Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Bere facuta acasa - lipsa spatiu racoros
Last Updated: Dec 16 2017 00:12, Started by
dimripper
, Nov 22 2017 09:05
·
0
#1
Posted 22 November 2017 - 09:05
Va salut! Ca sa fiu succint, sunt mare fan al berii nefiltrate si imi doresc mult sa fabric propria bere acasa. Din pacate nu prea dispun de spatiul necesar (garsoniera <40 mp), si cel mai mult din reteta imi lipseste...locul racoros.
Sa zicem ca pe timp de iarna e okay, e suficient de frig in bucatarie, si pe balcon desigur. Dar vara...nici o sansa. Camara nu am, ca fostul proprietar s-a gandit ca ar fi o idee buna sa o uneasca cu bucataria, balconul e spre vest, dupa amiaza se face o caldura, cu tot cu jaluzele trase, de se umplu de apa si florile din ghiveci. Pe timp de vara singura solutie pe care o vad ar fi un dulap inchis, unde am observat ca temperatura e constanta (sa zicem pe la 25 de grade, optimist). Am vreo sansa sa duc procesul de maturare cu bine la capat?? Eventual asteptand cu rabdare mai mult decat dureaza maturarea in mod normal? Daca da, la ce interval de timp sa ma astept? In loc de 3 saptamani, vor fi 4,6,8?... Are vreun sens sa ma complic? Pentru ca n-as vrea sa achizitionez kitul daca nu-l pot folosi decat maxim jumatate de an. Frigiderul nu e suficient de mare pentru 20 de sticle, pe langa ce sta in mod regulat in el, iar in lada frigorifica sau racitor de sticle este exclus sa investesc, in mare parte tot din cauza lipsei de spatiu. A doua problema la care ma gandesc...in timpul procesului de fermentare, exista sansa ca vaporii emanati sa fie periculosi? Chiar acum cateva zile citeam o stire cu 3 barbati morti dupa ce au intrat intr-o cisterna cu bere. Bine, acum stiu ca eu nu voi avea o cisterna in bucatarie si poate e hilara comparatia, dar totusi bucataria e foarte bine izolata cand geamul e inchis, n-as vrea sa ajung si eu la stiri precum cei care intra in beci si nu mai ies. Va multumesc! |
#3
Posted 22 November 2017 - 09:22
#4
Posted 22 November 2017 - 09:23
#5
Posted 22 November 2017 - 09:28
daca impart ce ai spus aveam asa:
+ iti place berea nefiltrata (ok, si mie....) - nu ai spatiu nu poti sa asiguri temperaturile necesare pentru fermentatie nu ai frigider suficient de mare pentru pastrare nu vrei sa mori eu as renunta Edited by alexpet, 22 November 2017 - 09:32. |
#6
Posted 22 November 2017 - 09:32
andreic, on 22 noiembrie 2017 - 09:23, said:
Daca nu ai conditii nu faci... simplu. De ce vrei sa te complici ? |
#8
Posted 22 November 2017 - 09:35
Initiator,
Din ce ai scris deduc ca nu ai nici cea mai mica idee despre cum se face berea. Daca chiar te intereseaza, citeste caltea lui John Palmer din linkul de mai jos si revino in topicul de "Bere facuta acasa" cu intrebari pertinente. http://www.howtobrew.com/ Edited by ain, 22 November 2017 - 09:40. |
#9
Posted 22 November 2017 - 09:42
dreaQ, on 22 noiembrie 2017 - 09:33, said:
Ai incercat sa faci rost de o boxa la subsol? Desigur, dar nu este posibil in blocul in care locuiesc. ain, on 22 noiembrie 2017 - 09:35, said:
Initiator, Din ce ai scris deduc ca nu ai nici cea mai mica idee despre cum se face berea. Daca chiar te intereseaza, citeste caltea lui Jonh Palmer din linkul de mai jos si revino in topicul de "Bere facuta acasa" cu intrebari pertinente. http://www.howtobrew.com/ Imi pare rau ca tragi concluzii atat de usor. Cunosc minimul necesar, daca aveam cunostinte mai largi nu mai deschideam acest topic, ca doar acesta e scopul forumului, nu? Pornind de la acest site dedicat: http://www.fabrica-d...cum-fabric-bere intampin probleme cu punctul 11, implicit postarea mea. Am rasfoit si topicul la care ai facut referinta, am preferat sa deschid topic nou deoarece nu am gasit raspunsul la problema la care m-am gandit. Multumesc pentru link. |
#10
Posted 22 November 2017 - 09:46
dimripper, on 22 noiembrie 2017 - 09:42, said:
Imi pare rau ca tragi concluzii atat de usor. Cunosc minimul necesar, daca aveam cunostinte mai largi nu mai deschideam acest topic, ca doar acesta e scopul forumului, nu? |
|
#11
Posted 22 November 2017 - 10:12
Fa bere acasa pana in martie si vezi cum merge. Si din aprilie incolo, mai vezi daca inca mai ai entuziasm.
Nu stiu ce inseamna racoros; cate grade ? O solutie ar fi sa fabrici mai putina bere deodata - cat ai loc in frigider. Cam cat spatiu ai nevoie ? Poti sa cumperi o lada frigorifica electrica sau din aia mica de voiaj. Sau poti sa iti fabrici singur o "cutie frigorifica"; faci rost de niste polistiren, il invelesti in aluminiu, faci un capac, si pui inuntru pastile de racire de congelator. |
#12
Posted 22 November 2017 - 10:18
romanasu, on 22 noiembrie 2017 - 10:12, said:
Fa bere acasa pana in martie si vezi cum merge. Si din aprilie incolo, mai vezi daca inca mai ai entuziasm. Nu stiu ce inseamna racoros; cate grade ? O solutie ar fi sa fabrici mai putina bere deodata - cat ai loc in frigider. Cam cat spatiu ai nevoie ? Poti sa cumperi o lada frigorifica electrica sau din aia mica de voiaj. Sau poti sa iti fabrici singur o "cutie frigorifica"; faci rost de niste polistiren, il invelesti in aluminiu, faci un capac, si pui inuntru pastile de racire de congelator. Pentru maturare racoros inseamna 10-12 grade, conform forumuri. Nevoia este pentru 20-25 de sticle de 0.5 (sau 10-12 de 1Litru). Nu voi cumpara ingredientele separat, ci as folosi kituri de bere, din majoritatea faci o cantitate de 20 litri minim, deci cam greu sa fac mai putina deodata. Edited by dimripper, 22 November 2017 - 10:18. |
#13
Posted 22 November 2017 - 10:25
intereseaza-te in zona in care locuiesti, poate gasesti de inchiriat un garaj, o magazie in curtea unei case, o boxa la subsolul altui bloc din apropiere...
|
#14
Posted 22 November 2017 - 10:48
Concubinează-te cu un vecin care stă la 4 camere sau, dacă nu, fă bere doar iarna şi vara dă-o pe ţuică de cazan
|
#15
Posted 22 November 2017 - 10:49
Fa si tu ca toate fabricile. Pune MATUREX si scurtezi maturarea
https://www.scribd.c...30876/Maturex-L |
|
#16
Posted 22 November 2017 - 11:20
#17
Posted 22 November 2017 - 12:52
dimripper, on 22 noiembrie 2017 - 09:42, said: Desigur, dar nu este posibil in blocul in care locuiesc. Imi pare rau ca tragi concluzii atat de usor. Cunosc minimul necesar, daca aveam cunostinte mai largi nu mai deschideam acest topic, ca doar acesta e scopul forumului, nu? Pornind de la acest site dedicat: http://www.fabrica-d...cum-fabric-bere intampin probleme cu punctul 11, implicit postarea mea. Am rasfoit si topicul la care ai facut referinta, am preferat sa deschid topic nou deoarece nu am gasit raspunsul la problema la care m-am gandit. Multumesc pentru link. Sorry, se vede clar ca nu ai inteles conceptul de fermentare si omu'(si e al drac de bun in asta) ti-a dat un sfat foarte bun, o carte gratuita excelenta si rapida de parcurs. Ai nevoie de ea pentru o intelege tema, nu ajung 5 posturi si o explicatie rapida de pe siteul unui vanzator de produse din sector. Referitor la spatiu, daca chiar vrei sa mergi pe hobbyul asta nu e o problema, un metru patrat in 40 in gasesti, iti faci o chestie de asta(dintr-un frigider,congelator sau de la p [ https://wardiesworld.files.wordpress.com/2012/04/keezer_driptray.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] gasesti un loc pe unde sa o ascunzi sau daca o faci frunoasa chiar la vedere in mijlocul camerei, sub masa, in loc de masa,sub televizor etc. Ideal cu doua camere, una la temperatura de fermentare si alta la temperatuta de servire. Economisesti spatiu si timp daca in loc de carbonizarea in sticle o faci in Keg-uri de 20 de litri tip Cornelius cu CO2). Da, intr-un metru patrat poti avea beraria personala daca te pasioneaza si esti dispus sa investesti cateva sute de euro. Edited by ionutzitaly, 22 November 2017 - 12:53. |
#18
Posted 03 December 2017 - 13:22
dimripper, on 22 noiembrie 2017 - 10:18, said:
Nu voi cumpara ingredientele separat, ci as folosi kituri de bere, din majoritatea faci o cantitate de 20 litri minim, deci cam greu sa fac mai putina deodata. la condițiile pe care lei berea din kit e singura opțiune. Am făcut și eu, iese bunicică dacă o lași să fermenteze suficient în sticle. Cam 4 săptămâni ar fi un minim. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users