Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Proiecte pentru gradinile noastre
Last Updated: Aug 05 2018 12:47, Started by
subway_guru
, Oct 23 2017 16:51
·
0
#37
Posted 05 November 2017 - 20:37
Sotia le-a preparat <clasic romaneste>, ciulama cu mamaliguta!...nu e chiar cel mai gurmet mod dar s-a halit pe nemestecate aproape in intregime!
E cu totul altceva decat banalele ciumperci de balegar... In toata povestea asta cu ciupercile saprofite <pe celulozic> sunt trei factori de mediu esentiali: -temperatura -umiditatea (atmosferica si a substratului) -intensitatea de iluminare P.S. Eu sunt la a treia incercare...prima a fost un kit pe carton ondulat, esec total dar eram complet habarnist la vremea aia... A doua strat in gradina, semiesec dar si aici am facut niste greseli majore Edited by subway_guru, 05 November 2017 - 20:51. |
#38
Posted 05 November 2017 - 21:08
vreau sa fac o incercare in beci. mi-ar placea sa am vreo 2 saci si sa culeg din cand in cand.
|
#39
Posted 05 November 2017 - 21:28
Uite aici <fisa tehnica> pentru shiitake:
Growing conditions: Phase 1: Mycelium growth Temperature: 21 - 27°C Humidity: 95 - 100% Duration: 35 - 70 days CO2: >10,000 ppm Fresh air exchange: 0 - 1 per hour Light: 50 - 100 lux Phase 2: Primordia formation / Fruiting initiation Temperature: 10 - 24°C Humidity: 95 - 100% Duration: 5 - 7 days CO2: <1,000 ppm Fresh air exchange: 4 - 7 per hour Light: 500 - 2.000 lux Phase 3: Fruiting and Harvest Temperature: 10 - 24 °C Humidity: 60 -80% Duration: 5 - 8 days CO2: <1,000 ppm Fresh air exchange: 4 - 8 per hour Light: 500 - 2,000 lux Cropping cycle: 2 - 3 crops, about 2 weeks apart P.S. cand primesti sacii pune o poza ca sa ne lamurim cum si ce fel... Tot azi am mai facut o <isprava>, am aruncat prin locurile mai umbroase si mai umede din gradina un <slurry> de ghebe tocate fin...asa la <plezneala> doar-doar s-o <inocula> ceva... Edited by subway_guru, 05 November 2017 - 21:24. |
#40
Posted 05 November 2017 - 23:01
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Mmrp60jSnGc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#41
Posted 05 November 2017 - 23:39
Si care-i proiectul tau???...ca n-am prea inteles...
|
#42
Posted 06 November 2017 - 00:07
Ghebele nu se ''ínoculeaza''.
Daca ai arbori valorosi in gradina, a pune ghebe acolo nu este o idee chiar buna. Este unul dintre cei mai periculosi daunatori ai lemnului. Gheaba e un organism parazit ce traieste in radacinile arborilor. Se poate intinde si in tulpini reducand valoarea economica a lemnului. Tinand cont ca radacinile arborilor se ating in sol, se poate infecta o suprafata destul de mare in timp destul de scurt. Eu am in gradina, au aparut in cioata unui nuc batran si ies din sol in linii drepte, pe directia radacinilor principale. Pentru inmultire cred ca ar merge mai bine ceva bucati de radacina luate din padure de la o cioata infectata si ingropat in gradina langa alt arbore. Doar ca daca intra in el adio, deja poti programa parastasul acelui arbore, ciuperca fiind microscopica, in momentul cand o vezi deja infectia este de 100% si arborele este compromis iremediabil. Daca arborele este foarte sanatos totusi si nu prea batran, atunci va rezista infectiei, dar ramai si tu fara tocanita. |
#43
Posted 06 November 2017 - 00:34
Multumesc de atentionare, nu stiam...am sa bag un fungicid strong...
|
#44
Posted 06 November 2017 - 01:50
Nu cred că-i nevoie de fungicid, probabilitatea de infecție din corpul de fructificație este destul de redusă. Era altceva daca puneai acolo un lemn plin de miceliu. |
#45
Posted 06 November 2017 - 12:32
Proiectul meu este tocmai acesta plantare a bulbilor la momentul potrivit si explicatiile generoase asupra plantelor respective. Ce nu iti este clar ?
|
#46
Posted 06 November 2017 - 19:26
Daca-mi era clar nu te intrebam...in seama te-am bagat, belea mi-am capatat...
|
|
#47
Posted 06 November 2017 - 20:40
@bilti
Asa cum ma stii incerc sa merg pe mai multe carari alternative, deocamdata low-tech...cu riscurile de contaminare inerente... Prima si cea mai bruta, rumegus de foioase in saculeti de PE inoculati cu <slurry> de ciuperci din comert...doua teste a cate doi saculeti ce imita pe cei coreeni... A doua la fel de riscanta, acelasi aranjament inoculat cu dopuri miceliate...gradinamax Intre timp am luat saci PP termorezistenti pentru fripturi la cuptor, astia pot fi sterilizati onorabil in oala sub presiune inainte de inoculare...mai vorbim P.S. Am bagat din nou in casa pe pervaz <buturugile> de shiitake...de acum rabdare si tabacioc! Edited by subway_guru, 06 November 2017 - 20:55. |
#48
Posted 07 November 2017 - 20:00
La mine pe pervaz datele de mediu sunt T22-24*C H82-88%
Onorabil pentru shiitake Umiditatea o pot regla desfacand punga exterioara pentru o gama larga H50-90%, temperatura nu... |
#49
Posted 07 November 2017 - 21:21
Pe bacon in ladoaiele PE cu capac T=Text+doua-trei grade H99%
In raftul cu led T=27-28 H88% Pentru temperaturi mai scazute in gama sub 20*C ar trebui sa amenajez un coltisor intr-o camera in care sa tai caloriferul... Cam asta e gama in care ma pot <juca> Edited by subway_guru, 07 November 2017 - 21:28. |
#50
Posted 07 November 2017 - 22:13
@bilti
Baga un termometru/higrometru in beciul tau ca sa stii de unde pornesti... Dupa cum probabil ai observat cu usurinta conditiile de mediu pentru shiitake difera substantial fata de ciupercile de balegar agaricus bisporus...alta gasca in alta traista... Edited by subway_guru, 07 November 2017 - 22:18. |
#51
Posted 07 November 2017 - 22:21
o sa bag maine ca acum ne bagam la un serial. in weekend sper sa am timp sa cumpar doi saci. da vad ca te-a luat valul cu ciupercile!
|
|
#52
Posted 07 November 2017 - 22:57
Pai asa sunt eu...cand mi se pune pata!
Incerc diverse variante pana o gasesc pe cea care mi-se potriveste! Edited by subway_guru, 07 November 2017 - 23:00. |
#53
Posted 09 November 2017 - 20:02
@bilti
Shiitake și Pleurotus cultivate de coreeni după o tehnologie bulgăreasca [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vKfGvw3dnME?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#54
Posted 09 November 2017 - 21:31
Bilti, ti-ai facut o evaluare a conditiilor de mediu pe care le-ai putea asigura in beciul tau comparativ cu <fisa tehnica shiitake> ???
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users