Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Facultatea de inginerie electrica Craiova, anul 2

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
KaneGhoul

KaneGhoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 03.05.2015
Buna seara!
Am ajuns la facultatea de inginerie electrica (profil inginerie electrica si calculatoare) din Craiova. Toate bune si frumoase in anul I, am trecut anul cat de cat bine, am avut restante dar le-am luat, am ramas cu una. Stiu ca nu m-a obligat nimeni sa ma inscriu la aceasta facultate insa, la inscriere, fiind destul de dezorientat m-am ghidat dupa pareri si am ajuns la concluzia ca aceasta facultate este ok, doamna care mi-a prezentat toate detaliile a spus ca sunt 3 ani, se face matematica si putina fizica bla-bla-bla... insa nu a fost deloc asa. Posted Image) Nu ma asteptam sa fie foarte usor, insa cand am ajuns in prima zi am aflat ca de fapt sunt 4 ani si va fi extrem de greu. In fine, am ajuns in anul II, primul semestru pentru mine a fost groaznic, a trebuit sa lucrez in unele zile ca deh, mai trebuie si bani. Nu am avut timp sa dau pe la toate cursurile dar am avut grija ca la laboratoare sa nu lipsesc. Totusi, m-am trezit cu multe absente la laboratoare si nu am avut ce sa fac, am avut lucrarile de laborator complete desigur, dar oricine se poate gandi "le-a copiat el de undeva", deci nu justific nimic cu ele. Incepe semestrul al doilea, am de recuperat cateva laboratoare, si de facut doua proiecte. Conditii nu prea sunt in facultate, cine e student aici stie, ca sa va fac o idee, sunt sali cu calculatoare din anul 2000 unde personal mi s-a inchis in timpul examenului. Un monitor pocnea ca o petarda, erori peste erori, etc. Sunt si sali unde sunt calculatoare bune, foarte bune pentru ceea ce facem noi, dar e dupa noroc, daca ti s-a dat sala aia, acolo faci...
Nu stiu cum sa o scot la capat nici cu examenele, ma gandesc ca daca nu am numarul de credite automat nu trec anul, si tocmai asta e important pentru mine. Sunt altii in situatii foarte rele, au avut in anul I la o materie 0 laboratoare completate, si au ajuns la examen. Sunt convins ca au dat cu banu', sau au avut pile, ma rog, nu are rost sa discut despre ei.

Tin sa precizez ca din anul II am picat in ceata, tot ce am invatat in anul I s-a dus, nu mai e nimic la fel. Ca idee, am facut autocad si c++ in anul I, chiar mi-au placut si le-am invatat, dar acum nu mai are nimic legatura iar eu nu excelez la nicio materie, pur si simplu nu reusesc sa invat, ori invat si uit foarte repede. Am ajuns la concluzia ca nu este de mine, dar e prea tarziu cred. Singurul programel cu care ma descurc foarte putin este Multisim, dar imaginati-va ca sunt cateva pc-uri din sala care functioneaza si trebuie sa stam 4-5 studenti la unul, ce poti invata in acest mod cand abia citesti pe monitorul ala cu tub? Si nu sunt acel gen de om lipsit de interes care ia profesorii la "misto" si nu respecta. Am colegi asa, unii dintre ei nu au nicio restanta.
Despre colegi nici nu mai vorbesc, sunt bisericute-bisericute, fiecare e pentru el, asta ingreuneaza si mai tare treaba.

Aveti sau ati avut situatii similare?
Cum v-ati descurcat?
E cineva la facultatea asta care sa ma lamureasca si pe mine cum stau treburile, care-i secretul? Ca am auzit ca sunt multi care nu stiu nimic si sunt in anul IV fara probleme...
Am posibilitatea de a merge la o alta facultate? Si daca da, programul Working Travel mai e valabil pentru mine, in cazul in care ma transfer?

Va multumesc daca ati citit, si va rog, fara off-topic, bataie de joc, etc.
Mi-ar placea sa vad cum ati trecut peste situatii de genul, ce ati facut si cum.

Edited by KaneGhoul, 07 January 2018 - 23:25.


#2
Raduku96

Raduku96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 17.08.2008
Student anul 3, ETcTi, specializare TST, UPT - prezent.

Nu te mai stresa, nu are rost. Ia-le metodic, fiecare chestie la timpul ei. Nu ajungi nicaieri stresat, crede-ma ca si eu am trecut prin asta inca din anul 1. Nu stiu cum dati voi examenele, noi la Poli in TM avem 3 prezentari la un examen / an. Primele 2 sunt legate una de alta, iar a 3-a se da in semestrul 2 pentru restantele din semestrul 1, ori in toamna pentru restantele din vara. Eu de exemplu, in sesiunea trecuta din vara am mers la 2 examene in prezentarea 1 si la 2 examene in prezentarea a 2-a si a fost ok :). Am 2 restante de pe anul 2, nu e un capat de lume.

Acum un an, in sesiunea de iarna din anul 2 am crezut ca o iau razna, efectiv aveam impresia ca sunt in aer cu tot ce tine de scoala, desi mi-am dat si imi dau interesul si de-a lungul semestrelor, fata de colegii "aia" care sufera de pupincurism sau de dureri in partea dorsala si totusi au trecut si ei cu bine . In timpul semestrului trebuie sa imi trec seminariile si laboratoarele, sa-mi fac temele pe care le cer profii la cursuri/laboratoare (avem materii unde dam test la fiecare seminar, respectiv laborator) si mai apare un proiect ceva pe ici pe colo, iar in sesiune invatam 80% din materie in 3-4 zile :)). Stai ca vine sesiunea acum, abia astept....:))).

Trebuie sa inveti cum sa inveti, sa stii ce sa inveti. Desigur, nu o sa poti invata tot (am avut examen cu 180 de subiecte teoretice, cine doamne iarta-ma poate sa invete atat?), ai nevoie si de noroc (stii ca poti sa ti-l faci si singur, nu? ;), desi nu incurajez copiatul). Depinde si de profesori, ca sunt unii care una zic ca dau la examen si alta fac Posted Image . Nu mai e ca la liceu sa treci cu 2-3 pagini citite si un pic de cultura generala. Aici trebuie sa inveti mult mai mult si cultura generala o acumulezi tot acum :)). O sa vezi ca unele probleme la unele materii se pot rezolva in alte moduri dobandite de la alte materii :)).

PS: mai bine un 5-6 pe invatat, decat un 8-9 copiat, iti spun sigur ca cine a luat 5-6 pe invatat pe branci stie de 10 ori mai mult decat cineva care a copiat pentru o nota mare.

Multe materii sunt de umplutura, dar daca stii ce sa inveti din fiecare o sa vezi ca pana la urma se leaga ceva de aici, ceva de dincolo (vorbim de cele special facute pentru specializarea ta) si parca altfel vezi totul dupa aceea. Nu stiu daca sunt 10 materii pe care le folosesc in anul 3.

Stai linistit, si noi avem aparatura antica in unele laboratoare, dar se folosesc si acum "pentru ca principiile au ramas la fel" si chiar nu poti sa contrazici asta. Pentru mine laboratorul e esenta materiei respective, insa uneori raman profund dezamagit de "invatamantul superior" unde efectiv intri bou la laborator si iesi vaca, un exemplu: stai si simulezi niste comenzi deja scrise de profesor in Matlab si desenezi grafice pe foi milimetrice, iar daca intrebi cadrul didactic ce sunt alea, te abureste cu niste termeni de specialitate, tu faci pe prostul ca nu stii ce inseamna si desenezi mai departe. Ritmul de predare e prea alert (cam peste tot e asa), nu degeaba era de 5 ani facultatea asta acum cativa ani..

Cu Working Travel-ul nu ar trebui sa fie probleme pentru ca tot student esti si la alta facultate/universitate, insa cel mai bine sa intrebi la un centru ceva, ca trebuie sa aveti in oras.

Cam haotic scris, dar intelegi tu ce am vrut sa zic :)).

#3
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,701
  • Înscris: 23.04.2007

 KaneGhoul, on 07 ianuarie 2018 - 23:20, said:

bisericute-bisericute, fiecare e pentru el,
Poate n-ai remarcat pina la virsta asta ... da' asa este in viata ... esti pe cont propriu :(

#4
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010

 Raduku96, on 07 ianuarie 2018 - 23:57, said:


PS: mai bine un 5-6 pe invatat, decat un 8-9 copiat, iti spun sigur ca cine a luat 5-6 pe invatat pe branci stie de 10 ori mai mult decat cineva care a copiat pentru o nota mare.


Nu incurajez copiatul, dar cu ce e mai bine un 5-6 invatat  pe branci din subiecte ce iti vor fi inutile mai departe?

