Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Egalitatea dintre sexe, sau absolutul de neatins.

- - - - -
  • Please log in to reply
99 replies to this topic

#37
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Le place sa fie dependenti. Oricine poate face orice. Recunosc, eu nu gatesc mancaruri complexe. In rest insa, fac orice, pentru ca pot. Adica, nu vreau sa ma limiteze nimic. In plus, nu suport sa stau si sotia sa munceasca, adica, sa nu fie asta o regula. Ca asa, pe rand, se mai intampla.
Nu vreau sa ma dau exemplu pozitiv. Se poate si mai rau, se poate si mai bine.

#38
zartdato1-0

zartdato1-0

    Contondent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,401
  • Înscris: 28.11.2017

View PostYOUR_GOD, on 05 februarie 2018 - 22:46, said:

Generalizezi aiurea. In familia mea, niciodata femeile nu au fost tratate altfel. Cred ca din contra. Sunt oameni si oameni, nu zic, dar daca generalizezi asa, ma simt lezat. Eu respect femeile pentru ca respect si barbatii. Reformulez. Eu respect pe cine ma respecta. By default, am un respect moderat si distant, pentru toata lumea.

Unde naiba generalizez, vorbesc despre "barbatul traditional", asta nu este deloc o generalizare. Posted Image

Pentru mine, atat timp cat un individ nu a deschis gura sa spuna tampenii, are respectul pe care il acord oricui, oricarui necunoscut. Daca a deschis gura si a inceput sa debiteze tampenii e ca aia cu "mai bine taceai si nu afla nimeni ca esti prost!"

Legat de violenta barbat/femeie sau barbat/copil, eu nu le suport, mi se pare o forma de lasitate, de animalitate pe care nu le pot tolera.

Edited by zartdato1-0, 05 February 2018 - 23:05.


#39
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Cred ca s-a cam spus ce a fost de spus. Unii au mai invatat cateva ceva, altii ne-au invatat, unii au ramas cum si la ce stiau ei.

#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu le înţeleg pe femei atunci când vor egalitate între sexe, dar ce să-i faci... nu toţi avem sexul la fel de mare.

Despre violenţa conjugală exprimată de colegul @zartdato1-0, nu numai că nu sunt de acord cu ea, dar mă întreb: atunci când iubeşti partenerul cu care te căsătoreşti, cum de la un moment dat dispare această iubire? Cum de, la un moment dat, partenerul acela devine duşman?
Întreb, fiindcă eu am aproape 19 ani de căsnicie la activ şi ne iubim ca-n ziua nunţii. Au trecut anii peste noi, s-au mai acumulat kg, nu mai suntem atât de prezentabili, cu toate astea n-am încetat niciodată să ne iubim.
Suntem împotriva trend-ului, care nu mai acceptă căsnicii îndelungate? Clar, da.

#41
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,972
  • Înscris: 02.02.2008
poate nu e o dragoste impartasita.

Edited by zyppster, 07 February 2018 - 15:08.


#42
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,701
  • Înscris: 09.05.2008

View PostSmurfK, on 05 februarie 2018 - 20:13, said:

Cum îți afectează ție viața, practic, dacă un coleg își face unghiile cu ojă. În mai toate cazurile, nu te afectează cu nimic. Așa că n-ar trebui să te deranjeze cu nimic. Ca oameni, avem mari probleme în a ne trăi viața fără să deranjăm pe alții sau fără să ne intereseze viața sau comportamentul altuia.
Cum?
Cam cum ii afecteaza si pe "ceilalti" faptu' ca eu sau altii nu vrem sa ii intelegem. In mai toate cazurile nu ii afecteaza cu nimic.

#43
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postzartdato1-0, on 05 februarie 2018 - 23:05, said:

Unde naiba generalizez, vorbesc despre "barbatul traditional", asta nu este deloc o generalizare. Posted Image
Daca tu prin barbatul traditional intelegi acea vietate care sta pe social/somaj, isi trimite nevasta dupa cateo sticla de tuica, nevasta care nu are voie sa spuna mai mult de da, altfel isi ia cateo palma, isi pune nevasta la munci, ca el sa poa sa faca cucu mare. In cazul asta te inseli grav.
Barbatul traditional era ala care mergea la munca, cel putin 8-12 ore, isi ajuta si proteja familia ca pe ochii din cap. Isi iubea sotia. Si am in minte imaginea bunicului meu, un taran care a muncit 50 de ani, in constructii si agricultura, a fost casatorit de la 20 de ani, a crescut 5 fete impreuna cu bunica-mea (sotia lui) si a murit la 91 de ani, impacat cu viata dusa.

Mi-e si frica sa intreb de familia traditionala. Lasa ca sunt mai buni modernistii/progresistii. Nici nu se usuca cerneala bine ca si baga divortul.

Cu tot respectul, dar cine nu are proprietatea termenilor mai bine sa nu ii foloseasca. Ori daca o au, sa nu foloseasca termenii in sens peiorativ. Este cel putin aiurea sa se aduca generalizari de genul asta, bazate pe stirile de la ora 17.

Mersi!

Edit. Ca o observatie generala, atat de usor se arunca cu vorbe pe forum.... De fapt, cam la fel ca si in realitate. Fiecare ce il taie capul, fara sa mai si gandeasca inainte de a deschide gura.

Edited by MembruAnonim, 07 February 2018 - 20:26.


#44
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View PostPSC, on 07 februarie 2018 - 12:57, said:

Dragostea devine incet-incet, obisnuinta. Violenta are tendinta de a escalada. Legal si moral, cine ridica primul palma, este vinovat. In familie insa, violenta se propaga sio verbal si de aceasta apartine ambelor sexe. Barbatii doar pot. Atata tot. Altfel, si femeile i-ar fi tratat la fel. Femeia este mai inclinata catre rautate decat barbatul. nu ati vrea sa aiba ele muschi. Sunt femei car ele mananca zilele barbatilor si invers. Vreau sa spun ca bunatatea nu tine de sex.
Si poate reiese de aici ca sunt misogin. Tineti cont ca dezaprob violenta de orice fel. Totusi, incer sa fiu corect.

View Postfuturist, on 07 februarie 2018 - 18:15, said:

Cum?
Cam cum ii afecteaza si pe "ceilalti" faptu' ca eu sau altii nu vrem sa ii intelegem. In mai toate cazurile nu ii afecteaza cu nimic.
Ba da. In ambele cazuri, unii sunt afectati. Tindem catre o societate mai buna, dar folosim gresit termenul de "acceptare". Acesta presupune o situatie in care unul nu are de ales. Noi percepm intr-un anumit fel comportamentul deviant, de toate tipurile. Asta se va schimba in viitor. Nu-mi pasa cu cine face sex cineva, atata timp cat regulile morale si legile, nu sunt incalcate. Si acel cineva, nu are nevoie de acceptul meu. Nu-i dau sa manance, nu pretinde nimic de la mine. Noi, astia, majoritarii, credem ca conducem lumea. Wrong. Persoanele diferite sunt mult mai multe. Ati fi surprinsi. Nu poti pretinde ca esti inteligent sau bun, daca tot crezi ca trebuie sa accepti tu ce fac doi adulti in pat.

Dar subiectul meu nu este despre asta. Legat de felul in care se imbraca unii tineri, haina il face pe om. Poate sunt eu altfel, dar nu pot trata cu seriozitate un barbat care se imbraca atipic. Nu-i dau in cap, nu ma afecteaza la cine stie ce nivel, doar ca mi se pare silly. Oricum altcumva ar fi el.

#45
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostMembruAnonim, on 07 februarie 2018 - 20:21, said:

Barbatul traditional era ala care mergea la munca, cel putin 8-12 ore, isi ajuta si proteja familia ca pe ochii din cap. Isi iubea sotia.

Cred că avem o imagine puțin cam romantizată despre vremurile respective. Țăranul român își altoia nevasta și copiii, trăiau într-o singură cameră, unde și dormeau și și-o și trăgeau, iar munca era muncă vreo 2-3 luni pe an. În rest, țuică și bătaie. Abuzul fizic și sexual al minorilor era ceva normal, doar o preferință sexuală, nu existau legi care pedepseau așa ceva. Nu există date despre el, pentru că nu era considerat ceva greșit. Nu era blamat, nu era pedepsit. Era normalitate.

Femeile n-aveau drept de vot și nu erau considerate persoane. Erau considerate proprietate a bărbatului. Nu existau drepturi ale femeii, pentru că nu exista noțiunea de "femeie" așa cum o știm azi. Erau proprietate, ca vaca.

Când au început mișcările feministe în vest, odată cu industrializarea, au început și în România, dar doar la nivelul cel mai înalt. Femeile de oraș rezonau cu ideile respective și au început să fie văzute într-un mod diferit, în perioada interbelică obținând și drepturi legale. La sat, lucrurile au mers puțin mai greu.

Când citești satul descris de Marin Preda, Slavici sau Sadoveanu citești niște viziuni romantizate ale satului român, influențate de mișcările feministe occidentale din perioadele respective.


Satul românesc nu era ca-n poze. Nu erau chiar oamenii ăștia muncitori, frumoși și mândri, pe care-i vedem în picturile lui Grigorescu. Erau multe chestii despre care poate că e bine că n-auzim. Dar e greu să-ți imaginezi că a evoluat de la ce citim în romane în ceea ce e azi. Nu. Era mai rău decât e azi, nu mai bine.

#46
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View PostMembruAnonim, on 07 februarie 2018 - 20:21, said:

Notiunea de familie traditionala s-a schimbat total. Nu ne va intreba nimeni daca ne place sau nu.

View PostSmurfK, on 07 februarie 2018 - 22:12, said:

Absolut de acord. Ca uni aleg sa vada doar ce doresc, sau, na, ca au fost mai norocosi ei, sa traiasca in alta lume, da. Prezentul este 100% mai bun pentru familie, pentru drepturile celor slabi.

#47
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMembruAnonim, on 07 februarie 2018 - 20:21, said:

Si am in minte imaginea bunicului meu, un taran care a muncit 50 de ani, in constructii si agricultura
Toată stima pentru bunicul tău, respect pentru ceea ce a făcut, dar:
Niciodată să nu mai scrii "ţăran". Lexical e corect, dar se face o confuzie. Cum, dealtfel, se face confuzie şi la glume. Ţăranul este barosanu' ăla cu bemveul sau merţanul, sau cu chiuşaptele sau acinciul, care-ţi taie calea fiindcă s-a trezit că vrea pe banda ta (fără să pună semnal, evident). Bunicul tău era un om de la ţară, un locuitor din mediul rural.
Mulţi nu înţeleg chestia asta.
După cum, aşa cum spuneam, nici la glume nu se mai face o delimitare clară. Dacă într-un text scris online nu adaugi un smiley atunci când faci o glumă, lumea te ia în serios şi te poţi trezi cu neplăceri.
Deunăzi am primit nişte avertizări de la nişte ţărani care erau moderatori pe un forum (nu, nu e vorba de Softpedia, să fie clară treaba) fiindcă n-am pus un smiley când am făcut o glumă.
Nu ştiu dacă în mâncare sau în apă ni se pune ceva, sau e vorba de lipsa de educaţie şi chiar de inteligenţă.
Cum de poporul ăsta continuă să dea olimpici şi campioni într-un astfel de context, chiar nu-mi explic. Ce-i drept, sunt tot mai rari.

Revenind la egalitatea dintre sexe, asta este o tâmpenie iscată din promovarea greşită a bărbatului faţă de femeie (mai ales în comunităţile musulmane şi buddhiste), fie prin promovarea greşită a femeii faţă de bărbat (în matriarhat şi-n mişcările feministe ale unor frustrate care nu s-au făcut plăcute niciodată).
Suntem cu toţii oameni şi amândoi suntem un rău necesar unul altuia, aşa a lăsat creatorul, fie el Dumnezeu, cei din Pleiade, sau altcineva.
Femeia este cea care dă naştere copilului, dar nu o poate face fără un bărbat. Deocamdată. Până când va fi revoluţionată genetica, trebuie să se mulţumească cu noi aşa cum suntem, iar noi cu ele aşa cum sunt. Şi femeia şi bărbatul poate/pot dărui în aceeaşi măsură iubire şi o poate/pot primi în aceeaşi măsură. Idei din astea năstruşnice, cum că femeia e superioară bărbatului sau invers, sunt nişte aberaţii. Numai că-ţi trebuie o doză mare de inteligenţă ca să remarci acest lucru.

View PostSmurfK, on 07 februarie 2018 - 22:12, said:

Cred că avem o imagine puțin cam romantizată despre vremurile respective. Țăranul român își altoia nevasta și copiii, trăiau într-o singură cameră, unde și dormeau și și-o și trăgeau, iar munca era muncă vreo 2-3 luni pe an. În rest, țuică și bătaie.[...]
Satul românesc nu era ca-n poze. Nu erau chiar oamenii ăștia muncitori, frumoși și mândri, pe care-i vedem în picturile lui Grigorescu. Erau multe chestii despre care poate că e bine că n-auzim. Dar e greu să-ți imaginezi că a evoluat de la ce citim în romane în ceea ce e azi. Nu. Era mai rău decât e azi, nu mai bine.
Crezi că satul românesc s-a schimbat acum prea mult? Da, s-a schimbat, nimic de zis, au intrat smartphone-urile şi BMW-urile şi acolo, însă dacă mergi în comunităţile tradiţionale, inclusiv în cele mai tinere, vei întâlni aceleaşi concepţii, inclusiv idioţenia supremă, cretinismul suprem: BĂTAIA E RUPTĂ DIN RAI.

#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
La asta m-am gandit exact inainte sa dau send,. Am vazut ca mai nou este o problema atunci cand folosesti cuvantul taran, probabil pentru ca i se da un sens peiorativ, desi termenul taran ar trebui sa aiba sens pozitiv.

#49
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mi-ai amintit de bunicul meu. Dintre toţi membrii familiei mele, pe el l-am iubit în adevăratul sens al cuvântului, indiferent de vârsta pe care am avut-o. Făceam pozne specifice unui copil, cum ar fi să-i dau peste braţul cu care ţinea găleata cu apă când venea de la fântână, să-i arunc pălăria pe jos direct de pe cap şi altele.
Peste ani, când am mai crescut, ca o compensare, îl ajutam în treburile gospodăreşti de fiecare dată când mergeam la el. Mai întâi cu părinţii, apoi singur, cu bicicleta (şi apoi cu Trabantul). A fost un om gospodar.
La vârsta de 81 ani, aflat la al treilea infarct, a trebuit internat. A ieşit cu picioarele înainte din spital. A fost prima din cele mai triste zile din viaţa mea. L-am plâns cel mai mult dintre toţi membrii familiei.
Dumnezeu să-l odihnească. Posted Image

#50
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mi-ai adus aminte de viața la țară, acolo unde am copilărit o bună parte. De asta am numai cuvinte de laudă în legătură cu bărbatul tradițional, familia tradițională și oamenii de la țară. Nu mă apuc de depănat amintiri. Poate pe subiectele specifice, dacă o fi cazul. 😁

Edited by MembruAnonim, 08 February 2018 - 12:52.


#51
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014

View PostSmurfK, on 07 februarie 2018 - 22:12, said:

Cred că avem o imagine puțin cam romantizată despre vremurile respective. Țăranul român își altoia nevasta și copiii, trăiau într-o singură cameră, unde și dormeau și și-o și trăgeau, iar munca era muncă vreo 2-3 luni pe an. În rest, țuică și bătaie. Abuzul fizic și sexual al minorilor era ceva normal, doar o preferință sexuală, nu existau legi care pedepseau așa ceva. Nu există date despre el, pentru că nu era considerat ceva greșit. Nu era blamat, nu era pedepsit. Era normalitate.

Femeile n-aveau drept de vot și nu erau considerate persoane. Erau considerate proprietate a bărbatului. Nu existau drepturi ale femeii, pentru că nu exista noțiunea de "femeie" așa cum o știm azi. Erau proprietate, ca vaca.

Când au început mișcările feministe în vest, odată cu industrializarea, au început și în România, dar doar la nivelul cel mai înalt. Femeile de oraș rezonau cu ideile respective și au început să fie văzute într-un mod diferit, în perioada interbelică obținând și drepturi legale. La sat, lucrurile au mers puțin mai greu.

Când citești satul descris de Marin Preda, Slavici sau Sadoveanu citești niște viziuni romantizate ale satului român, influențate de mișcările feministe occidentale din perioadele respective.


Satul românesc nu era ca-n poze. Nu erau chiar oamenii ăștia muncitori, frumoși și mândri, pe care-i vedem în picturile lui Grigorescu. Erau multe chestii despre care poate că e bine că n-auzim. Dar e greu să-ți imaginezi că a evoluat de la ce citim în romane în ceea ce e azi. Nu. Era mai rău decât e azi, nu mai bine.

Pur si simplu schimbarile sociale si economice au fost de asa natura incat femeile pe plan legal au ajuns egalele barbatilor.

Deja in tarile vestice, numarul femeilor absolvente de studii superioare il depaseste pe cel al barbatilor. Posibil sa fie si datorita faptului ca un barbat fara educatie are ceva mai multe sanse sa gaseasca meserii, decat o femeie fara educatie.

Se plangea cineva pe forum ca rata divorturilor a crescut mult. Si asta e o consecinta a faptului ca femeile au capatat independenta financiara fata de barbati prin venituri proprii. Societatea evolueaza si noi trebuie sa evoluam cu ea.

#52
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Numărul de divorțuri în creștere, reprezintă un regres al instituției familiei. Acest aspect asociat cu modernizarea femeie și egalitatea drepturilor între sexe, nu poate fi altfel decât problematic.

Am observat o chestie, mai mult pe net sau TV. Femeile gay sunt mult mai rele decât bărbații din aceeași categorie, urăsc, lumea, viața, frumosul, deși au succes pe plan profesional, fiind ambițioase. Doar mi s-a părut?

#53
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostYOUR_GOD, on 08 februarie 2018 - 15:58, said:

Numărul de divorțuri în creștere, reprezintă un regres al instituției familiei. Acest aspect asociat cu modernizarea femeie și egalitatea drepturilor între sexe, nu poate fi altfel decât problematic.

De ce este "problematic"? Cu excepția faptului că nu prea mai poate fi cum a fost până acum, nu e absolut nimic problematic.

Nu vorbim de viitor când spun că nu e nevoie de contact sexual pentru a face copii. Familia "tradițională" nu e necesară, prin asta înțelegându-se două persoane unite prin căsătorie. Ideea că te căsătorești cu cineva și trăiești cu acea persoană până mori, s-a cam dovedit a fi proastă. Era funcțională când oamenii trăiau mai puțin, aveau mai multe probleme, era o rată mare a decesului infantil. Acum, să te aștepți că stai cu cineva 70 de ani, e cam extrem. Cred că trebuie regândită puțin legătura asta contractuală pe care o numim "căsătorie". Dacă nu ca formă, măcar din punct de vedere a concepției sociale.

#54
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Este problematic pentru ca te astepti ca progresul sa aiba conotatie pozitiva.
Depinde si ce-ti doresti. Ideea de familie nu este ceva ce tine de moda. Copilul meu va creste cu doi parinti. El are nevoie atat de mama, cat si de tata. Eu am avut nevoie de asta. Cand spui ca nu este nevoie de doi parinti, cu tot respectul, dar nu stii ce vorbesti. In urma separarii parintilor, copiii sunt traumatizati.
.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate