Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Din cugetarile fratilor de peste Prut.

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#55
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,728
  • Înscris: 15.01.2017

View PostErwin_Rommel, on 16 decembrie 2017 - 17:16, said:

Pe jumate are dreptate, nu toti romanii s-au incrucisat, asta e diferenta. Din incruisarile astea (t iganii romanizati) rezulta pe langa t iganii pur-sange ca romanii non-gipsani sunt deja minoritari.

Treaba este ca in loc sa apăra t igani  romanizați s-a întâmplat fix invers, au apărut romani rromiazati. Sa nu uitam apetitul pentru manele si t iganii ale romanilor.
Moldoveanca aceea, din păcate, cam are dreptate.

#56
Erwin_Rommel

Erwin_Rommel

    Titlul membrului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 17.04.2017

View PostEpdm, on 17 decembrie 2017 - 19:40, said:

Treaba este ca in loc sa apăra t igani  romanizați s-a întâmplat fix invers, au apărut romani rromiazati. Sa nu uitam apetitul pentru manele si t iganii ale romanilor.
Moldoveanca aceea, din păcate, cam are dreptate.
Eu cred ca sunt amandoua fenomene, iar ce am zis eu e mai mult de ordin genetic iar exemplul tau de tip cultural.
Ce-i drept, are dreptate dar sa nu uitam ca rade ciob de oala sparta aici, aia sunt rusnaci plantati de Stalin si isi critica vecinii....

#57
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007
Pe noi acum ne f-te grija de moldoveni, in timp ce ucrainieni in mod organizat se pisa pe romanii de la Cernauti.

Quote

Noi presiuni și intimidări la adresa comunității românești din Cernăuți! Forțele extremiste ucrainene au luat cu asalt Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”
Sâmbătă, 2 decembrie 2017, la Cernăuți, forțele extremiste ucrainene au luat cu asalt Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”,  încercând să sperie și să intimideze pe românii prezenți în clipa aceea în clădire. Potrivit academicianului Vasile Tărâțeanu, (   ), extremiștii care au năvălit în clădire au avut ca scop intimidarea românilor și ai liderilor acestora pentru ai face să renunțe să lupte pentru drepturile la învățământul în limba maternă.

Iată declarația academicianului Vasile Tărâțeanu data reporterului Bucpress din Cernăuți
”Atacul de ieri a fost nu doar la adresa mea, ci și la adresa celorlalți lideri ai asociațiilor românești din Ucraina, cu un scop vădit de intimidare, amenințare și reducere la tăcere atât la modul general, cât și în cazul dat vizavi de discuțiile contradictorii față de art. 7 al Legii Educației din Ucraina. În mod clar ei vor să ne închidă gura, ca să acceptăm ucrainizarea forțată. După părerea mea, atacul de ieri al naționaliștilor ucraineni împotriva românilor din Cernăuți este un atac împotriva democrației din Ucraina și împotriva înțelegerii interetnice din regiunea Cernăuți”, a menționat Vasile Tărâțeanu.

Poziționându-se în fața Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, tinerii naționaliști ucraineni, cu măști pe față și însoțiți de reprezentanți ai poliției și organelor speciale, i-au adus academicianului V. Tărâțeanu insinuări serioase, învinuindu-l de separatism și colaborare cu organele secrete ruse  (FSB) și i-au dat un ultimatum: dacă va mai îndrăzni să organizeze vreun miting la Cernăuți, mobilizându-i pe români și determinându-i să iasă în stradă, va fi poftit să-și facă valizele și să plece de aici în Rusia sau în România.

Este regretabil că media ucraineană a preluat, aproape în unison, toate insinuările protestatarilor, difuzându-le ca adevăruri absolute.

”Am de gând să-i acționez în instanță pe naționaliștii ucraineni pentru falsurile și insinuările pe care mi le-au adus. De asemenea, voi adresa o scrisoare deschisă celor doi președinți, ai Ucrainei și României – Petro Poroșenko și Klaus Iohannis, pentru a lua apărarea comunității românești din Ucraina. Atacurile, atât directe cât și mediatice asupra Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, ar putea degenera în atacuri cu mult mai grave, de pe urma cărora am putea regreta cu toții. Am de gând să sesizez și OSCE în acest sens. După părerea mea este cazul ca și autoritățile ucrainene și structurile de drept din regiunea Cernăuți să-și facă datoria și să ia măsurile care se impun  pentru a opri asemenea excese de zel ale unor extremiști, pentru care multiculturalitatea și multilingvismul sunt noțiuni total străine”, a mai declarat pentru BucPress Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.

Domnia sa i-a învinuit pe naționaliștii ucraineni, membri ai Corpului Național, de colaborare și complicitate cu cele mai înalte oficialități ale Federației Ruse. ”Opinia mea este că, probabil, cei din Corpul Național sunt curierii Kremlinului și ai lui Putin, pentru că ei au venit la Centrul Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți aducându-mi mesajele lui Putin și ale lui Bortnikov, șeful FSB-ului rusesc, nu eu  le-am adus mesaje din Rusia. Probabil că naționaliștii ucraineni au avut împuternicirile necesare pentru așa ceva”, a mai spus Vasile Tărâțeanu.

Anatol Popescu: „Provocări la adresa liderilor românilor din regiunea Cernăuţi. În decembrie 2014 mi se insinua acelaşi scenariu: că aş avea vreo tangenţă cu arborarea tricolorului rusesc (!!!???) în satul meu de baştină, în Sudul Basarabiei. Azi „agenţi ai Kremlinului” sunt românii de la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” şi personal maestrul Vasile Tărâţeanu… Pesemne, este procedura standard a SBU (Serviciul de Securitate a Ucrainei), de a intimida românii băştinaşi.”

Vitalie Zâgrea:„Naționaliștii ucraineni continuă să-și bată joc de românii din Cernăuți. De Ziua Națională a României (și nu întâmplător s-a ales această zi!) un grup de circa 40 de naționaliști ucraineni din faimosul „Corpul național”, însoțiți de reprezentanți ai organelor de drept din Cernăuți, mulți dintre ei având măști pe față și steaguri în mâini, s-au adunat la Centrul Cultural Român ”Hurmuzachi” din Cernăuți, organizând în fața acestui edificiu un protest împotriva românilor”.

Edited by tenzen, 17 December 2017 - 22:35.


#58
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Posttenzen, on 17 decembrie 2017 - 22:32, said:

Pe noi de f-te grija de moldoveni, in timp ce ucrainieni in mod organizat se pisa pe romanii de la Cernauti.

De ucrainieni a avut cineva candva dubii ca sunt un dusman?
Toate tarile invecinate sunt potentiali dusmani mai mici sau mai mari. Doar Marea Neagra e mai chill.

Edited by shefu_de_combinat, 17 December 2017 - 22:35.


#59
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Stricto senso chiar si aia ne fura plajele...

#60
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postgarett, on 17 decembrie 2017 - 08:41, said:

Apropo de fratie, cati dintre moldovenii de dincoace de Prut au ascultat cu atentie versurile de la Zdob si Zdub: "Intre Nistru intre Prut/Intr-o zi de sarbatoare maldavanii s-au nascut"? Pentru cine nu stie, Moldova istorica e de la Nistru la Carpati...
Din ce ascultasem mai demult, știam că nu sună așa, așa că am mai ascultat-o o dată și acolo spune „lângă Nistru, lângă Prut”, deci sensul poate fi altul adică să se refere și la „moldovenii” din România. Cred că ar trebui să avem mai multă înțelegere față de românii din Moldova, pentru că acolo agresiunile demografice, populaționale și implicit și culturale au fost cel puțin la fel de puternice ca și în România, dacă nu cumva mai mari, pentru că acolo a lucrat și panslavismul încă din veacul al XIX-lea, iar pe de altă parte lucrurile nu erau așa de așezate precum în Moldova de dincoace de Prut sau în Valahia. Prin urmare este normal ca să fie mai mare criza identitară decât la noi. Însă dacă vom reuși să câștigăm dominația asupra „moldovenilor”, se va vedea că pe termen mediu am avea puterea să îi reîntoarcem „acasă” și din punct de vedere identitar. Versurile acelea sînt puse acolo și ca să rimeze, însă adevărul istoric este că moldovenii au fost la fel de munteni ca și muntenii, descălecatul a fost în ambele părți „de la munte”, iar Mușatinii erau la fel de munteni ca și Basarabii. Chiar în documente ale lui Ștefan cel Mare apare denumire de Moldovlahia, prin urmare conștiința românității („vlahității”) era cam aceeași ca și în cazul Ungrovlahiei.

#61
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostRosebud09, on 16 decembrie 2017 - 20:09, said:

Ar trebui sa reconsiderati  apelativul "frati".
Nu mai sunt asa de mult, propaganda rusa a reusit perfect.
De fapt , basarabenii n-au avut niciodata un nume bun, mai ales in Regat sau Transilvania.
Feriti-va de ei.
Vorbești ca să te aflii „în treabă”.
Oricum, dacă vom face unirea, vom face-o cu Moldova, nu cu Canada ... Hai, pa!
Adrian Păunescu a fost „basarabean”; Marian Munteanu originează din români „basarabeni”.
Pe cine credeți că reprezentați voi?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eaboXlD_0xg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/AYZiL8l_IJ4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Iochanan, 18 December 2017 - 00:11.


#62
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postbila1000, on 16 decembrie 2017 - 17:07, said:

Eu zic sa nu mai fiti asa naivi cu privire la moldovenii de peste Prut, abort the mission cu zice amerucanu' ,jet peste ei, si statu roman sa nu mai faca atita lobi pentru ei ca nu merita efortul.
Vezi să nu-ți înghiți limba .....

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_BSfmhLOxO0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#63
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Postgarett, on 17 decembrie 2017 - 22:50, said:

Stricto senso chiar si aia ne fura plajele...

mda, da uite ca ne mai da niste gaz si niste petrol fara sa ne santajeze energetic :P

#64
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

View PostIochanan, on 18 decembrie 2017 - 00:10, said:

Vorbești ca să te aflii „în treabă”.
Oricum, dacă vom face unirea, vom face-o cu Moldova, nu cu Canada ... Hai, pa!
Apropo de unirea asta, daca Republica Moldova ( stat suveran si independent confrom constitutiei lor) vor vrea sa isi uneasca moldovenii din provincia Moldova, actualmente sub administratia Romaniei?  :D
Eu nu cred ca un stat independent se va alipi altui stat fara ca macar "rezultatul" sa nu fie o federatie sau ceva asemanator.

#65
dulgherul

dulgherul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,463
  • Înscris: 28.02.2008
DA.
Unionistii moldoveni ar fi dorit o unire cu provincia moldova din Romania si care sa fie un "cimitir al tuturor imperiilor".
Am auzit treaba asta prin 91 de la Ion Vatamanu si Grigore Vieru. Veneam in concediul de vara. Lucram in Armenia. In trenul de la Chisinau la Bucuresti.
Cei doi mai erau cu Arcadie Suceveanul si un critic literal beti rupti. Cica mergeau la un festival de poezie la Lubliana. Voiau sa treaca si pe la Adrian Paunescu.
Intanplare a facut sa ne intalnim din nou, dupa o saptamana, de data asta la Bucuresti, undeva pe langa Ateneu
Erau tot veseli.

#66
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,555
  • Înscris: 20.05.2005

View Postg_force, on 18 decembrie 2017 - 18:52, said:

Apropo de unirea asta, daca Republica Moldova ( stat suveran si independent confrom constitutiei lor) vor vrea sa isi uneasca moldovenii din provincia Moldova, actualmente sub administratia Romaniei?  Posted Image
Eu nu cred ca un stat independent se va alipi altui stat fara ca macar "rezultatul" sa nu fie o federatie sau ceva asemanator.

A se vedea si cadoul lui Putin catre Dodon, harta Moldovei Mari.

#67
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View Postdulgherul, on 23 decembrie 2017 - 01:01, said:

DA.
Unionistii moldoveni ar fi dorit o unire cu provincia moldova din Romania si care sa fie un "cimitir al tuturor imperiilor".
Am auzit treaba asta prin 91 de la Ion Vatamanu si Grigore Vieru. Veneam in concediul de vara. Lucram in Armenia. In trenul de la Chisinau la Bucuresti.
Cei doi mai erau cu Arcadie Suceveanul si un critic literal beti rupti. Cica mergeau la un festival de poezie la Lubliana. Voiau sa treaca si pe la Adrian Paunescu.
Intanplare a facut sa ne intalnim din nou, dupa o saptamana, de data asta la Bucuresti, undeva pe langa Ateneu
Erau tot veseli.

Adrian Paunescu, Grigore Vieru, Ion Vatamanu, Leonida Lari au plecat din viaţă.

View Postgdans, on 23 decembrie 2017 - 01:50, said:


A se vedea si cadoul lui Putin catre Dodon, harta Moldovei Mari.

Putin este un mare troll.

#68
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,519
  • Înscris: 19.04.2009

View Posttenzen, on 17 decembrie 2017 - 22:32, said:

Pe noi acum ne f-te grija de moldoveni, in timp ce ucrainieni in mod organizat se pisa pe romanii de la Cernauti.


Foarte bine. Prea multe drepturi are comunitatea minoritara romana din Cernăuți.

Când o sa respecte România propriile comunități minoritare atunci sa va puneți probleme ce se intampla cu romanii din Ucraina sau voivodina.

#69
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View PostLex404, on 23 decembrie 2017 - 07:21, said:


Când o sa respecte România propriile comunități minoritare atunci sa va puneți probleme ce se intampla cu romanii din Ucraina sau voivodina.

Să dea la toate minorităţile autonomie teritorială?

#70
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,519
  • Înscris: 19.04.2009
Nope.

#71
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View PostLex404, on 23 decembrie 2017 - 07:46, said:

Nope.

Atunci care este problema? Ce nu le mai ajunge?

#72
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postg_force, on 18 decembrie 2017 - 18:52, said:

Apropo de unirea asta, daca Republica Moldova ( stat suveran si independent confrom constitutiei lor) vor vrea sa isi uneasca moldovenii din provincia Moldova, actualmente sub administratia Romaniei?
Eu nu cred ca un stat independent se va alipi altui stat fara ca macar "rezultatul" sa nu fie o federatie sau ceva asemanator.
Chestiunea statalității și a existenței Rep Moldova nu poate fi dezlegată de faptul că Rep Moldovenească s-a unit la 1918 cu România și că apoi acel teritoriu românesc a fost ocupat samavolnic de către imperiul ruso-comunist. România și națiunea română au drepturi naturale asupra Moldovei, avînd în vedere actele de unificare națională și statală din veacurile XIX și XX; iar „moldovenii”, adică românii din Moldova au și ei dreptul de a aparține la România, de a se reintegra ei cu tot cu țara lor în România Mare. Avînd în vedere caracterul indivizibil al statului român, adică implicit faptul că nu poate fi regionalizat sau federalizat, și avînd în vedere că și în 1918 „basarabenii” au renunțat ulterior la pretențiile autonomiste, scenariul s-ar putea repeta prin unirea poporului și a teritoriului cu națiunea română și cu România, menținerea caracterului indivizibil și național al statului român, desființarea autonomiei găgăuze și acordarea minorităților naționale din Moldova unificată de drepturi asemenea minorităților naționale din România, conform legilor românești. În chestiunea Transnistriei ar putea fi luată în calcul varianta migrării românilor de acolo în România de după eventuala unificare.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate