Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ajutor, varza la cuptor
Last Updated: Feb 14 2018 10:42, Started by
emi99
, Feb 12 2018 15:42
·
0
#1
Posted 12 February 2018 - 15:42
Vreau sa fac varza la cuptor. Varza acra. Am taiat 1 varza marunt, am pus-o intr-o oala de lut. Apoi am pus 2 cepe calite in prealabil, 1 pahar de apa calda, cimbru, foi dafin, piper boabe, si 2 carnati afumati. Am pus capacul peste , si am dat focul mijlociu. Sta cam de 1 ora si 30 minute acolo si nu se face mai nimic....cat mai o las ?
|
#3
Posted 12 February 2018 - 15:48
#5
Posted 12 February 2018 - 15:51
de ce nu incerci sa o gusti?
Ai mai pus si altceva in afara de ce ne-ai spus noua si ti-e frica? |
#8
Posted 12 February 2018 - 15:55
Cum adica sta la cuptor de 1 ora si 30 minute si nu se face mai nimic?
In mod normal ar cam fi trebuit sa fie gata. |
#10
Posted 12 February 2018 - 15:58
|
#11
Posted 12 February 2018 - 15:58
Acum vad ca de fapt ai dat focul mijlociu
Pai se da la cuptor la 160 grade pentru max. 2 ore Baga forja acolo Mareste flacara |
#12
Posted 12 February 2018 - 15:59
bad post
Edited by dan1980_25, 12 February 2018 - 16:00. |
#13
Posted 12 February 2018 - 16:01
#14
Posted 12 February 2018 - 16:02
Iti zic eu o reteta belea:
1. varza acra trebuie pusa la desarat de seara pina a doua zi ca altfel iese prea acra. 2. o tai marunt (treaba asta a facut-o nevasta, in rest m-am ocupat de tot) 3. o scurgi bine; eu o iau in ambele miini si apas pina iese zeama de tot. 4. o amesteci bine cu suc de rosii si 20-30 boabe de piper si 2 foi de dafin. 5. pui intr-o cratita mai mare cam 2-3 linguri de untura (nu ulei ca strici reteta) si incingi acea untura; eu am cratita din aia cum erau pe vremuri la tara, din aluminiu gros sau ce material o fi ala 6. pui varza in cratita si mesteci din cind in cind deoarece ea o sa-si mai lase zeama si o lasi vreo ora pe aragaz. 7. o bagi la cuptor dar cu capac si o mai lasi o ora verificind din cind in cind sa aiba in ce fierbe eventual mai pui oleaca apa (nu tre sa aiba apa multa, asa cit sa nu se lipeasca) 8 ii scoti capacul si o mai lasi o ora sa se inegreasca pe deaspupra amestecind din cind in cind sa fie varza din aia arsa peste tot. daca ai si ceva afumatura sa bagi inauntru la acest pas, ar fi bine am facut eu reteta asta de mai sus acum 3 saptamini si mi-a zis nevasta ca e una din cele mai bune verze mincate. am mincat cu piftie (eu numai asa maninc piftia .... cu varza acra calita) POFTA BUNA!!!! Edited by obionekenobi, 12 February 2018 - 16:03. |
#15
Posted 12 February 2018 - 16:04
Acum...alta nu mai fac. Trebuie sa o dreg pe asta cumva..
Pusa inainte pe aragaz...nu stiam.Am bagat-o direct la cuptor. |
|
#16
Posted 12 February 2018 - 16:04
mai trebuie sa stea cateva ore (in cuptor) cu focul pornit (cel de la cuptor)...
cu 15min inainte sa miroasa a ars e gata. Edited by arg, 12 February 2018 - 16:05. |
#17
Posted 12 February 2018 - 16:05
Daca n-ai rezolvat-o inca, scoate-o din cuptor, pune vreo cinci linguri de ulei, amestec-o fara sa zdrobesti carnatii si bag-o la loc la 180 de grade vreo jumate de ora. dup-aia scoate-i capacul daca are si mai las-o pana se rumeneste un pic deasupra la foc si mai iute, 200 de grade. Cred insa ca am vazut prea tarziu postul...Sau nu?
Edited by qawHaq1, 12 February 2018 - 16:07. |
#18
Posted 12 February 2018 - 16:06
qawHaq1, on 12 februarie 2018 - 16:05, said:
Daca n-ai rezolvat-o inca, scoate-o din cuptor, pune vreo cinci linguri de ulei, amestec-o fara sa zdrobesti carnatii si bag-o la loc la 180 de grade vreo jumate de ora. dup-aia scoate-i capacul daca are si mai las-o pana se rumeneste un pic deasupra la foc si mai iute, 200 de grade. Cred insa ca am vazut prea tarziu postul... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users