Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

tepe inchirieri apartamente timisoara

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#1
chirias

chirias

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 30.12.2017
Închirieri apartamente timisoara și tepele agențiilor imobiliare

Cum sa va feriți de inselaciunile practicate de agențiile imobiliare din zilele noastre.

Dragi internauti și viitori chiriași. Căutați o garsoniera sau apartament de închiriat în Timișoara sau alt oraș mare din România? Nimic mai simplu, căutați pe internet anunturi de genul și în 95% din cazuri va vor răspunde la telefon agenți imobiliari. Pana aici toate bune și frumoase. Distracția începe când ajungi la biroul agenției respective unde ți se pun la dispoziție tot felul de oferte din care tu alegi pe cea mai convenabila ție.

1. SCHEMA SEMNEZI-PLATESTI

Semnezi un contract de vizionare cu agenția respectiva ATENȚIE MARE la clauze, sunt de obicei benefice DOAR agenției (f important, voi reveni asupra acestui subiect) = DE EVITAT

2. SCHEMA PRAF-IN-OCHI

Ți se "vinde" o baza de date cu numerele de telefon ale proprietarilor pentru o suma de bani, convenabila la prima vedere, o farsa în toată regula când începi sa suni Posted Image, la 50% din numerele de telefon apelate iti vor raspunde tot agenții imobiliare, 30% sunt numere false/inexistente, 20% răspund proprietari ale căror anunturi nu mai sunt valabile de chiar și pana la 2 ani sau au fost deja inchiriate/vândute. = DE EVITAT

3. SCHEMA UITE-L NU-I

Ajungi la agentie, ti se prezinta apartamentul de care esti interesat in poze pe calculator si mergi cu agentul la proprietar sa il vizionezi. Toate bune si frumoase, cazi de acord cu proprietarul asupra sumei finale ce reprezinta chiria lunara si vrei sa inchiriezi apartamentul. Mergeti la agentie toti sa faceti contractul de inchiriere, dupa care achiti cele intelese cu proprietarul (probabil chiria pe o luna + garantia in valoare de o chirie), achiti si comisionul agentiei.
PERFECT!!! Ai inchiriat apartamentul dorit la pretul dorit si toti sunt multumiti.
ATENTIE MARE insa la clauzele din contractul de inchiriere in special la partea cu 15 zile in care proprietarul are dreptul sa se razgandeasca, bla bla bla.

EXEMPLU: Ai platit chiria pe o luna in avans 300 euro + 300 euro garantia. Ai platit comision agentie (pe care probabil ti s-a eliberat factura si chitanta), in valoare de 200 - 250 euro.
Proprietarul vine la tine dupa 2-3 zile si iti returneaza cei 600 euro sub pretextul ca vine tzatza leana din america si nu mai poate inchiria apartamentul, sau sub orice pretext (de multe ori treaba asta se intampla imediat a 2-a sau a 3-a zi dupa ce s-au facut actele, practic nici nu ai timp sa te muti in apartament).
Tu iti primesti banii inapoi de la proprietar, el este un om corect, bla bla bla, DAR... iti iei adio de la comisionul platit agentiei. Te duci revoltat la agentie si iti ceri banii inapoi dar ei spun ca nu e problema lor pentru ca ei au intermediat inchirierea si au facut tot ce trebuia legal, nu e problema lor ca nu te-ai inteles tu cu proprietarul.
ATENTIE MARE, aceasta schema este practicata prin intelegere intre agent si proprietar, practic inchiriaza acelasi apartament la mai multi si impart 50-50 banii din comision, adica 100 - 120 euro pt agent si 100 - 120 euro pt proprietar, au fraierit 10 persoane pe luna au facut fiecare cate 1000 - 1200 euro de caciula fara sa inchirieze apartamentul la nimeni, si totul este LEGAL.

Revin asupra schemei 1. SCHEMA SEMNEZI PLATESTI
Au fost cazuri in care agentul impreuna cu proprietarul lucrau mana in mana pentru a insela chiriasii ca mai apoi agentul sa ii actioneze in judecata pe chiriasi si sa ii puna la plata de despagubiri enorme.
Mai exact mergi cu agentul sa iti prezinte un apartament (dupa ce te pune sa semnezi un contract de vizionare), va intalniti cu proprietarul la apartament si fiind oferta prea buna nu ai cum sa refuzi, doar ca te cam roade banii aia care trebuie sa ii dai agentului ca si comision. Cum se face cum nu se face ca tu vb. cu proprietarul in alta camera, el iti da numarul lui de telefon personal pentru a-l suna dupa ce "scapi" de agentul imobiliar. Zis si facut, te dai drept dezinteresat de apartament si pleci. Il suni pe proprietar la 15 minute, va intalniti la o cafea, faceti contractul de inchiriere (el vrea sa faca neaparat pe numele tau, nu pe altcineva deoarece zice ca el cu tine a vb nu cu altcineva, daca iti convine, bine, daca nu, nu), ii platesti omului, el inregistreaza contractul la anaf, tu esti SUPER multumit ca totul este legal si chiar inregistrat la anaf, dar SURPRIZA... dupa 2 sapt primesti somatie sa te prezinti la tribunal deoarece tam nesam esti dat in judecata de catre agentia imobiliara... ATENTIE!!! VOR CASTIGA no matter what... Si vei plati daune pentru inselaciune si alte cele de 10 ori mai mari cat era chiria sau un procentaj anume din chirie (depinde ce clauze aveau in contractul de vizionare)
Aceasta schema se aplica mai mult la vanzari de imobiliare dar merge si la inchirieri acolo unde chiria este mai maricica etc...

Daca mai cunoasteti alte cazuri de escrocherii, scrieti in reply la acest topic sa vada toata lumea si sa se fereasca de escrocheriile din ziua de azi.

Edited by chirias, 31 January 2018 - 06:26.


#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006
schema "SCHEMA SEMNEZI PLATESTI" e cunoscuta si sub numele "incerci sa dai teapa si nu-ti iese".

#3
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
mie-mi plac clauzele de exclusivitate, adica daca cumpar/inchiriez alta locatie cu alta agentie sau direct tot trebuie sa le dau comisionul.

#4
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,138
  • Înscris: 16.04.2007
Schema semnezi platesti este usor de evitat.
Trimiti pe altcineva sa vizioneze, dupa ce afli adresa imobilului este usor de gasit proprietarul.
Am practicat cu succes schema la cumparare apartament.
Deci sunt metode de pacalit si agentiile.
Nu este tocmai ortodox, dar viata'i curva!

#5
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
sau mergi cu un prieten si semneaza el. dupa care tu ramani la vorbe cu propietarul.

#6
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,138
  • Înscris: 16.04.2007
de obicei nu accepta 2 persoane, sau fac contract pe ambele CI.

Edited by dem3ntor, 31 January 2018 - 08:46.


#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
"de obicei" e o poveste pe care  spun ei ca asa se face.

#8
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Mi se pare de bun simt daca ai apelat la agentie sa iti platesti comisionul. La fel cum mi se pare de prost gust ca o agentie sa sune la numarul meu de pe OLX ca are client si la urma sa imi ceara comision.

  Tepe incearca sa dea ambele tabere, cateodata le iese la unii, cateodata la ceilalti. Media da bine Posted Image

Edited by PoeOvidiu, 31 January 2018 - 09:01.


#9
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009
Interesant e si cand pui tu ca persoana fizica anunt si te suna 99% agenti imobiliari.....
Din experienta mea, nu prea vasta, am inchiriat apartament  direct la chirias, fara agenti. Poate a fost si noroc. Toti care veneau prin agenti, aveau tot felul de nemultumiri, desi in poze se vedea tot si erau de actualitate. Si veneau si comentau, pai nu aveti asta, pai nu te-ai uitat la poze ca nu am?! Si nu cred ca era strategie de scazut pretul, pentru ca chiar nu voiau aparatmentul ca nu are un stiu ce....

#10
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

Quote

Proprietarul vine la tine dupa 2-3 zile si iti returneaza cei 600 euro sub pretextul ca vine tzatza leana din america si nu mai poate inchiria apartamentul

Aberatii. Rezilierea unilaterala se face putin altfel.

#11
pascali_daniel

pascali_daniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 09.12.2017
Cat trebuie sa te duca capul sa suni la un numar pentru asa ceva, sa-ti raspunda cineva si sa-ti spuna ca este agentie si sa NU-I inchizi telefonul in nas.

#12
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005

View PostPoeOvidiu, on 31 ianuarie 2018 - 09:00, said:

Mi se pare de bun simt daca ai apelat la agentie sa iti platesti comisionul. La fel cum mi se pare de prost gust ca o agentie sa sune la numarul meu de pe OLX ca are client si la urma sa imi ceara comision.
pai eu am pus anuntul cu poze pe olx, clientul a sunat dupa 5min primul si ala a fost.
dupa care a inceput distractia cu anunturile, pe olx au preluat vreo 10 agentii pozele cu descrierea modificata cu adaugiri si alte minunatii.
la intrebarea daca acceptam agentie a raspuns da, dar isi vor lua comisionul doar de la client, in felul am scapat rapid de discutiile moralizatoare.

View Postspe_ripper, on 31 ianuarie 2018 - 09:02, said:

.....Toti care veneau prin agenti, aveau tot felul de nemultumiri, desi in poze se vedea tot si erau de actualitate. ....
pentru ca-i aburisera agentii cu una si alta...

Edited by arg, 31 January 2018 - 09:14.


#13
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Un vecin avea casa de vanzare. Eu aveam cheile in caz ca vine o agentie cu client. A vandut casa direct de pe anuntul pus pe OLX.
Dupa 1 luna si jumatate ii vad casa inca pusa de agentie pe olx. Intru pe pagina agentiei si era si acoo. Ii sun si le spun ca vreau sa vad casa cu ID respectiv si daca se poate vedea azi. Cum sa nu, o sa va contacteze un agent.  Ma suna dupa jumatate de ora unul ca daca am cheile ca e cineva care vrea sa vada casa si daca sunt acasa ca vine un coleg. Multi agenti stiau deja numarul meu ca tot veneau.  Nu au mai venit desi au trecut vreo 2 saptamani. Probabil cand i-a dat colegului numarul omului cu cheile au vazut ca e acelasi numar cu ala care vrea sa vada casa Posted Image  Intre timp vad ca a disparut anuntul Posted Image

  Posibil sa fi sunat la propietar sa intrebe.

Edited by PoeOvidiu, 31 January 2018 - 09:31.


#14
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
In Romania chiriasul plateste comisionul agentiei?

Toate sunt cu curul in sus in tara asta.

#15
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Jumate el jumate proprietarul.

#16
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 22.05.2011
Deci toate cazurile de inselatorie prezentate implica un element nociv : agentia imobiliara.

Daca ai oarece treaba in imobiliare,  nu mai bine eviti din start elementul respectiv?

#17
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005

View Postizometric, on 31 ianuarie 2018 - 09:18, said:

Toate sunt cu curul in sus in tara asta.
plateste cine vrea...

Edited by arg, 31 January 2018 - 09:29.


#18
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,532
  • Înscris: 16.03.2007
Aiurea... Timishwawa e FRUNCEA, nu se dau tepe!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate