Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
[De ce?] bacsis
#19
Posted 10 January 2018 - 22:31
Multumesc pentru răspunsuri. Ramane rezervarea pentru ca-mi place localul si mancarea
Edited by greenvision, 10 January 2018 - 22:31. |
#20
Posted 10 January 2018 - 22:46
Ca regulă generală ospătarii au salariul sub minimul pe economie, tocmai în ideea că ”completează” din bacșișuri.
Asta fiind zisă, acum știți că dacă nu dați măcar 10% bacșiș de fapt îl penalizați pe ospătar (și probabil și pe cei din bucătărie) chiar dacă a fost ok. |
#21
Posted 10 January 2018 - 22:47
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 22:00, said:
Intrebarea era daca ati mai patit sa vi se spuna de la inceput ca exista obligatia de a lasa bacsis O mizerie! Si DACA nu esti multumit / sunteti multumiti de acel restaurant (de mancare, de serviciile prestate de angajati)??? Edited by BlueKing-69, 10 January 2018 - 22:47. |
#22
Posted 10 January 2018 - 22:55
#23
Posted 10 January 2018 - 22:56
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 21:16, said:
Salut, Am facut o rezervare la un bistro/restaurant pentru 10 persoane si mi s-a transmis ca se percepe o taxa de 10% din consumatie in favoarea bucatarului/ospatarilor. Ati mai intalnit aceasta practica in Romania? A spus ca se aplica doar cand se fac rezervari pentru mai mult de 8 pers. Edited by andreic, 10 January 2018 - 22:57. |
#24
Posted 10 January 2018 - 23:26
adisz, on 10 ianuarie 2018 - 22:03, said: Fii si tu la fel de smecher ca hotii aia:fa rezervare pentru doua mese a cate cinci persoane,sa moara cu unghia in gat talharii. O mizerie de pretentii. Tu iti dai seama ca in acest caz, flegma + intreaga flora microbiana a ospatarului + a bucatarului se va regasi in preparate? |
#25
Posted 10 January 2018 - 23:31
or fi constatat si ei ca la astfel de mese si-o cam iau la capitolul bacsis.
Rhesus, on 10 ianuarie 2018 - 23:26, said: Tu iti dai seama ca in acest caz, flegma + intreaga flora microbiana a ospatarului + a bucatarului se va regasi in preparate? |
#26
Posted 11 January 2018 - 00:35
waw,am avut rezervari in jur 20 persoane,dar niciodata nu mi s-a pomenit de asa ceva
obisnuiesc sa merg la acelasi restaurant cand am nevoie uneori fac comenzi la domiciliu sa fiu pus vreo data de catre ei la asa ceva,le zic de toate pe moment,usa nu o voi mai deschide la ei,numar sters din agenda |
#27
Posted 11 January 2018 - 00:43
#29
Posted 11 January 2018 - 02:20
Strict la Ro. nu am intalnit.Afara da,este trecuta vocea-coperto,tips.Da apare in bonul fiscal.Poti lasa mai mult daca esti satisfacut.Pe vorbe,inainte de a consuma imi da cu virgule.
|
#30
Posted 11 January 2018 - 05:00
greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 22:00, said: Intrebarea era daca ati mai patit sa vi se spuna de la inceput ca exista obligatia de a lasa bacsis Da. Eu zic sa fii multumit ca ti s-a spus inainte si nu dupa Pana la urma e ca si cum ti-ar fi scumpit masa, care e problema? Daca stii dinainte, e in regula. Mi s-a intamplat pe un cruise tare si la Trump Tower in Vegas. Bineinteles ca si dupa ce dai bani, ti se recomanda sa mai dai in plus... greenvision, on 10 ianuarie 2018 - 21:16, said:
Salut, Am facut o rezervare la un bistro/restaurant pentru 10 persoane si mi s-a transmis ca se percepe o taxa de 10% din consumatie in favoarea bucatarului/ospatarilor. Ati mai intalnit aceasta practica in Romania? A spus ca se aplica doar cand se fac rezervari pentru mai mult de 8 pers. Faceti 2 rezervari |
#31
Posted 11 January 2018 - 09:16
DaculScoril0, on 10 ianuarie 2018 - 22:46, said:
Ca regulă generală ospătarii au salariul sub minimul pe economie, tocmai în ideea că ”completează” din bacșișuri. Asta fiind zisă, acum știți că dacă nu dați măcar 10% bacșiș de fapt îl penalizați pe ospătar (și probabil și pe cei din bucătărie) chiar dacă a fost ok. On-topic: eu nu as fi ales acel restaurant. Cand am avut botezul sau nunta am inteles ca platesc extra ospatari pt. ca sunt multe persoane dar la o masa de 8 persoane este jenant sa ceri extra. E bodega de cartier de nu fac fata la 8 persoane? Birt cu o masa si aduc din vecini inca una ca sa incapa 8 persoane? Am facut de multe ori rezervare (la mine in oras) la restaurante sau baruri (gen bierhouse) in care intra fara probleme 100-200 persoane pentru 10-15 persoane si niciodata nu s-a intamplat sa ceara asa ceva. Ar trebui sa cauti un restaurant serios nu birt de cartier pe care scrie restaurant. Edited by jm2010, 11 January 2018 - 09:27. |
#32
Posted 11 January 2018 - 10:34
bitiro, on 10 ianuarie 2018 - 21:29, said:
Aoleu! Se scumpesc nuntile cu 10%. S-au se duc socri/nasi la prima ora si ocupa localul sa nu fie rezervare? S-AU ăsta anulează tot comentariul. S-AU ? Serios ? Mi-e rău... Seteh, on 10 ianuarie 2018 - 21:44, said:
Zici tu ca la fel ar fi. Depinde si de bistro totusi, dar eu zic ca ei au calculele bine facute. Mai e o chestie unde m-am recunoscut si pe mine zisa de tipa aceea. De obicei la mesele astea mai mari, daca se si mananca e imposibil sa nu fie macar unul care comanda vreo cehstie simandicoasa. Recunosc ca si eu daca sunt invitat comand cel mai complicat lucru. Iti dai seama ca bucatarul ala injura toata seara... Si nu m-am referit ca esti zgarcit tu, scuze. @Cris_ncs: PAi si am zis ca sunt de acord? Eu nu as alege localu ala cum de altfel e liber oricine sa nu il aleaga. Si eventual sa dea si faliment. Dar eu zic ca daca ai avea o bodega ai stii cum merge treaba. Daca o sa bea doar apa plata? Tipic românesc. Vizitezi localuri doar la mese festive invitat de alții și comanzi feng shui doar de-al dracu să faci pagubă și să pui și tu papila gustativă pe ceva cuisine adevărat. Trist comportament. Sunt sigur că la final comentezi că n-a prea fost bun, că se putea și mai bine, și te declari dezamăgit de servire, n-a stat chelnerul lângă tine să îți dea șervețel când strănutai. On topic: E frumos și decent că ți-au spus înainte. Oricare ar fi motivele, au fost onești. Nu sunt neapărat adeptul bacșișului, dar e frumos să dai și tu 2-3-5 lei curierului că ți-a adus ceva, lu' mamaie din piață care îți dă cartofi nu îi mai iei un leu doi rest. Nu sărăcești la câțiva lei, și sunt oameni pentru care contează. Nu vrei să dai bacșiș la local, îi aduci acasă la matale, faci tu pizza că e mai ieftin și iei două pet-uri de bere. Edited by exceswater, 11 January 2018 - 10:35. |
#33
Posted 11 January 2018 - 10:41
exceswater, on 11 ianuarie 2018 - 10:34, said:
Tipic românesc. Vizitezi localuri doar la mese festive invitat de alții și comanzi feng shui doar de-al dracu să faci pagubă și să pui și tu papila gustativă pe ceva cuisine adevărat. Trist comportament. Si daca se duce la restaurant ar fi bine sa vrea ceva mai exclusivist, ca pilaf cu pui mananca si acasa. |
|
#34
Posted 11 January 2018 - 11:02
jeffy86able, on 11 ianuarie 2018 - 10:41, said:
Faptul ca e invitat de altii nu inseamna ca nu isi plateste singur nota daca vrea ceva mai exclusivist. Si daca se duce la restaurant ar fi bine sa vrea ceva mai exclusivist, ca pilaf cu pui mananca si acasa. |
#35
Posted 11 January 2018 - 12:03
@jm2010
Și dacă aș lucra la deratizare, sau la ridicat gunoaie - munca nu e o rușine. Am dreptul la o părere. Nu i-au cerut bacșiș, e "o taxa de 10% din consumatie in favoarea bucatarului/ospatarilor." Despre care taxă i-au spus înainte de a rezerva. N-am zis că trebe să dai bani la toate șarlele. Dacă nu înțelegi 3 rânduri, nu lua lumea la mișto pentru o presupusă ocupație. "Nu sunt neapărat adeptul bacșișului, dar e frumos să dai și tu 2-3-5 lei curierului că ți-a adus ceva, lu' mamaie din piață care îți dă cartofi nu îi mai iei un leu doi rest. Nu sărăcești la câțiva lei, și sunt oameni pentru care contează." Nu toți e manageri la Google ca tine. Bogatule care ești tu. Edited by exceswater, 11 January 2018 - 12:22. |
#36
Posted 11 January 2018 - 12:17
Nu i-au cerut bacsis, i-au cerut bacsis.
I-au cerut bacsis ca sa-si faca treaba cu pretextul ca sunt prea multi clienti la o masa. Aparent clientul trebuie sa plateasca pentru asta, nu e treaba ospatarilor sa gestioneze cat mai bine situatia. Sa duca niste mese in magazie daca nu se descurca cu asa multe, ce sa zic. Lucru care dovedeste fie ca angajatii sunt ghertoi (si aici, si in Sua, etc), fie ca "restaurantul" respectiv e o bomba de cartier menita sa fie data uitarii asa cum se cuvine. Edited by jeffy86able, 11 January 2018 - 12:17. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users