@initiatior: e clar ca nu iti place specializarea. Ai doua variante, continui cu ea strangi din dinti ca sa iei diploma si dupa te angajezi pe domeniul care iti place(autocad sau programare ca parca asta am inteles de la tine). Fie te muti pe alta facultate(sau incepi alta si renunti la asta).

Eu cand am fost in situatia ta am ales varianta 1 , doar ca eram deja in anu 3 si fara restante. Mergi la toate laboratoarele. Eu nu am inteles faza cu "am mers la toate laboaraterele doar ca am acumulat ceva absente" - asa ceva nu exista.

#5
KaneGhoul

KaneGhoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 03.05.2015
@Raduku96 noi avem acele teste partiale care fac 1/3 din nota finala, iar la numar sunt doua. Colegii mei nu au anuntat nimic pe grup, stiu ca in anul I am avut. Deci ar fi de invatat mai putin. Doar de o materie stiu, s-a dat lucrare partiala si nu au anuntat pe grupul facultatii ci pe un chat de facebook unde erau doar ei si prietenii. Mie nu imi place sa pup in fund pe nimeni deci m-am abtinut sa intru in astfel de grupuri, am doar doi-trei colegi cu care ma inteleg, la fel si ei, nu erau pe grup. Acum asta e, incerc si iar incerc, dar nu prea mai este timp. Multumesc pentru raspuns, am inteles ce vrei sa spui. Eu ma stresez doar pentru ca tin la Working Travel si la planurile mele de viitor desigur. Acum sa-mi sara cineva in cap ca in SUA nu e lapte si miere, etc.:))
In anul I la autocad de 3 ori mi s-a inchis programul cand am vrut sa cotez. Mi-a dat 5 in final ca nu a avut ce sa comenteze. Tot raul spre bine! Seara buna!


PS: astept si alte experiente

#6
Raduku96

Raduku96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 17.08.2008
La o materie importanta, de baza ma refeream. Ca niciodata nu stii ce folosesti la materia x din anul 3 ce ai invatat la materia y din anul 2. Mie mi s-a intamplat si de asta zic. Fiecare face cum crede de cuviinta, la urma urmei.

Acum nu sunt absurd sa zic ca sa invete la microeconomie, cultura si civilizatie, marketing si management si materii din astea ce nu au nici o legatura cu facultatea lui.

edit: Grup pe facebook cu toata seria din facultate, neaparat. Nu aveti sef/sefa de an sa va anunte cand sunt teste, partiale, examene?

Recomand si grup pe messenger sau pe whatsapp cu grupa ta. In fiecare grupa trebuie sa fie cineva care sa cunoasca pe altcineva si uite asa faci rost de multe chestii. Te mai consulti cu altii, mai faci rost de un subiect, de o rezolvare blabla.  Noi asa facem si ne descurcam ok.

Edited by Raduku96, 08 January 2018 - 00:17.


#7
KaneGhoul

KaneGhoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 03.05.2015

 qew, on 08 ianuarie 2018 - 00:06, said:

Eu cand am fost in situatia ta am ales varianta 1 , doar ca eram deja in anu 3 si fara restante. Mergi la toate laboratoarele. Eu nu am inteles faza cu "am mers la toate laboaraterele doar ca am acumulat ceva absente" - asa ceva nu exista.

O sa iti explic. Profesorul respectiv face prezenta pe o foaie de caiet, sau pune pe cineva sa scrie prezentii, fara sa ii strige. Gandeste-te ca sefa de grupa care sta pana la 6 dimineata si bea vine a doua zi la facultate si scrie prezenta cum vrea ea, apoi o da profei care si-o baga-n fund, dupa care trece prezentele cum i s-a parut ei. Adica, trebuie sa urlu ca sa ies in evidenta, sa puna ochii pe mine ca sa am o prezenta? Eu stiam ca exista catalog sau o agenda iar profesorul face prezenta. Nici macar nu mai e listata prezenta, ca in anul I.
A nu se intelege ca e asa la toate laboratoarele, am laboratoare unde am prezenta la fiecare lucrare.

Edited by KaneGhoul, 08 January 2018 - 00:19.


#8
KaneGhoul

KaneGhoul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 03.05.2015

 Raduku96, on 08 ianuarie 2018 - 00:12, said:

edit: Grup pe facebook cu toata seria din facultate, neaparat. Nu aveti sef/sefa de an sa va anunte cand sunt teste, partiale, examene?

Recomand si grup pe messenger sau pe whatsapp cu grupa ta. In fiecare grupa trebuie sa fie cineva care sa cunoasca pe altcineva si uite asa faci rost de multe chestii. Te mai consulti cu altii, mai faci rost de un subiect, de o rezolvare blabla.  Noi asa facem si ne descurcam ok.

Fiecare anuntam pe grup noutati, dar acum, cum toti din camin si-au facut grup separat pe wapp/messenger nu s-a mai postat, eu m-am prins de chestia asta fix la un laborator unde mi-a pus absenta si am putut din fericire justifica prezenta. Cam 20% de aici sunt din oras, restul stau la camin si nu ii baga in seama pe ceilalti, daca ii intrebi ceva il iau pe "nu" in brate dar de fapt ei nu vor sa dea macar o informatie. Plus ca daca e vreunu din afara orasului il trateaza ca pe ultimul om, nu stiu de unde chestia asta...

Edited by KaneGhoul, 08 January 2018 - 00:34.


#9
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,920
  • Înscris: 25.04.2006
Frate, daca tu in anul doi nu ai auzit de grupul de FB sau Whatsup al seriei/grupei e rau. Ai de lucrat un pic la partea inter-umana nu neaparat la aia academica, o mizerie fara persepective oricum. :) Incearca sa intri si tu pe fir cu oamenii mai populari ai grupei, de cele mai multe ori aia stiu ce misca chiar daca nu invata ca au relatii din ambele tabere. In fine, mai iesi la o bere cu ei, mai viziteaza in camin la un joc, plm descurca-te un pic. La facultate lucrurile incep sa se apropie de viata reala si nu mai esti ca la liceu si networking-ul e cheia.

#10
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 KaneGhoul, on 07 ianuarie 2018 - 23:20, said:

Despre colegi nici nu mai vorbesc, sunt bisericute-bisericute, fiecare e pentru el, asta ingreuneaza si mai tare treaba.
Cel putin jumatate din rersponsabilitate iti revine. In scoala si in liceu ar fi trebuit sa-ti insusesti teotretic si practic ce inseamna comuniunea. Ai intrat in facultate corijent la aceasta trasatura definitorie a poporului roman, nu mai te dezvinovati. Pe de alta parte, la majoritatea facultatilor importante nu ai timp nici sa respiri, daca vrei sa inveti cum trebuie.
Intreaba-te daca nu cumva si la alte facultati din tara, indiferent de profil nu te-ai fi confruntat cu aceleasi probleme. Lasi impresia de neintegrabil.
Pe vremea mea, exista un termen destul de confuz cu multiple interpretari in bine si rau: scoala vietii. Cand socializezi numai cu Facebook cu telecomanda TV si cu jocurile in retea asemenea deviatii comportamentale devin trasaturi de caracter. Exsta tone de carti in domeniu.

PS: Din pacate, o asemenea autocaracterizare, mentalitate si atitudine asupra relatiilor interumane iti va aduce deservicii si in viata, daca nu te apuci sa-ti greselile...
PS2: Pe vremea mea, la facultate studentii se grupau in jurul unor lideri cu calitati umane, altele decat cele profesionale. Erai slab din acestt punct de vedere si nu luai masuri urgente de indreptare, intrai trepatat intr-un con de umbra...

Edited by RomeoM, 08 January 2018 - 08:31.


#11
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010
Am avut un prieten care a stat in Germania in perioada 1991-1993, ca azilant fara drepturi si fara perspective de a deveni cetatean german. Avea dubla specializare ( IT si inginer mecanica); vorbea engleza, franceza fluent; germana a invatat-o acolo bine. In orasul in care a stat nu sa reusit sa-si gaseaca o prietena cu care sa se casatoreasca in 2 ani ca sa devina cetatean german.
A cunoscut o fata divortata, a carei fata de 15 ani facea parte din extrema dreapta anti-imigratie; l-a gonit pustosaica, impreuna cu prietenii pt a nu strica imaginea familiei. A mai cunoscut si o penticostala, ale carei practici religioase l-au inspaimantat, el care mergea la biserica de paste si de craciun in Romania. Si arata bine - un fel de Dustin Hofman.
Mi-a spus ca cea mai traumtizanta experienta de viata a fost sa fie prezentat parintilor celor doua fete (ca auslender). Nu credea ca poate exista atata raceala. Si era om cu scoala vietii, calit prin discotecile din Romania din Bucuresti, de la munte, la mare si care se considera 'specialist' la agatat. A venit darmat psihic. Era si indignat: omul mediu german nu vorbea decent nici engleza cat de cat; nu il depaseau profesional (cei pe care i-a cunoscut) dar aveau o mandrie si infumurare prusaca, data de statutul de rasa superiora germana.

Daca ai trai in aceste conditii in Germania, si ai vedea cum esti tratat cand incerci sa intrii intr-o familie de a lor ( din aia modesta, ca in societatea decanta nu prea ai cum sa stabilesti contacte) ti-ai vedea cu alti ochi colegii de facultate.

PS: Ca sa nu mai spunem ca pe statistici, azi 20% din tinerii de 22-25 ani sunt diagnosticati cu probleme psihice.
PS2: Dupa 1995 a plecat in Canada. Alta lume, s-a integrat fara probleme dar nu si-a gasit nevasta. A fost traumatizat de abordarile feminist-masculinizante ale canadiencelor ce meritau cat de cat atentie 'la standartele lui'. Si a cautat cu tenacitate 2-3 ani prin toate mediile. Pana la urma nevasta si-a luat-o din Romania, prin 1999: nu nemaipomenita in raport tipele superbe, carora le daduse cu piciorul in tinerete, dar a salvat o situatie in ceasul al 12 lea.

E bine sa pretuiesti ce e si prin Romania, pt ca la 35-40 de ani e prea tarziu. Cea mai mare dezamagire: in SUA si Canada, tipele superbe sunt doar la Holliwood: in Romania le gaseai la facultate, in parc si in cartier. Libere pana la o anumita varsta...

Edited by RomeoM, 08 January 2018 - 11:50.


#12
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

 KaneGhoul, on 07 ianuarie 2018 - 23:20, said:

Buna seara!
[...] am avut grija ca la laboratoare sa nu lipsesc. Totusi, m-am trezit cu multe absente la laboratoare [...]
[...] pur si simplu nu reusesc sa invat, ori invat si uit foarte repede.[...]
Am ajuns la concluzia ca nu este de mine, dar e prea tarziu cred.
Concluzia e parțial bună, dar nu e deloc prea târziu. E clar, facultatea nu e de tine! La urma urmei, poți fi și un foarte bun meseriaș, nu neapărat inginer. E nevoie și de specialiști cu pregătire medie. Înscrie-te la niște cursuri de scurtă durată, ia-ți atestatul și devii repede instalator electric, electrician întreținere etc. Sau, pur și simplu, te orientezi spre un alt domeniu. Și, dacă ești priceput și serios, câștigi mai bine ca un inginer!

#13
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
inițiator, NIMENI de aici care are diplomă de inginer nu a avut viață mai ușoară decît a ta în facultate. Absolut toți am trecut prin experiențele descrise de tine.

Peste tot e greu. Ba chiar la Craiova ar tb să fie mai ușor decît la cele care sînt mai sus în top gen București, Timișoara,... cu cît e mai sus facultatea în top, cu atît e de așteptat să se facă mai dur, la Poli București cel puțin șansele de a trece pe șpagă sînt practic nule.

deci te hotărăști dacă ești dispus să înduri și să obții la final o diplomă de inginer care îți deschide anumite uși, TOCMAI pt că orice alt inginer care te angajează, știe că dacă ai o diplomă de inginer, e ceva de capul tău, că nu se ia pe degeaba.

Sau, decizi că nu, și îți cauți ceva mai lejer. Succesul în viața nu depinde de diploma pe care o ai ci de atîția alți factori.

#14
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017
Este foarte complicat sa fii si angajat si student la zi, orice ai spune cel putin unul dintre cele doua lucruri il faci de mantuiala. In general cei care fac o astfel de facultate in timp ce lucreaza o fac sa a avanseze, adica ei sunt electricieni si vor sa devina ingineri la locul de munca.
Este normal sa se ceara prezenta la laboratoare,  candva daca nu aveai 75% prezenta la cursuri nu intrai in examen, la fel la 3 laboratoare lipsa. De aia e facultate la zi, nu e un srl facut la ID.
Ca sfat incearca sa treci mai des pe la scoala sau "cotizeaza" , alte variante nu ai. Ca idee rata de absolvire este maxim 70% din numarul admisilor.

Edited by farausername, 09 January 2018 - 22:37.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate