Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
[De ce?] bacsis
#1
Posted 10 January 2018 - 21:16
Salut,
Am facut o rezervare la un bistro/restaurant pentru 10 persoane si mi s-a transmis ca se percepe o taxa de 10% din consumatie in favoarea bucatarului/ospatarilor. Ati mai intalnit aceasta practica in Romania? A spus ca se aplica doar cand se fac rezervari pentru mai mult de 8 pers. Edited by greenvision, 10 January 2018 - 21:17. |
#2
Posted 10 January 2018 - 21:21
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 21:16, said:
Ati mai intalnit aceasta practica in Romania? A spus ca se aplica doar cand se fac rezervari pentru mai mult de 8 pers. Sincer, n-am mai intalnit sa-l ceara inainte. Te-ai uitat bine, n-ai gresit locatia, n-avea felinar rosu la usa ?! Oricum, daca-ti taie chitanta poti sa fii linistit, teveaul ajunge la stat |
#3
Posted 10 January 2018 - 21:28
Am mai intalnit. Nu zic ca sunt pentru si nici impotriva dar ei isi fac niste calcule. La o masa asa mare de obicei pun 2 chelneri iar aceia vor fi ocupati doar cu voi, iar ceilalti vor alerga mai mult. In plus, e posibil sa fiti zgarciti si cand vedeti nota de 800-900 de lei sa lasati 20 de lei.
Sau puteti fi zgarciti chiar si cu consumatia si sa consumati 10 persoane de 200 de lei, caz in care si daca lasati 20% bacsis tot in paguba sunt daca ar fi avut 4 mese separate. Gandeste-te ca voi 10 ocupati 4 mese timp de 5-6 ore bune ca sa consumati de o suma X, pe cand 4 mese simple in aceleasi 5-6 ore se consuma minim X ori 2... Si mai sunt si alte chestii... Mi le-a spus o chelnerita la un moment dat. Edited by Seteh, 10 January 2018 - 21:31. |
#4
Posted 10 January 2018 - 21:29
Aoleu! Se scumpesc nuntile cu 10%.
S-au se duc socri/nasi la prima ora si ocupa localul sa nu fie rezervare? |
#5
Posted 10 January 2018 - 21:33
Eu am patit invers: la o rezervare de 30 persoane ne-au lasat xa venim cu spirtoasele de acasa. Reducere mare am facut. Acolo era whiskey-ul mai mult de dublu.
|
#6
Posted 10 January 2018 - 21:38
bitiro, on 10 ianuarie 2018 - 21:29, said:
Aoleu! Se scumpesc nuntile cu 10%. S-au se duc socri/nasi la prima ora si ocupa localul sa nu fie rezervare? Reia... dorin_2k, on 10 ianuarie 2018 - 21:33, said:
Eu am patit invers: la o rezervare de 30 persoane ne-au lasat xa venim cu spirtoasele de acasa. Reducere mare am facut. Acolo era whiskey-ul mai mult de dublu. Oricum, atat timp cat m-a intrebat daca sunt de acord sunt multumit Seteh, on 10 ianuarie 2018 - 21:28, said:
Am mai intalnit. Nu zic ca sunt pentru si nici impotriva dar ei isi fac niste calcule. La o masa asa mare de obicei pun 2 chelneri iar aceia vor fi ocupati doar cu voi, iar ceilalti vor alerga mai mult. In plus, e posibil sa fiti zgarciti si cand vedeti nota de 800-900 de lei sa lasati 20 de lei. Sau puteti fi zgarciti chiar si cu consumatia si sa consumati 10 persoane de 200 de lei, caz in care si daca lasati 20% bacsis tot in paguba sunt daca ar fi avut 4 mese separate. Gandeste-te ca voi 10 ocupati 4 mese timp de 5-6 ore bune ca sa consumati de o suma X, pe cand 4 mese simple in aceleasi 5-6 ore se consuma minim X ori 2... Si mai sunt si alte chestii... Mi le-a spus o chelnerita la un moment dat. |
#7
Posted 10 January 2018 - 21:41
Seteh, on 10 ianuarie 2018 - 21:28, said:
Am mai intalnit. Nu zic ca sunt pentru si nici impotriva dar ei isi fac niste calcule. La o masa asa mare de obicei pun 2 chelneri iar aceia vor fi ocupati doar cu voi, iar ceilalti vor alerga mai mult. In plus, e posibil sa fiti zgarciti si cand vedeti nota de 800-900 de lei sa lasati 20 de lei. Sau puteti fi zgarciti chiar si cu consumatia si sa consumati 10 persoane de 200 de lei, caz in care si daca lasati 20% bacsis tot in paguba sunt daca ar fi avut 4 mese separate. Gandeste-te ca voi 10 ocupati 4 mese timp de 5-6 ore bune ca sa consumati de o suma X, pe cand 4 mese simple in aceleasi 5-6 ore se consuma minim X ori 2... Si mai sunt si alte chestii... Mi le-a spus o chelnerita la un moment dat. Nu are deloc dreptate hotpatarul ala care ti-a spus tie. Ce e acolo cantina saracilor sa le dea mancare & bautura gratis? Nu! In consumatia platita intra si 'manopera' ospatarilor. Eu unul nu as alege un asemenea restaurant Daca ei vor sa plateasca ceva in plus, o pot face numai dupa consumatie. Edited by cris_ncs, 10 January 2018 - 21:43. |
#8
Posted 10 January 2018 - 21:44
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 21:38, said:
Aici nu sunt total de acord cu tine. Aceeasi consumatie am avea-o si daca am merge separat si pe de alta parte vine ospatarul o data se ia comanda si ulterior de cateva ori si la fel se comanda (de cele mai multe ori) la un loc Mai e o chestie unde m-am recunoscut si pe mine zisa de tipa aceea. De obicei la mesele astea mai mari, daca se si mananca e imposibil sa nu fie macar unul care comanda vreo cehstie simandicoasa. Recunosc ca si eu daca sunt invitat comand cel mai complicat lucru. Iti dai seama ca bucatarul ala injura toata seara... Si nu m-am referit ca esti zgarcit tu, scuze. @Cris_ncs: PAi si am zis ca sunt de acord? Eu nu as alege localu ala cum de altfel e liber oricine sa nu il aleaga. Si eventual sa dea si faliment. Dar eu zic ca daca ai avea o bodega ai stii cum merge treaba. Daca o sa bea doar apa plata? Edited by Seteh, 10 January 2018 - 21:47. |
#9
Posted 10 January 2018 - 21:45
În timpurile cu bunsimț, bacșișul era recunoașterea meseriei, un fel de premiu al calitãții
Dacã ți se cere ca la curve înainte, fã pipiluș pe crîșma lui. Iar dacă-ți dă bon pe el, fã cãcuța! Nu încuraja statul condus de hoții ce iau 40.000 LEI LUNAR!!!! și sunt vre-o 6oo pramatii d-astea...ce afirmã cã 2oo ioro "poate" statu salar...pentru nãtãfleții ce-i întrețin... Edited by sarac.lipit, 10 January 2018 - 21:51. |
#10
Posted 10 January 2018 - 21:57
|
#11
Posted 10 January 2018 - 22:00
TheStarkestTruthMatters, on 10 ianuarie 2018 - 21:50, said:
Dăcă vă aduc și niște hip-hoperi, niște animatoare, hașiș și ''iarbă'' (nu trifoi), io zic că merită să dați bacșiș! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/w-9LYw8BjhE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Intrebarea era daca ati mai patit sa vi se spuna de la inceput ca exista obligatia de a lasa bacsis |
#12
Posted 10 January 2018 - 22:03
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 21:16, said:
Salut, Am facut o rezervare la un bistro/restaurant pentru 10 persoane si mi s-a transmis ca se percepe o taxa de 10% din consumatie in favoarea bucatarului/ospatarilor. Ati mai intalnit aceasta practica in Romania? A spus ca se aplica doar cand se fac rezervari pentru mai mult de 8 pers. Fii si tu la fel de smecher ca hotii aia:fa rezervare pentru doua mese a cate cinci persoane,sa moara cu unghia in gat talharii. O mizerie de pretentii. Seteh, on 10 ianuarie 2018 - 21:28, said:
Am mai intalnit. Nu zic ca sunt pentru si nici impotriva dar ei isi fac niste calcule. La o masa asa mare de obicei pun 2 chelneri iar aceia vor fi ocupati doar cu voi, iar ceilalti vor alerga mai mult. In plus, e posibil sa fiti zgarciti si cand vedeti nota de 800-900 de lei sa lasati 20 de lei. Sau puteti fi zgarciti chiar si cu consumatia si sa consumati 10 persoane de 200 de lei, caz in care si daca lasati 20% bacsis tot in paguba sunt daca ar fi avut 4 mese separate. Gandeste-te ca voi 10 ocupati 4 mese timp de 5-6 ore bune ca sa consumati de o suma X, pe cand 4 mese simple in aceleasi 5-6 ore se consuma minim X ori 2... Si mai sunt si alte chestii... Mi le-a spus o chelnerita la un moment dat. Si daca in afara de masa organizata nu vine nici dracu in local,cum ramane?Cine garanteaza ca acele mese se vor ocupa sau dac se vor ocupa va exista o consumatie consistenta?Astea oare de ce nu ti le-a spus chelnerita. Sincer sa fiu,daca mie mi s-ar cere acest lucru,i-as scuipa in fata si mi-as lamuri toti cunoscutii sa ocoleasca locanta. Si nu,nu am patit niciodata asa ceva. |
#13
Posted 10 January 2018 - 22:04
#15
Posted 10 January 2018 - 22:04
O fi vreo forma de coperto.
Pltesti ca sa beneficiezi de bunavointa chelnerilor. |
|
#16
Posted 10 January 2018 - 22:09
De ce? De ce nu? Explicatia rationala este pe de o parte ce s-a mentionat deja, un fel de taxa de coperta, iar pe cealalta parte, este legata de faptul ca astfel de "parties" mari necesita de obicei mai multa atentie/servicii din partea ospatarilor, iar cand iti vine ditamai factura, majoritatea au tendinta de a lasa un bacsis mai mic, sau chiar deloc, ceea ce nu ar fi prea fair fata de ei.
Nu se practica doar in Romania, ci prin toata lumea. |
#17
Posted 10 January 2018 - 22:15
Am ajuns sa-ti ceara ospatarul spaga de la obraz, ca taximetristii.
Eu i-as fi intrebat la telefon daca e vreun serviciu de prostitutie culinara de ti se cer banii inainte. As fi ras indiferent de raspuns si as fi inchis. |
#18
Posted 10 January 2018 - 22:23
este o practica extrem de des intalnita prin america. acolo scrie pe meniu ca la mai mult de 6-8 persoane se aplica o taxa de 16-25%.
[ https://s3-media1.fl.yelpcdn.com/bphoto/pcgkOZv61mxNzzOFRdZSTg/o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by argentum, 10 January 2018 - 22:27. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users