Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

[De ce?] bacsis

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#55
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,497
  • Înscris: 20.10.2015

View Postexceswater, on 11 ianuarie 2018 - 20:21, said:

Bun.
Ce te faci însă dacă în restaurantul tău micuţ frumos cochet vine grup de genul descris mai sus, mănâncă ochi de inorog şi tot felul de figuri de stil, şi după ce se vede cu burta plină nu mai apreciază aşa mult talentul bucătarului ?
Nu toţi au mâncat la mama lor acasă tot felul de chestii extravagante, şi sunt şi mulţi neam prost care comandă doar că plăteşte altul şi să aibă şi el ce pune pe instagram sau facebook ?
Ieşi pe minus ?

Nu zic că e frumos că te pun să le dai tu 10 procente din notă forţat, dar e dreptul lor să se protejeze. Şi ei plătesc la rândul lor tot felul de prostii. Nu te obligă nimeni să te duci. Nu sunt vreun fan restaurante, dar încerc să mă pun şi în pielea lor.

Sunt precis că e un fel de taxă anti-zgârie brânză, sunt sigur că fac mai mulţi bani din nota de plata de 900 de lei decât ăia 90 de lei suplimentari.
Oricum e de bun simţ să laşi 10 procente la notă, poate aşa îşi aleg clienţi de bun simţ.


Am văzut cunoscut care la o masă de 4 persoane, aştepta să pună celălalt cuplu costul consumaţiei la masă + bacşiş şi apoi punea restul până la suma de pe bon. Nu îşi plătea nici ce consuma măcar, aşa că asta cu aprecierea merge la oameni nu la toţi gherţoii.

Nu-s de acord.
Dar, cum am spus, e fair, pentru ca i s-a precizat de la inceput.
Deci, vrei? Astea sunt conditiile, nu vrei? Esti liber sa pleci in alta parte.

Parerea mea este ca cei 10% se duc in alta parte, dar ma rog, e foarte cinstit

#56
bolo

bolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,005
  • Înscris: 01.11.2005
Ce te faci daca accepti si nu esti multumit de servicii ?
Eu chiar as cere discount 10% daca as sti ca voi face consumatie peste medie.
In vacanta in Grecia,eram un grup numeros si primeam 10% doar cand treceam prin fata tavernelor,in Turcia poti negocia si mai mult.La un restaurant asiatic am primit de cateva ori si mici cadouri,in alta parte am primit un card de reducere de 10% pentru urmatoarea vizita.Si primesc restul pana la ultima moneda apoi eu decid daca las bacsis,in Ro imediat incep sa-mi ceara mie bani ca ei nu au sa dea rest.
Probabil au prea multi clienti incat isi permit arogantele astea,as schimba instant locatia.


#57
PostacheNegrutzi

PostacheNegrutzi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 12.03.2019
Eu tratez bacsisul ca pe o forma de coruptie. Evit pe cat posibil contactul uman in servicii si comert din cauza asta.  Noua din zece plati le fac electronic si evit locatiile unde nu se poate plati cu cardul, inclusiv pe domnii taximetristi.

Edited by PostacheNegrutzi, 13 May 2019 - 19:37.


#58
Stryker_9

Stryker_9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 22.05.2007
Vorbesc din perspectiva unui "prieten", ce avea un local mic de vreo 3o si ceva de locuri,destul de frecventat de clienti. Fac unii o rezervare de 20 de persoane, toate bune si frumoase. Deci sa ne intelegem, mai mult de jumate de local, intr-o seara de joi,zi buna pt.carciuma.Vine respectivul grup, " prietenul" ii intampina frumos, cu un zambet larg, le mai adauga 2 scaune pentru ca au venit 2 persoane in plus. Si de aici incepe distractia. Se comanda cafele, ape, sucuri, ceaiuri...1 portie desert, 1 cartofi prajiti.Dupa ce li s-a adus comanda foarte civilizat,au fost informati la fel de civilizat ca nu prea e in regula sa rezervi o masa de 20 de persoane la un restaurant si sa nu consumi mancare. Au avut o nota de plata de sub 200 de lei.Binenteles ca s-au simtit ofuscati si au dat peste 20 de recenzii negative pe Facebook.
In concluzie, nu e ok sa ceri alte taxe, dar trebuie gandit si din perspectiva carciumarului,mai ales daca e patit.

#59
marianculturistul

marianculturistul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 633
  • Înscris: 09.09.2005
E prosteala,  nu există așa ceva.

#60
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Practica asta nu e foarte intalnita la noi, dar nu e nimic in neregula cu ea. Nu e bacsis, bacsisul este altceva.
Atata timp cat ti-au spus dinainte cat te costa, oamenii sint corecti. Stiind pretul, tu decizi daca accepti sau nu. Cine se simte jignit, inseamna ca n-are bani sau e chiar el ghertoi. Du-te-n Grecia, unde te serveste cu 10% reducere.

Chiar si initiatorul a pus intrebarea nu din indignare, ci din cauza ca nu mai intalnise treaba asta pana acum si a fost surprins.

Doua lucruri conteaza: ce e-n farfurie si banii pe care-i pui pe masa. Restul - 10% in plus sau in minus - sint marketing. Ce-ti pasa cum vrea restaurantul sa-i zica?

Spune cineva ca e mai usor sa servesti un grup de 20 decat mai multe mese individuale. Este incorect, grupurile de meseni sint mult mai dificile. Ospatarul ala are viata grea. Dar noua ne e mai usor sa zicem ca ei sint prosti, ca accepta umilinte si ca e vina lor ca lumea-i rea.

Nu sint prosti deloc, si prefera sa-si asume riscul sa piarda clienti de care nu sint siguri, decat sa-si blocheze restaurantul cu un grup dificil, care comenteaza la fiecare servire, poate face glume proaste, sau galagie, sau mai stiu eu ce altceva.
E clar ca nu e cazul initiatorului, dar astfel de grupuri exista, si oamenii restaurantului sint patiti. Pe patron / bucatar / ospatar ii doare undeva ca te simti tu jignit de taxa aia.

Important e sa-ti placa ce e-n farfurie si ospatarul sa se poarte frumos. Nu e nici o prostitutie culinara. Dar daca tu te-ai certat cu nevasta acasa sau te-a stropit unul pe strada si ai venit la carciuma cu capsa pusa, asta nu mai e vina lor.

#61
PostacheNegrutzi

PostacheNegrutzi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 12.03.2019
Plata cu cash facilitează tot felul de obiceiuri proaste și infractiuni. Eu NU plătesc cu cash! Am totuși o sumă pentru situații neprevăzute și atât. O prăjitură de 4,5 lei dacă iau și tot electronic plătesc! In primul rand că e mai facil, mai rapid.

Edited by PostacheNegrutzi, 19 May 2019 - 13:38.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate