Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Ajutor, varza la cuptor

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017
Vreau sa fac varza la cuptor. Varza acra. Am taiat 1 varza marunt, am pus-o intr-o oala de lut. Apoi am pus 2 cepe calite in prealabil, 1 pahar de apa calda, cimbru, foi dafin, piper boabe, si 2 carnati afumati. Am pus capacul peste , si am dat focul mijlociu. Sta cam de 1 ora si 30 minute acolo si nu se face mai nimic....cat mai o las ?

#2
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007
Pana incepe sa miroasa a ars.

#3
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017

View Postslai, on 12 februarie 2018 - 15:45, said:

Pana incepe sa miroasa a ars.
Iti bati joc de mine ?
N-am mai facut niciodata.

Edited by emi99, 12 February 2018 - 15:48.


#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Grasime ai pus suficienta ?

#5
invest20042001

invest20042001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 04.02.2008
de ce nu incerci sa o gusti?
Ai mai pus si altceva in afara de ce ne-ai spus noua si ti-e frica? Posted Image

#6
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,523
  • Înscris: 08.12.2009
E gata de servit!

#7
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017
N-am pus nimic. Doar acei 2 carnati afumati.

#8
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Cum adica sta la cuptor de 1 ora si 30 minute si nu se face mai nimic?
In mod normal ar cam fi trebuit sa fie gata.

#9
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017
Nu e gata. E ca si cruda

#10
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postemi99, on 12 februarie 2018 - 15:55, said:

Nu e gata. E ca si cruda

ce inseamna foc mijlociu? Eu am facut sarmale in oala de lut, am pus cuptorul la 170 de grade parca si s-au facut in 2h30-3h.
Apa acopera varza aia sau faci varza la cuptor? :))

#11
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Acum vad ca de fapt ai dat focul mijlociu
Pai se da la cuptor la 160 grade pentru max. 2 ore
Baga forja acolo
Mareste flacara

#12
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007
bad post

Edited by dan1980_25, 12 February 2018 - 16:00.


#13
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017

View Postgiuliani, on 12 februarie 2018 - 15:58, said:


ce inseamna foc mijlociu? Eu am facut sarmale in oala de lut, am pus cuptorul la 170 de grade parca si s-au facut in 2h30-3h.
Apa acopera varza aia sau faci varza la cuptor? Posted Image)
Nu, apa nu acopera varza. Am pus 1 pahar de apa.

Acum am dat focul la maxim.

#14
obionekenobi

obionekenobi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 859
  • Înscris: 25.06.2008
Iti zic eu o reteta belea:

1. varza acra trebuie pusa la desarat de seara pina a doua zi ca altfel iese prea acra.
2. o tai marunt (treaba asta a facut-o nevasta, in rest m-am ocupat de tot)
3. o scurgi bine; eu o iau in ambele miini si apas pina iese zeama de tot.
4. o amesteci bine cu suc de rosii si 20-30 boabe de piper si 2 foi de dafin.
5. pui intr-o cratita mai mare cam 2-3 linguri de untura (nu ulei ca strici reteta) si incingi acea untura; eu am cratita din aia cum erau pe vremuri la tara, din aluminiu  gros sau ce material o fi ala
6. pui varza in cratita si mesteci din cind in cind deoarece ea o sa-si mai lase zeama si o lasi vreo ora pe aragaz.
7. o bagi la cuptor dar cu capac si o mai lasi o ora verificind din cind in cind sa aiba in ce fierbe  eventual mai pui oleaca apa (nu tre sa aiba apa multa, asa cit sa nu se lipeasca)
8 ii scoti capacul si o mai lasi o ora sa se inegreasca pe deaspupra amestecind din cind in cind sa fie varza din aia arsa peste tot.  daca ai si ceva afumatura sa bagi inauntru la acest pas, ar fi bine


am facut eu reteta asta de mai sus acum 3 saptamini si mi-a zis nevasta  ca e una din cele  mai bune verze mincate.
am mincat cu piftie  (eu numai asa maninc piftia .... cu varza acra calita)

POFTA BUNA!!!!

Edited by obionekenobi, 12 February 2018 - 16:03.


#15
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017
Acum...alta nu mai fac. Trebuie sa o dreg pe asta cumva..

Pusa inainte pe aragaz...nu stiam.Am bagat-o direct la cuptor.

#16
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
mai trebuie sa stea cateva ore (in cuptor) cu focul pornit (cel de la cuptor)...
cu 15min inainte sa miroasa a ars e gata.

Edited by arg, 12 February 2018 - 16:05.


#17
qawHaq1

qawHaq1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 14.03.2014
Daca n-ai rezolvat-o inca, scoate-o din cuptor, pune vreo cinci linguri de ulei, amestec-o fara sa zdrobesti carnatii si bag-o la loc la 180 de grade vreo jumate de ora. dup-aia scoate-i capacul daca are si mai las-o pana se rumeneste un pic deasupra la foc si mai iute, 200 de grade. Cred insa ca am vazut prea tarziu postul...Posted ImageSau nu?

Edited by qawHaq1, 12 February 2018 - 16:07.


#18
emi99

emi99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.07.2017

View PostqawHaq1, on 12 februarie 2018 - 16:05, said:

Daca n-ai rezolvat-o inca, scoate-o din cuptor, pune vreo cinci linguri de ulei, amestec-o fara sa zdrobesti carnatii si bag-o la loc la 180 de grade vreo jumate de ora. dup-aia scoate-i capacul daca are si mai las-o pana se rumeneste un pic deasupra la foc si mai iute, 200 de grade. Cred insa ca am vazut prea tarziu postul...Posted Image
N-am rezolvat-o. Si sa scurg apa ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate