu iti asumi riscul ca doreii or sa ridice fierul manual la turnare cu ranga (e f greu de facut si ei evita munca..) si prin urmare lipesti polistiren dupa aceea ca e mai simplu. Evident eu nu am facut asa insa va zic voua cum e mai safe.

View Postgushpi, on 21 februarie 2018 - 09:55, said:

eu am dirijat apa de pe casă să intre într-un inel de țeavă PVC montat în jurul casei, sub trotuar, iar de acolo apa e dirijată spre un bazin de unde pot iriga livada și via...

gushpi, ma intereseaza si pe mine partea cu colectare pluviale pt irigatii cat si ca buffer pentru putul absorbant. Ai facut sic eva automatizari a.i. sa iei apa din bazin cand exista sau din retea cand nu exista? Poti te rog da mai multe detalii ?

Edited by catalijns, 21 February 2018 - 10:16.


#18
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,099
  • Înscris: 17.01.2012

View Postcatalijns, on 21 februarie 2018 - 10:13, said:

gushpi, ma intereseaza si pe mine partea cu colectare pluviale pt irigatii cat si ca buffer pentru putul absorbant. Ai facut sic eva automatizari a.i. sa iei apa din bazin cand exista sau din retea cand nu exista? Poti te rog da mai multe detalii ?

nu am automatizări... dacă am apă in bazin deschid robinetul spre distribuitor și pornesc pompa
io fac irigația astfel:
-am un inel din furtun de grădină (de fapt sunt trei de toate, alimentate separat, astfel încât să irig unde vreau), la care am perforat cu sula găuri exact în dreptul butucului/copacului
-fiecare butuc/copac are groapa sa
-las pornită apa până se umple groapa
-repet operațiunea la nevoie...
-TIP: pe furtun, în dreptul găurii de ieșire a apei am înnodat o bucată de cârpă, astfel apa se prelinge și are jet (jetul de apă îmi săpa și 30 de cm :( )

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate